Iohannis, cel mai bun președinte pesedist: a înroșit harta României

Noi, românii, avem în specificul nostru national, o trăsătură cumva aparte – aceea de a nu vedea pădurea, din cauza copacilor. Prin natura noastră, sîntem extrem de porniți și motivați de detalii și le disputăm cu vehemență. Dar scăpăm adesea din vedere tabloul de ansamblu. E și cazul acestor prime alegeri din acest an, care au după părerea mea rezultatul enunțat în titlu. Klaus Iohannis lasă, la final de mandat, România în mîinile PSD-ului, fostul său inamic istoric. Dacă acesta i-a fost, de fapt, vreodată inamic real – și nu doar persoana aflată în fruntea lui. Și o face cu aerul și nimbul unei victorii. Pesediștii își arogă, la rîndul lor, prin vocea lui Ciolacu, victoria. Liberalii spun și ei, dar mai cu jumătate de gură, că au cîștigat alegerile, invocînd un procent pe care l-au cîștigat împinși de la spate. De fapt, n-au reușit altceva decît ca, la remorca pesediștilor, să-și conserve ceea ce mai aveau, dar din fărîme. Dar au plătit scump acest procent, de 28% – au pierdut România. Pentru că acum harta țării, cu excepția a 12 județe în care se mențin – și unde au reușit, în mai multe cazuri, această performanță mai ales pentru că, precum la Brașov, au fost sprijiniți de formidabila infrastructură pesedistă, în lupta cu inamicul comun userist. În rest, lucrurile s-au petrecut cam ca la Prahova, unde au pierdut tot, pentru că au rămas blocați în proiect, un proiect care nu mai e demult al partidului.

De acum înainte, însă, jocurile sînt făcute pentru ei. Și le-a făcut Iohannis, care a predat Partidul Național Liberal ”la cheie” în mîinile pesediștilor. Ne-am întors, practic, la situația din 1992. Ne așteaptă, după cum prevăd, din toamnă, o lungă ”iarnă roșie”: o ”stabilitate” cum n-am mai văzut, din timpul lui Nicolae Văcăroiu, cînd după guvernarea comună cu partidul lui Iliescu în timpul ”tehnocratului” Securității Teodor Stolojan, pedeseriștii de atunci, pesediștii de azi s-au instalat confortabil la putere. Atunci, cu sprijinul ”tactic” al naționaliștilor din PRM și PUNR, ca și al defunctului partid al lui Verdeț. Situația nu mai e aceeași, bineînțeles – ”naționaliștii” au devenit ”extremiști” și nu mai sînt de frecventat, dar PSD-ul din prezent nici nu mai are nevoie de ei: grație lui Klaus Iohannis, azi e mult mai puternic decît PDSR-ul din vremea penultimului mandat al lui Ion Iliescu.

”Social-democrații” au înregistrat acest succes și sînt stăpîni pe situație fără a fi făcut, practic, mai nimic: Klaus Iohannis a lucrat pentru ei. A fost, de departe, cel mai bun președinte pentru PSD, pe care l-a readus la putere. Și nu numai atît – le-a asigurat-o pe termen lung, lăsînd propriul partid pradă unei lungi agonii. Cu numai cîțiva lideri care-și merită numele și care au scăpat de tăvălugul pornit de Iohannis împotriva vechilor voci liberale, pe care le-a îndepărtat prin epurări mai mult sau mai puțin violente, culminînd cu congrese grosolan manipulate, precum cel al în care s-a instalat o așa-zisă ”echipă cîștigătoare” prin mediocritatea ei, Iohannis a înlăturat treptat toată garda veche a liberalilor. De la o adevărată bătălie a liderilor, în vremea în care Crin Antonescu, Tăriceanu și Orban erau în același partid, acum ”marii” din PNL sînt fie foști băsiști, aduși în viața politică de generali SRI, ca Bode, fie foste secretare ale liderilor din vechiul partid, ca Alina Gorghiu. Din vechiul PNL au mai rămas, ca prin minune Motreanu și Bolojan, care au avut înțelepciunea să-și construiască o putere locală de neînvins și care-i face intangibili și la vîrf, lăsîndu-le intactă și vocea. Ei nu s-au schimbat – partidul s-a schimbat. Și nu întîmplător, sînt practic singurii care mai pot avea o voce aparte în partid. În rest, PNL-ul e un partid de ”yesmeni”, de oameni lipsiți de voce, de personalitate și (cu excepția lui Rareș Bogdan, care cîntă întodeuna după partitura oficială) de măcar un strop de charismă.

Iar acum, liberalilor li s-a tăiat cu totul, craca de sub picioare. Am rămas surprins văzînd, după alegerile locale, harta înroștită a României. Ea arată parcă mai rău, decît în vremea lui Rațiu și Cîmpeanu, cînd de bine de rău opoziția, ”strada” și ”societatea civilă” controlau și cîștigau alegerile în marile orașe. Acum, întreaga Moldovă e de pildă roșie, și jumate Ardealul. Doar cîteva județe, în afara celor traditional udemeriste, au mai rămas sub controlul unei ”drepte” liberale care a ajuns să semnalizeze stînga, la ordinul lui Iohannis. Să stea, brat la brat cu dușmanul, într-un ”bruderșaft” sinucigaș. E sinucigaș, pentru că rezultatul alegerilor locale dirijează, de acum înainte, resursele către administrația locală pesedistă. Dotați deja cu o infrastructură internă aproape militarizată, cu șefi de bloc, de stradă, de zonă, care se încolonează atunci cînd îi cheamă trompeta partidului, cu o disciplină de partid infailibilă, pesediștii au reguli de fier pe care le respectă, care le-au asigurat supraviețuirea chiar și în perioadele de opoziție și care provin din AND-ul comunist al partidului. Acum, cu două treimi din harta României la butonieră, cu tot atîtea consilii județene și bugetele aferente și cu infrastructura locală care i-a făcut pînă azi imbatabili, pesediștii au cîmp liber pentru cîșigarea totală a puterii. Sînt cam cum erau comuniștii, imediat după alegerile din noiembrie ’46, adică își mai păstrează o vreme ”tovarășii de drum”, după cîștigarea de facto a puterii, care s-a petrecut deja, în aceste alegeri, care au ca rezultat înroșirea hărții României. Pînă cînd își consolidează puterea dobîndită, în teren. Au oameni și resursele să o facă, pînă la alegerile generale. Tot ei, sînt sigur, vor gestiona – cu girul lui Iohannis – și alegerile prezidențiale, cum le va fi mai bine. Pentru calea spre recucerirea totală a puterii, la alegerile generale, pentru care sînt deja pregătiți. ”Motivul democratic clar” al comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, pe care ni l-a explicat Iohannis, invocînd ”reprezentativitatea” prin asigurarea unei ”largi participări la vot” a fost pasul electoral care continuă de fapt nenorocirea PNL, pe termen mediu și lung. Pentru Iohannis, ”partidul său” n-a fost de fapt niciodată al său. El n-a avut niciodată vreo vocație liberală. Pentru Iohannis, PNL a fost doar un bilet de avion, la ”bussines class” pentru un foarte lung sejur turistic la braț cu consoarta, pe care l-a mototolit și l-a aruncat la finalul excursiei.

Liberalii nu mai au acum nimic. ”Tradiția Brătienilor” nu mai e nici măcar pe hîrtie, iar structura partidului a devenit într-atît de clientelar constituită, încît pe alocuri depășește în grad de obediență PSD-ul. Acolo mai există un strop de meritocrație. La liberali, ea a fost distrusă cu totul de ”campaniile de epurare” conduse de la Cotroceni sau de ”băsiștii” care s-au vopsit peste noapte în ”brătieni”, într-o acțiune care a semănat mai degrabă cu o preluare ostilă a partidului. Ea a fost începută și continuată de Klaus Iohannis, odată ce acesta a preluat conducerea PNL-ului și desăvărșită tot de el, cu ”ordinul de zi pe unitate”, în care într-un act sinucigaș, liberalii au încheiat alianța cu pesediștii și apoi au fost ”aburiți” cu comasarea localelor cu europarlamentarele. E ca și cum, rescriind istoria, înainte de alegerile din ’46, Brătianu și Maniu s-ar fi înscris în Biroul Politic al Partidului Comunist, pentru a asigura ”stabilitatea” în Republica Populară Română. Ceea ce pe atunci, în mod firesc, ar fi fost o ficțiune politică și de neimaginat, a realizat însă în zilele noastre, Klaus Iohannis. Cel care a înroșit, cu un singur gest, harta României și i-a pecetluit destinul și alegerea. Dacă trăia și acționa la fel atunci, Stalin l-ar fi decorat cu ”Ordinul Lenin”.

Marius Oprea

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 14
Author

39 de Comentarii

 1. E înroșită? Dar știți de ce? Multi primari PNL au trecut la PSD, candidând pe liste PSD din partea PSD! PSD-ul s-a achitat de datorii (apărare avocați ai pnl-istilor/infracțiuni antice PSD) față de PNL cu aceasta ocazie!

 2. In Romania clasa de mijloc e mirobolanta dar lipseste cu desavarsire. Deci si adevaratii liberali. „Liberalii” din politica au tot atat de-a face cu liberalismul economic, precum vaca cu stampila primariei. Toti „trudesc” de se rupe camesa de pe dansii fix numai la stat. Cu milimetrice exceptii. Case closed.

 3. In subconstientul sau, KWI a fost comunist convins. A devenit in 2016 presedinte prin liberali pe care i-a tradat. A propus aceasta coalitie a stabilitatii parsive ca sa stea linistit 10 ani. Adica sa nu se omoare cu intalniri cu partidele la Cotroceni cand apar dispute economice si legislative. Dar a demolat opozitia si democratia reala. A acceptat ca tara sa fie condusa de impostori si de politruci si sa dea tot la Ucraina. Astea sunt performantele lui KWI – statul in lux la Cotroceni, zeci de plimbati la Bruxelles si pe glob….

 4. Scuzati-ma, dar astea sunt prostii. Gaselnite.Inrosire, comunisti, bratienism si altele. Realitatea e ca nu mai exista partide decat cu numele si nu mai exista ideologie politica. Ce exista sunt structurile de care are nevoie Hegemonul ca sa administreze tara. Structura PSD i s-o fi parut pesemne mai articulata ( sau cine mai stie ce ) din moment ce i-a dat dispozitie administratorului bastinas sa-i aduca la putere.In dauna USR cu lideri formati acasa la Hegemon si cu Hegemonu’ in suflet ( asta arata si cam cat ii pasa Hegemonului de puritatea credintei in El)

 5. In realitate Romania este stapinita si manipulata, daca pot spune asa, de actuala Securitate (cu radacini in fosta), daca vreti sa o numiti „servicii”, desi nu cred ca este vorba in totalitate de acelasi lucru. Clasa „politica” actuala (am mari rezerve sa numesc asta „partide”), presedinte si chiar si aceasta noua Securitate aflati si ei sub controlul citorva ambasade. Exista bineinteles o relatie de subordonare intre toate aceste entitati, in sensul descris, dar si una de colaborare, din pacate in scopul jefuirii totale a Romaniei si in nici un caz al bunastarii romanilor.

 6. Partidele din Țară sunt de flori de cuc..mișcarea lor politica,la prima vedere cică fiind in mare concurență unii fata de altul,totuși este o mișcare browniană..Tot alaiul politic din Romania este dirijat de hegemon și se deplasează unde trebuie și. Um trebuie ..O mișcare nesigură in dreapta și execuția e pe loc..Unii se supun tacid alții chear având plăcere..Poate AUR-istii au adus ceva nou în viața politică în rest totul e plictisitor și cenușiu..undeva mai apare din astea:ce o fi spus „ciuca de măciucă” sau încotro a mai plecat mobila de Sibiu și ce mai face Udrea….Ah,iată ceva proaspăt și f.f.interesant „Ciuca arunca bomba la Alexandrescu „”!!!.Nemaipomenit de senzațional!!!”Ploua și ploua ..și niciun fulger..”

 7. Nu Iohannis a distrus PNL,ci papagalii care au ”condus” acest partid,Cîțu și Orban !

 8. Meritul nu-i aparține în exclusivitate și nici la indicele Flynn nu stă prea bine exteriorul arcului carpatic.

 9. Johannis a tocmit monstruoasa coaliție in interes personal(stabilitate)! Țara stagnează,nu se ia niciun fel de măsură. Liberalii trag cea, psd-istii trag haid și căruța sta pe loc. Împrumuturi merg înainte. Cine o sa plateasca datoria externă?

 10. Discutabil diagnostic! Klaus nu s-a instalat prin lovitură de palat, l-au promovat exact liderii liberali pe care îi plânge și-i slăvește autorul. În ADN-ul național-dacă se poate spune asa- orice român are compromisul, pentru folos propriu! Traiectoria PSD, de la ciuma roșie la partidul stat care va reveni este însă opera lui Klaus, care va spune că n-a avut cu cine altcineva. În plus, Marcel a dovedit că se poate subția la obraz, europenește.Acum urmează vechea cruciadă demagogică, aia cu re-întregirea dreptei, de astă dată sub epigoni ca Tomac. Ne furăm căciula singuri, că asta e sportul national. Hai liberare!

 11. Este o parodie sa mai vorbesti in ziua de azi de PNL. Si-a dat duhul de mult, de cand a fost confiscat de securitate si predat la cheie PDL-ului eminamente securist. Johanis nu are nici o treaba cu aceasta poveste. Preocuparile sale principale sunt turistice.

 12. ai luat prea mult jin ars si vorbesti in metafore IT crezand ca ar putea arata altfel curba lui Gauss in afara arcului carpatic, te dezamagesc, in Cluj sunt admisi la buget cu medii sub 7 pe cand in Bucuresti nu intri cu 9,5 si asa a fost si inainte de ’89 cand la Medicina se intra cu 8,70 in Cluj era 6,40 media si la fel in Tg Mures. Cea mai semnificativa situatia a fost cu Florin Piersic, daca ramanea in Cluj era istorie asa i s-a dat o sansa pt inca multi ani. Cine a retrocedat grofilor proprietatile dupa ce au fost despagubiti cu tine de aur in anii ’20, aur din visteria Regatului Romaniei nu din ce-au carat transilvanenii la Budapesta si Viena. Sunteti datori pt sangele varsat, pt aurul dat, iar voi inca va renegati originea din civilizatia Carpato-Dunareana veche de cel putin 40.000 de ani dupa oseminte si de 3 milioane dupa urmele arheologice. Iar va credeti din saua unui cal ratacitor…Tartaria, Cucuteni, Turdas, Hamangia, Cascioarele Boia, etc. nu-s urmele unor navalitori ci ale unora care s-au ridicat in comuniune cu Universul, fiind primii monoteisti la inceput i s-a spus Gaia, apoi Zalmoxis, getii nu aveau idoli…

 13. PeSeDe a ramas singurul partid viabil in Romania… Ceilalti (da’driapta) sunt caricaturi ale politicii, unii se ascund sub umbrela istoriei, dar majoritatea sunt partidele Sekuritatii Statului…da’drepti…
  Nu ca „pesede” n-ar fi plin de sekuristi, dar chiar si in gruparile politice interlope, exista „sekuristi buni” si „sekuristi rai”…

 14. Bună! Preda nu vede nimicul trădător care a dirijat totul .Păi cum s fost măgulit Orban su apoi Câțu? Cine a dat ordinul? Papagalul Rareș mergea mereu cu echipa cîștigătoare.
  Deschide ochii minții!

 15. Totuși când văd ce metode de furt au folosit la sectorul 1 și 2 , nu cred că astea sunt rezultatele reale, s-a furat în draci

 16. Liberalii istoric vorbind au fost intotdeauna niste oportunisti ipocriti. Asa mediocru Psd ul e mai bun decit liberalii. Articolul evita sa mentioneze marile realizari a individului cu jeaca rosie. Colectiv steag fals stim pentru ce si Dragnea. Nu mai vorbim de case cumparate cu banii de meditatii sau copii (editat) Multinationalele fura legal in continuare. Totusi aricol bunicel unde dai si unde crapa.

 17. cel mai bun a fost Emil constantinescu in 2000 care a readus PSD la putere en fandare si au scos PNTCD inafara parlamentului definitv

  Al doilea cel mai bun au fost fost la egalitate Traian Basescu cu al sau USL si KWI 2016 cu al sau landslide obtinut de Dragnea pa mana lui Ciolos.

 18. PNLul Meu PSD comasat cu PNL, a ajuns la performante net superioare vremurilor de glorie Iliescu PDSR/FSN la „castigat” alegeri.

  Si Rares Bogdan si trupa lui Papuc liberal era Kaput fara PeeSeeDee. Papucii PEESEEDEE politic *nu aveau* cum sa supravietuiasca fara sa nu fie incaltati de PSD. PSD spulbera PNL intr-o cursa electorala pe bune fara interventii de sus. S-a scos si Johannis si Rares Bogdan au fost nevoiti sa ingita broscoiul PeeSeeDee
  Numai idiotii mai cred in alegeri libere si corecte de la mostenitoriii tronului lui Ilici.

 19. PeSeDe pe primul loc E ! Miau resetat cei de la STS softul si acum iubesc PeSeDee iubirea mea e !

 20. Tradiția brătienilor? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  Ăia au fost niște (editat) ORDINARI!, au rămas în istorie pentru că au-tras-sforile timp de zeci de ani, în partidul lor „de casă” și în camarilă, ca să dețină Puterea!
  https://adevarul.ro/stiri-locale/cluj-napoca/fapte-putin-stiute-despre-cum-s-a-facut-unirea-din-1410382.html
  https://ziarultimisoara.ro/special/3028-memorandumul-lui-maniu-mai-actual-decat-oricand
  Rușinea națioanală de la Turtukaya e ceea ce a rezumat „performanțele” lor în zeci de ani de guvernare. Iar cei de azi sunt pe același calapod, fără a se trage direct din ei. Punțile dintre generațiile (despărțite în timp de perioada bolșevică) cu „AND” lăbăral: corupția balkanikă și nerușinarea fără limite!

 21. Pareri, pareri…
  Dar ce rost a avut re-incercarea de a rescrie … psihologia poporului roman ? Si cu ce competente ?
  In conditiile in care oferta dreptei a fost – in majoritatea cazurilor – modesta iar manipularea/numaratarea voturilor a fost precum a fost, rezultatul era previzibil.
  Cat timp ruralul va avea doar organizatii PSD si PNL la ce va puteati astepta ?

 22. Mă,. Johannis nu te-a ținut de mînă atunci cînd ai pus ștampila.. Evident ești un popor, o turmă, care e in vadul, adîncurile comunistoide a mafiilor care de fapt ii obligă la un mod de trai. Are primarii din palate și latifundiari, Are polițistu pedofil sau din rețeaeua de prostituție, Deci au imbîrligături de care nu vor sau nu pot scăpa. Și evident niște borfași de frunte, care provin evident din rîndurile clanurilor, profită și se lansează,. in politic, poate chiar la bruxel.. Și tu stai căscat și aștepți trai mai bun.. Prostu ești bre.

 23. HAHAHAHA… poate la locale, dar la parlamentare o sa piarda masiv in teritoriu

 24. In 2017, 2018, 2019, 2020 am spus ca Johannis si pdl sunt la fel de rai si hoti ca pesedistii. Toata propaganda hashtag rezist USR mi-a sarit in cap.
  Si voi sunteti platiti de Dragnea?

 25. Korrect! Înainte de a plînge la groapa PNL, gîndiți-vă la navetiștii de pe ruta PNL-PSD și retur. La Suceava, primarul Ion Lungu a cîștigat 4 mamndate ca pesedist, penelist, independent. Dar e același personaj, cu același aparat în spate, Iar înainte de alegeri, a lăsat primăria moștenire urmașului său – actualmente, în PSD.
  Flutur, tot 4 mandate – PNL,PDL, PNL. Ei, victoria PSD marchează sfîrșitul portcaliilor politici ai lui Băsesecu. Abia acum moare Băsescu politic. Abia azi scăpăm de băsism. Cu procesul politic intentat lui Coldea, PSD îi toarnă placa de mormînt.
  Pînă și idependentul Geoană, fost PSD, e simbol al victoriei totale împotriva băsismului. Atîta doar că Băsescu va muri de moarte bună, nu împușcat ca alți dictatori.

 26. S-a inrosit harta pentru ca buzoianul a inteles cine sunt cei votati: cei care, in ultima tara din UE la venituri, maresc salariile si pensiile ! Boc, „liberalul” mare utecist ceausist a taiat salariile cu 25% si a impozitat pensiile cu vreo 15%, pentru ca marele coferentiar de constitutionalism din Cluj, de la UBB, a fost oprit de Curtea Constitutionala sa micsoreze pensiile ! Macar atata lucru nu stia cel care este platit de la buget sa predea la altii. „Liberalii” si usereistii ne-au imprmutat sa cumparam F16, F32, zeci de milioane de vaccinuri si lazi cu bauturi scumpe la guvern.

 27. Popor blestemat să fie neam de iobag ,bine acum și iobăgia este sub formă digitală,unde har Domnului este plină țară de împiedecați pe trotineta ,a căror identitate de gen,este inca pentru multi confuză,uite pentru cine ați luat pe cocoașă la 10:aug și care vă spunea cât de nociv este PSD ,iar azi bine merci se plimbă la braț râzând în pumni pu li mii,unde este trapadusul ăla de prin Suedia ,cu acea plăcută ,că să și-o bage direct ,știe el unde

 28. Johanis a facut Comasarea la Ordin de la NATO…Boboru trebuie unit, nu dezbinat, fiindca urmeaza Razboiul…

 29. Nu îl mai prezentați pe acest Politruc de Sibiu care a făcut țara praf. A scos din puțul gândirii proiectul de țară România Educată și acum ne trezim ca avem România Analfabeta și mai nou România Violată. Un profesor cetățean German educator la o grădiniță aparținând de Școală Germană din București ( Deutsche Schule Bukarest ) a violat doi copii Români ambii având vârsta de 5 ani. Școală se vrea a fi una de top tocmai de aceea știrea nu este prezentată dacat trunchiat nu se spune despre ce este vorba nu se spune locul cine a înfăptuit abominabila acțiune totul la secret. Scoala predă după planul de învățământ al Landului Baden-Württenberg și este patronată de statul German ! Tocmai de aceea în Țara Mutului de Sibiu totul trebuie trecut sub tăcere. Și presa pune umărul la erodarea încrederii Românilor în instituțiile statului. Acest caz nu trebuie să fie trecut cu vederea și așa suntem bătaia de joc a străinilor și vinovații principali sunt autoritățile Române. Și chiar așa acest președinte care este foarte preocupat și grijuliu cu străini ce are de spus despre cazul de la Deutsche Schule Bukarest sa știm și noi dacă în Germania violul este parte a programei școlare.

 30. Tot răul vine de la aceşti imbecili care ne guvernează cum ar spune André Santini în cartea sa intitulată „Ces imbéciles qui nous gouvernent: manuel lucide et autocritique à l’usage des hommes politiques”.
  Din păcate la noi s-a mers mereu pe principiu de a alege „răul mai mic”. Cel mai elocvent exemplu s-a întâmplat în anul 2014 cu alegerea în primul mandat al presedintelui Klaus Iohannis, care după realegerea sa din anul 2019 pentru al doilea mandat a devenit „răul cel mare”. Concret, după criza politică din toamna anului 2021, Klaus Iohannis este cel care, pentru linistea lui la Cotroceni, a adus PSD la guvernare, desi PNL avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD. Argumentul invocat pentru realizarea coalitiei dintre PNL și PSD era „stabilitatea guvernării”, dar până la urmă s-a dovedit că in loc de stabilitate s-a ajuns la stagnare.
  Ba mai mult, liberalii cu Ciucă plantat de Iohannis la vârful PNL nu-şi mai respectă nici propriile principii.
  Deviza PRIN NOI ÎNȘINE! invocată la împlinirea a 149 de ani a PNL fost încălcată, desi la sedinta de la Sinaia din noiembrie, 2023 liberalii au votat în unanimitate să nu facă alianţă electorală cu PSD şi să meargă pe listă proprie la alegerile din 2024. Numai că la actualele alegeri europarlamentare liberalii au urcat in remorca PSD, candidând pe listă comună in loc să meargă prin ei înşişi asa cum au stabilit la Sinaia.
  Si exemplele ar putea continua.

 31. PSD nu trebuia sa intre la guvernare cu PNL. Sa-i lase pe PNL si pe altii sa guverneze, dupa ratarea superba cu Guvernul Meu.
  In mod sigur ar fi guvernat catastrofal.
  Acum toata harta ar fi fost rosie……[Rumburak]

 32. Nu la scos el stai liniștit ,că la mintea lui de profesoraș de mâna a doua navetist între Agnita și Sibiu ,era prea constipat intelectual sa gândească ,el este o himera alogenă infita in națiunea română ,de ONG-uri globaliste

 33. Faptul ca n-ati publicat comentariul de la 7.42 inseamna ca adevarul va doare si ca va ascundeti ca multi altii dupa…parul care se schimba… odata cu regimul… eu raman cu origini nesanatoase, dar cinstit, altii au devenit burghezi de dreapta ca sa manance o paine mai alba…

 34. „Si voi sunteti platiti de Dragnea?”

  Da, domle, recunosc, Dragnea in pune lunar in cont 2.700 lei, „pe card” cum va imaginati voi, care ziceti ca-card este inversul de la drac. Daca statea pe strada, cu un picior sub corp, ca tine, castigam dublu, dupa ce plateam taxa de protectie la rudele lui SimIon. Fratii vosti din Italia si din Spania sunt la „munca”, borfasi si suti. In pandemie, cand strazile erau goale acolo, se intorceau in tara 35.000 pe zi, vreme de 2 saptamani. Cei cu handicapu’la vedere ramasi aici, vreo 500.000 si-au anulat voturile de Duminica voluntar si involuntar, ca sa intelegem unde a fost grupata prostia de cate „Dumbrava Minunata”. AUguRi !

 35. „PSD nu trebuia sa intre la guvernare cu PNL. Sa-i lase pe PNL si pe altii sa guverneze, dupa ratarea superba cu Guvernul Meu”

  Aveam alta parere despre tine, m-am inselat. Doar un prost se lasa condus de un alt prost ! Asta ti-a zis: nu-i moldovean, e de la Buzau.

 36. @ Pe Aleea Fizicienilor domnul Iohannis a obținut rezultatul care s-a putut, în condițiile în care universul se deplasează spre roșu, iar monarhiile funcționează cu axe sau pe axe, ?

 37. Uităm prea repede. In anul 2014, PSD-ul a dat Ordonanţa 55/2014 cunoscuta sub numele de ORDONANŢA TRASEIŞTILOR care permitea migraţia aleşilor locali. Cei mai mulţi primari s-au îndreptat atunci către PSD, iar marii perdanţi fiind alesii locali ai PNL . Păcat că liberalii n-au învătat nimic din greselile trecutului cu USL si s-au lăsat împinsi de Iohannis si Ciucă in remorca PSD-istă. Situatia cu traseismul primarilor de la PNL la PSD s-a repetat chiar în cadrul coalitiei PNL-PSD. Ba mai mult, chiar in anul 2023 organizația PNL Târgu-Jiu a trecut, în bloc, la PSD .
  (vezi: https://www.cotidianul.ro/lovitura-pentru-liberali-o-organizatie-pnl-a-trecut-in-bloc-la-psd/
  Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat cu ipocrizie că nu încurajează traseismul politic, desi proiectul de ordonanţă de urgenţă care permite migrarea primarilor este elaborat si pus în dezbatere publică de Ministerul de Interne condus de liberalul Cătălin Predoiu.
  Ba mai mult acolo unde liberalii nu au trecut de bună voie la PSD, Ciucă i-a vândut la bucată. Este cazul fostului presedinte al CJ lider liberalilor din Timiș, Alin Nica, care a fost demis, deoarece s-a opus alianței cu PSD.
  (Vezi si: https://financialintelligence.ro/alin-nica-demiterea-de-la-sefia-organizatiei-pnl-timis-echivaleaza-practic-cu-o-excludere-din-partid/)
  Acum după alegerile locale din 9 iunie, la sefia CJ Timis a fost ales PSD-istul Alfred Simonis, cu sprijinul PNL.

 38. „Dacă trăia și acționa la fel atunci, Stalin l-ar fi decorat cu ”Ordinul Lenin”…….”

  ” -iti promitem
  Tovarashe Lenin,
  NOI iti promitem ”

  -a avut si Stalin momentele lui
  (Lenin era deja mort)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.