Frenezia jocurilor video

În secolul vitezei, una dintre cele mai profitabile industrii este cea a jocurilor video. Sunt accesibile, distractive și reprezintă o metodă ideală de a petrece timpul liber. Cu un profit global de 100 miliarde dolari, jocurile video se numără printre preferințele multor oameni.

Potrivit Tech Insider, League of Legends este jocul online cu cel mai mare profit la nivel mondial, 100 de milioane de jucători fiind activi anual. Un alt joc de top este Fantasy Westward Journey, dezvoltat de compania chineză MMMORPG, ce produce aproximativ 4 miliarde dolari pe an. Și creatorii Space Invaders au scos un profit frumușel, de 4 miliarde dolari, între anii 1978 și 1982, deși în prezent acest joc este popular doar în Japonia.

Când și cum au devenit jocurile video atât de populare? Versiunile mai vechi foloseau dispozitive electronice interactive cu diferite formate de afișare. Însă odată cu apariția sistemelor de operare standard pentru dispozitive mobile precum iOS și Android, dar și a dispozitivelor cu performanțe hardware mai mari, jocurile mobile au devenit o platformă semnificativă.

În timp ce multe jocuri portabile partajează concepte legate de jocuri cu browser, acestea pot utiliza caracteristicile dispozitivelor active, care nu sunt neapărat prezente în alte programe, cum ar fi informații despre postarea la nivel mondial și dispozitivele aparatului foto, pentru a susține gameplay-ul realității augmentate.

Un joc video, la fel ca majoritatea altor forme de mass-media, poate fi clasificat în genuri. Tipurile de jocuri video sunt folosite pentru a face clasificări pe baza interacțiunii lor de joc mai degrabă, decât a diferențelor vizuale sau narative. Genul unui joc video este definit de un set de dificultăți de joc și este clasificat independent de setare sau conținut, spre deosebire de alte genuri ale fanteziei sau SF-ului, precum filme sau cărți. Spre exemplu, un joc de acțiune este încă un joc de acțiune, indiferent dacă acesta se află într-o lume fictivă sau bazată pe realitate.

Despre Alina Chirita Articolele 141
Author