Kovesi a minţit grosolan la Radio România Actualităţi despre dosarul Ordonanţei

Cu un tupeu incredibil, Laura Codruţa Kovesi a minţit fără să clipească în emisiunea de la Radio România Actualităţi, afirmînd că denunţătorii lui Sorin Grindeanu şi Florin Iordache au venit singuri la DNA, ştiind bine că unul dintre ei, Mihai Poliţeanu, a postat de acum cîteva zile pe Facebook un mesaj în care spunea că A FOST CHEMAT la DNA!

Informaţia este extrem de importantă, întrucît confirmă una dintre cele mai tari acuzaţii ale lui Sebastian Ghiţă la adresa şefei DNA în dosarul „Realitatea TV- Vântu”, apărută în episodul 3 al serialului, la care vom face trimitere mai jos.

Emisiunea de la RRA a fost realizată în 8.02.2017 de Gabriel Basarabescu şi a început chiar cu întrebarea realizatorului referitoare la deschiderea de către DNA a dosarului de urmărire penală împotriva lui Sorin Grindeanu şi Florin Iordache: „Cum să-l înţelegem, e o cale specială, e o cale normală?”. Iată ce a răspuns Laura Codruţa Kovesi:

În data de 25 ianuarie, am primit o sesizare de la mai multe persoane fizice cu privire la abordarea unui proiect de adoptare a unui proiect de urgenţă. Potrivit legii, am analizat sesizarea şi am constatat că ea nu întrunea toate condiţiile prevăzute de lege. Ca atare, această sesizare a fost restituită persoanei care a făcut-o. Însă, după cîteva zile, una dintre persoanele care a semnat plîngerea s-a prezentat personal la DNA, a completat exact aşa cum prevede Codul de procedură Penală şi a depus această plîngere. Potrivit legii, dacă este o plîngere penală care întruneşte condiţiile prevăzute de lege, sîntem obligaţi s-o înregistrăm”.

Să recapitulăm, deci, ce spune Codruţa Kovesi:

– a primit sesizarea pe 25 ianuarie

– a restituit-o ca fiind neconformă

– petentul a venit personal la DNA pentru a completa plîngerea.

Mizînd pe memoria scurtă a oamenilor, dar mai ales pe sentimentul că nimeni nu o poate trage la răspundere dacă minte în public, Codruţa Kovesi omite chiar declaraţia lui Mihai Poliţeanu, membru al „Iniţiativei România”, fost şef al unei organizaţii al M10, partiduleţul Monicăi Macovei, cea care a desemnat-o cîndva ca Procuror General chiar pe Kovesi!

Chiar acum cîteva zile, Cotidianul a publicat un amplu articol, care a strîns mult peste 100.000 de citiri, în care există şi declaraţia lui Mihai Poliţeanu, cel care a depus plîngerea la DNA, în care acesta spune cum s-au derulat, în realitate, lucrurile cu această plîngere!

Publicăm acum chiar postarea lui Mihai Poliţeanu de pe propriul cont Facebook, în care acesta contrazice tot ce spune Kovesi:

Două pasaje-cheie găsim în această postare: „Ieri, 1 februarie 2017, am fost chemat la Direcția Națională Anticorupție, unde am fost audiat în legătură cu denunțul penal împotriva lui Sorin Grindeanu, Prim-ministru al Guvernului României, și Florin Iordache, ministru al Justiției în Guvernul României” şi „Amintesc că denunțul a fost semnat de Elena Ghioc, Răzvan Patachi și de mine și a fost depus la DNA în data de 24 ianuarie prin mijloace de comunicare electronică. Pe 31 ianuarie, pentru respectarea deplină a procedurii penale, am depus denunțul și în persoană, la sediul DNA”.

Să recapitulăm ce spune Mihai Poliţeanu, punînd faţă în faţă postarea lui cu declaraţia Laurei Codruţa Kovesi:

– a trimis plîngerea pe e-mail la DNA în 24 ianuarie 2017, nu pe 25 februarie, cum spune Kovesi, însă este posibil ca atunci s-o fi citit şi Kovesi

– pe 31 ianuarie, Poliţeanu scrie că a depus aceeaşi plîngere ca document material, fără să amintească faptul că i-a fost restituită plîngerea iniţială, cum spune Kovesi.

– Mihai Poliţeanu spune că A FOST CHEMAT la DNA pentru a fi audiat în legătură cu denunţul împotriva lui Grindeanu şi Iordache! Kovesi spune că Poliţeanu S-A PREZENTAT la DNA pentru a completa plîngerea pe care, chipurile, i-o restituise!

Evident, cea care minte este Laura Codruţa Kovesi, întrucît dovezile demonstrează acest lucru şi, cum veţi vedea mai jos, Kovesi încearcă să ascundă acel „modus operandi” pe care l-a aplicat şi în dosarul „Realitatea TV-Vântu”!

Astfel, ştim că „Hotnews” a postat încă din 25 ianuarie 2017, ora 10:39, chiar facsimilul plîngerii lui Mihai Poliţeanu, care este acelaşi şi în ziua de azi, fiind reprodus în ziua de 2 februarie 2017 în postarea lui Poliţeanu de mai sus!

Deci, Mihai Poliţeanu a fost chemat la DNA de către Laura Codruţa Kovesi, aşa cum făcuse şi cu Sebastian Ghiţă, cînd, contrar prevederilor legale, îl sfătuia cum să procedeze pentru a fi justificat şantajul lui Vântu! Toată povestea aranjamentului pus la cale de Codruţa Kovesi este povestită de Sebastian Ghiţă în episodul 3 al dezvăluirilor sale:

Apoi, la ceva timp, au început fricţiunile dintre mine şi Sorin Ovidiu Vîntu, iar Codruţa Kovesi, stînd la pandă, a luat în considerare ca un dosar făcut pe baza acestor tensiuni, acestor certuri să fie făcut de către dînsa. A început să îmi explice cum şi în ce fel pot fi conduse discuţiile cu Vîntu, astfel încît ele să pară şantaj, ameninţare sau să se încadreze la nişte fapte penale. Am ascultat-o pe doamna Kovesi şi pentru că aveam o relaţie de încredere şi prietenie, şi pentru că domeniul mă atrăgea, şi pentru că la un moment dat punea extrem de multa pasiune în dorinţa dînsei de a-l înfunda pe Vîntu, şi n-aş fi vrut să o refuz sau să mă cert cu dînsa. Am să vă arăt probele şi dovezile care îmi susţin afirmaţiile. Doamna Kovesi m-a presat, mi-a sugerat, mi-a explicat cum să vin cu astfel de denunţuri, cu astfel de informaţii, cu astfel de date pe care dînsa să le interpreteze dorind să facă un dosar de renume. Un dosar mare care să o împingă spre vîrful Ministerului Public, care să îi permită să preia conducerea DNA, care să-i permita să-şi consolideze o carieră în acest domeniu în care lucrează dînsa. V-am arătat data trecută legătura dintre mailul acela secret ‘cucuveauamov’ şi acest dosar „Realitatea Media”. Găsiţi aceste serii de bancnote ca fiind trimise de mine pe mailul doamnei Kovesi ca ele să fie proba pentru flagrantul care a fost făcut în acest dosar. Mai găsiţi, totodată, într-un alt mail pe care am să vi-l prezint public, următoarele fraze scrise de doamna Kovesi şi de consiliera dînsei Dana Tiţian: ‘Ne trebuie ceva convingător că ameninţarea te-a făcut să cedezi cerinţelor impuse, respectiv pentru a da suma de bani solicitată. Acum vom motiva pe ce avem’. Practic, doamna Kovesi îmi spunea, îmi cerea hîrtii, date, documente, denunţuri care să îl acuze pe Vîntu şi care să o ajute pe dînsa în acest dosar. Şi vine şi îmi spune negru pe alb faptul că doreşte mai mult, doreşte un contract din care să se vadă că familia mea e ameninţată, sau un supliment de contract la contractul de pază, care să justifice conform legii de ce eu am făcut acea plîngere… Aţi văzut acolo negru pe alb cum doamna Kovesi îmi dădea date din anchetă, cum îmi spunea cum să scriu mai la stînga sau mai la dreapta o declaraţie, cum practic îmi cerea să inventez”.

Practic, cu mult timp înainte să apară această Ordonanţă 13 şi denunţul lui Mihai Poliţeanu, dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă descriu practica Laurei Codruţa Kovesi: în loc să ancheteze cauzele din anumite dosare, ea crea probe, le inventa, cerea petenţilor să facă acte false pentru a justifica anumite cerinţe din Codul penal!

În consecinţă, prin minciuna pe care Kovesi a spus-o la RRA, conform căreia Poliţeanu ar fi venit personal la DNA pentru a depune o nouă plîngere, încearcă să ascundă faptul că ea l-a chemat pe Poliţeanu, conform propriei declaraţii a acestuia, pentru a proceda la fel cum a procedat şi cu Sebastian Ghiţă în dosarul „Realitatea TV-Vântu”!

Şi, uite-aşa, în loc să-şi dea singură demisia după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă, şefa DNA, Codruţa Kovesi, continuă practicile sale, prin care contribuie la „fabricarea” unor dosare! Nu mai vorbim despre absurditatea anchetării Primului ministru de către DNA pentru că a emis un act administrativ, căci intrăm cu adevărat în noaptea minţii! Pe această cale, în fiecare zi, DNA poate face un dosar penal pentru orice decizie a Guvernului sau Parlamentului doar pentru că aşa vrea Laura Codruţa Kovesi sau pentru că Poliţeanu i-ar cere!

Cînd CCR, Gabriela Baltag, membru CSM, sau Dana Gîrboveanu, preşedinta UNJR, spun că doar Parlamentul şi Guvernul pot legifera, Codruţa Kovesi nu înţelege nimic, parcă toţi ar vorbi în chineză sau în altă limbă pe care n-o cunoaşte! Pentru şefa DNA, Codruţa Kovesi, limbajul juridic face parte din categoria acestora!

P.S. Chiar în acest moment, CCR a respins sesizările depuse de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și președintele Klaus Iohannis în cazul ordonanței 13, stabilind că nu există un conflict juridic de natură constituţională între puterile statului, nici între puterea judecătorească şi cea executivă şi nici între Parlament şi Guvern, în legătură cu adoptarea ordonanței. Noi am spus de la început că aceasta va fi opinia CCR, întrucît ar fi fost absurd să-şi nege propria Decizie care a dus la emiterea Ordonanţei 13, adică necesitatea ca articolul din Codul Penal, referitor la „abuzul în serviciu”, să fie modificat!

Despre Ion Spanu Articolele 317
Author