Confirmat: Îi ciupesc și pe demnitari

lei, inflatie

Premierul Ludovic Orban a confirmat că una dintre măsurile pe care Guvernul le va lua este îngheţarea indemnizaţiilor celor care ocupă funcţii de demnitate publică, pentru ca acestea să nu mai crească atunci când este majorat salariul minim.

„Ştiţi foarte bine că veniturile, indemnizaţiile celor care ocupă funcţii de demnitate publică sunt plătite în raport cu salariul minim pe economie. Şi ce decizie am luat? Se va majora salariul minim pe economie, să nu crească indemnizaţiile celor care deţin funcţii de demnitate publică”, a spus Orban duminică.

El a adăugat că pentru a pune în practică această decizie există două variante: fie vor fi incluse în cuprinsul legii bugetului de stat anumite reglementări specifice pentru exerciţiul bugetar, fie va fi emisă o ordonanţă de urgenţă „trenuleţ”, care cuprinde diferite măsuri ce sunt luate în perspectiva anului bugetar următor.

Orban a menţionat, de asemenea, că „toate structurile care au scheme umflate vor fi reorganizate, vor fi remodelate şi lucrul acesta poate să ducă şi la plecarea unor angajaţi din sistem”.

„Să ne aducem aminte că circula o glumă prin Parlament – Ministerul Dezvoltării a depopulat Teleormanul. Toate structurile care au scheme umflate vor fi reorganizate, vor fi remodelate şi lucrul acesta poate să ducă şi la plecarea unor angajaţi din sistem, dar este normal. Gândiţi-vă că de la 1 ianuarie 2017 au fost angajaţi în sistemul public peste 60.000 de angajaţi noi, mă refer la guvernările PSD, dintre care foarte mulţi nu au parcurs etapele normale ale ocupării unei funcţii publice, ci pur şi simplu au fost băgaţi pe uşa din dos, probabil cei mai mulţi pe bază de relaţii de rubedenie, pe bază de carnet de partid la PSD sau pe baza altor tipuri de relaţii mai degrabă personale decât pe baza unor criterii serioase de angajare în sectorul public”, a afirmat acesta.

Premierul a mai susținut că este studiată foarte atent şi politica detaşărilor, dând ca exemplu Ministerul de Interne, unde susţine că sunt peste 1.000 de angajaţi detaşaţi în alte instituţii.

„Dacă Ministerul de Interne poate să îşi desfăşoare activitatea fără cei detaşaţi, să îi plătească pe cei detaşaţi instituţiile în care au fost detaşaţi, nu Ministerul de Interne. (…) S-a practicat o altă politică ciudată: au fost detaşaţi din sectorul privat în sectorul public, adică nu au parcurs o procedură de concurs, au fost detaşaţi din privat în sectorul public şi cred că nu vom mai perpetua această modalitate de a ocupa funcţii publice. Singura modalitate prin care un om poate să ocupe o funcţie publică trebuie să rămână concursul, iar concursul trebuie organizat în condiţii de transparenţă, de obiectivitate, pe baza unor proceduri corecte şi făcând cunoscute criteriile de selecţie către cei care vor să participe la concurs. Orice om care lucrează în sectorul public şi care nu îşi îndeplineşte atribuţiile pe care le are în fişa postului trebuie să înţeleagă că s-a schimbat situaţia în administraţia publică. Evaluarea activităţii funcţionarilor se va face exclusiv pe bază de rezultate, pe bază de viteza de soluţionare a problemelor”, a precizat acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Si scuturati si pomul!
    50% din ei, nu sunt capabili de nimic, ba mai si pun piedici. Angajati tineri harnici si destepti, USURATI ACCESAREA FONDURILOR EUROPENE!
    In Italia, pentru a accesa 1.5 milioaneE, ai nevoie de 12 pagini, la noi 12 000!

  2. Punct ochit,punct lovit.
    Nu este in regula ceva.
    Dai 100 lei la un sarac cu salariul minim si trebuie sa dai 500-600 la un bugetar ghiftuit care are deja 5-6000 lei salariu.
    Ceea ce a incercat sa faca PSD nici macar nu este ceva original, este reteta spre dezastru a Greciei.
    Grecia a rezistat 15 ani cu raportari false si furtisaguri dar a mai investit si ceva in infrastructura,educatie si sanatate.
    Erau greci care ieseau la pensie la 40 de ani,dupa 20 de ani de munca si aveau pensii mai mari cu 40% decat un german care muncise 45 de ani peaceeasi functie.
    Cum este posibil sa scoti la pensie un om care a muncit 20 de ani si sa-i platesti pensia 35-40 de ani.
    Cand a venit tavalugul in Grecia salariile si pensiile s-au redus si cu 60%.
    Erau inainte al 13-lea,al 14-lea salariu, mita electorala.
    Acum Grecia se redreseaza dar cum, multe teritorii porturi,insule nu mai sant ale lor, sant sub administrare chinezeasca, mai tin numai steagul grecesc acolo in rest totul nu mai este al lor.
    Cam asta a incercat psd in Romania.

  3. Cum adicatelea, dupa Fiola&Dragnea, cel mai sarac roman castiga 100 de lei si cel mai tare magistrat castiga 10.000 de lei? Cica psd-istii erau social-democrati de i-au imbogatit pe liberali! Huuo psd cu politicile voastre de imbuibare a imbuibatilor bugetari! De ce nu ati dat la toti 100 lei in plus la salariu?

  4. Da…dau afara psdeii si vin peneleprele, marii fomisti…si pe deasupra mari tradatori si vanzatori de neam !

  5. Populisme de 2 bani. Pentru cine are creier intelege ca liberalii ii dau afara pe PSDisti ca sa se instaleze ei cu camarila, prietenele/amantele lor. De asemenea bat toba cu taierea pensiilor speciale dar nu se ating de cei din magistratura, armata si SRI. Cine mai ramane??? Controlorul de la turnul de control din Otopeni? Adica ei le mentin privilegiile la securistii, procurorii si judecatorii cu care isi baga adversarii politici la puscarie si ii prostesc pe votantii lor cu „taierea pensiilor speciale”.

  6. Cica numai la demnitari le-o ingheata! Mai desteptilor, toti sefii si sefutii care nu sunt demnitari au salarii mai mari ca demnitarii si au salariul legat proportional de salariul minim. Asta da masura socialista luata de Fiola! Huuo PSD care ai cascat si mai mult prapastia intre amarati si bugetarii super-bogati!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.