Liderul ALDE, despre Darius Vâlcov

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că Darius Vâlcov, noul consilier al Vioricăi Dăncilă, este un ”om competent”, care i-a făcut o impresie foarte bună, afirmând că 70% dintre oamenii politici au dosare și punând acest lucru pe seama unei ”mișcări de epurare a elitelor”.

”Este o decizie la latitudinea primului ministru care are tot dreptul să își selecteze grupul de consilieri. Îl cunosc pe Darius Vâlcov. Am lucrat de peste un an de zile cu el direct, nemijlocit, pe programul de guvernare. Îl cunosc și din perioada în care a fost ministru de Finanțe (…) a făcut o impresie foarte bună”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele ALDE a spus că Darius Vâlcov este un om ”competent”.

”E un om competent și sper să își poată aduce contribuția în cadrul cabinetului doamnei Dăncilă la elaborarea, rafinarea unor propuneri și urmărirea transpunerii programului de guvernare”, a spus Tăriceanu.

Cât privește privește faptul că Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, Tăriceanu a afirmat că ”70% din oamenii politici au dosare și probleme de imagine”.

”Dacă stăm să ne uităm bine cred că 70% din oamenii politici au dosare și probleme de imagine. Dosarele se fac pe bandă rulantă. Li s-au făcut dosare lui Sevill Shhaideh, Rovanei Plumb, Paul Stănescu, s-au redeschis dosare. Este o mișcare de epurare a clasei politice în România și a elitelor în general”, a răspuns Tăriceanu, întrebat dacă Vâlcov nu are o problemă de imagine.

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov, cercetat în mai multe dosare penale, a fost numit, marți, consilier de stat în aparatul propriu al primului ministru, potrivit deciziei Vioricăi Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial.

Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe în Guvernul Ponta, a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

Potrivit rechizitoriului trimis instanţei, în 2009, administratorul unei societăţi comerciale i-ar fi cerut lui Darius Vâlcov, care atunci era primar al municipiului Slatina, să intervină la factori de decizie de la SC Compania de Apă Olt SA, pentru a câştiga licitaţii de lucrări pentru obiective din Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti. În schimbul intervenţiei sale, omul de afaceri i-ar fi promis lui Darius Vâlcov că îi dă 20 la sută din valoarea sumelor încasate (fără TVA) din contractele de execuţie a lucrărilor.

La termenul din 9 ianuarie, judecatorii au rămas în pronunțare în acest dosar. Atunci, procurorul DNA a cerut pedepse maxime, cu executare, pentru toți inculpații din această cauză. Având în vedere faptele de care este acuzat fostul ministru, pedeapsa maximă ar fi de 14 ani. Prima decizie ar urma să fie anunțată pe 8 februarie.

Pe rolul Tribunalului Dolj este un alt dosar în care Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, în anul 2015, pentru două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă.

Vâlcov a lucrat la elaborarea actualului program de guvernare al PSD, dar și la raportul de evaluare a miniștrilor Cabinetului Grindeanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

9 Comentarii

 1. Competentul Tariceanu agreaza pe competentul Valcov.Doi competenti in trei guvernari.A, mai este unul,competentul Dragnea.Inflatie de competenta.Rezultatul?

  • Tariceanu stie si care e podul de la Agigea. Nu e chiar ala de care zice el, dar tot conform ziselor excelentei sale ramane cum a zis pe motiv ca el e senator si stie mai bine.

 2. De ce sefii de partide nu faceti epurarea si asteptati DNA-ul s-o faca ? Pentru ca toti dau bani buni ca voi sa aveti ce cheltui si trai pe picior mare !Voi ia-ti compromis pe toti cei dornici de functii si de averi nemuncite!

 3. O fi o „mare valoare” un „competent” ce nu poate fi inlocuit de absolut nimeni in Romania,dar mai intai ar trebui lasat sa-si rezolve problemele cu justitia.

 4. Pe modelul „sint pline cimitirele de oameni „de neinlocuit”, iata ca avem si varianta „sint pline puscariile de oameni competenti” !

 5. Tariceanu: Dosarele sunt „o mișcare de epurare a clasei politice în România și a ELITELOR în general”

  Deci: Elena Udrea cu 7 dosare penale face parte din „elitele Romaniei”!
  Sebastian Ghita, cu N’spe dosare penale face parte din „elitele Romaniei”!
  Analfabetii Ministri din Guv. Dancila Fac parte din „elitele Romaniei”!!

  Las-ne cu minciunile, penalule!
  Romania voastra e un stat mafiot, o dictatura a borfasilor, o tara capturata de banditi, analfabeti si impostori.

  Conform DEX: ELITE = Grup de persoane care reprezinta tot ceea ce are MAI BUN, MAI VALOROS o comunitate, tot ceea ce este MAI BUN, MAI DEMN de A FI ALES!
  De ELITA = Ales, Deosebit, distins!

  Pai, ce „valori” reprezentati voi, mai analfabetilor, care chinuiti sarmana Limba Romana de fiecare data cand deschideti gura?
  Rusine!

  Cotidianul, va rog sa dati postarea!

 6. Haiducia in UE
  Rimeaza doar cu Romania !?
  Aici sint sigur, ca doar acum
  ii deranjeaza SPP-ul.
  Mai de curand a fost un DNA,
  Un SRI s-un DIICOT sau un BASESCU,
  Un ROMAN ce-i astazi PRESEDINTE !!
  Dar STRADA, cea deapururi pacalita,
  Tradata, cu noroi improscata,
  N-o ia nimeni in seama ??
  Haiducia duce la explozia…..”Mamaligii” !!
  Si nu va va scapa nici GILOTINA, nici BRAZILIA
  Nici MADAGASCARUL, nici SERBIA ori RUSIA
  Nici BUDAPESTA.
  Eu vad o singura solutie:
  Ia suiti-va-n tractoare
  Si plecati cantand, la sare !
  Greierasi de drumul mare !

  LILI: „Pai, ce „valori” reprezentati voi, mai analfabetilor, care chinuiti sarmana Limba Romana de fiecare data cand deschideti gura?”

  Lasati DIICOT, DNA, SPP, JUSTITIA, sa isi faca treaba. Nici Al Capone n-a putut fi condamnat pentru faradelegile lui, ci doar pentru evaziune fiscala. Si n-a mai iesit de la Sare. Nu accept nici o alta interpretare a celor spuse.

  “Noi cu drag le-om duce toate,
  de e pace de-i razboi “…

  “Intr-o democratie, cei mici ii aleg pe cei…….. mici.”

  Eu ti-s Frate
  Tu mi-esti frate,
  In (mine) noi doi …un Dolar bate !!!
  Acesta nu este un VIITOR !!! Dar este Democratie ??

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.