MAI continuă căutările pilotului planorului dispărut

Ministerul Afacerilor Interne continuă și vineri căutările pilotului planorului dispărut, fiind implicate 1.200 de forțe – pompieri, jandarmi montani, salvamontiști, polițiști, militari, pădurari și voluntari, inclusiv trei drone performante care efectuează acțiuni în opt județe, potrivit Agerpres.

Potrivit Biroului de presă al MAI, acțiunile de căutare vor fi închise atunci când vor fi acoperite toate zonele vizate din cele opt județe.

La acțiuni participă, de la începutul căutărilor, patru drone ale MAI, la care s-au alăturat în ultimele zile și trei drone performante puse la dispoziția salvatorilor de către voluntari.

Joi, Grupul Teamnet a anunțat că un avion fără pilot Hirrus participă la acțiunile autorităților de căutare a planorului dispărut pe 6 august. Avionul fără pilot Hirrus, ce utilizează tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicles), a început activitatea de monitorizare pe 12 august, cu implicarea unei echipe de specialiști din cadrul companiei Teamnet.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost sesizat joia trecută, în jurul orei 21.50, de către ROMATSA că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază. Începând de vineri, autoritățile au căutat planorul zilnic, fără succes însă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.