Cine să-i audă? S.O.S protecția medicilor

Sindicatul Promedica a cerut marți echipamente de protecție pentru medici, asistente și infirmiere, susținând că personalul medical este aruncat în luptă cu mâinile goale: „personalul medical este demoralizat și cu teamă de a acționa!”.

Sindicaliștii de la Promedica solicită echipamente de protecție și organizare, în condițiile în care în fiecare dimineață pe poarta fiecărui spital din România intră cadre medicale gata să salveze vieți.

„Când toți ceilalți pot sta acasă, personalul medical trebuie să meargă în lupta cu inamicul nevăzut, care a dat peste cap întreaga omenire. Armata în alb este cea care ne poate salva în aceste momente, numai că personalul medical este aruncat în luptă cu mâinile goale. Spitalele sunt frontul de luptă acum! Sindicatul Promedica și USMR-Alianța Medicilor trag un puternic semnal de alarmă autorităților!”, se arată într-un comunicat.

Potrivit acestora, au trecut zile bune de când virusul a ajuns în România, iar pe la granițe au intrat zeci de mii de români, care au scăpat de sub control și o dată cu ei și boala.

„Coronavirus se plimbă acum peste tot, ne putem infecta în orice moment. Suntem prinși într-o menghină pe care dacă nu o oprim la timp ne va strivi. Este nevoie de organizarea sistemului medical și de protecția URGENTĂ cadrelor medicale! Populația trebuie să stea acasă, pentru că numai așa poate preveni infectarea. Personalul medical nu are de ales, trebuie să își facă datoria, are însă nevoie de protecție, pentru a nu se îmbolnăvi și a rămâne să salveze vieți în continuare. În spitale sunt oameni care au nevoie de îngrijiri medicale, pacienți cu diferite comorbidități, care pot fi ținta perfectă pentru infecția cu coronavirus, oameni care trebuie protejați, alături de cei care le asigură îngrijirea medicală. Solicităm urgent măsuri de protecție pentru personalul medical care suferă de diverse comorbidități și care este expus la infecția cu coronavirus!”, adaugă sindicaliștii.

Aceștia spun că medicii, asistentele și infirmierele care suferă de diverse afecțiuni cronice trebuie scoși din zonele de risc.

„Lăsat în războiul cu boala, fără echipamente de protecție, personalul medical este demoralizat și cu teamă de a acționa! Sunt medici, asistente, infirmiere care ajung în spitale și plâng, pentru că se simt neputincioși. Cei mai mulți au început ca pe lângă activitatea din spital să găsească ferestre în care să sune după donații, fiecare 10, 100, 1.000 de lei poate salva o viață. Da, asta facem, căutăm siguri salvarea și solicităm sprijinul societății civile, pentru că statul face prea puține în acest moment pentru cei de la care așteaptă salvarea. Nu este normal ce se întâmplă, nu așa se poate salva o națiune! Avem nevoie urgent, în toate spitalele de echipamente de protecție! Ne lovim de dezorganizare, ridicat din umeri, lipsă de soluții pentru noi și pacienți!”, continuă comunicatul cei de la Promedica.

Sindicaliștii precizează că nu vor să panicheze, doar să tragă un puternic semnal de alarmă, pentru că lupta trebuie să fie dusă pe toate fronturile și autoritățile trebuie să fie trezite, să nu uite că adevărata luptă se duce pe front (spitale), nu în birouri.

„Suntem aici să ne facem datoria. Suntem aici să respectăm jurământul lui Hippocrate. Nu putem însă salva vieți cu mâinile goale! Mulțumim pacienților și tuturor celor care au încredere în personalul medical, celor care fac donații pentru ajutorarea sistemului medical, celor care fac orice gest de solidaritate și respect pentru munca oamenilor care în aceste momente nu pot sta acasă, pentru că misiunea lor este să salveze vieți! Îi rugăm pe toți cei care nu au urgențe să stea acasă, așa se pot salva pe ei și pe cei din jur!”, conchid sindicaliștii.

Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. MAI COSTACHE ,CE INOVATIE E AIA SA TESTEZI TOTI BUCURESTENII,ASTA-I O COPIE A PROGRAMULUI COREAN ??,COREENII din sud SI-AU TESTAT MULTIPLU TOTI CONCETATENII !,ASTA TREBUIA S-O CERI DIN PRIMA.CRED C-AI ARANJAT SI CU FIRMA PRIVATA CARE VA PRELUA AFACEREA ,ALFEL N-AI FI ASA INTERESAT .

  2. ASTA-I SINDICAT ?,miorlaie la usa !!,BAI ADORMITILOR RAHATUL IN CARE SUNTETI NU-I DE IERI !,sunteti in 24 martie de 3 luni se stie ca -i moarte sigura pentru toti cei care au o varsta ,au si alte tare medicale .Ce-ati pazit ?.

  3. Acesti oameni, trebuie urgent sa intre in „masura” colegilor francezi(peste 600 la numar), sa dea ministerul dar in primul rand ministrul cu nume si prenume in judecata sa plateasca strict din buzunarul lui deoarece individul care ocupa functia de ministru este cel raspunzator de coordonarea medicilor! Obligatoriu dar urgent, pedepse exempleare, sa se invete minte indiferent de cine ocupa functia: primordiali sunt cei din subordinea lui ca ministru! Sa fie clar!

  4. In Romania, libertatile si drepturile la moarte sunt garantate cata vreme primeaza democratia spagii, promovarii pe criterii performanta penala si vocatiei pe grade de rudenie.

  5. au si oamenii astia un ministru ….care sa le dea ce trebuie…..DEMISIA…NEGLIJENTA IN SERVICIU…ABUZ DE PUTERE….NESTIITA SI NEPUTINTA….INTERESE OBSCUR-GLOBALISTE…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.