Situație critică pe deficit, Ciucă și Ciolacu, la Patriarhie

Liderii PNL și PSD se întâlnesc într-o ședință pentru a discuta probleme economice stringente, dar nu înainte de a trece ”pe la Patriarhie„.

Nicolae Ciucă și Marcel  Ciolacu  au participat la o slujbă, urmată de recepția prilejuită de aniversarea Patriarhului Daniel, care împlinește 73 de ani.

Este prima întâlnire a liderilor PNL şi PSD, după atacurile reciproce din ultima perioadă.

Luni dimineață, la guvern a avut loc o discuție între ministrul Finanțelor Marcel Boloș și liderii coaliției de guvernare,  în contextul în care Guvernul României încearcă să convingă Comisia Europeană să accepte o perioadă de grație de 7 ani pentru reducerea deficitului sub 7%.

 

Premierul  anunța săptămâna trecută  că va parafa un nou acord cu Comisia Europeană pentru reducerea deficitului bugetar, astfel încât acesta să ajungă, în 7 ani, la sub 2% din PIB. În acest moment, datele oficiale ale Comisiei Europene (CE) estimează deficitul bugetar la României la 6,9% din PIB, în 2024.

 

„În primul rând, noi am avut un acord cu Comisia Europeană pe trei ani, de la un deficit 9,2%, istoric, cel mai mare din Europa, inimaginabil pentru orice Guvern, şi ne-am asumat că până în trei ani ajungem la 3%, într-un an în care accesul la fonduri europene era unul imens, în care închideai un exerciţiu financiar trecut, 2016 – 2020, unde aveai obligaţia să vii cu o finanţare de 15%, aveai exerciţiul financiar actual, care începuse după un an de zile să aibă proiecte mature şi aveai investiţiile din PNRR. (…) Cum poţi să-ţi asumi, în momentul de dezvoltare cel mai important al României, un deficit de 3%? Cu adevărat, ce ne-a zis Comisia şi am respectat şi o să respectăm şi anul acesta – sub nicio formă să nu avem deficit pe consum. (…) Am ajuns cu Comisia la un dialog şi, normal, cu următoarea Comisie o să parafăm acordul să avem pe şapte ani intrarea în deficitul asumat de la Maastricht de 3%, cu 0,74% scădere anual”, declara Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Daca exista slujbe bisericesti pentru aducerea ploilor, nu exista slujbe bisericesti si pentru reducerea deficitului? Pentru ca altfel, nici falsul lor Dumnezeu nu ii mai poate salva. Hahahahaha

  2. Cred ca vor sa se imprumute de la Bor. Mai bine de la Bor decat de la Fmi.

  3. Satrapii Uniunii Tribale Interlop-Securiste în vizită la Marele Șaman în speranța de a primi binecuvântarea zeităților cu steluțe pe umeri pentru următorul cincinal de parazitism social, scuze, de stabilitate.

  4. avem un nou „ceausecu”, umbla cu „avioane speciale” si cu masini „dai iun ban dar face”, sef la popi !Q!

  5. Oaauuu..Ce poți zice.. Așa cum azi romînu a apucat să zică in loc de ”Bună ziua” un ”Doamne ajută”,. e semn de ultimă speranță in cel de sus..Insă Domnul a mai zis ”Ajută-te singur și atunci și Domnul te ajută”.. Insă trioul ăsta celebru de infractori nu se mai ajută nici intre ei..

  6. Situație critică pe deficit, Ciucă și Ciolacu, la Patriarhie? Da ce, s-au dus sa-l roage pe Preafericit sa se puna in fruntea unei cete de Paparude, format din diversele persoane importante feminine ale celor doua partide, care sa implore Cerul sau ploua cu dolari ca sa aiba cei doi „leaderi” si ce dona Ucrainei, si cu ce contribui la bugetul SUA sub form de plati pe loc pentru livrari eventuale la pastile cailor??? Vai de noi!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.