Lasconi ameninţă cu demisia: ”Sănătate bună şi noroc ”!

Nu a fost încă aleasă, dar Elena Lasconi ameninţă cu demisia de la şefia USR dacă nu are majoritate în Biroul Naţional al partidului. Elena Lasconi, candidat pentru şefia USR după retragerea lui Cătălin Drulă, pune trei condiţii pentru a candida la alegerile prezidenţiale: să fie aleasă preşedinte al USR, să aibă majoritate în Biroul Naţional al partidului şi să poată impune un nou secretar general.

Ea a anunţat că, dacă va fi aleasă preşedinte al USR, din echipa sa nu vor face parte Cătălin Drulă, Dan Barna şi nici Ionuţ Moşteanu.

„Ei au făcut parte dintre cei care au condus cu adevărat USR-ul şi care au dus la rezultatul acesta. Nu trebuie acum să-i omorâm, nu trebuie să-i scoatem… Noi trebuie să lucrăm împreună, nu se duce nimeni cu maceta să: ”Gata, plecaţi!” Pentru că avem nevoie… gândiţi-vă că ei au experienţă de câţiva ani în politica mare din România şi contează. Eu îmi doresc să unesc oamenii, nu să-i dezbin, pentru că altfel noi vom fi şi mai slabi”, a spus Elena Lasconi la emisiunea Insider politic, de la Prima TV.

”Asta nu înseamnă că eu nu o să pot să lucrez cu oamenii ăştia, dar nu o să defilez eu cu ei, asta sută la sută”, a precizat Lasconi la Prima TV.
În ceea ce-l priveşte pe Cristian Ghinea, Lasconi susţine că acesta, deşi nu a avut nicio funcţie oficială de conducere în USR, „este unul dintre cei care au contribuit masiv la dezastrul” legat de rezultatul electoral al USR.
In altă ordine de idei, ea a spus că ”în USR este loc pentru toată lumea: şi pentru creştini, şi pentru atei, şi pentru gay, şi pentru straight (heterosexuali – n.r.), şi pentru LGBT, şi pentru non-LGBT. USR este un partid pentru libertate şi pentru democraţie”.
Fragment din dialogul cu Lasconi
Jurnalist: Vă doriţi să fiţi şefa USR?
Elena Lasconi: Cred că e cea mai bună soluţie. Eu alta nu văd. De ce spun asta? Pentru că majoritatea colegilor mei – acum o să vedem şi prin vot – consideră că aş fi potrivită pentru o candidatură la prezidenţiale. Ei, şi dacă sunt pregătită pentru o candidatură la prezidenţiale, într-o luptă atât de grea, ai nevoie de toate instrumentele puterii, şi anume: să fii preşedinte, să ai Biroul Naţional şi să ai secretariatul general. Puneţi-vă în locul meu! Nu poţi să intri în cea mai importantă competiţie, şi anume candidatura la prezidenţiale, care are multă responsabilitate în spinare, foarte multă, fără să ai instrumentele puterii. Nu poate să fie unul cu munca şi cu responsabilitatea, şi altul cu puterea. Practic, ai putea să fii sabotat.
De propriul partid?
Lasconi: E foarte posibil. De ce nu?
S-a întâmplat asta în USR?
Lasconi: Eu sunt absolut convinsă că da, numai că nu o să vocalizez acum.
Ce faceţi dacă vinerea viitoare sunteţi aleasă preşedintele USR, iar sâmbătă constataţi că nu aveţi majoritate în Biroul Naţional?
Lasconi: Aştept duminica, să văd dacă pot să fac o majoritate în Biroul Naţional. Dacă nu, îmi voi da demisia. Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!
Vă daţi demisia a doua zi după ce sunteţi aleasă preşedinte?
Lasconi: Da.
Deci fie vă dau colegii puterea totală în partid, fie nu acceptaţi să fiţi preşedinte. 
Lasconi: Dar nu este totală. Este majoritară.
Majoritar înseamnă total. 
Lasconi: Total înseamnă să ai 100%.
Dacă ai 50% plus 1 poţi să conduci. Şi domnul Drulă avea aceeaşi majoritate. 
Lasconi: La fel se întâmplă şi în celelalte partide.
Dar dumneavoastră vă doriţi să fiţi un partid altfel, nu ca restul. 
Lasconi: Bineînţeles că suntem altfel. Dar gândiţi-vă că intri într-o competiţie electorală. Nu-ţi poţi permite să nu ai toată puterea partidului de partea ta. Şi toţi oamenii să meargă înainte cu tine.
Şi dacă nu aveţi majoritate în Biroul Naţional nu mai candidaţi nici la prezidenţiale?
Lasconi: Nu! Asta am şi spus. Dar totuşi cred că o să am majoritate.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

17 Comentarii

 1. Poti sa te limitezi la functia de primar . La alte functii este prea mult .

 2. Au început să se halească între ei scârbele useriste,doamne ,că te apucă greața efectiv când auzi de acest ONG

 3. Periculoasă Editat! Prefăcătorie, pozat în în mamă extraordinară, în primar dăruit pana la sacrificiu cetățenilor, în fostă copila măritată din inconștiență… Cu asta, dacă reuseste Sorosh sa o impună la presedintie, România, morala crestina, religia, traditia vor fi praf! Disparem ca țară si popor!

 4. Mda.. Alte teme arzătoare nici nu există.. Funcția, salariul, sporurile, vacanțele,. și promisiunile.. Simplu bre,..După invățăturile lui Bulă..general izmenar, dottore cu aca demie,.. patriotică..

 5. O să fie doliu in Romania dacă nu i se îndeplinesc dorințele neo marxistei,e jale mare, puteți să-l chemați pe Salam să vă cânte prohodul

 6. Ha, ha! Păduchele cân’ iasă-n frunte, incepe-a să buhăi…

 7. Si cu „cimpulungenii”ce faci?Ii parasesti lasindu-i de izbeliste!Ia mai vezi ca sint „musceleni”!

 8. La cum a inceput prin falsa pretindere ca a votat la Referendumul pentru familie in 2018 si chipurile fata ei lesbiana d3clanseaza un scandal public de spalat lucrurile din familie in public. Facatura de la un capat la altul, mama-sa nu a participat cand a sustinaut fals ca a participat, intelegere mama fiica de a se victimaza intre ele, una pe alta. De fapt castiga notorietate politica cea tanara viitoare progresista prin UE, a mai putin tanara vadit scop politic. Druala, Ghinea si restul s-ar da singuri de conducer3 USR, sa intre candidatul USR Lasconi in turul doi cu un Ciuca, un PSD Geaona sau PSD Ciolacau.

 9. Aceasta madam Lasconi ar trebuii sa dispara din viata politica si sa isi vada de problemele ei de familie ,unde are destule de indreptat .La ea in familie merg cam toate strimb .

 10. USR s-a dovedit a fi un fâs.Au fost pe val la un moment dat,votanții crezând ca-i altceva,apoi realitatea ne-a arătând adevărata față.O gașcă de smecherași sugaci din greu la bugetul de stat,stil Voiculescu,Ghinea ,Barna etc,care nu au făcut nimic din ce promiseseră,doar afaceri in interes personal.Madam Lasconi mai bine rămânea in televiziune si sa-si vadă de familie,politica nu-i de ea.Mă mir că a ajuns primar ,poate doar din motive de imagine tv,in rest ,nula ca la fotbal ,că tot e la modă zilele acestea !

 11. De parcă n-am avea destule proaste care vor să conducă ele mai bine!

 12. La inceput, partidele sunt infiintate de nemultumiti, insa nu trece mult si apar profitorii, care vor sa promoveze. Urmarea este ca il schimba pe lider cu unul confortabil, cu care au un aranjament,de pilda se sustin reciproc, iar nemultumitii sunt expediati la periferia partidului.

 13. Turul 2 la presedentie: Lasconi contra Shosho ! 5 ani duceti gunoiul pe sarma.

 14. hi hi are limbaj de politician… le da la intors pe toate… are printipii…

  ha ha ha ha ha

  o matracuca, doua matracuci… ea e doua…

 15. Munca adevarata e grea😆😆😆m-am prins tarziu,daca eram hotz escroc si mincinos notoriu faceam cariera in politica.E tarziu,pacat de anii pierduti ca om onorabil.😂😂😂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.