Operaţiunea „Mitingul diasporei“

Întrebări la poarta  SRI

Care au fost intenţia şi obiectivele avute în vedere de către cei care au iniţiat organizarea acestui miting al diasporei din 10 august? Şi aici nu mă refer la organizatorii de faţadă care au renunţat la statutul lor cu câteva zile înainte de derularea mitingului propriu-zis, şi anume Federaţia Românilor de Pretutindeni prin persoana lui Emanuel Cioacă, preşedintele acestei organizaţii.

De ce a procedat în acest fel? Simplu. Pentru că acesta a fost informat cu anticipaţie de faptul că vor avea loc acte de provocare, reacţii violente din partea protestatarilor, precum şi contrareacţii din partea Jandarmeriei.  Procedând astfel, n-a vrut să-şi asume responsabilitatea în cazul care protestele ar fi degenerat (ceea ce, de altfel, s-a şi petrecut). În acest fel, iniţiatorii scoşi la înaintare au evitat posibilitatea de a fi traşi la răspundere, inclusiv penal. Acest fapt atestă caracterul premeditat al acestei operaţiuni.

O caracteristică aproape generală în declanşarea unor asemenea evenimente o constituie influenţarea simultană a celor două tabere care se doresc a fi confruntate. Pentru aceasta este necesară infiltrarea sau existenţa prealabilă de o parte şi de alta a părţilor implicate a unor persoane care să acţioneze astfel încât scenariul elaborat în culise să fie transpus în practică cu maximă acurateţe.

Pentru a genera haos care să degenereze în violenţă, s-a operat simultan la ambele capete.

S-a început pe Facebook cu declaraţii ale aşa-zişilor protestatari care incitau la violenţă extremă.

Cine se găseşte în spatele lor şi, mai ales, cine i-a finanţat, iată o întrebare la care SRI este obligat să răspundă. Răspândaci de pe Facebook, identificabili, cei care au incitat la violenţă extremă prin mesajele pe care le-au postat, nimeni nu-i întreabă nimic?

„Oricine încearcă să oprească această revoluție va fi judecat de tribunalul internațional. Eu vorbesc despre revoluție, nu de un protest. Orice jandarm care ni se opune va fi judecat dacă mai ajunge acolo, pentru că avem dreptul să îl ucidem. Din punct de vedere juridic, dacă ai de-a face cu structuri criminale, ai voie. Eu am dreptul să îi iau viața, să îi iau pistolul și să îl împușc în cap dacă se opune. Îmi susțin aceste afirmații.“ (Ovidu Grosu, 6 august 2018)

„Nu luați copii cu voi la protestele din 10-11 august! Aceste proteste nu vor mai semăna cu cele trecute. Aceste proteste NU vor mai fi pașnice!“ (Cezar Cristian Fântânaru, Facebook, 31 iulie)

„În 10 august trebuie să facem orice este necesar pentru a stopa #ciumarosie. Indiferent ce se va întâmpla atunci, noi suntem în legitimă apărare.“ #NextLevel

„Trebuie să ocupăm Piața Victoriei și curtea Guvernului României. O ocupăm legal, iată cum. Constituția ne dă dreptul de acces în orice instituție publică, pentru a depune petiții, luni depunem toți petiția noastră, vineri ne așezăm la coadă, atât de simplu este și legal, Jandarmeria nu are dreptul să ne oprească. Dacă vor încerca, ne vom apăra drepturile legale. Trebuie să luptăm pentru drepturile noastre și nimic nu se obține fără luptă.

Dacă ne strângem un milion și seara plecăm acasă, ne adunăm degeaba, ne vor ignora. Mai bine să fim 10.000 de patrioți hotărâți și determinați să-și atingă scopul. Vineri mergem toți în curtea Guvernului să ne punem la coadă. Dacă nu facem asta, Dragnea devine invincibil.“ (Mălin Bot)

„Știți oamenii ăia care de departe par ceva și de aproape sunt fix nimic? Mulţi rău am cunoscut în ultimul timp! Unii dintre ei se jură că au principii. De data asta nu e numa’ #muiepsd, este #muievouă, javrelor! Să vă țineți bine când o să-mi consumați voi mie răbdarea. La voi nu merge cu bunul-simț, iar eu m-am saturat să fim noi ăia mai inteligenți.“ (Angi Șerban, 10 august, ora 7.38)

Evident că zvonurile lansate, şi anume că acest miting ar viza o răsturnare a Guvernului printr-o intervenţie în forţă, s-au dovedit false şi nu au avut o acoperire reală în structura protestatarilor şi nici nu au fost validate de faptele propriu-zise. Nu au existat, ca în Operaţiunea Maidan din Ucraina, forţe paramilitare special antrenate, ci doar membri ai unor ONG-uri din sfera soroşistă. Prezenţa unor astfel de forţe militare nu şi-ar fi găsit, de altfel, utilitatea în Bucureşti. Prin operaţiunea pe care au derulat-o în Kiev, americanii voiau să atragă Ucraina în sfera lor de putere. România are deja statut de colonie şi este membru NATO, fiind în fapt aservită atât Uniunii Europene, cât şi SUA. Ruşii sunt şi ei prezenţi la împărţirea prăzii, a se vedea resursele de gaze naturale din Marea Neagră. Două dintre organizaţiile participante active la acest miting au fost Antifa alături de organizaţia progresistă autointitulată Miliţia Spirituală, ambele beneficiind de aceeaşi sursă de finanţare, în persoana membrului activ al lojei B’Nai B’rith George Soros. Acest individ nu acţionează singur, aşa cum presa îl prezintă deseori, ci este integrat într-o structură de putere în calitatea sa de executant şi finanţator al unor proiecte elaborate în culise.

În cazul evenimentelor generate din 10 august 2018, s-a dorit şi s-a obţinut o confruntare violentă între forţele de ordine şi protestatari.

Jandarmeria a fost alertată şi, într-adevăr, trupele au procedat în teren în conformitate cu gravitatea faptelor care li s-au comunicat că ar urma să se petreacă, respectiv o tentativă de lovitură de stat ce ar urmări răsturnarea Guvernului. Aceste informaţii au fost cele care li s-au transmis şi care li s-au inoculat printr-un dopaj sistematic trupelor din componenţa Jandarmeriei în cele două zile de izolare prealabile protestului. Aceste trupe au fost destinate să asigure derularea în condiţii optime a mitingului diasporei. Membrii trupelor de Jandarmerie, menţinuţi în această stare de recluziune forţată, au fost privaţi de telefoane care ar fi putut servi la o eventuală comunicare cu exteriorul, operaţiune necesară pentru ca acest proces de inducere a unor atitudini beligerante să-şi dovedească eficienţa. Această inoculare ţine de registrul pregătirii de luptă şi a fost folosită atât înainte de 1989, cât şi după în cazul trupelor speciale de intervenţie. Astfel se explică unele reacţii supradimensionate ale trupelor de jandarmi în raport cu situaţia reală din teren, cea existentă la protest. Este exact atitudinea care s-a dorit a fi obţinută, ea corespunzând în cea mai mare parte cu scenariul conceput pentru trupele de Jandarmerie, în calitatea lor de parte combatantă în cadrul acestui conflict elaborat în culise.

Acestă operaţiune a avut o componentă de inducţie psihologică în care s-a operat cu zvonuri cu aromă de veridicitate, informaţii false lansate deliberat în vederea obţinerii unor reacţii specifice dorite.

Arhitecţii din umbră au proiectat şi au obţinut aproape tot ceea ce şi-au dorit: o confruntare violentă. Cu o singură excepţie, şi anume: obţinerea de persoane decedate în urma violenţelor.

Acest proces de manipulare a beneficiat de aportul inconştient al unor indivizi din ambele tabere combatante. Aici îi exclud pe cei care au fost pe deplin conştienţi de rolul care li s-a atribuit în cadrul acestei operaţiuni şi pe care, de altfel, l-au interpretat cu brio. Regula generală care se aplică în cazul acestor proteste este aceea de a avea oameni integraţi în ambele tabere pentru a fi sigur că se obţine efectul dorit.

Jandarmii au fost sesizaţi şi li s-a inoculat ideea că s-ar urmări o lovitură de stat. Complet fals. A fost doar un zvon lansat deliberat, menit să-i incite pe jandarmi, care într-adevăr au fost „montaţi“ cu două zile înainte, izolaţi şi pregătiţi mental pentru a face faţă unor evenimente dure care implicau violenţă extremă, aşa după cum, de altfel, am explicat anterior.

Factorul politic, Liviu Dragnea, a fost „intoxicat“, în limbaj de intelligence, cu informaţia că SRI-ul şi Klaus Iohannis vor să-l dea jos printr-o lovitură de stat. Eronat. Toate aceste zvonuri au fost lansate pentru a determina o reacţie dură din partea sa şi a subalternilor săi, respectiv a prefectului de Bucureşti, Speranţa Cliseru, şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, reacţie necesară evacuării celor ce au participat la miting. Acestă acţiune nu era necesară. Erau suficiente izolarea şi extragerea agitatorilor şi mitingul s-ar fi putut derula nestingherit în continuare. Dar nu aceasta era varianta prevăzută în scenariu. Jandarmii, prin conducătorii lor, s-au dovedit incapabili să discearnă la faţa locului şi să adopte măsurile de rigoare, trecând automat la măsuri de forţă, în baza unei slugărnicii şi obedienţe care caracterizează slujbaşul român în faţa superiorilor din sfera politică şi masonică.

S-a pregătit astfel terenul de ambele părţi în vederea declanşarii deliberate de incidente de natură violentă care să conducă la decese. Aici nu le-au ieşit jocurile, din fericire.

Straniu este cazul celor doi jandarmi lăsaţi, deliberat sau nu, izolaţi în mulţime. Unul dintre cei doi jandarmi a fost o femeie, este vorba despre  Ştefania N. S-a dovedit, de altfel, că aceştia au fost protejaţi, fapt care merită a fi semnalat şi consemnat ca atare. Nu suntem asasinii în care forţele din umbră doresc să ne transforme. În condiţiile în care cei doi n-ar fi fost ocrotiţi de către o parte a manifestanţilor, am fi asistat la o tragedie.

Jandarmii prinşi au fost extraşi din mulţime de către protestatari şi/sau jandarmi aflaţi în civili. În caz contrar, ar fi avut loc un veritabil linşaj public.

Jandarmilor li s-ar fi transmis în căşti faptul că colega lor este în stare gravă la spital, mărind astfel tensiunea în Piaţă, zvon lansat pentru a determina generarea unei agresivităţi extreme din partea forţelor de ordine.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a contribuit la escaladarea tensiunii prin afirmaţiile sale. „Avem o colegă care a fost bătută cu bestialitate. La acest moment, are o suspiciune serioasă de ruptură de coloană cervicală, cu riscul de a rămâne paralizată. Aproape că sunt bulversat de ce am văzut. Mi-a fost greu să privesc imaginile acelea. Nu încerc să emoţionez pe nimeni, dar vă transmit un sentiment absolut uman şi firesc“, a declarat vineri noapte, pe 10 august, la B1 TV, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Romane, Marius Militaru.

A doua zi, într-o conferinţă de presă, Militaru a insistat: „Cea mai dificilă intervenţie a fost să explicăm părinţilor colegei noastre că fata lor s-ar putea să rămână paralizată pe viaţă“.

Falsuri şi exagerări la care au contribuit ambele părţi implicate, ce au servit cum nu se poate mai bine scopului pe care l-au avut regizorii din umbră.

O altă declaraţie a purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei vorbeşte despre „violenţa legitimă a statului“ şi despre faptul că aceasta a fost utilizată ca reacţie la conflictul aşteptat. Deci nici nu s-a pus problema unei posibile aplanări, ci a fost vorba de folosirea de către Jandarmerie a unor măsuri de forţă, indiferent de situaţia concretă existentă la faţa locului.

Alţi actori al căror scenariu a fost redactat în prealabil s-au regăsit printre protestatari. De către cine au fost plătiţi fata din cărucior şi însoţitorul ei, protestatarii-marionete, pentru a realiza acea reprezentaţie ieftină, filmată şi difuzată pe diverse posturi de televiziune?

Instigatorul de profesie Rareş Bogdan a transmis imagini din Piaţă, prezentând evenimentele unilateral, incitând în permanenţă. Acestă paiaţă cu iz patriotard, prin acţiunile pe care le-a derulat, este responsabilă în mare măsură cu escaladarea violenţei fizice şi verbale din acele zile. Rareş Bogdan împreună cu postul TV Realitatea a avut un rol prestabilit în cadrul acestei operaţiuni, pe componenta sa mediatică, fiind informaţi în prealabil de modul în care urmau să decurgă evenimentele.

S-a pregătit terenul pentru ca jandarmii să fie culpabilizaţi şi incriminaţi unilateral pentru intervenţia lor.

Pe această linie s-a mers şi în cazul intervenţiei lui Klaus Iohannis, care a făcut o declaraţie prin care a condamnat contrareacţia Jandarmeriei, fără a pomeni nimic despre reacţia violentă a protestatarilor. Preşedintele României a citit doar un script care i-a fost înmânat dinainte din culise.

În aceeaşi direcţie prestabilită, parte a aceluiaşi scenariu elaborat anterior, s-a plasat şi intervenţia Procuraturii militare prin reprezentanţii ei, care s-a antepronunţat în cazul intervenţiei jandarmilor, căutând vinovaţi printre aceştia, fără să menţioneze nimic despre cazurile de violenţă la care s-au dedat unii dintre manifestanţi.

Aceste luări de poziţie din partea Preşedenţiei şi a Procuraturii militare au avut drept scop inhibarea (paralizarea) Jandarmeriei ca instituţie în ansamblul ei, astfel ca, în cazul derulării unei eventuale viitoare demonstraţii, jandarmii să fie puşi în incapacitate de a acţiona.

Au încercat să reitereze într-o anumită formă Operaţiunea Maidan din Kiev, Ucraina, cu violenţele generate acolo. Se ştie însă că, în cazul Ucrainei, au participat forţe paramilitare antrenate special şi dotate cu armament şi cu arme albe pentru a interveni de partea protestatarilor.

În cazul mitingului desfăşurat în România, cei care protestau nu au deţinut armament asupra lor şi nici arme albe, apte să fie folosite în cadrul conflictului generat.

Mitingul diasporei a fost gândit de către iniţiatorii săi să se transforme într-un demers necesar decredibilizării Guvernului Dăncilă (nu că membrii acestui Guvern n-ar fi depus ei înşişi eforturi deosebite în acest sens).   Acest protest a fost organizat cu intenţia clară de a-l incrimina pe Liviu Dragnea, în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de preşedinte al PSD, pentru situaţia creată, în speţă, violenţele care s-au dorit şi au fost, de altfel, declanşate în cadrul acestor proteste. PSD este, fie că ne place sau nu, partidul aflat la guvernare astăzi în România, în baza derulării unor alegeri libere.

Sunt şi alte întrebări la care trebui să ne răspundă SRI-ul. Cine au fost agresorii şi incitatorii din rândul protestatarilor şi cine i-a finanţat?

„Înainte de manifestație cu câteva zile, noi am mai trimis un comunicat în care am atras atenția autorităților să privească cu atenție la tot ce s-a întâmplat la zilele și săptămânile precedente, la mesajele de pe Facebook, la vizitele din România ale unor persoane care încercau să înfierbânte spiritele românilor. Am atras atunci atenția că există niște grupuri, nu știm cine a fost în spatele lor, am vrea să știm de ce au venit din diaspora, de ce au trimis toate aceste mesaje pe Facebook. Apoi, la manifestație, am stat de vorbă prin telefon cu foarte multe persoane din diaspora care merseseră cu intenția de a participa la o manifestație pașnică. Erau în primele rânduri și povesteau că au fost împinse în față. E exact ce se spune acum din declarațiile celor de la Jandarmerie. Că era o chestie organizată în spatele oamenilor obișnuiți.“ (Daniel Țecu, președinte FADERE)

Această operaţiune fost un succes parţial pentru arhitecţii realităţii politice din umbră.

Operaţiunea „Mitingul diasporei“ a constituit circul necesar declanşării unei campanii mediatice la nivel naţional şi european, campanie care să conducă la demonizarea lui Liviu Dragnea. A se vedea filmul realizat extrem de repede de către o televiziune germană, având integrate citate din Der Spiegel. Filmul a fost difuzat de către Cosmin Prelipceanu, putând fi vizionat miercuri, 20 august, la Digi 24, televiziunea aservită SRI-ului. În acest film a fost plasată şi inserţia unor citate din cotidianul olandez De Telegraaf. Informaţiile difuzate au avut drept principal scop decredibilizarea şi incriminarea la nivel mediatic a lui Liviu Dragnea. Aceste „contribuţii“ ale „presei libere occidentale“ reflectă clar, pentru cine ştie să citească, faptul că operaţiunea a fost gândită şi iniţiată în laboratoare externe.

Mitingul diasporei, cu toate componentele sale, a putut să fie pus în scenă de către şi prin intermediul masoneriei operative autohtone, beneficiind de un sprijin masiv constând în susţinere financiară şi logistică, incluzând aici o puternică componentă mediatică. În fapt au fost folosiţi sau utilizaţi în acest scop masoni plasaţi în funcţii de comandă în cadrul Jandarmeriei, SRI-ului, Parchetului şi presei, precum şi masoni din cadrul structurilor politice existente. Totul a fost coordonat la vârf de către celule aparţinând lojei-mamă B’nai B’rith, care s-au aflat la originea evenimentelor generate pe teritoriului românesc. Evident, centrul de putere care a iniţiat acest conflict se găseşte în străinătate. Această veritabilă reţea socială de putere deţine capacitatea în momentul de faţă, datorită extinderii tentaculare pe care o posedă, de a iniţia şi susţine şi alte evenimente de impact în arealul românesc.

Alte obiective care au fost urmărite în cazul acestei operaţiuni au fost scăderea în sondajele de opinie a PSD-ului în vederea alegerilor viitoare, precum şi diabolizarea în formă continuată a lui Liviu Dragnea.

Nu s-a realizat în schimb un alt obiectiv preconizat, respectiv decesele care trebuiau să rezulte din cadrul acestei confruntări. Acest aspect era fundamental pentru organizatori, în dinamica operaţiunii concepute. E de rău pentru ei şi de bine pentru noi.

Până acum.

Aceşti veritabili păpuşari malefici s-au folosit însă într-un mod mizerabil de unii români din diaspora, care au venit să-şi manifeste nemulţumirea pentru prestaţia Guvernului Dăncilă, care a gafat în nenumărate rânduri şi a dat dovadă de incongruenţă în actul de guvernare. Este dreptul oricărui cetăţean al acestei ţări să protesteze. Dacă 95% din participanţi au fost paşnici, a existat o fracţiune de 5% care au vrut să deturneze acţiunea manifestându-se cu agresivitate. Constituie deopotrivă o mare mizerie atacarea diasporei în ansamblul ei, atac realizat de unii ziarişti plasaţi de cealaltă parte a presei ticăloşite (una şi aceeaşi, polarizată doar în funcţie de sursa de finanţare). Până când nu vom învăţa să ne respectăm reciproc nu o să realizăm nimic, dar absolut nimic pentru România.

Ce s-a mai obţinut mai prin intermediul acestei operaţiuni este fragilizarea poziţiei lui Liviu Dragnea în cadrul PSD-ului prin facilitarea ieşirii în prim-plan a disidenţilor gen Ecaterina Andronescu, care avea şi ea tema făcută în prealabil de către alţii.

Ce ar fi bine să conştientizăm cu toţii este faptul că puterea politică într-o democraţie trebuie să se schimbe prin vot, exclusiv prin vot. Nu în stradă. Nu prin intermediul străzii.

Evident că au existat agenţi ai unor servicii de informaţii străine, pescuitori în ape tulburi. Colcăie de ei. Cine n-ar profita de oportunitatea creată de un astfel de miting? FSV rusesc s-a aflat printre protagonişti. Au fost şi alţi agenţi în Piaţă, aparţinători ai unor servicii de spionaj străine. Era şi este sarcina SRI-ului să-i identifice.

Iar obsedatul de ruşi, marioneta arogantă, agresivă şi extrem de  penibilă în persoana prostituatei cu ifose de intelectual, pseudo-jurnalistul Rareş Bogdan, acesta să o lase mai moale cu similitudinile între Turcia şi Erdogan, pe de o parte, şi Dragnea şi România, pe de altă parte.

Dragnea nu are pe nimeni în afară de gaşca de partid pe care o adapă sistematic de la bugetul de stat. Este doar un  şmecheraş de Dâmboviţa via Teleorman.

Atât şi nimic mai mult.

Nu are SRI-ul şi nici armata de partea lui.

Aşa că Rareş Bogdan bate câmpii. Sistematic, mult, intens şi total. Din nefericire, are cu cine. Şi-a găsit adepţi în publicul pe care îl intoxică în mod sistematic.

Operaţiunea „Mitingul diasporei“ constituie în mod cert o avanpremieră a viitoarelor acţiuni care vor fi puse în curând în scenă pe teritoriul României.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Radu Hadarca 21 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Terminati cu cacealmaua ‘diaspora’ ca nu mai merge ca-n 2014 ; sunt aproape sigur (pt ca si cunosc bine problema) ca , daca au fost , cu mare indulgenta , 1000 de diasporeni , in rest , nelipsitii tfl-isti ai multinationalelor (obligatoriu cu neamurile) , foarte multi colaboratori ai serviciilor si gastile de derbedei adusi de acestia . Mai erau si cativa domni si doamne parfumate care strigau cu foc , alaturi de gloata , M…PSD . Scandalul era in toi iar Marele Dezbinator era cu iubita lui sotie , la mare , compunand un mesaj (sau masaj!) . Super ! Doamne ocroteste-i pe romani !

  2. Adevar si dezinformare, laolalta! Autorul critica pe unii, dar face si el ca unii din ei, adica dezinformeaza!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.