Într-un interviu pentru publicația britanică The Times, Călin Georgescu, câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale, a subliniat că, după 35 de ani, în care a fost umilit, poporul român știe că are nevoie de respect și de suveranitate, doar astfel va avea parte de bunăstare și de sănătate, scrie activenews.ro.
„După 35 de ani, poporul român știe ce vrea. Vrea bunăstare, are nevoie de sănătate, are nevoie de respect, are nevoie de suveranitate. Suveranitatea înseamnă independență economică și agricolă pentru România. Înseamnă hrană, apă și energie”, a afirmat Călin Georgescu.
După ce a survenit o pană de curent, el a afirmat că „dăm energia țării noastre altora”. De asemenea, referitor la războiul din Ucraina, candidatul suveranist și-a reafirmat poziția în favoarea păcii, accentuând că „pe mine mă interesează românii”.
Fiind atins subiectul despre apartenența României la UE și NATO, Georgescu a declarat că „România este bine în NATO și UE”, dar că „vom negocia și [dorim] ca totul să fie în avantajul poporului meu”.
Privind experiența sa la ONU, el a recunoscut că încrederea sa în cooperarea internațională prin această instituție globalistă a scăzut, pe bună dreptate. „ONU a fost construită în 1945 pentru pace și de atunci am avut mai mult de 200 de conflicte. Aceasta înseamnă că ONU nu a fost un succes”, a evidențiat el.
citeste mai mult aici
Comentariile sunt închise.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.
Orice alianță sau înțelegere cu Diana Șoșoacă nu poate fi decât de natură compromițătoare, o greșeală care va veni cu un preț enorm pentru oricine se asociază cu batoza. Cu POT este o altă discuție, dar SOS este un partid total nefrecventabil. Totuși, dacă cineva din SOS dorește să sprijine AUR poate părăsi partidul și să intre în AUR (cu excepția Dianei Șoșoacă, pentru care ușa ar trebui să rămână mereu închisă). În ceea ce privește afirmațiile lui George Simion, nu le înțeleg, unde vede dumnealui PSD și PNL scoase de la guvernare? Cel mai probabil va fi din nou o alianță benefica (diferite combinații care vor include PSD, PNL, USR, UDMR – fie pe toate fie doar o parte din acestea). Singura modalitate în care AUR poate guverna e alături de PSD cu condiția ca ultimul să îl susțină pe Georgescu.Ceea ce e sinucigas pentru PSD.Trebuie izolati prin orice mijloace,chiar ilegale,accesul suveranistilor la putere.
Sper ca Suveranisti sa vina la putere sa scăpăm da partidele corupte Psd și PNL forza AUR forza SOS forza POT a sosit timpul sa ne luam tara înapoi iar Psd-isti sa o lase mai moale cu Rusii o sa se convingă când io baga Psd cu Ciolacu în război și le-o trage Rusii cu rachetele deasupra capului.Acum nu o mai abuzeaza sexual pe scroafa sos? Sau doresc ambii sa fie umpluti de energie de mesia calin?
Penibililor
Georgescu a declarat că „România este bine în NATO și UE”, dar că „vom negocia și [dorim] ca totul să fie în avantajul poporului meu”.
Doar cei carora le e o frica teribila de scaune nu au vazut acest tip de declaratii.
Poate ca o vor vedea si ei, inca sunt confuzi si nu stiu ce li se intampla, ce fel de duș au primit.
Nimic fara PSD!!!
AUR si SOS si-au ridicat numarul de voturi pe spatele lui Georgescu, arătând că dacă liderii de partid sunt incapabili,dar exista un lider national fără de partid,-POT e abia nascut-curg voturile
ATENȚIE!!!Georgescu a fost împins spre Aur de către Sistem ,ca viitor premier,doar pentru a i se face imagine in campanie ca lider .Acum a candidat ca președinte și în urma discursului că din filmele cu Sergiu Nicolaescu,care place la toți românii umiliți și nemulțumiți din ultimii 34 de ani dar mai ales după p.and.emi.e când România a ajuns in 5 ani de la o datorie publica de 90 de miliarde la 185 de miliarde cand acest element a fost punctul culminant cu rezultate ,doar hoții și 0 investiții.Schema e simpla :Mă pun deacord cu unul sa te șantajeze sa.ti ia banii ,că știu că este loc,după c devii disperat intervin eu sa te ajut, și IT țin partea că ,,văd că ești neîndreptățit și nu au șanse de scapare,așa că îți propun sa te ajut sa scapi de el dar te costa ,cevavmai mult cat ti.a luat el ,DAR IN RATE,CA.S DE PARTEA TA 😁…….ASTA SE INTAMPLA CAMD NA.I DEMNITATE DI ESTI LAS ,DEVII VICTIMA SIGURA.DACA ESTI VERTICAL ,CURAJOS,INTELIGENT DI DISPUS SA PLATESTI MAI MULT DECAT PROPORTIONAL LA AMENINTARE ,CU TACT SI PE NEASTEPTATE SI CU UN SPATE BINE PUS LA PUNCT (ELEMENTUL SURPRIZA) NIMENI NU O SA.SI PERMITA SA GRESEASCA CU TINE DECAT DACA TRE SA MOARĂ 😉
@Andreea spune (8:11): „Trebuie izolati prin orice mijloace,chiar ilegale,accesul suveranistilor la putere.”
Asta da mentalitate democraticǎ, de pro-european! Sunteți micii staliniști… Dar lasǎ cǎ e bine, ați câștigat. Acum bagǎ-ne la închisoare pe toți cei care am votat greșit, ca sǎ ne reeducați.
Daca v.as spune că Trump și suveranismul stalist ,este de sorginte ideologică Românească propagată de Malița începând in anii 70 ,a ti putea crede
Daca v.as spune că Trump și suveranismul st.ali.nist ,este de sorginte ideologică Românească propagată de Malița începând in anii 70 ,a ti putea crede
Căutați informații despre academicianul Malița și Georgescu .G4 are articole foarte interesante 😉
Na mă,. Vorba unui rumîn,..Păi ce ai făcut cu suveranitatea bre,. Cum vezi acu neutralitatea, ce crezi despre război sau „neamul tău ” oropsit de ukran ??
Aoleo,G4 e sursa credibila,mai Imre? Lasa-ne,bre,ne gasim singuri sursele! Daca Malita era bun specialist in „epoca de aur”,Ceausescu un cizmar,pe langa tampitii lui,promova totusi multi specialisti,altfel ramaneau la drumuri cu nisip,carute,lumina din motorina,agricultura doar cu sapa si magarul.
@Un fir de nisip ,da sursa e importanta clar dar eu mă refeream strict la personaje ,trecutul lor ,nu perspectiva in care sant prezentate de G4 Sau Digi sau Antena.Vroiam doar sa fac o remarcă la originea,instrucția,meritele si defectele lor.. Atât!fiecare interpreteaza cum dorește
Pace,frate Imre! 🙂
@Un fir de nisip -sigur Kremlinul este sursa ta de informatii,fraiere.