Când ar trebui să vă îngrijoreze problemele de memorie

Vorbiţi cu un prieten despre un film văzut recent, dar nu vă amintiţi numele actorului. Mergeţi în altă cameră să luaţi ceva, dar uitaţi de ce v-aţi dus, Nu ştiţi niciodată unde vă sunt cheile. Şi începeţi să vă faceți griji: sunt pierderi normale de memorie sau semnele precoce ale bolii Alzheimer sau unei alte forme de demență?

„Pentru că s-a acordat prea multă atenţie îmbătrânirii generaţiei baby boomer, cred că şi Alzheimer a captat atenţia, făcându-i pe mulţi să creadă că au această boală , spune dr. Suzanne Salamon, şef adjunct al diviziei de gerontologie la Beth Israel Deaconess Medical Center şi profesor asistent la Harvard Medical School, relatează health.harvard.edu.

Se pare că, în prezent, tot mai mulți oameni sunt diagnosticați cu boala Alzheimer, însă, de fapt, riscul de a face această boală nu s-a schimbat. Mai degrabă, speranţa de viaţă a crescut. Tot mai mulţi oameni ajung la vârsta când este mai probabil să apară această afecțiune. Boala Alzheimer continuă să afecteze aproximativ una din 10 persoane de peste 65 de ani, potrivit Asociației Alzheimer.

Deci, când trebuie să vă îngrijorați de golurile de memorie și ce ar trebui să faceți dacă observați schimbări la dvs  sau la o persoană apropiată?

Semne şi simptome

Vestea bună este că, dacă întâmpinați pierderi de memorie, cum ar fi cele descrise mai sus, nu este ceva de care trebuie să vă îngrijoraţi. „Situaţiile  care nu sugerează de obicei boala Alzheimer sunt cele de care majoritatea oamenilor sunt îngrijoraţi, cum ar fi uitarea numelor sau intrarea într-o cameră şi uitând de ce sunteți acolo”, spune dr. Salamon.

citiți continuarea pe miscareaderezistenta.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. doi prieteni ies dintr-o cârciumă După câţiva paşi, unul deintre ei zice -Bă, am uitat să fac pipi. -Las’că te’nvăţ eu, îi răspunde celălalt…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.