Aurul României. Veste de la BNR

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) totalizau 62,414 miliarde de euro la finele lunii aprilie 2025, în creștere cu 0,67% comparativ cu nivelul de 61,993 miliarde de euro înregistrat la 31 martie 2025, se arată într-un comunicat al Băncii Centrale.

În cursul lunii aprilie au avut loc intrări de 6,662 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor și altele.

De asemenea, au avut loc ieșiri de 6,241 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, plăți din contul Comisiei Europene și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 9,611 miliarde de euro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 30 aprilie 2025 au fost de 72,025 miliarde de euro, față de 71,580 miliarde de euro la 31 martie 2025.

Plățile scadente în luna mai 2025 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 436 milioane euro.

Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Bun, ca rezerva a crescut cu 0,67% inteleg, probabil ca sièau mai depus citiva cocalari lanturile si ghiulurile la rezerva valutara, iar pirandele dintii de aur, dar intrebarea e : UNDE se afla aur ? Ca parca vad ca patim iarasi cum am patit cu Tezaurul …

  2. Dacă tot e minciună? Abundă de numere pe bază de cifra 6. Mai e și 11.
    PS De altfel aurul n-are nici o folosință (puținel în ind electronică) în afara celei pe care, nemeritat, i-o dăm. La fel, nu e nici o deosebire între banii din circulație și cei de la jocul Monopoly în afara încrederii ce le-o dăm primilor. Și nu le-o dăm din convingere, nici măcar din superstiție, ci că sîntem prostiți.

  3. Ha, ha, ha! Cu aurul de la Londra s-au platit despagubiri alesilor. Aurul mai exista doar pe hartie.

  4. Extrem de putin. ISSarescu deloc nu s-a ocupat, de când e la BNR, sa mai cumpere lingouri de aur.

  5. Rezerva de aur conteaza cantitativ (tone) nu in valoare valutara, atit timp cit pretul aurului poate varia substantial.

    Deci sint 62 miliarde sau 9.6 ?
    De ce nu se mentioneaza si cit aur din rezerva este depozitat in strainatate ca garantie guvernamentala ?

  6. De unde stiti cat mai e rezerva?
    Acum e la engleji. V-a dat voie sa-l cantariti? Sau doar v-a trimis o hartie ca-i tot pe acolo?
    Mergem la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.