Între Viena și Schengen, naționalizarea OMV

Ne-am încurcat în politică și afaceri cum n-am mai făcut-o de mult. Adevărul este că am uitat să jucăm. Și, pentru că am numit la Externe numai figuranți, nu mai contăm pe nicăieri. În guvern, am lăsat loc de decizie unor amatori, unor hrăpăreți și unor aventurieri. Petrom-ul a fost privatizat cu o țară fără petrol și gaz și, fără să ne dăm seama, a devenit levierul extern cu care este controlată economia țării noastre.
Și mai încoace, și politica ei încropită.

Refuzul Austriei de a vota favorabil aderarea României la spațiul Schengen nu este numai o decizie politică. Nu ține numai de numărul refugiaților și de permisivitatea granițelor țării noastre sau ale lor. Austria ne joacă în politica europeană urmărindu-și interesele sale economice cu un dispreț imperial, deși pe plan mondial Austria nu cîntărește mai mult decît o insulă din Oceania. Ne joacă în foi de viță, încercînd să obțină de la țara noastră avantaje economice, financiare și energetice, iar noi nu suntem capabili să răspundem. Fără să ne dăm seama și fără să avem o strategie politică, am căzut și ne zbatem într-o capcană uriașă. Implicarea OMV-ului în producția de energie a României, tolerarea unor interpretări aproximative ale legislației românești, concesiile cerute și mereu acceptate sau obligațiile post privatizare uitate sub preș au fost semne că OMV-ul și statul austriac își folosesc cu cinism controlul asupra resurselor noastre. Acum, după felul în care se poartă Austria și OMV în contractul de exploatare a gazului din Marea Neagră, arătăm ca un animal care este legat cu ștreangul de gît. OMV ne cere condiții financiare mai bune, în vreme ce cancelarul austriac se uită la lună și numără umbrele care i se pare că trec peste graniță.

N-are nici o legătură poziția guvernului austriac în dosarul Schengen cu ce vrea OMV de la premierul român și de la țara noastră? Numai un prost sau un nemernic ar putea răspunde cu un nu hotărît.

„Eu știu că a fost cerută de către cei de la Viena în încercarea de a modifica anumite articole din legea offshore. Eu sunt convins că oficialii români nu vor ceda și nu vor modifica, asta ar fi culmea culmilor să mai cedăm și chestiuni care țin de legea offshore prin care să permitem companiei care va exploata alături de Romgaz să vândă, cam asta e cererea austriecilor din informațiile mele, să le permitem să vândă pe bursă gazul extras din Marea Neagră. În legea offshore lucrurile stau diferit: statul român are prioritate să folosească gazul extras și să direcționeze spre vânzare în funcție de cerere, deci nu compania austriacă să decidă” (europarlamentar român PNL).

Pînă și primul-ministru Marcel Ciolacu avea să spună despre întîlnirea cu președintele OMV lucruri care trimit la înțelegeri dubioase.

”Este o solicitare din partea OMV să se întâlnească şi cu mine şi cu preşedintele Senatului. Eu ştiu că există o Lege Offshore, asumată de către noi. Există nişte litigii şi i-am solicitat preşedintelui OMV să le închidem pe cale amiabilă. Cred că va fi pe agenda de discuții. Eu cel puțin voi aborda acest subiect”.

Rezolvarea diferendumului legat de admiterea României în Spațiul Schengen în amestec cu condițiile economice și financiare ale OMV în țara noastră duc spre o situație extrem de complicată, periculoasă pentru economia țării noastre și pentru independența ei energetică.
Partidul care inițiază naționalizarea OMV cu justă despăgubire are electoral vorbind România la picioare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 66

109 Comentarii

 1. Singura solutie corecta si avantajoasa pentru poporul roman este nationalizarea Petrom , sigur cu o justa despagubire !
  Cine are curajul sa arate ca este patriot, ca este pentru poporul roman, nu impotriva acestuia ?

 2. S-a inchis statia Petrom si a aparut in schimb OMV, care e logica? Din acel moment nu mai cumpar de la OMV. Niciodata!

 3. Ciolacule, lasa gargara cu care incerci sa ne prostesti. Vei vedea ca se va intampla fara tine. Aparent.

 4. Confiscarea a tot ce e capital austriac, incepind cu Petrom! Clar ca se pune intrebarea cine are curajul s-o faca! Politrucii romani? Sa fim seriosi!

 5. ciuca a prelungit termenul cu 10 ani pentru concesiunile omv inainte de a-si incheia ministeriatul desi termenul de expirare a precedentului acord era 2025! a fos tmina lui iohannis probabil dupa intilnirea cu seful omv.

  avem o mare problema si ea se numeste iohannis in acest moment. acest individ, care isi spune presedinte, plin de sechele si schelete prin dulapurile care este el si existenta sa, tocmai a indicat europarlamentarilor pnl sa nu faca galagie la ue cu subiectul respectiv. sa faca liniste ca ii strica ploile. este obligatoriu sa aducem subiectul iohannis in dezbaterea publica, dar de data asta serios. e vremea sa-i deschidem dulapurile si sa scoatem afara din el tot: GEG, adoptii, case, decizii, schmidt si veronica usatii, plimbarile inutile, intelegerile si cedarile la care a obligat Romania pentru confortul propriu.

  iar ciolacu are obligatia in acest moment sa-i taie microfonul.

  omv si schengen nu trebuie aduse niciodata impreuna ci tratate ca subiecte independente. si e simplu de justificat: schengen este o problema la nivel statal, omv este una comeriala. nu se conditioneaza niciodata, din partea noastra, satisfacerea uneia de catre cealalta.

  privatizarea omv s-a facut prin dare de mita. se stie, exista urme. exista si instrumentele necesare pentru a-i determina sa vorbeasca pe cei care au luat banii! omv a mituit oficiali ai statului roman pentru a prelua Petrom. justitia trebuie sa faca lumina!

 6. Austriecii, si nu numai ei, ii cunosc pe romani cu mult mai bine decat se cunosc romanii insisi. Austriecii, si numai ei, stiu ca te poti sterge si pe talpi, si prin alte parti, cu unii romani, daca le arati ca ii calci in picioare pe ceilalti romani.Caci, asta e parghia care-i mana pe romani – slugarnicia fata de straini si distrugerea celorlalti. Care demnitate? Care patriotism? Care onoare? Ce-s astea? Poate, or avea vreo semnificatie in limba „austriaca”, dar in limba romana nu inseamna absolut nimic.

 7. Vrajeala cu *securizarea granitelor” nu tine. Austria a acceptat Croatia in Schengen, pe acolo trece Ruta Balcanica.

 8. Austria nu este deranjată foarte mult că intrăm noi sau nu în Schengen, ci profită de această oportunitate ca să mai obțină anumite avantaje economice de pe urma situației. Astfel că se erijează ca purtător de lance al intereselor reale dar ascunse, care stau în spatele ei, din Occident (din Olanda – „offshore-ul” din inima Europei, centrul finanței globaliste, Germania, Franța etc). Intrarea României în Schengen ar fi schimbat rutele comerciale şi implicit polii politico-economici şi de greutate dinspre Vest spre Europa Centrală, ceea ce nu se poate imagina, iar aşa ceva nu este acceptabil de către SUA în primul rând.
  Astfel că arătatul cu degetul spre Austria este o copilărie. Ei doar îşi joacă cartea cât de bine pot, într-o anumită conjunctură globală. Încearcă să „ne facă” şi pe noi, cu gazele dar nu numai, şi se pun bine şi cu „puternicii” lumii din UE şi de peste Ocean, asumându-şi rolul celui care încasează înjurături de care nu le pasă.
  Uitați „mesajele de sprijin” din partea unora sau altora, ori ipocriziile lacrimogene ale dnei Ursula Von den Leyen, că sunt doar o fățărnicie fără de seamăn.
  Un pic de demnitate din partea noastră nu ar strica şi ar trebui să spunem răspicat: am făcut tot ce ne-ați cerut, am stat în genunchi şi v-am oferit resurse şi avantaje, dar acum e cazul să punem punct acestei piese proaste.
  Adio Schengen!

 9. @Zalmoxis: darea de mită nu se pune când e vorba de afaceri cu multinaționale (OMV, EADS etc). Ai văzut că DNA, Luluța, EPPO etc nu se ating de aşa ceva. E interzis.

 10. Și naționalizarea are dezavantajele ei , pun pariu ca în scurt timp datorita furtului, Petrom va avea datorii la stat cum s-a mai întâmplat. Abia așteaptă smecherii sa se înfrunte .

 11. România comunistă a avut o politică externă excelentă în raport cu cea post decembristă. Câte naționalizări a făcut România în ultimul deceniu să zicem, deci, despre ce vorbim ? Întrebarea este : de ce premierul Ciolacu a fost de acord cu această întălnire știut fiind faptul că întrevederea a fost stabilită anterior prin canale oficiale ? In topic : Guvernul a aprobat extinderea cu 15 ani a perioadei de concesiune pentru 9 perimetre de hidrocarburi concesionate de OMV Petrom începând cu 1997 (media).

 12. Domnul Nistorescu pune din nou degetul pe rana mortală de care suferă România. Articolul arata cum după ce Austriecii au primit în dar resursele noastre de petrol vor acum sa ne ia si gazele din Marea Negră. Adica să ne fure și ultimele bogății si sa ramanen in fundul gol si muritori de foame. Pentru asta compania petrolieră austriacă și guvernul austriac ne santajează cu neprimirea in Schengen. Nu este zi in care asupra României să nu vină o nouă năpastă. După războiul din Ucraina si distrugerea ce a mai rămas din agricultura românească prin acceptarea vânzării in România a cerealelor ieftine si neconforne normelor europene, si apoi a tranzitului spre Occident a acelor cereale care nu s-au vândut in România, urmează si incercarea de jefuire a gazului din Marea Neagră incă neextras. Suntem jefuiți in avans si de ce nu am inceput să extragem.
  Datori vanduti la băncile străine, cu bugetul facut praf datorită sutelor de mii de funcționari care iau bani din acest buget si nu numai că nu fac nimic ci mai si încurcă buna funcționare a societății, asistăm tăcuți la noi si noi jafuri ale bogaățiilor naționale încă ne exploatate. Si tot nu ne trezim. Ne merităm pe deplin soarta. Ba încă ne cerem să fim si mai tare umiliți și jefuiți. Dar totul are o limită și nu pot exclude ca mâine să fie vai de cei care și-au pierdut contactul cu realitatea.

 13. Singura soluție pentru viitorul poporului român este nationalizarea activelor austriece din Romania și dați afară în șuturi! Ne-am saturat de străinii care ne fura la drumul mare! Inclusiv Johannis!

 14. Consecințele trădării de țară practicată de Năstase în cazul OMV nu mai pot fi contracarate. Nu mai putem pune zăgaz pretențiilor companiei austriece car s-a înșurubat atât de adânc în economia românească încât a devenit pilonul ei central și obraznic, fără ca românii să beneficieze cu ceva. Măcar de l-a lua pe Năstase acum de păr și l-am azvârli în pușcărie, unde i-a fost întotdeauna locul. Ne-am mai răcori. Pentru a anihila OMV-ul austriac și deci pretențiile imperialiste ale Austriei și veto-ul său pentru Schengen-ul nostru ne trebuie un gigant al Dreptului Internațional care să-l sfătuiască pe un colos al politicii românești, fie el premier sau președinte. De unde și unul și celălalt când beneficiem numai de pigmei la conducerea țării?

 15. Treceti urgent la nationalizarea OMV! Romanii va sustin, doar sa vreti!

 16. Buna ziua,
  Cand a fost informata la televiziunea publica ca al nostru presedinte KWJ a decis unilateral si cei doi lideri de la PNL si PSD au dispus unilateral fara sa informeze mimimal cetatenii romani ca Parlamentul si Givrnul Romaniei sa dispuna activitatile legislative aferente pentru ca firma austriaca OMV sa fie onorata cu gratuitatea prelungirii contractelor de concesiune pana in anul 2042 cand expirau in anul 2027 si care este explicatia, raspunderea si logica acestei actiuni similare activitatilor de tradare a intereselor nationale a Romaniei in conditiile in care ai fost informat oficial de cel mai puternic om din Austria ca citez este o problema de securitate nationala pentru Viena intrarea Romanei in Schengen !?
  Cand deontologii bine platiti din bugetul de stat de la televiziunile private au anuntat populatia ca liderii lor de la Ludovic Orban, Florin Catzu va dezinformeaza calificat cu privire la faptul ca conducta de gaze din Marea Neagra transporta gazele direct catre industria petrochimica din Viena si cetatenii romanni nu vad nici o molecula pentru piata interna !?
  Cenzura este cvasi-asigurata in mas media din Romania si pentru aceasta comunistii ar fi extrem de invidiosi, iar onorabila noastra conducere politica ne liveaza cu sprijinul si consilierea conducerii C.N.A.-ului o abundenta de informatii de tip tabloid fara nici o inportanta pentru informarea poporului asupra deciziilor conducerii Romanei asumate pe subiectele forte, in schimb avem seriale turcesti in care actorii urla unii la altii – copy paste pentru modelarea viitoarei generatii, avem permament informatii despre accidente de circulatie, acte de agresiune familiala si alte elemnente din zona de periferie a societatii si infractionalitatii de cea mai joasa speta.

 17. Vorbim povesti. Nu are nici o treaba una cu alta. Schengenul este bomboana pe coliva cooperativei europene aflata pe duca. Nici un roman inteligent nu mai este preocupat de acest subiect ramas la stadiul de pura demagogie. Parlamentarul Sosoaca a afirmat de mult la modul profesionist ca vanzarea Petrom are hibe juridice putand fi anulata, este vorba doar de vointa politica.

 18. Cu vr’o 20 de ani in urma, la Guvern, s-a nasit Actul de vanzare a hidrocarburilor tarii neextrase inca din pamant. Actul de vanzare a fost trimis Parlamentului tarii unde alesii natiei au votat ‘IN UNANIMITATE’ dania propusa de Guvern. Hrisovul a fost plimbat pe la palatul din Deal, semnat de indata de presh/ul d’atunci si impins la Monitorul Oficial ca sa fie batut in cuie pe vecie Romanie!
  Culmea-culmilor e ca banutii pe care ia primit rRomanica-bramburica la vanzare(cateva sute de milioane de iEuroi), peste ani, au fost dati inapoi cu varf firmei pe motiv de ecologizare(inburuienire) a solului din jurul sondelor dezafectate!
  Ce tzara…

 19. @Belphegor: Corect. problema e ca si daca Austria ne-ar da moka inapoi Petromul, ar fi extrem de greu sa mai refacem industria de petrol si gaze. Petromul a fost o structura integrata pe vremuri si aceasta structura a fost demantelata. Asa ca ne-am infrant de doua ori. Nici Schengen, nici petrol si gaze.

 20. Problema e ca toti care au „negogiat” pentru romania au facut-o doar in favoarea lor, ia vedeti voi cati negociatori din romania sunt actionari la OMV si ca dividende isi iau!

 21. nationalizarea Petrom, cu trecerea ei in administrarea „specialistilor” numiti politic ar insemna falimentul Petrom. Precedat de o acumulare uriasa de datorii pe care le vom plati toti astialalti. Exemplele de companii de stat administrate dezastruos si aflate de facto in faliment sunt atat de numeroase incat asta ar trebui e un no brainer.. Tarom, CFR, CEC, Complexul Energetic Oltenia
  problema cu petromul e ca am vandut-o pe nimic .. negociere (puneti ghilimelele) cu partener unic. macar daca ar fi facut un concurs de oferte, Shell la momentul ala erau foarte interesati. intrabati pe tov. Adrian Nastase, sunt sigur ca cunoaste mai multe.

 22. Bună ziua!
  Nationalizarea sau renationalizarea
  actiunilor detinute de OMV trebuia realizatain 2023! Dar pnl -iohannis a decis prelungirea cu 15 ani concesiunilor către OMV.
  Trădătorii sint la vedere.
  Aceștia in loc sa fie in puscarii se pregatesc de un nou mandat de JAF.
  POPRUL E MULTUMIT ! SE UITA LA TELEVIZOR! Iese si in stradă cand se duce sa-si cumpere pane-panis!
  Ne meritam soarta popor vegetal ce suntem!

 23. Da, asa e, bine zis „dispreț imperial”, si l-am simtit înca de acum 30 de ani cand am fost prima oară la Vienna. Nicăieri in toată Europa nu m-am simtit atât de dispretuit, si nu eram migrant, ci participam la o sedinta a AIEA pentru refacerea siturilor uranifere. Nu prosti, ci doar nemernici corupti mituiti, au fost cei care au dat toate resursele tarii pe mâna unora fara traditie, ca si BCR-ul si pădurile. Cum sa nu te considere prost si sa te calce in picioare cand l.ai mai si ales de doua ori presedinte pe omul lor. PS: Ne meritam soarta si am tot respectul pentru polonezi !

 24. PKly, interesant comentariu dar…au fost unii care…si Tudor si cib si goguta au dreptate…
  Tudor spune, intrebati-l pe Nastase. Si eu sunt de parere ca ar trebui sa participe si el la consultari
  Dar, Pkly, de ce zici, ce tzara…
  Ce vina am avut noi, tu, eu, cib, Tudor, goguta ca niste escroci „cu scoala”, s-au repezit facand pe grozavii cum ca stiu ei ce trebuie facut…
  Dupa Revolutie, s-a facut o privatizare. Noi am luat actiuni la Petromidia care nu mai valoreaza nimic pentru ca escrocul de Patriciu a facut toate manariile posibile.
  O, nu dar nu Patriciu a fost vinovat, nu Nastase a fost vinovat si cine au mai fost, altii si stim noi cine…

 25. România a fost dată in judecată de Gabriel Resources, care solicită despăgubiri in valoare ds peste 4 miliarde… Pas cu pas, prin trădări repetate, România a fost vândută la preț de nimic. Dacă prostia se plătește, România va plăti, dar cei vinovați trebuie condamnați, averile lor confiscate si… Dumnezeu cu mila!
  Ideea cu naționalizarea Petrom este bună, dar tot statul va trebui să plătească, adică noi și urmașii.
  Interesant, Ciolacu vorbește răspicat, refuză santajul intrarii jn Schengen contra gazului din Marea Neagră. Are consilieri buni. Dacă va rezolva problema Schengen, ars șanse la prezidențiale

 26. Patriciu era un interpus al securitatii . probabil chiar unul cu grade. un neica nimeni ajunge proprietarul unei rafinarii moderne construite in anii ’70, platind mai nimic. cu naiba numai la noi (si la rusi as zice) se poate asta ??

 27. aia hoti, astia hoti, mama lor la toti…
  UNFORGIVEN si ce solutie ai? Sa iesim in strada si ce sa cerem, precum broastele lui Esop.
  Vine unul cu morga, nu ne-a placut Ponta ca era cam mincinos, nu ne-a placut Dancila ca era cam incurcata si Jupiter ne-a aruncat buturuga. Nici asta nu ne place. Poate ne alegem cu o barza.

 28. „DOAMNE,DOAMNE ,CE VĂ MAI STROFOCAȚI ,ȘI INTELECTUALI ȘI MAI PUȚIN INTELECTUALI!! UITAȚI UN LUCRU ESENȚIAL:ÎN 1717 ÎN VIENA ERA UN ÎMPĂRAT HABSBURG IAR ÎN IAȘI ȘI BUCUREȘTI „DOMNEAU” NIȘTE „AFACERIȘTI DIN FANAR” CARE PÂNĂ AZI PRIN AFACERILE LOR N-AU VIZAT „CREȘTEREA ȚĂRILOR ROMÂNE CI DOAR JEFUIREA LOR” IAR PE POPORUL ȚĂRII L-AU ÎNVĂȚAT SĂ-ȘI UCIDĂ CONDUCĂTORII CE FĂCEAU CEVA BUN PENTRU EL ȘI SE PARE CĂ „ÎNVĂȚUL RĂU-ISTORIC NU ARE LECUIRE”

 29. pentru babele alegatoare.
  Aratati-mi un singur pesedist care a tinut la averea Romaniei, incepand cu Roman, Bombonel, etc.
  Adica, acum cateva luni le-am prelungit concesiunile si azi ne dam zmei?
  Pana nu ne luam rezervele si rafinariile din ghearele austro-rusilor, nu cred nimic.

 30. Dacă am avea câţiva politicieni cu coloana vertebrală a d-lui Nistorescu şi cu puţin curaj ăsta ar fi momentul să începem să contăm în politica externă. Naționalizarea OMV ar fi un prim pas care ar arăta că suntem stăpâni iară pe vechiul nost pământ.

 31. Ne’ne tibi(9:26) e si nu e asa…intreb, ce oameni s-au trimis in Parlamentul tarii votand toti ‘IN UNANIMITATE’ dania de nu s-a gasit macar un Gica-contra?!? Sau pe romaneste Dvs. cu cine ati votat? Ps. Se vorbeste in media bastinasa ca alte tari au dictatori rai de tot dar in parlamentele lor parca o lege se frunzareste de doua sau chiar de trei ori(lecturare o numesc) nu ca la noi, la rRomanica-bramburica, cand nici nu se scoate din sertar sa o discute in plen si gata, dupa un timp, ca o trimit la contrasemnat la palatul din Deal.
  Lume-lume…

 32. Stau si ma intreb,daca acest STAT,aflat acum in postura de COLONIE,poate sa-si mai revina si sa aiba si el cuvant de spus in relatiile cu alte state.Dupa LOVITURA DE STAT din decembrie 1989,la Ministerul de Externe s-au perindat numai ANALFABETI in relatiile externe,parveniti,numiti politic si care si-au vazut numai de interesele lor.Oare asa au fost si ministrii de externe inainte de LOVITURA DE STAT? NU CRED! Da singura solutie de punere la punct a acestui stat numit AUSTRIA,care ne santajeaza cu aceasta primire in SCHENGEN ar fi NATIONALIZAREA tuturor activelor detinute de aceasta tara in ROMANIA.Pe langa acest OMV va rog sa va uitati cand mergeti prin tara si mai ales in zona de munte cum au taiat padurile noastre acesti austrieci,iar la ei nu se atinge nimeni de un copac.Cred ca ar trebui sa raspunda in JUSTITIE,acest tradator de tara ADRIAN NASTASE,care a privatizat petrolul unei societati fra gram de petrol in tara sa de origine.Ce nu avea ROMANIA in acest domeniu?Nu avea specialisti,nu avea industrie in domeniul petrolier,nu avea capacitati de prelucrare,etc.Avea de toate dar tradatorii ne-au vandut.Acesti tradatori ca Adrian Nastase,Tariceanu,Citu si alti asemenea lor ar trebui sa infunde puscariile pe viata,nu sa traiasca in LUX.Deci NATIONALIZAREA ar fi o solutie si acel partid ar castiga simpatia si ingrederea acestui popor UMILIT de JIGODII.

 33. Drag de Romania, sa te auda Dumnezeu!

  S-au trezit intr-o zi ca gasca lor le facea cate un ou de aur in fiecare zi. S-au sfatuit ei si si-au zis, nevasta, daca gasca asta face oua de aur, atunci daca o taiem, ne vom imbogati. Au taiat-o si-au vazut ca era ca orice gasca. (Esop citire pe la 1420 i. Hr.) Morala o trageti voi.

  9,40 „cum naiba numai la noi (si la rusi as zice) se poate asta ??” Pentru ca, draga 9.40, noi am fost gasca de aur pentru Imperiul Otoman, Pentru Austro Ungaria, pentru Rusia…am fost la mana si la mila lor. 10 000 de romani aruncati la Oarba de Mures pentru eliberarea Transilvaniei de Nord si acum?
  Unde sunt oamenii providentiali?
  Vine o pustoaica de 17 ani si-i face de rusine. Pe cine sa alegem?
  Si daca vorbeste autorul, el vorbeste, el aude.

 34. Pkly:nu-i adevărat,Partidul România Mare a fost singurul care a votat împotriva hoției,iar revista a dus o adevărată campanie impotriva acestei tâlhării la drumul mare!

 35. @ cib: Corect. Şi mi-a plăcut expresia „ne-am infrant de doua ori”. Iar pentru cealaltă, respectiv „nici Schengen, nici petrol si gaze” există o expresie românească mai plastică, în care se face referite la sodomizare şi la luatul banilor, dar probabil nu ar fi trecut de cenzură.

 36. Romania nu este nici colonie, nici stat esuat, nici umilit. Ca sa te simti asa trebuie sa intri in jocul celor care incearca sa determine o anumita stare negativa. Am trecut prin toate acestea probabil pentru a ne da seama despre ce am avut si ce am pierdut. Nicio pierdere nu e definitiva. Nimic nu este definitiv. Va fi asa cum ne dori sa fie daca vom decide ca asa trebuie sa fie. E momentul sa impunem ceea ce ne dorim.

  Asa ca lasati vaicareala si insusirea lozincilor manipulatorii produse de minti infierbintate si proiectati pozitiv. De noi depinde incotro mergem, exact asa cum am facut-o si pina acum. Daca vrem, ne trezim si facem ceea ce trebuie.

 37. Tendința de a decola la români și de a încâlci jalnic toate proporțiile… Orice rahat de muscă devine problemă existențială.

  OMV o firmă ca oricare alta. Care, la o adică, poate fi eliminată de pe piață, prin răscumpărare, operație care este însă profund contraproductivă. La fel a fost cu respingere Chevron sau cu tevatura cu EXXON. Au venit, am vrut să plece și acum regretăm, că o prezență a unor interese americane la Marea Neagră ne-ar fi dat un plus de securitate.

  La fel e problema cu Schengen – că se fac controle de identitate/pașapoarte la urcarea în avion de către poliția de frontiera sau angajații companiilor aeriene – tot un drac este. Arăți actul de identitate și circuli. Nu este nicio opreliște în calea integrării europene și nici a liberei circulații. O temă scoasă de la naftalină, precum Schengen a fost de natura să irite societatea. Probabil pe bună dreptate. Dar care nu trebuie să fie supraevaluată.

 38. In primul rand Nea Cornel isi exiba din nou incapatanarea de dac din varf de munte care nu cedeaza orice i-ai face sa inteleaga ca in Romania se joaca un TEATRU „politic” precis regizat, regizorul si scenaristul stabind cu precizie mimicile, intonatiile,
  intrarile si iesirile din scena!!! Aici se simte influienta covarsitoare a lu PROFI Marga care-si continua imperturbabil marsul fara a tine cont de CONTRADICTII flagrant de zdrobitoare pentru un filosofard cu pretentii, ca si RASTALNACIRILE unui prezent trait si nu citit din cartile de istorie la fel de falsificate privind trecutul de CRIME CONTRA UMANITATII!!! Nu pe declaratii „date la taraba” de sicofanti se bazeaza jurnalistul cand analizeaza o CHESTIUNE DE STAT, declaratii din auzite si nu declaratii
  ale autoritatilor straine!!! OMV e o FIRMA SOVIETO-AUSTRIACA care la Marea Neagra coopereaza cu GAZPROM-ul care e cea mai mare
  FIRMA SOVIETICA producatoare/extractoare si exportatoare de gaze din Lume!!! In general afacerile din strainatate ale firmelor
  SE IMPOZITEAZA IN STRAINATATE, asa ca interesul statelor unde sunt declarate firmele e axat pe stabilitatea interna a firmelor,
  adica stabilitatea locurilor de munca!!! Nea Cornel si-a pierdut din nou cumpatul JIGNIND aprioric pe oricine ar indrazni sa-i conteste logica extrem de fragila pe speta OMV-Schengen!!! „Prostocrat sau Ticalos”!? Deci, eu pot fi considerat astfel de Nea Cornel intrucat ii spulber „logica falsa”…Prin atitudinea OBSTRUCTIONISTA pe speta Schengen statul austriac FACE RAU OMV, ii
  SPULBERA sansele de a-si atinge scopul stabilirii discretionare a distribuirii/vanzarii gazelor!!! Si nu tin cont de atitudinea PROSOVIETICA fatisa a statului austriac si aici ma refer la ILEGALII care-l conduc!!!

  bazate pe „informatiile”

 39. Zilele acestea, 16 septembrie, 6 octombrie. Cate zile sunt? 897 români uciși, 4118 români răniți, 1738 români dispăruți… Cum? Au fost obligati sa treaca prin apele iuti ale Muresului, sa ajunga la poalele dealului ca sa fie macelariti de pe deal, in cateva zile. Cum s-a putut?

 40. Cand au preluat PETROMUL, specialistii austrieci au estimat ca Romania mai are rezerve de petrol vreo 25 ani, dar ei se angajeaza sa dubleze extractia! Au trecut destui ani, rezervele in solul tarii sunt destul de mici, grosul este in Marea Neagra dar cu ce dragi compatrioti veti mai extrage ceva, platforma Aurora de pe vremea comunismului, tocmai a fost adusa de OMV la tarm, spre a fi taiata (era prea veche) si vanduta la fier vechi! Cati specialisti in petrol si gaze mai avem ramasi in tara?
  Acestea sunt intrebarile la care ar trebui sa avem un raspuns. Am dorit democratie, avem democratie si libertatea pe care ne-am dorit-o! Avem si situatia din 1940 cu toate implicarile in care suntem bagati fara sa fim informati, fiind doar poporeni, nu natiune. Scriu prea repede, sau doar in sila?

 41. Rog pe Cornel Nistorescu sa CLARIFICE pasajul din postare:…Partidul care initiaza NATIONALIZAREA!? OMV cu justa despagubire are electoral vorbind Romania la picioare.
  Adica CE si CUM !.

 42. Daca vorbim de politică externă atunci trebuie sa spunem că este atributul președintelui,care este cel mai mare și mai tare in aceasta TREABA MARE și se vede că-i priceput!
  Că sa i se vadă priceperea a pus miniștri de externe niste lingarici care să nu-i „afecteze” imaginea și să nu-i eclipseze „strălucirea”.Așa ne-am ales cu o politică externă grețoasă pe principiul ziselor din deltă.
  De aici si plimbările cu avionul privat peste tot.Dupa mintea lui destul să survoleze Austria și o să intrăm în Senghen dar nu o face.

 43. Se vede ca Pavel Suian are stofa in subliminale, chestia cu „santajul Schengen” ca sa satisfacem pohtele OMV avand aparent o logica beton…Numai ca betonul e de proasta calitate si demoleaza „logica”, intrucat au mai incercat si olandezii un asemenea „santaj” in chestiunea Portul Constanta si NU LE-A REUSIT!!! Un exemplu de propaganda rafinata oferit de noul nostru coleg de forum care in discurs seamana cu mai multi vechi batrani forumisti…

  AGENTUL SOVIETIC Zalmoxis ne ofera o noua proba a dez axon narii la ultima dejectie unde spune ca „de noi depinde incotro mergem,
  asa cum am facut-o pana acum”, ceea ce in traducere inseamna ca CATASTROFA ACTUALA NI SE DATOREAZA si nu POLITRUCILOR, dupa care continua, ” Daca vrem, ne trezim si facem ceea ce trebuie”!? Din nou in traducere, RASPUTINOIDUL ORDINAR se contrazice tamp, caci
  ar insemna ca NU DE NOI A DEPINS UNDE AM AJUNS intrucat NU ERAM TREJI!!! Siragul de dejectii contine si materia toxica tomlina
  ca NOI AM ALES NEFIIND TREJI si astfel CATASTROFA cu care ne-am trezit ni se datoreaza!!!

 44. Nu se va face nici o naționalizare pentru că nu avem cu cine.Politicul e corupt si plin de amatori in toate domeniile.Cine sa faca nationalizarea Ciolacu ? Ciucă ? Iohannis ? Să fim serioși,numai cand te uiti la componenta guvernului, speranța moare …Degeaba România are încă carbune,petrol sau gaze naturale dacă nu-i apartin,financiar cu datorii ce depașesc imaginația,iar deciziile politice sunt date de Bruxelles,e o imagine cam sumbră a țării dar ne arata ca nu e nici o șansă ca nationalizarea sa fie pomenită declarativ, dar sa se și facă .

 45. Vaaaaiii, s – a umflat taratza in rumani!!! Dar daca le mai aduci inca in Neamt presedinte sau pe Regili Mihai il voteaza la 4 maini!!!….Bre, nu intelegeti ca prin Rakatul din decembrie 1989 ati distrus Romania, ati facut – o Colonie??? …NU mai exista industrie, nu mai puteti face nimic…Cine e prost sa se angajeze cum s -au angajat comunistii la sacrificiu ca sa construiasca TOTUL si apoi sa se aleaga cu un mare Rakat? …De 33 de ani injurati comunistii, i – ati scos din Cartea de Istorie, le – ati omorat urmasii…..Ati demolat pana si Statuia lui Petru Groza care a reintregit tara la 1945…..Vreti sa dati afara austriecii ca sa aduceti Amerecani….asa si? Amerecanii vor vinde la austrieci daca se plictisesc aici!!!.. NU ati scos voi Bechtel sau Chevron din tara !!!…au plecat ei ca nu le – a mai convenit profitul…

 46. sa dam de pamint cu toate firmele austriece ca toti au venit doar sa ia si sa nu dea nimic. Iar la consiliul JAI de acum incolo Romania sa foloseasca dreptul de veto la orice. Veto la tot pina intram in senghen sau ne spun CLAR ce nu intram si de ce fac asta. TREBUIE SINGE IN INSTALATIE sa faci asta dar noi avem numai lasi la care interesul personal primeaza. Vezi dulapul de la Cotroceni care nici nu se gindeste la asa ceva el vineaza un post pe la UE si nu vrea sa se puna rau cu nimeni de acolo

 47. OMV este insupsidiar companie ruseasca, si are indicatii pretioase de la Putin sa nu fim acceptati in Schengen.

 48. @ Drag de Romania
  In ce fel refuza Ciolacu santajul Austriei atata vrene cat spune ca „nu discuta de legea gazelor cat timp Austria refuza intrerea Romaniei in Schangen”?!!? Adica, asa inteleg eu, daca Austria accepta ca noi sa intram in Schengen, Ciolacu accepta sa vorbeasca despre lege, deci sa cedam,- adica ce cere OMVul- in final, totul?? Deci accepta sa lege cele doua subiecte? Si Ciolacu ne era in alianta cand s-a prelungit contractul cu OMV? Sau nu stia Ciolacu ? Chiar asa de naivi suntem ? Credem chiar orice minciuna ce ni se spune? Pai de ce l-a pus Iohannis pe Ciolacu PM?
  Nu pentru ca a vazut ca face tot ce-i spune? N-ar fi fost Iohannis suspendat daca Ciolacu nu accepta sa intre la guvernare cu PSDul lui?? Deci unii cred ca Ciolacu, de buna credinta fiind, nu stia nimic din ce face Ciuca si Virgil Popescu ?? Pai nu se discuta in alianta si-n guvern? Si anul viitor sunt alegeri si unii vor sa fie realesi !! Dupa ce au vandut tara pe bucati??

 49. Apoi OMV ne-a călărit cum a vrut pentru că a găsit aici cale liberă și la fel că cealaltă firma austriaca ce ne-a belit munții protejată de Johanniss,a profitat pentru ca și-a găsit prostii.
  Stați liniștiți că Johanniss o să trăiască liniștit cate zile mai are din ce-i revine de la austrieci.
  Noi o să rămânem cu aceași TREABA MARE pe care o sa o împărțim frățește!

 50. Ce vorbeste zamolxis nu e pentru tine, Charlie. Iti mai trebuie o viata si tot creierul activat ca sa intelegi. 99,99 % din activitatea ta mentala e pierdere de energie, ceva de genul ca iti furi propiul curent.

 51. La cacialma: esenta concluziei este (citez): „Vom continua să sprijinim … și să mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore … dacă Austria nu își schimbă poziția” privitoare la accesul Romaniei in Schengen. Cacalacu asta spune: cand Austria renunta la boicot, noi o sa-i dam OMV-ului tot gazul sa-l vanda cui vrea. Mai rau nici ca se putea. Si asta se va intampla repede, inainte de alegerile de anul viitor. Succes notabil al diplomatiei Romanesti: gaze contra Schengen; pana acuma pierdeam 2 miliarde € pe Schengen, de-acuma vom pierde 4 pe gaz!
  DoiKt PSDist de Buzau!

 52. Citesc cu mare plăcere manelele lui Charlie ,la care îi recomand sa la pună pe note și să-l cheme pe Nicolae Guță să le interpreteze la nunti!!!

 53. AGENTUL SOVIETIC al Sekuku, Batranul, a fost scos din nou la PRODUS pe modelul ROTATIEI cadrelor de Nadejde, in ultima vreme fiind la reciclare…Daca nu cumva a fost intubat precum geamanul rene, procedura extrema de a fi hranit ideologic…Cum spun un ADEVAR care le spulbera mistificarile partizane, cum imi „manelizeaza” demascarile…”SANTAJUL” de care ne vorbesc flacaii e de fapt o provocare a unei reactii populare previzibile la o asemenea DIVERSIUNE pe fatza, pe de o parte sa ni se blocheze intrarea in Schengen si pe de alta OMV sa vrea noi facilitati!!! Plus ca suntem de 16 ani in afara Schengen si TOT NE-AM DAT RESURSELE!!! Ce zici Batranul-e de „maneaua” asta?

 54. Nimic nou sub soare. Totul a inceput odata cu negocierile de preaderare/aderare la UE. A fost vot unanim pentru accederea Romaniei in UE dupa ce am cedat aproape toate resursele economico-financiare. Acum avem statutul de semicolonie, ,,gratie” cozilor de topor autohtone.

 55. Toti, inclusiv autorul uitati un amanunt „minor” insa esential!Tot ceea ce sugerati voi ca trebuie facut in realitate (pentru bunastarea neamului romanesc) – nu aveti cu cine!Toate structurile statului sunt facute varza!
  Cangrena coruptiei este peste tot! Nu mai gasesti oameni de buna crediinta nici macar unul la 1 milion!Ce suport popular au cei bine intentionati si integri ? Zero! Alergati dupa himere! Sunteti dezbinati si nu stiti sa ca organizati! Sunteti vorba lui Eminescu – „ca pleava vinturata”
  Voi vreti sa jucati poker cu strainii , la cacialma si sa si cistigati?
  Inca va merge bine (la unii) ssi sperati ca sindromul saracirii nu va putea sa va afecteze ! Aveti rabdare!
  AVEM CEEA CE SUNTEM!

 56. @ traiasca bla bla – majoritatea oamenilor sint corecți și cinstiti , dar stiu ca nu au nici o șansă in fata sistemului , golanii declara maxim 30% prezenta la vot .

 57. Asta nu da celelalte da!Si cele ce vor urma!Și cele ale lui „nea Cornel sunt manele.Una cu Gabi Fii-Rea ne-a cantat-o vrea în cinci ani.Acum a preluat-o Cutacu !

 58. Monstruosi sunt ceausistii rasputinizati temb beli precum „Obs” si „TRAIASCA ROMANIA LIBERA”…Prima CLONA SOVIETICA MINTE CU O NERUSINARE SCABROASA ca „NOI ne-am cedat toate resursele economico-financiare” cand cu negocierile cooptarii in UE, in primul rand pentru ca NU NOI am cedat si de fapt NIMENI NU A CEDAT, ci ILEGALII Sekuku-Comintern ce AU CEDAT ULTERIOR in ordine: SUVERANITATEA la ADERARE si ulterior BOGATIILE, RESURSELE ECONOMICO-FINANCIARE, FORTA DE MUNCA!!! Amanuntul ESENTIAL scapat din vedere de aceasta forma prim mit tiva de viata, Obs, zis „TRAIASCA ROMANIA LIBERA”, e ca Romania A CEDAT TERITORIILE ROMANESTI raptuite de URSS-Stalin in 1945 pt aderare, in 1997!!! A stiut lepa da tura, ca si camarazii sovietici CARE E PRETUL ADERARII? Tot asa ROMANII NU AU STIUT cand au votat Constitutia lui Ilici GENOCID la referendumul PACALIRII NATIONALE, cacontine articole ce asigura CONTINUITATEA preluand institutii si practici ceausiste!!! Paralel camaradul lui Obs de la 12:54 dejecteaza o tampenie
  colosala, cum ca „oameni de buna credinta (cicaca el) nu gasesti nici unul la un milion”, adica 0,5-0,8 si inmultind cu putinele milioane de romani din tara ar reiesi ca la 14 milioane doar vreo ZECE ROMANI NU SUNT CORUPTI!? O TICALOSIE tomliana monstruoasa
  de acuzare a POPORULUI ROMAN ca e CORUPT, Ticalosie avand scopul EXONERARII Partidului-Sekukuritatii-Cominternului de RASPUNDEREA pentru CRIMA CAPITALIZARII PRIN RAPTURI a NOMENCLATURII PCR!!! Rog Biroul Operativ al Sekukuritatii dislocat pe forum sa trimita CLONE „desteptocrate”, ca cu PROSTOCRATII astia swe face de ras…

 59. @ Traiasca….Romania libera.Comentariu f.adevarat.Nu s-a dorit niciodata decat…la vremuri noi …tot noi (securistii ).N-ai cu cine face ceva …pentru tara .

 60. Majoritatea clasei politice romanesti se afla azi prin politica pt cistiguri mari si rapide de ordin finaniar…pe romaneste: spaga, trafic de influenta, contracte oneroase, etc…cu OMV vs Schengen, situatia e si mai clara: fara petrolul lui Putin nu are ce rafina…deci Putin a conditionat Schengen in cazul Romaniei cu petrolul pt rafinaria de linga Viena…simplu…

 61. Cornele, ai baut ceva sau ti-a suflat Putin pontul cu nationalizarea ?

 62. „…la Externe numai figuranți ”
  Nu sunt figuranti , sunt urmasii Anei Pauker

 63. acesti hamesiti de imperiu scapatat au de ce sa pupe poala …rusilor…macar si pentru ca ei (rusii) nu ne-au lasat sa intram in capitala lor si sa ne racorim dupa ce ne-au distrus si pangarit lacasuri sfinte…cu un presedinte sas impus (rusii au de ce sa regrete ca nu le-a pasat cand trebuia) austriecii, cu impertinenta caracteristica „gloriei” scapatate , cer si obtin ce vor de la KWJ…cine vrea sa recastige demnitatea natiei trebuie sa-i goneasca (la propriu!) pe acesti derbedei impusi (exilul sa le fie casa!) …ati inteles ca rostul (m)UE pentru noi devine caduc din moment ce austriecilor nu li se aplica regulile…toate celelalte vor veni de la sine dupa recastigarea demnitatii si increderii natiei (in cine sau ce e de vazut!)

 64. felul in care facem datorii de miliarde, eu cred ca ai nostrii conducatori sunt pusi de altii!
  Iata, OMVul joaca sarbe prin guvern! Mai are curajul vreo firma, sa ceara privilegii nemasurate?
  Ca alea romanesti, 10%, nu mai conteaza.

 65. O tara fara zacaminte de petrol poate compensa aceasta stare de fapt prin construirea unei RAFINARII care sa prelucreze petrolul
  cumparat pe piata mondiala in scopul ASIGURARII NECESITATILOR INTERNE!!!Problema se schimba cand o tara devine dependenta de un unic furnizor si isi EXTINDE la nivel european cifra de afaceri ca si cum ar fi posesoare de zacaminte petrolifere!!! De fapt
  prin OMV Austria devine o placa turnanta a controlului sovietic asupra combustibililor in Colhozul Bolsevic european !!! Daca se adauga si CONTROLUL URSS-Rasputin asupra Colhozului BOLSEVIC european prin livrarile de GAZE ne facem o imagine clara a situatiei
  pe care Nea Cornel o baga sub pres… Stie Nea Cornel ca PIATA COLHOZNIC BOLSEVICA EUROPEANA a MEDICAMENTELOR este CONTROLATA de China BOLSEVICA si India, membre BRICS? Si nu numai MEDICAMENTE VITALE, gen ANTIBIOTICE, urmand ustensile medicale? Rezultat al GLOBALIZARII marxist/bolsevice!!! Crede Nea Cornel ca exista o legatura intre DEPENDENTA de medicamentele chinezesti si PUNEREA PE BUTUCI a INDUSTRIEI CEAUSISTE DE MEDICAMENTE? Sau intre punerea pe butuci a INDUSTRIEI EXTRACTIV-PRELUCRATOARE de PETROL si CONTROLUL SOVIETIC al COMBUSTIBILILOR? Dar ALUMINIUL? Sau LEMNUL si FABRICILE DE CHERESTEA puse pe butuci de catre ILEGALII URSS
  SCHWEIN Hofer si ILEGALII URSS „PATRU CASE si SAPTE CASE”? Sau, Sau, Sau…? SOVIETOCRATIA DISTRUGE ROMANIA GENERICA, Nea Cornel!

 66. Articol excelent !
  Trolii cu EPOLEȚI fac spume, măRog…😂

 67. nastase sa iasă public si sa recunoască că a donat AUSTRIEI de la tablourile sale personale, la OMV si păduri pt presedenția comisiei europene si aderarea la UE.

 68. de cate ori Italia ramane fara BANUTI (EUROI) mafia nu mai are de unde fura.
  mafia cheltuie mult ptr arme,droguri,instruirea criminala si „cautatori de adepti”..
  acum (razboiul) mafia se foloseste de orice portita dinspre tarile unde sunt pepiniere de droguri spre celelalte sa vanda.
  de cate ori banii „se subtiaza” ei dau ordine caporalilor din tari africane(unde gasesc africani flamanzi dornici sa castige in plus) si europene(boschetari africani,deja indatorati si manipulabili) si fac transporturi ilegale de persoane(prin caporali,daca sunt prinsi probabil se ascund printre migranti:care toarna: POC-POC) : chiar daca au succes si ii introduc prin Italia(alte orase) sau nu (prin Lampedusa) …fac scandal TV si „claxoneaza baietii” EU sa le dea fonduri sa „gestioneze” criza (pe care tot ei o provoaca) = o suma mare/migrant din care ei cheltuie 5-10 euro pe zi cu ei(bani cu care sunt platiti „voluntarii” ,sume neimpozitabile),din suma aia ei le dau migrantilor mancare expirata(rar aproape de termenul limita de expirare si mai rar buna: de la raziile politiei ,contra strainilor platitori de taxe,sacrificati sa salveze italienii lor).
  dupa ce FIECARE AFRICAN SI-A INDEPLINIT NORMA „DE STORS” BANI DE LA FRAIERII EU.(„de la straini”) acestia sunt activati de caporali si le sunt cerute sumele de calatorie(taxele mafiei 2500-3000 euro/african) ,care nu are isi plateste datoria „lucrand” pe strada=activand ca „pusher”(vand droguri de la caporali,unii se ascund,se intalnesc si distribuie „marfa” in biserici catolice si a vorbitorilor de limba engleza).
  dupa ce se slabeste „lantul” mafiei ,de adunat bani, africanii respectivi (la „sfarsitul ciclului de muls”) sunt transportati ilegal (chiar si in complartimente secrete de tiruri,trenuri sau vegicule nato ,unde sunt pioni ai mafiei) ,prin tari alaturate pe ruta Ungaria- > AUSTRIA.din momentul asta apar ca veniti din Turcia,Bulgaria si Romania .. si „reincepe circul”. mafia trebuie oprita!

 69. Este rezultatul net al faptului ca din 1990 Romania este stapanita (nu condusa !….) de o banda de tradatori, cu origini dubioase, pusi si controlati de forte ostile Romaniei. Nume ? Iliescu, Brucan, Roman, Nastase, Basescu Iohannis…..
  Sa-i trazneasca Dumnezeu !

 70. Imaginati-va ce cele doua Tiruri sunt Rusia si Austria
  Charlie spune:
  19 SEPT. 2023 LA 14:36
  Puteti ajunge, din diferite motive, intre doua tiruri/camioane. De exemplu, ati facut o depasire, vine cineva mai tare pe banda a doua, va da flashuri, va retrageti repede pe banda intai si nimeriti intre doua tiruri. Sau mergeati in ritmul vostru, vin tiruri din spate, va depaseste unul, al doilea nu are timp si va aflati intre doua tiruri. Sau mergeati in acelasi ritm cu un tir din spate dar va apropiati de un tir din fata si astfel ajungeti intre doua tiruri sau camioane grele. Ce faceti?

  Nu mergeti in spatele tirului din fata. Sub nicio forma. Doar daca vreti sa muriti striviti ca in acest caz. Franele la tiruri variaza foarte foarte mult. Un tir (cel din fata) poate fi gol. Si are frane foarte foarte bune, mai bune ca ale masinii mici pe care o conduceti. Iar tirul din spate poate fi incarcat. Si distanta de franare este mai mare. Deci, daca primul tir pune o frana de urgenta, veti ajunge strivit intre cele doua tiruri.

  Ce faceti daca ajungeti intre cele doua tiruri? Lasati o distanta fata de tirul din fata. Mai mare decat regula celor 2 secunde. Lasati 4-5 secunde, asa, gradual, reduceti usor viteza si lasati masina grea din fata sa se indeparteze. Cel din tirul din spate s-ar putea enerva, nu conteaza, lasati o distanta de siguranta sa puteti frana chiar daca cel din spate sta foarte aproape de voi, la intimidare. Daca va este inconfortabil, apasati avariile si mergeti cu ele aprinse pana cand tirul din spate pastreaza distanta.

  Daca vreti sa depasiti tirul din fata si sunteti in configuratia asta cu un tir in spate, asteptati pana cand banda a doua permite un spatiu si bagati-va pe ea, pastrand in acelasi timp distanta marita fata de tirul din fata. Ajunsi pe banda a doua, accelerati, depasiti, reveniti pe banda intai. NU MERGETI INTRE DOUA TIRURI la distanta mica. Invitati moartea la voi in casa.

 71. Yoi da pe @ Charlie nu-l sharleste nimeni ? Ca da pe dinafara pe forum. Acum i-a casunat pe @ Batrinul, peste o secunda va cadea ca o racheta ukraca tot pe ukraci.”Lasciante ogni speranzza voi ch’entrate”!Que va , el este „il sole sio”!Accelereaza @ Charlie , accelereaza.AVC-ul te asteapta…..

 72. bha da di ce nu vreti voi sajutati austria care trebe ajutata??

  austria tre sa fie ajutata, ce sa ne mai ferim. Nu va place, da asta tre sa fie adevaru.

  iar Schengen e o constructie care nu functioneaza. Uitativa la Croatia, la care nu le place roma

 73. Nationalizarea,singura solutie pt. ca hotii austrieci sa se duca in Schenul lor si acolo sa-si gaseasca gazele si petrolul .Referendum urgent , se zice ca privatizarea a fost vicioasa .NATIONALIZAREA !!!!

 74. Dupa cum stau lucrurile in Romania actualmente, adica conducere compusa din marionete, fara minte si slugi totale,la Iohanis adaugandu-se si ingamfarea (prostul daca nu e si fudul nu e prost destul) o sa ne alegem si cu gazele luate de austrieci si fara Schengen. De altfel acest Schengen nu e decat un instrument de santaj perpetuu, cel mai bine ar fi sa renuntam la el pentru totdeauna si sa ne vedem de treaba noastra. Acest UE nu e altceva decat un colhoz sovietic cu conducere unica, in cadrul colhozului fiind o zbatere de care pe care a diferitelor tari. In tot acest context noi suntem la coada vacii.

 75. DA SE IMPUNE CAT MAI URGENT NATIONALIZAREA OMW petru ca ACTIONARII PRINCIPALI AI OMW SUNT(niste criminali romani) CEI CARE L-AU UCIS PE MARIN CEAUSESCU LA VIENA IN 1989 SI AU INCASAT CEEA CE AVEA ROMANIA DE RECUPERAT DIN CREANTELE EXTERNE REALIZATE DIN COMERTUL EXTERIOR AL TARII…..

 76. Pana in 2003 Petromul a fost in gestiunea romanilor…rezultatul: acumularea de datorii de sute de milioane pe care Parlamentul Romaniei le prelua la buget din cand in cand (adica le platea din banii nostri). Din contra OMWul in 20 de ani a platit catre bugetul de stat miliarde sub forma de taxe. Acum vrem sa platim cateva miliarde ca sa revenim la situatia din 2003 cand se fura ca-n codru. Toti „patriotii” de pe Forum zbiara sa cumparam dar ia ziceti unuia sa dea macar un euro sa vedeti reactia. Cat despre gazele din Marea Neagra cum se pot vinde altfel decat pe bursa? Adica toti din UE pun tot ce au pe bursa noi mai shmecheri ce e al notru e al nostru, iar daca nu ne ajunge, cumparam de pe bursa…exista o solutie totusi:iesim din UE si facem ce vrem cu gazul si cu altele…

 77. veti intra voi an Schengen, can va veti skimba mirosul. Voi nici nu stiti cat de important e mirosul an UE.

  nare treaba cu lebedele, kiar daca erau albe. Ce e important cu voi, e mirosul. Ei deskid o usa sau o fereastra, kiar daca mirositi frumos.

  daia mai bine sa mirosi urat decat frumos, pen ca daca mirosi frumos, nseamna ca ai ceva de ascuns. De spun cai prea cald pacolo palanga voi, an Schengen, aia nseamna ca mirositi frumos.

  nuti pacalesti tu stapanii, sa nu crezi ca ei sunt prosti.

 78. anco treaba, stapanii vostri an UE mai bine miros o , decat sa va miroasa de la subtioare.

  asadar sa fiti atenti, la ce le dati sa miroasa. Basina e scuzabila, Si ca nu va place apa.

 79. Constat ca AGENTUL SOVIETIC „Hmmm” e de fapt Batranul monstru marius care are un „cui ruginit” contra mea de pe vremea cand isi zicea Smarandache… Dejectia lui marius/Smarandache/Hmmm de la 16:25, talonat de javrele ordinare de la 16:49 si 17:31, ii arata TEMBELISMUL metaforic kilometric in care si-a AMBALAT AMENINTAREA CU MOARTE si inca „la mine acasa”!? De aceea il ROG pe Nea Cornel sa intervina deconspirandu-l pe monstru si deferindu-l justitiei, altfel voi fi nevoit sa-l actionez eu implicand Cotidianul ca MARTOR!!!

 80. Wuliuuuuuuu ce de comentarii ….. Deci, ca s-o scurtăm: DRAGILOR, SĂ-I MULŢUMIŢI LUI DUMNEZEU CĂ PLANURILE VOASTRE CU NAŢIONALIZAREA ŞI SCHENGENUL SE VOR ÎMPLINI LA SFÂNTUL AŞTEAPTĂ – CUCU! VISE TAICĂ, VISE!
  Pentru cine nu cunoaşte:
  CLICA DE TRĂDĂTORI, LA ORDINUL TRĂDĂTORULUI ŞEF, AU SATISFĂCUT TOATE CERERILE AUSTRIECILOR. ABSOLUT TOATE! Restul e gargară, praf în ochi.

 81. Charlie 19.08, inteleg ca te-am facut de rusine repostand un comentariu coerent si empatic semnat Charlie la ora 14.36?
  Ti-am stricat fengshuiul de duru duru?
  Sorry! Recunosc, imi place Charlie de la ora 14.36

 82. AGENTUL SEkuku rasputinizat „Hmmm” insista cu Ticalosie sa faca trimitere la un comentariu INEXISTENT(14:36) asa cum poate verifica oricine, pretins semnat de mine!? Astia sunt dez axon nati rollasonati rau de tot!!! Mistifica-rastalmacesc-AMENINTA CU MOARTEA la DOMICILIU de parca ar fi firma de curierat… Nea Cornel, Te Rog din nou insistent sa-l IDENTIFICI pe monstrul Hmmm si sa-l actionezi in justitie pentru AMENINTARI cu MOARTEA in GRUP CRIMINAL ORGANIZAT si sa IDENTIFICI – Cine de la publicatie i-a dat adresa mea de E-mail in baza careia ni-a aflat domiciliul?

 83. Si, logic, nesemnand tu comentariul de la 14.36, inseamna ca noi doi, tu de pe aici si cu mine, nu avem nimic de impartit. Eu am repostat comentariul altcuiva care a semnat Charlie.
  Deci, nu avem ce imparti si nici ce discuta.

 84. …f pe scurt:contractul este lovit de nulitate absoluta dpdv constitutional dintr-un motiv extrem de simplu:constitutia interzice emiterea unor legi punctuale, legea are caracter de reglementare general, generic…ori, in prostia lor, nastasa, hrebe etc au trecut o lege dedicata omv prin parlament…hora calugareasca, toti la beciul domnesc, resursele inapoi-mai vad idioti care vbesc despre rascumparare in conditiile in care i-am platit pe austrieci sa ne jecmaneasca-in aceasta noapte!…a!…am uitat, ciolacul transpirat intelege altfel patriotismul economic….ca parere personala, sunt convins de faptul ca am ramas si fara gaze-se va discuta peste cativa ani, cand chiar vor fi gaze extrase-pt lauda retardatului si a ciolacului cu intrarea in spatiul …virtual de 12 ani…

 85. Numai in partid ce trece bogatiile tarii la COMUN(ism), bogatii ce vor fi exploatarea de statul Roman pt toti romanii, numai un asemenea partid va putea sa treaca toate bogatiile tarii in MANA poporului Roman. De-aia nu le-a placut comun(ismul), si au vrut sa fie siguri ca pot jefui Romania in liniste interzicand partidul comun(ist). Ei nu concep ca bogatiile Romaniei sa fie puse in posesia romanilor, ei vor sa ia gazul, apa, aerul, padurile, sarea, mineralele, hidro in MANA unui on sau al unui guvern FASCIST.
  Popor Roman, desteapta-te.

 86. (editat) asta macar sa spuna adevaratul motiv, sa nu mai terfeleasca cu migrantii, ca acestie se duc mai mult prin Croatia, care este in Schengen de un an.

 87. Am specificat de cateva ori ca din MEDIA MAJORITAR sekukurista romaneasca NU CITESC DECAT Cotidianul care e TOLERATA de Sekuku pentru ca fiind INDEPENDENT permite si POLITRUCILOR/PROFI din afara sa se dea in stamba analitic!!!

  Se pare ca am bagat spaima-n politrucul sovietic multipseudonim Hmmmdaca a luat-o la goana schelalaind…M-am saturat de toti GIGEII astia care fac pe niznaii…Cand te afli intre doua TIR-uri NU INVITI MOARTEA LA TINE-N CASA oricat de subtil te dai…Sa se interzica circulatia TIR-urilor? Nu conteaza intre ce vehicule circuli daca NU RESPECTI DISTANTELE si REGULILE DE CIRCULATIE in general, altfel risti SA TE LOVEASCA MOARTEA LA TINE-N MASINA…Nu mai zic de CAMARAZII TICALOSI ai lui Hmmm care au sarit cu AVC-ul… Nivelul forumului care COLCAIE de CLONE Sekuku sovietice e la pamant…

 88. Dacă condițiile postprivatizare nu au fost îndeplinite de OMV, este foarte ușor sa nationalizam compania mai ales ca austriecii ne-au furat continuu, inclusiv cind la conducerea companiei se afla o româncă. Ăștia ne-au adus jugul de fier de pe timpul hasburgilor și joi ne facem ca nu vedem..

 89. CAM Tarzior,
  NE Cornele”, Vorba Encomiastica cu Reverberatii in … 🙂 lu’ Matale, din Partea INVENTORului Expresiune,

  CHALIE,

  Cominternistuu’,
  KLegendatuu’
  Bo;shevicuu’, etc, etc, ….

  ASTA trebuia scrisa IMEDIAT dupa Mituirea LUI Nastase sa LE DEA Nemancatilor, Coate GOALE, Matze Fripte, RUPTZI IN CURURILE Grase de la OMV …

  POATE Matale AI f’o IDEE BABANA de CUM sa le LUAM Banii BOSTRI Furati indarat, inclusiv de la Adrian NASTASE …

 90. Esti un mare prefacut!
  In timp ce faceai circ pe-aici, comentai la articolul dlui Marchevici si-i insultai pe alti comentatori.
  Ai mai facut un circ similar cand a fost vorba de Charlie Chaplin.
  Tu insulti si tu te plangi!

 91. Apropo de Schengen.

  Ma intreb DACA GANDitorii POLITICI de Carton PRESAT de cate Apusenia APROPIATA, SI ONDULAT de catre APUSENIA de Peste Balta,

  au comparat Situatia

  FARA Sghengen, adica OCOLIREA de Bietele LIFTE Nemancate din VINA Altora, din Africa, Asia Neagra,
  CU Acestia NAPUSTITI Obligatoriu de la UrSULLA.

  Pierd BANI Zmeckers BOGATI.

  Cu Amaratii INDARJITI peste NOI, Romanii la INTRETINUT, FXXXT, VIOLAT, STAT degeaba, etc.

  VOM SUFERI Noi, Romanii TOTI, mai putin Zmrckrts, ca EI STAU acum in Fortarete Pazite si daca se incinge Taratza in LIftele IMPOTATE,

  vor FUGI cu si DUPA Banii DEJA Furati.

  Mai bine lasam DREACuu’ SCHENGHENuu’ LOR.

  Efectele pe Termen SCURT si LUUUUNG, vor fi mai DEVASTATOARE ….

  Cea mai JAVRA Clasa „DECIDENTA” PUSA peste Noi cu Pumnul de Neam prost din Vigilentz STRAMBE …

 92. @Hmmm > te certi singur, cu o entitate ce nu mai exista ! Asta in caz ca n-ai aflat, inca. Charlie este indicativul pe forum al lui C.N., deci, te certi in zadar. Forumul Coti se autodistruge la dorinta celui care l-a „mostenit”, in ciuda celui care l-a infiintat.

 93. Charlie nu există, este un soft încărcat cu o duzină de cuvinte, un soft care generează comentarii prin permutarea lor.
  Spune si tu, cum poate un soft să se bage sub pat?

 94. „Spune si tu, cum poate un soft să se bage sub pat?”

  Eu pot sa spun, ca-s pe felie: un soft face ce l-ai programat sa faca ! Oriunde si oricand, nu numai la carciuma: „cine plateste, comanda” ! Aici Antonel Mugurash oROGulescu plateste.

 95. tomlin, din amintiri de la Marin Sorescu citire.
  Unui barbat, ii moare nevasta si o vede spre mirarea lui, tare urata, asta dupa ce toata viata, o stia frumoasa. Peste cateva zile gaseste o ulcica de lut afumata in care nevasta lui ii facea vraji.
  Este plina de surprize AI dar comentariile tipului au o incarcatura grea, o energie negativa cum se spune. Oricum, fata de agresivitatea pe care si-o exprima, nu te astepti la atata teama.

 96. „fata de agresivitatea pe care si-o exprima, nu te astepti la atata teama”

  Eu stiu ca teama genereaza agresivitate din cauza lipsei de stabilitate. Un om stabil, cu numar pe casa, este calm in fata oricarei agresiuni, calmul dezarmeaza, doar, asa poate sa nu fie infrant. Agresiunea mai vine si din lipsa de umor, ca la CTP, ala nu stie vreodata la cine se refera o caricatura, pentru ca n-o intelege. Inteligenta sta la baza umorului. Asta nu stiu margatii, umorul nu se invata, ori il ai, ori nu-l ai.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.