Înlocuitor de senzație în Festivalul Enescu

Organizatorii Festivalului Internațional George Enescu 2017 anunță că violoncelistul Ray Chen, care la doar 28 de ani este unul dintre cei mai aclamați artiști ai momentului, va urca azi pe scena manifestării pentru a susține un recital, de la ora 17.00, la Ateneul Român. Despre Ray Chen, cunoscutul Maxim Vengerov spunea că este „un muzician plin de calități, cu un sunet proaspăt, plin de vitalitate și de lumină“.

Aflat într-o fulminată ascensiune pe marile scene internaționale, violonistul Ray Chen a urcat pe scena Royal Alber Hall, în cadrul celebrului BBC Proms, și a colaborat cu orchestre precum London Philharmonic și Orchestre National de France. Acesta vine la București în locul recitalului programat inițial, cu Leonidas Kavakos. Această modificare de program a fost impusă de faptul că violonistul Leonidas Kavakos a avut un deces în familie. Totuși, Leonidas Kavakos va urca pe scena Festivalului Enescu în cadrul concertului din data de 17 septembrie, alături de Israel Philharmonic Orchestra, la Sala Mare a Palatului.

Ray Chen va fi acompaniat de pianistul Juline Quentin, cunoscut în întreaga lume pentru colaborarea sa cu David Garrett. Din programul serii vor face parte lucrări de Beethoven, Saint-Saëns și Bach.

Câștigător al celebrelor concursuri Queen Elisabeth (2009) și Yehudi Menuhin (2008), violonistul Ray Chen a ajuns în scurt timp noua senzație a viorii în plan internațional. Sub bagheta cunoscutului Daniele Gatti, a concertat alături de Orchestre de Paris, într-un concert televizat cu o audiență de peste 800 de mii de oameni. Ray Chen a semnat, de asemenea, un contract exclusiv de înregistrare cu prestigioasa casă de discuri Decca. Biletele achiziționate de public pentru data de 12 septembrie, când era inițial programat recitalul violonistului Leonidas Kavakos, rămân valabile. Prin prezentarea acestora la intrarea în sala de concert se face accesul pentru recitalul susținut de Ray Chen, anunță organizatorii.

Recomanda