Despre afacerile din energie ale nepotului lui Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD în alegerile prezidenţiale, a declarat că nepotul său nu şi-a vândut afacerile din energie, „nu a furat şi nu a făcut nimic ilegal, iar bani pe acea axă (de finanţare, n.r.) mai sunt şi acum”.

El a fost întrebat de jurnalişti despre faptul că Ministerul Energiei a transmis că nepotul premierului este în plin proces de vânzare a celor două proiecte din energie.

„Am răspuns pe acest subiect de zeci de ori. În al doilea rând, e nepotul meu. Nu a furat şi nu a făcut nimic imoral. Bani pe acea axă mai sunt şi acum, ca să închidem şi acest subiect. În al treilea rând, nu am minţit. Nu a vândut! Eu nu ştiu ce răspuns, că nu mi-am permis să îl sun pe ministrul Energiei să îl întreb ce răspuns a dat. Dar eu ştiu că nu a vândut. Şi nu a vândut omul! Că noi deducem, că la un moment dat cineva a întrebat cum se procedează, dacă eu aş avea de gând să vând, şi am dedus din acea întrebare că e posibil ca peste cinci ani să vândă, iertaţi-mă, e prea mult! Eu înţeleg campania electorală şi îmi place să lucrez cu lucruri exacte. Nu a vândut absolut nimic! Dar eu aş cere răspunsul Ministerului Energiei, să vedem răspunsul şi să vedem interpretarea lui. Eu nu l-am cerut încă şi nici nu am de gând”, a răspuns Marcel Ciolacu.

În 13 martie 2023, Mihai Cristian Ciolacu a obținut de la Transelectrica avizele tehnice de racordare (ATR) la rețeaua transportatorului național de energie, pentru două firme fondate în 2022, care aveau zero cifră de afaceri în ambii ani, potrivit Registrului Comerțului.

În mai 2023, cele două firme au ajuns pe listele cu finanțări prin PNRR, pentru două proiecte de parcuri fotovoltaice și stocare a energiei.

Recent, în vara lui 2024, Mihai Ciolacu a scos cele două proiecte la vânzare, fiind încheiate acorduri prealabile cu Premier Energy Group. Grupul ceh a confirmat pentru HotNews că „a fost semnat acord prealabil” pentru achiziția a două proiecte fotovoltaice din județul Buzău, dar nu a specificat de unde cumpără.

Potrivit unor specialiști din piață consultați de HotNews.ro, care au solicitat să nu fie citați cu nume, tranzacția cu Premier Energy are, pe piață, o evaluare de circa 15 milioane de euro. 5 milioane euro reprezintă valoarea demersurilor pentru obținerea Avizului Tehnic de Racordare (ATR) de la Transelectrica, iar 10 milioane de euro sunt pentru obținerea de fonduri PNRR.

Ce spune premierul Marcel Ciolacu despre nepotul său?

Nepotul „normal” al lui Ciolacu și-a cumpărat trei apartamente în București

Familia Ciolacu deține 156 de farmacii în 15 județe

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

  1. Ma nene, dar vreo soacra, vreun nanas, vreun cuscru de-al lui Ciolacu nu gasirati? Ba chiar si vreun strabunic care facea afaceri cu ceapa de apa de Buzau?
    Ce are Ciolacu, cu afacerile lui nepot-su? E major, e vaccinat, deci sa raspunda daca face afaceri veroase. N-a prins chestia cu covrigaria lui Ciolacu?……[Rumburak]

  2. Eu cred ca tarii asteia i-ar merge mai bine daca simplu nu s-ar mai fura. Nici n-ar trebui sa fie condusa mai bine!

  3. Nepotul lui Ciocolatul s-a desteptat, a vandut in castig cat se mai cumpara falimente din acestea. Evident, cine o freaca prin buzunar, si-a murdarit pantalonii.

  4. Vrajitorul cehoslovac e un mare iubitor de ciolaci. in limba turca inseamna om fara mana, ciung. De obicei se taia mana dreapta unui hot dovedit si asa devenea ciung, ciolac. Cum poate cineva care mai are uzul ratiunii sa sustina ca asa ceva trebuie sa fie presedintele Romaniei ?

  5. Comentatorul
    Doctorul
    Ai auzit de PNRR? Stii ce inseamna? Romania a semnat cu UE un program prin care UE da miliarde de euro in anumite conditii si una din conditii este sa se ELABOREZE PROIECTE si pe baza lor UE deconteaza anumite sume. Din aceste proiecte din PNNR sau alte fonduri UE unele comune care au facut proiecte au putut sa introduca apa s-ar putea ca si spitalele sa primeasca o finantare partiala in functie de proiectul depus.
    Daca ar fura cum il judeci pe aceasta persoana, o institutie europeana l-ar ancheta de OLAF…Oficiul european de lupta anitifrauda.
    Este singurul camp fotovoltaic din Romania?
    De aceea ani de zile nu s-a lucrat la autostrazi desi aveam 20 miliarde repartizati de UE pt ca nimeni nu a vrut sa faca proiecte de absortie a fondurilor UE pt ca unii ca tine i-ar considera hoti. Cred ca s-au pierdut pt ca erau inainte de 2019

  6. cum ,,esplica,, VORBETELE INSARCINAT CU ALBIREA ISI GASI TIMP DE ,,explicatii,,cand POSESORUL DE diploma bac abia la 38 ani este p.m. ,sef al p.s.d.,tarabagiu si covrigar?numit de S.R.I. !

  7. Daca este afacerea omului, ca ce chilipar nu ar avea voie sa o vanda, sa o joace la poker, sa o toace cu k0k0tele, sau sa o faca bucati cu barda si toporul?
    Sa nu mai spunem cate institutii romanesti si europene stau cu ochii pe PSD-isti si pe rudele lor ca sa le tranteasca dosare penale la cel mai vag miros de afaceri suspecte.
    Si daca Ciolacul si-a luat diploma de bac la 38 de ani, care-i problema? Au fost romani care si-au luat diploma de facultate la 80 de ani. Eu insumi am avut colegi de 50+ ani in camin, pe perioada sesiunilor, care isi dadeau examenele la Fara Frecventa si au terminat cu brio Fac de Chimie Industriala. Nu erau covrigari, dar nici departe nu erau: erau simpli operatori chimisti. Adica muncitori. Si astia sunt hoti?
    INVIDIA E MARE……[Rumburak]

  8. nea Iizucaene ai un orizont modest si ai cazut in capcana celor care cred ca si-a luat BAC-ul la 38 de ani sunt mari oameni in lumea asta care nu au avut liceul si au fost oameni importanti ai auzit de Lech Walesa? S-ar putea ca multi din Romania sa nu-l ajunga cu toate diplomele si la fel din alte tari…
    pretuieste omul nu diplomele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.