FDGR-ul lui Iohannis, şi inima în rai, și cu….

Confruntarea publică a Forumului Democrat al Germanilor din România pe urma unor afirmaţii din presă, despre statutul său de succesor în drepturi al unei organizaţii naziste şi interzise, le încinge alura de pajura nemţească. Doar că ceea ce vedem din reacţiile celor de la FDGR este că şi o pasăre domestică se mai poate căţăra pe coteţ în semn de stăpânitor peste nişte ouă (imobile revendicate). Să fim serioşi, cine poate lua în serios cotcodăcitul despre o plângere la autoritățile Germane pentru încălcarea unui tratat dintre România şi Germania? Respectarea sau încălcarea unui tratat internaţional nu poate fi sesizată de un simplu cetăţean sau de vreo asociaţie. Pentru astfel de dispute există alte mecanisme între state.

Fără doar şi poate România asigură protecţia minorităţilor într-u mod exemplar. Chiar dacă România, a semnat un tratat de prietenie cu Republica Federala Germană în 1992 care asigură şi protecţia etniei germane din ţară, a nu se confunda acest drept cu o invitaţie pentru FDGR de a călca în picioare legislaţia ţării, declarându-se succesor al unei grupări naziste. Tupeul nemărginit al FDGR sfidează faptul că România prin Convenţia de Armistiţiu din 1944 şi Tratatul de Pace din 1947 s-a obligat pentru o perioade nelimitata să interzică toate organizaţiile fasciste. Una din cele interzise este înaintaşa FDGR. Cum să punem problema dacă FDGR se revendică de buna voie de la o hidoşenie nazistă? Dacă Grupul Etnic German a fost condamnat la Nürnberg şi interzis prin tratate cu Aliaţii, convenţii încă în vigoare şi care trebuie respectate conform constituţiei României, atunci care este legalitatea actuala a FDGR? Un premergător al unei organizaţii interzise se înscrie exact în regimul şi statutul înaintaşului fie că se identifică sau nu cu ideologia aceluia. Prin ce se arata a fi succesorul unui grup fascist nu ne interesează. Dorinţa, lupta în justiţie pentru a fi recunoscut drept urmaş al unei astfel de organizaţii este îndeajuns.

Prof. Dr. Michael Kilian, fost judecător constituţional al Landului Saxonia confirma într-o expertiză că o astfel de succesiune nu este admisă  şi că România la rândul ei încalcă prin acceptarea acestei ticăloşii Tratatul de Pace din 1947. Doar că FDGR s-a transformat după înfiinţarea sa după Revoluţie, dintr-o pasăre domestică într-o găină rebelă care se crede după ce o judecătorie ignorantă i-a acordat dreptul de succesor al fascistului „Grup Etnic German”, stăpână pe coteţ şi aşteaptă doar pentru că este şi ea pasăre să fie tratată drept pajură. Poate ar fi chiar bine sa-i solicite părerea Domnului Fabritius şi a guvernului de la Berlin, cum ar fi să se declare în Germania o organizaţie predecesoarea a unei foste grupări naziste. Trist dar adevărat este ca nimeni din partea FDGR nu s-a distanţat public şi categoric de ideologia, politica şi acţiunile din trecutul cumplit al „Grupului Etnic German”, spunându-ne cu toţi dinţi că ei îşi doresc doar patrimoniul material al râiei fasciste. Un patrimoniu care revine confrom tratatelor României, care a avut dreptul să-l confişte. Şi îşi asumă calitatea de fiul al dracului pentru a trece puntea.

În a da lecţii oricum Germania eclipsează toate ţările de pe mapamond. Să ne explice Doamna Merkel că minoritatea germana din România are voie să se declare urmaşa unei entităţi naziste şi că România trebuie să accepte încălcarea Tratatului de Pace cu Aliaţii doar să fie pe placul Berlinului. Ca să umileşti o ţară cu atâta tupeu este dezgustător. Nimeni nu contestă respectarea drepturilor minorităţilor din România. Dor sa obligi un popor sa înghită o broască pentru a fi pe placul unui hegemon nu este o noutate în România. Doar că de data aceasta broasca nici măcar nu este una proaspătă şi sănătoasa din vreo baltă, ci una din formol de la Antipa, conservata in 1947 şi expusă drept exemplu pentru râia nazistă. România trebuie să-şi învingă sila şi să înghită încălcarea celui mai important tratat de după război, care explicit interzice orice mişcare de acest gen şi să admită existenţa uni astfel de grupări autodeclarată moştenitoare unei pacoste. Cruzime întâlnită numai în lagăre de concentrare unde, nu numai evrei, ci si altei victime ale nazismului, trebuiau să arate voie buna şi veselie pe muzica de vals sau Wagner. Cât dispreţ faţa de poporul român să insişti cu obstinaţie că eşti succesorul unei mişcări care batjocorea, umilea şi sfida românii? Pline au fost plângerile la poliţie şi notele informative ale siguranţei despre aceste fapte ale „Grupului Etnic German” conduse de Andreas Schmidt, bine cunoscute de către Antonescu, dar la care România, strânsă cu uşa nu putea riposta. Slabe şanse să răspundă astăzi. Cu o ţară de talia României se pot face astfel de jocuri. Iar dacă Merkel ne va impune că, o găina este pajură atunci din supuşenie vom rescrie şi manualele de biologie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 20
Radu Golban 87 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Toti nemtii din Sibiu s-au inscris in al IIlea razboi mondial la SS. Au un dispret profund pentru romani, chiar ii urasc. Ce ati vrea sa zica Iohannis? Ia intrebati-l unde a facut armata bunicul.

  • asa e bre Cozmin, daca a gresit si nu iti lauda idolul. Prostul satului cocotzat in functii. Prezident e de preferat. Si, in mod sigur, controlat debaietii veseli.

 2. Golbane, iar bati campii! FDGR nu s-a declarat urmasa unei grupari naziste prin preluarea ideologiei ei, ci se ocupa de administrarea bunurilor imobiliare pe care Grupul Etnic German le-a luat cu japca de la conationalii lor, nu de la romani. Asta au preluat!

  • intelijentule, poti, te rog cauta in DEX definitia „successor” ? hai sa ne declaram si noi succesori ai lui Burebista si sa cerem sa ii administram bunurile. Crezi ca se poate ? Aproape sigur vom gasi judecatori care sa inscribe o asemenea organizatie. Dar meastrilor, cam cati etnici germane credeti ca mai exista in Romania ? foarte putini, din pacate. Si doar exemplare ratate.

  • Întrucât dispozițiile art. 1 aliniatele 1, 2, 3 și 4 din Decretul lege nr.485/8 octombrie 1944 sunt în vigoare și astăzi iar la aceste dispoziții s-a raportat și legislația României de după anul 1989 privitoare la restituirea proprietăților preluate în perioada 6 septembrie 1940 -22 decembrie 1989.și ținând cont că . Grupul Etnic German din România a fost desființat pentru că în calitate de persoană de drept public a avut o activitate hitleristă, este nulă absolut orice constituire de drepturi sau operațiune de transfer de proprietate asupra bunurilor de la și către această persoană de drept public creată și subordonată Germaniei naziste.

  • FDGR e urmasa patrimoniala a Grupului Etnic German si a cerut RESTITUIREA BUNURILOR CONFISCATE DE STATUL ROMAN PE MOTIV DE NAZISM, mai 658v. Nu fa pe prostul ca risti sa ramai asa. Daca au fost confiscate ptr acel motiv, de ce sa fie restituite? Daca de exemplu ANAF imi confisca mie niste bunuri pentru o ilegalitate, poate sora mea sau copilul meu dpdv moral si legal sa le solicite inapoi?

 3. Dupa teoria domnului Ghiolban, PSD si PNL sunt partide comuniste,continuatoarele Partidului Comunist Roman!Aceste partide s-au infiintat la cateva zile dupa interzicerea PCR, in urma Lovilutiei din 1989 si membrii fondatori au fost membrii PCR!

 4. Perfecta dreptate are autorul articolului.In data de 27 februarie 2007,HANS KLEIN (preot evanghelic si consilier local)in calitatea sa de presedinte al organizatiei municipiului Sibiu a F.D.G.R.,a depus la JUDECATORIA SIBIU o cerere de chemare in judecata impotriva MUNICIPIULUI SIBIU reprezentat de primarul KLAUS WERNER IOHANNIS si Consiliului Local Sibiu,prin care cerea :”Va rugam sa constatati calitatea de succesor in drepturi al organizatiei noastre fata de Grupul Etnic German”.Adica sa se recunoasca oficial continuarea doctrinei naziste pe care o promova Grupul Etnic German.Acest grup a fost scos in afara legii nu de comunisti,ci prin DECRET REGAL,prin TRATATUL DE PACE DE LA PARIS din 1947 si prin Conventia Aliatilor dupa razboi.Voluntarii Grupului Etnic German au facut parte din trupele Waffen SS.Toate bunurile confiscate de la G.E.G.au fost revendicate de F.D.G.R.si Biserica Evanghelica fiind retrocedate arbitrar scoli,gradinite,licee,resedinte ale unor institutii publice.

  • Se pare ca doar FDGR Sibiu (nu si FDGR Brasov sau Sighisoara) a reusit revendicarea. Oare de ce?

 5. Va fi greu pentru fostul primar sa justifice… O mizerie facuta prin complicitatea multora care probabil au fost cultivti si apoi folostiti sa-si indeplineasca germanii scopul. Implicare unor servicii straine este mai mult decit probabila. Problema pe care as pune-o in discutie e: unde erau SRI si SIE?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.