Dan Negru: Îmi pun lumea-n cap dacă spun că nu mă dau în vânt după Grecia?

Nu toți românii se dau în vânt după Grecia. Realizatorul TV Dan Negru, spre exemplu, crede că noi suntem mult peste prezentul ei.

„Pfff…îmi pun lumea-n cap dacă spun că nu mă dau în vânt după Grecia? Știu că juma’ de țară e acu’ acolo. S-a mai dus un sezon turistic și Grecia a rămas dependentă de turism. 11% din PIB lor vine de acolo. PIB României e mai mare decât al Greciei și economia e mult mai diversificată. Am mai spus-o: suntem mult peste ce e Grecia azi !Trecutul Greciei Antice si prezentul ei sunt o lecție despre cât poate un popor să se prăbușească. În țara in care Platon, Aristotel sau Socrate învățau moralitatea există azi imoralitate legală. „Fakelaki” care înseamnă „plicuri mici” sunt simbolul corupției în Grecia. Ce tămbălău era la noi dacă aveam o asemena istorie și un așa prezent. Praf îi făceam pe toți. Dacă-i aveam noi pe Pitagora, Arhimede, Homer și ajungem o țară care a intrat în faliment de vreo 7 ori și care a ajuns să trăiască din tavernele de vară, îi crucificam pe toți. Țara care a dat jurământul lui Hipocrate pe care-l rostesc azi toți doctorii planetei are un sistem medical corupt și subdezvoltat. Suntem mult sub istoria Grecia și mult peste prezentul ei! “Vârsta înaintată a unui vultur este mai bună decât tinereţea unei vrăbii” spunea grecul Aristotel. Asta e Grecia: de la vultur la vrabie !”, a scris Negru pe  pagina sa de Facebook.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

6 Comentarii

  1. Dan Negru e bănățean. Adică un individ obișnuit să bată câmpii..

  2. Nu e nimic nou sub soare ca marile natiuni de odinioara se mai si duc in jos cu timpul. Nu e un motiv pentru a dispretui un popor care a fost odata deasupra altora ca acum e la capitolul „si altele”. Faptul ca a avut odata o maretie, tot maret il face si acum, cand e mai amarastean. Si ca sa venim cu exemple concrete: Sunt acum Anglia, Franta, Spania, Portugalia, Turcia, Austria, Germania, Olanda, Venetia etc macar la 10% din ce au fost odinioara? NU. Si totusi nu sunt nimeni in drum. Iar grecii au fost odata in varful civilizatiei antice, iar acum sunt miezul ortodoxiei. Deci stralucesc cumva din nou si din alt punct de vedere, chiar daca acum sunt sunt un stat sarac, corupt, cu probleme evidente. Pentru mine Grecia e un loc binecuvantat in care ma simt excelent de fiecare data si nu din motive practice, materialiste, ci de suflet.

  3. Se duc romanii in Grecia s-o caute la PIB, la „fakelaki” sau la (fosta) maretie? „Ce tămbălău era la noi dacă aveam o asemenea istorie și un așa prezent. Praf îi făceam pe toți”. Hai bre…

  4. Mai aproape de zilele noastre Grecia a avut şi flotă, acum şi-a pierdut şi o parte din insule…
    Tările UE au început să semene cu aristocrații de pe vremuri care se împrumutau la jidovi ca să treacă peste iarnă (creştinii nu aveau voie să împrumute), nu aveau cum să ramburseze, se împrumutau iar şi iar, până când îşi pierdeau în fiecare an câte o moşie sau câte un castel în contul datoriei şi rămâneau săraci lipiți, doar cu amintirile despre măreția lor de altădată.

  5. poate te dai in vant dupa Japonia:
    -sa stii ca Japonia nu a implinit inca 13 ani…..jos labele dupa purhadoaica!

  6. „Baaai „maimuțoi”!…”PROSTUL nu e prost destul,daca nu e și FUDUL!.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.