Ferentarii de la Rotterdam

Un debut „în forță“, „un excelent moment al cinematografiei românești“, l-a considerat presa internațională de specialitate. Ziarul El Mundo a titrat că „Soldații. Poveste din Ferentari“ este sincer și îndrăzneț: „Contează nu atât de mult partea dură care se vede, ci delicatețea care se intuiește. Este vorba despre o lume murdară care, așa cum este de imaginat, lasă urme. De neșters“.

„Soldații. Poveste din Ferentari“, debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, a fost selectat în competiția Bright Future a Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam, care va avea loc în perioada 24 ianuarie – 4 februarie.

Adaptare liberă a romanului omonim scris de Adrian Schiop, filmul va fi lansat în cinematografele românești luna viitoare, pe 2 februarie. După ce a avut premiera mondială în 2017, în cadrul secțiunii „Discovery“, a Festivalului Internațional de Film de la Toronto, și pe cea europeană, în competiția oficială a Festivalului de la San Sebastián, unde a fost recompensat cu o mențiune specială a juriului Premios Sebastiane, pelicula a mai fost selectată în competiții ale Filmfest Hamburg, Central and Eastern European Film Festival Luxemburg (CinEast), Reykjavik International Film Festival și CPH PIX. În octombrie 2017, ea a fost recompensată cu Prix Découverte, la cea de-a 32-a ediție a Festivalului Internațional de Film Francofon de la Namur. Filmul urmărește povestea lui Adi, un antropolog părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul, arată producătorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Numai filme care arata mizeria din Romania putem produce? Despre altceva decit mahala, manele si coruptie nu se pot face filme? Noi propagam imaginea asta urita a Romaniei.

  2. Melanj intre prostie si ticalosie ! Scandalul , uraciunea , se vand bine . Daca livrezi strainilor doar asta , chiar daca vrei sa faci si un repros statului incapabil de buna gospodarire , obtii acelas lucru : dispret pentru romani . Acesti nemaipomeniti realizatori frizeaza tradarea de neam si tara . Ce glorie vizeaza realizatorii acestor filme de propaganda negativa , cand , prin asta , ei insisi apartin privatei din care au iesit si pe care o descriu in opera ?

  3. Inca o mizerie in care ne facem tara de ras in lume. Deci in mod clar „un excelent moment al cinematografiei românești“. Toate filmele care fac tara de ras gasesc foarte repede finantare. Asa tovarasi: porcaiti, porcaiti, porcaiti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.