Copiii săraci din Cambodgia, manipulați?

Angelina Jolie a spus în repetate rânduri că a fost forțată de mama sa în copilărie să ia calea actoriei, însă visul său era să fie un regizor faimos. După ce a îndrumat jocul actorilor în filme precum „In the Land of Blood and Honey“ sau „By the Sea“, în 2017 a decis să se întoarcă în țara sa de suflet, Cambodgia, unde este și cetățean și unde a colaborat cu armata.

Recent, Angelina Jolie a povestit într-un interviu pentru revista Vanity Fair cât de dificil a fost să aleagă copiii care joacă în cel mai nou film regizat de ea, „First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers/ Prima oară mi-au omorât tatăl: O fiică din Cambodgia își amintește“.

Modul în care s-a desfășurat castingul a fost prilej pentru mai mulți internauți de a o critica pe Jolie. Ea a oferit detalii despre audiție și despre faptul că, împreună cu echipa de filmări, a analizat un număr uriaș de copii până i-au ales pe cei care vor juca, însă modul de triere a fost considerat de mulți ca fiind unul „crud“.
Echipa a realizat un joc destul de dur prin realismul rău. Au pus niște bani pe masă și i-au cerut copilului să se gândească ce ar face cu acea sumă de bani, apoi să ia banii și să fugă cu ei. Regizorul pretindea că îl prinde pe copil, iar acesta trebuia să inventeze o minciună pentru a scăpa. Angelina Jolie a declarat că Srey Moch, fetița aleasă pentru rolul principal, a fost singura care s-a uitat îndelung la bani înainte să-i ia, dar când a fost obligată să-i returneze s-a arătat copleșită de emoții. Ulterior, când a fost întrebată de ce a luat banii, fetița a povestit că bunicul ei a murit și că nu aveau bani pentru o înmormântare frumoasă.

Metoda a fost menită să stabilească o conexiune reală cu durerea, însă multe voci au blamat-o pe Jolie și au spus că este nebună să joace un astfel de joc psihologic cu copii săraci. Într-adevăr, de-a lungul timpului, Jolie a fost acuzată în repetate rândul de încălcarea drepturilor omului, pentru realizarea castingului. La auzul criticilor din mediul online, Angelina Jolie a reacționat în mod prompt și a negat cu înverșunare că ar fi supus copiii săraci la jocuri pshilogice crude atunci când a făcut preselecția pentru rolul de protagonist.

„S-au luat măsuri de siguranță“

Actrița a spus că acuzațiile care i s-au adus sunt „false și supărătoare“, iar oamenii au interpretat greșit descrierea audiției. „Sunt supărată că un exercițiu de improvizație dintr-o scenă reală din film a fost prezentată ca și cum ar fi fost un adevărat scenariu. Scopul acestui film este de a atrage atenția asupra ororilor cu care se confruntă copiii în război și lupta pentru protejarea lor. Sugestia că banii reali au fost luați de la un copil în timpul unei audiții sunt false și supărătoare. Au fost stabilite toate măsurile pentru a asigura siguranța, confortul și bunăstarea copiilor în timpul filmărilor, de la audiții până în prezent“, a declarat Angelina Jolie, potrivit BBC News.

Filmul „First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers“ este o adaptare a volumului de memorii omonim semnat de Loung Ung, prieten apropiat al Angelinei Jolie, care descrie o poveste de război – Genocidul Kmerilor Roşii, relatată din perspectiva unui copil. Protagonista povestește despre masacrul din Cambodgia dintre 1975-1979, în urma căruia au murit mai mult de două milioane de oameni, inclusiv părinții lui Ung și două dintre surorile sale.

Despre Alina Chirita Articolele 141
Author