Dosarele cu care se laudă Parchetul General

Procurorul general Augustin Lazăr a susținut, la prezentarea bilanțului pe anul trecut că, în anul 2017, procurorii au soluționat peste 500.000 dosare, unele dintre cele reprezentative fiind Hexi Pharma și Mineriada.

„Coordonatele majore ale activității procurorilor în anul 2017 au constat în volumul mare al cauzelor de soluționat, complexitatea deosebită dată de obiectul şi natura acestora, numărul mare de persoane implicate, diversitatea ariilor sociale şi juridice din aceste speţe şi abordarea multidisciplinară a cauzelor, unele din acestea cu reverberații în istoria recentă a României. Astfel, în anul 2017, procurorii au avut de soluționat 1.752.067 dosare, din care au soluționat 533.040 dosare, 59.839 de inculpați fiind trimiși în judecată (circa 3882 inculpați minori), din care arestaţi preventiv 6092. Au fost achitați definitiv 1036 inculpați, din care 123 ca urmare a dezincriminării (1,7% din inculpații trimiși în judecată)”, a spus Augustin Lazăr.

Procurorul general al României a dat exemplu cauzelor reprezentative pentru Parchetul General în 2017.

„Cauza având ca obiect fapte săvârșite de membrii comisiei pentru acordarea titlului de Luptător în Revoluție care au avut drept consecință prejudicierea bugetului de stat cu suma de 14.047.085 lei, reprezentând indemnizațiile acordate revoluționarilor, plătite de către casele județene de pensii. Dosarul HEXI PHARMA, în care s-a reținut că societatea comercială menționată a produs și comercializat către numeroase unități sanitare produse biocide neconforme sub aspectul concentrației de substanțe active și al eficienței biocide. Cauza cunoscută sub denumirea de ,,tezaurele antice”, privind valorificarea și reciclarea de bunuri sustrase din siturile arheologice monument istoric; în acest dosar, este de menționat recuperarea pentru patrimoniul cultural național a două tabulae din bronz, cunoscute ca fiind Constituția de la Troesmis, Dobrogea sau Lex Municipii Troesmensium, datate la 170 d.Hr., reprezentând cel mai vechi document epigrafic și legislativ descoperit pe teritoriul României, unul dintre cele mai vechi din Europa”, a precizat procurorul general.

Un alt exemplu dat este Dosarul Mineriadei.

Parchetul General și-a prezentat, miercuri, raportul de activitate pe anul 2017. La eveniment au fost prezenți, printre alții, Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi.

La prezentarea raportului nu a venit și ministrul Justiției, Tudorel Toader. Acesta nu a mers nici la evenimentul organizat de DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Adica le-au musamalizat si acum se lauda cu ele!Tupeu de securisti nenorociti!

    • Dosarul revolutiei s-a redeschis datorita lui Doru Maries, care s-a luptat din rasputeri sa nu fie si asta inchis. Ce merit are acest domn LAZAR AUGUSTIN, moartea justitiei din Roamnia? O sa-l inchida din nou si cu asta dansul si presedintele si-au fracut treaba (mare)!.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.