Coaliția se face că uită de taxa pe boală

Politicienii au promis că elimină taxa pe boală, dar au trecut 3 luni și dau semne că au cam uitat.  Ocupați cu alegerile, concediul medical a rămas în continuare supraimpozitat cu 10%.  Nici măcar pentru pacienții  bolnavi de cancer nu au făcut  nimic. 

Ultima promisiune a făcut-o chiar de ministrul Alexandru Rafila, la începutul lunii februarie, când vorbea despre adoptarea unei ordonanțe de urgență.

„Încercăm să găsim o cale mai rapidă decât prin Parlament, pentru ca pacienții oncologici să nu plătească acești bani.”

”(…)Chestiunile fiscale din România și regândirea unor măsuri fiscale au plecat de la Ministerul de Finanțe, din dorința de a reduce deficitul bugetar, dar nu cred că pacienții oncologici trebuie să fie cei care să suporte aceste lucruri”.

Nicoleta Pauliuc, senator PNL,  anunța la începutul lunii februarie că grupul parlamentar PNL va depune în Parlament un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale, o măsură extrem de criticată.


Europarlamentarul Vlad Gheorghe, din grupul Renew Europe,  l-a reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pe premierul Marcel Ciolacu pentru declaraţiile pe care acesta din urmă le-a făcut privind concediul medical.

„După ce că pune taxă pe boală ca să facă rost de bani pentru pensiile speciale și alte pomeni și tunuri, că e an electoral și USL are de plată, Marcel Ciolacu are și tupeul de a-și bate joc de românii suferinzi. Am sesizat CNCD privind declaraţiile premierului din conferinţa de presă susţinută pe 13 februarie, în care a atacat angajaţii români care au fost nevoiţi să-şi ia concediu medical anul trecut”, a scris eurodeputatul pe Facebook.

Premierul a comentat  numărul mare de concedii medicale  acordate pentru „afecţiuni ale coloanei vertebrale şi infecţiile respiratorii”,  taxa suplimentară de 10%  fiind justificată în opinia acestuia prin descurajarea „abuzului de concedii medicale nejustificate”.

Guvernul a promis  să o elimine, dar a anunțat că înăsprește controalele, astfel că  o nouă nouă platformă a asigurărilor de sănătate va fi terminată cu sprijinul Ministerului Sănătății.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Asta e oferta, la fel vor încasa! La cate au oferit in bătaie de joc, mai adăugăm una. Nicio problemă!

  2. „Coaliția se face că uită de taxa pe boală.”
    Uita exact cand trebuie sa returneze ceva ce au luat abuziv si in mod nerusinat.
    Le-a fost teama ca cetatenii fura statul mai mult decat pot EI -guvernantii fura cu acte din buzunarele cetatenilor.
    Orice cetatean munceste pt acest stat mai bine de jumatate de an. Guvernantii ne vand o energie nesimtit de scumpa. Benzina si motorina sunt la fel -extrem de scumpe, marind excesiv pretul produselor alimentare si non/alimentare…….Lista poate continua. Ciolacu e deranjat de multele CO-uri. Intr-o tara in care munca nu este apreciata, unde conditiile de trai sunt mizerabile, Ciolacu se enerveaza ca cetatenii nu sunt niste roboti sa nu se imbolnaveasca. Chiar si de guturai.Sa le fie rusine !!! Ei au drepturi, noi NU. Ei au mega lefuri/venituri, prostimea sa mai astepte. Sa astepte voturi !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.