Berea, regina absolută de 1 Mai

Patru din cinci români (81%) asociază berea cu sărbătoarea de 1 Mai, pe care aleg să o petreacă mai ales cu familia sau prietenii,

De CD M
Berea, regina absolută de 1 Mai

tipuri de bere

Patru din cinci români (81%) asociază berea cu sărbătoarea de 1 Mai, pe care aleg să o petreacă mai ales cu familia sau prietenii,

   Patru din cinci români (81%) asociază berea cu sărbătoarea de 1 Mai, pe care aleg să o petreacă mai ales cu familia sau prietenii, arată o cercetare de piață Reveal Marketing Research realizată la solicitarea Centrului de Studii despre Bere. De altfel, berea este considerată de peste jumătate dintre români (52%) un element important în socializare și un simbol al atmosferei de sărbătoare.

”Consumată cu moderație, berea păstrează un rol valoros în susținerea unui stil de viață echilibrat și a unei stări emoționale sănătoase. În urma acestei cercetări de piață este evident că berea se va afla pe mesele majorității românilor în perioada următoare, contribuind la crearea de momente memorabile. Însă niciodată nu trebuie să pierdem din vedere faptul că valența sa socială, indiferent de ocazie, este prezentă doar în condițiile unui consum responsabil. Să nu uităm că avem și opțiunea berilor fără alcool, mai ales atunci când trebuie să urcăm la volan, dar vrem totuși să ne bucurăm de gustul acestei băuturi atât de iubite”, a declarat Alin Popescu, Secretar General al Centrului de Studii despre Bere.

Aproape șase din zece români cu vârsta între 35 și 44 de ani preferă să petreacă 1 Mai în familie sau cu prietenii, fiind segmentul de vârstă care optează cel mai mult pentru această variantă. Unu din doi respondenți (57%) afirmă că este probabil să consume bere de 1 Mai, această opțiune fiind exprimată de 67% din bărbații care au participat la studiu și de 47% din femeile intervievate.

„Ziua de 1 Mai rămâne una dintre cele mai autentice sărbători în România, în care socializarea, tradiția grătarului și berea creează un mix unic de bucurie și apartenență. Cercetarea noastră arată clar că, dincolo de vârstă sau preferințe, românii găsesc în această zi un prilej de reconectare – cu familia, prietenii, dar și cu valorile culturale. Berea joacă un rol central în această ecuație, fiind percepută nu doar ca o băutură, ci ca simbol al atmosferei de 1 Mai”, a declarat Marius Luican, Director General Reveal Marketing Research.

Grătarul rămâne nelipsit din peisajul sărbătorii, fiind preferat de aproape 40% dintre români, mai ales de bărbați și de cei din grupa de vârstă 35-44 ani. În același timp, tinerii sub 25 de ani animă orașele și litoralul, alegând evenimentele și escapadele la mare ca modalitate de a da startul sezonului estival.

 

Distribuie articolul pe:

11 comentarii

  1. Culegerea de Standarde din Industria Alimentară este din 1963. Alte citate:
    2.3 La fabricarea berii se admit adaosurile de mai jos, în proporție de maximum 20% din cantitatea totală de materie primă folosită, cu excepția berii caramel, la care adaosurile admise sînt maximum 60%:
    zahăr,
    porumb,
    brizură de orez sau orz,
    orz.
    2.4 La fabricarea berii nu se admit adaosuri de substanțe îndulcitoare sintetice, neutralizante, antiseptice și coloranți sintetici.
    2.5 Este interzisă punerea în consumație ca bere brună specială a berii blonde colorate cu malț torefiat sau surogate.

  2. Io nu mai beau bere de ceva vreme. Acum știu de ce nu-mi place. Citat dintr-un standard de ind alimentară:
    2.6 Berea se va da în consumație numai după respectarea condiției de durată a ambelor fermentații după cum urmează:
    pentru berea blondă, minimum 42 de zile
    pentru berea București, minimum 80 de zile
    pentru berea brună specială, minimum 70 de zile
    pentru berea Caraiman, minimum 35 de zile
    pentru berea caramel, minimum 11 zile

  3. De 1 Mai pe teritoriul numit încă România vor fi ample „manifestatii” cu mici și bere. Ieșitul în stradă ne stă în gât. Trist…dar nu s-au gândit Călin Georgescu și George Simion ca în zona iccj sa fi organizat câteva puncte cu grătare, ca ieșeau sa „manifeste” meleone de românași,in orice zi din săptămâna și nu ar mai fi invocat niciun motiv de neparticipare.

  4. BEREA este Cea mai REA Băutură Alcoolica.
    TOATE sunt OTRAVURI. Dar BEREA le depășește, insidios.
    LASATI-LE pe toate.

  5. Ha, ha! Chișuarcă bei, chișuarcă poț’… Uitațâ-vă-ț’ la săsălăi: dân rău în mai rău!

  6. de 1 Mai,mama si bunica se imbracau in alb, aveau pardesiu alb daca era rece si costum taior alb si pe noi tot in alb ne imbraca, iae pe 23 august era ultima zi cand mai purtau tinuta alba, adica si poseta, pantofi albi…pare ca nu-i o intamplare daca in Egiptul antic echivalentul zilei de 23 august era ziua nasterii Soarelui…un alt inceput…

  7. Am baut o bere extraordina in Grecia, Mythos. Nu imi place berea, dar aceea este cu adevarat foarte buna (desigur, gusturile nu se discuta).

  8. Ale (bere naturala, culoare inchisa). Berea naturala (hamei lasat la fermentat cam 10 zile) nu mai exista. Mama mea cumpara Gambrinus la sticla, pe vremea dictatorului. De multe ori punea dopul si o punea la frigider. A doua zi era acra. Berea naturala se strica la scurt timp dupa deschidere. Nu cred ca mai exista bere naturala. Toate sunt pasteurizate si fermentate rapid, ca sa nu mai spun ca nici n-a trecut hameiul pe acolo.

  9. si egiptenilor antici si persanilor le placea berea, cea adevarata nu cea ”vopsita” din sec. XXI…din orzoaica si hamei…
    iar cum celtii plecau de 1 mai cu turmele la munte, cam toata Europa era in sarbatoare…
    Armindeni, nu-i crestina este straveche de la inceputurile transhumantei, de aceea se impodobeau casele fetelor cu o crenguta pt a spune:” sa nu ma uiti” cat sunt plecat cu turma…
    acum cand unii cumpara fiare, haideti sa cumparam o floare in luna florilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.