Din minunile Inteligenței Artificiale

Software-ul folosit pentru editarea imaginilor digitale Adobe Photoshop oferă de ceva vreme amatorilor o alternativă mai ușor de utilizat, informează go4it.ro.

Photoshop Elements furnizează dintotdeauna funcții de bază pentru editarea de fotografii, însă de acum înainte, acest procedeu va fi mai facil. Folosind algoritmi de Inteligență Artificială, Adobe a integrat în cea mai recentă versiune, Elements, capabilități care până acum puteau fi învățate din manual. Cea mai interesantă funcție este posibilitatea de a „deschide ochii“ persoanelor care în fotografie aveau ochii închiși. Photoshop Elements dispune de un algoritm de Inteligență Artificială numit Adobe Sensei, care analizează conținutul și realizează automat comenzi complexe. Acestea variază de la selectarea unui subiect în mod automat, fără a fi nevoie de decupare manuală, la adăugarea măștilor și chiar modificarea fețelor persoanelor fotografiate, pentru a crea în acest fel fotografia perfectă. Utilizatorii pot desena un chenar în jurul unei persoane, iar Sensei va detecta automat personajul și îl va separa de mediul înconjurător, marginile fiind calculate mai bine decât dacă ar fi fost folosite de unelte precum Magic Wand sau Quick Select.
Totuși, funcția care permite deschiderea ochilor funcționează diferit. Nu este atât de uluitoare pe cât pare la prima vedere, dar poate scuti editorul foto de ore de muncă. Pentru a funcționa, sunt necesare alte câteva fotografii cu persoana, în care să aibă ochii deschiși, în condiții de iluminare similare și selectarea feței în fotografie. Astfel, algoritmul va adapta forma și culoarea ochilor dintr-o altă fotografie la cea care este editată în doar câteva secunde. Sigur că această funcție va funcționa mai bine sau mai rău, în funcție de calitatea fotografiilor editate. Faptul că Adobe Sensei a fost introdus în funcțiile Photoshop sugerează că, în timp, performanța poate fi îmbunătățită, iar fiecare actualizare va putea aduce un nivel ridicat în detectarea obiectelor și înlocuirea ochilor în fotografii. Algoritmul ar putea fi folosit în viitor și pentru alte componente ale aplicațiilor Adobe, precum separarea unui subiect de fundal într-un videoclip sau realizarea rapidă de montaje.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.