„Este comic că Juncker are sprijinul socialiștilor, dar e blocat de PPE în Consiliul European”

Liderul grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a făcut apel miercuri la Jean-Claude Juncker să înceapă negocierile pentru formarea unei majorități care să se pronunțe prin vot asupra candidaturii sale fără a avea mandat din partea Consiliului European. Swoboda acuză Consiliul că joacă „un joc de-a v-ați ascunselea”, deși rezultatul alegerilor europene este clar și acceptat de toată lumea în PE.

Consiliul European a decis să tragă de timp în procesul de nominalizare a viitorului președinte al Comisiei Europene, în condițiile în care Jean-Claude Juncker, candidatul PPE, nu a primit sprijinul Consiliului pentru a începe negocierile, se arată într-un comunicat al grupului S&D transmis Agerpres.

„Consiliul European joacă un joc de-a v-ați ascunselea. Alegerile europene s-au terminat, iar rezultatul este clar și acceptat de toată lumea în PE. Conferința Președinților i-a trimis un mesaj dlui Van Rompuy care nu poate fi mai clar: Jean-Claude Juncker, candidatul celui mai mare grup, trebuie să înceapă negocierile în baza unui program de lucru”, a declarat Hannes Swoboda, citat în comunicat.

„Este comic că dl Juncker are sprijinul grupului S&D (socialisti – nr.) pentru a deschide negocieri, dar este blocat de propria sa familie politică în Consiliul European”, a mai susținut acesta.

„În condițiile în care Consiliul European refuză să-și accepte responsabilitățile, facem apel la Jean-Claude Juncker să înceapă negocierile fără un mandat al Consiliului. 26 de milioane de șomeri și o economie în stagnare nu au timpul să urmeze ritmul de melc al Consiliului”, a conchis Swoboda.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.