MediaSind: Angajată în TVR ca la „Apele Române“

MediaSind cere explicații oficiale privind angajarea în TVR a unui membru CA după „metoda  Apele Române”. Timp de un an de zile, reprezentanta unui partid politic în  Consiliul de Administrație nu a fost văzută la Registratura Generală, unde a fost angajată pe un post cu studii medii, susține MediaSind într-un comunicat remis cotidianul.ro.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR a cerut astăzi, 31 iulie
2023, explicații oficiale conducerii Societății Române de Televiziune privind modul în care a fost angajată și  activitatea reprezentantei AUR în Consiliul de Administrație, Dorothea Ionescu, în postul ocupat în urma unui concurs organizat după „metoda Apele Române”.

Potrivit informațiilor și înregistrărilor video primite de la membrii afiliați din SRTV, timp de un an de zile membra CA nu a fost văzută la Registratura Generală, unde a fost angajată pe un post cu studii medii, în urma unui concurs cu dedicație.

Prin urmare, a trimis Către Societatea Română de Televiziune, Dlui. Dan Cristian Turturică, Președinte-Director general
Membrilor Consiliului de Administrație CC. Comisiile de Cultură și Media ale Parlamentului, o cerere de informații publice privind angajarea unui membru al CA la Registratura SRTV.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind și filiala sa MediaSind TVR, în calitate de organizație reprezentativă în cadrul Societății Române de Televiziune conform Hotărârii nr. 5994/ 05.07.2023 a Judecătoriei sectorului 1 București, vă solicită să ne transmiteți în baza prevederilor Legii nr. 544/2001, următoarele informații de interes public:

MediaSind: Un reprezentant AUR nu mai vrea sindicaliști în ședințele CA

1.      Având în vedere mai multe sesizări primite din partea membrilor MediaSind TVR privind scoaterea la concurs cu dedicație pentru dna. Dorothea Ionescu, membru al Consiliului de Administrație al SRTV, a unui post de studii medii la Registratura Generală, pe modelul Apele Române,
Având în vedere că potrivit filmărilor primite, dna. Dorothea Ionescu nu figurează că ar fi venit la serviciu timp de aproape un an de zile,

Vă solicităm să ne puneți la dispoziție copii după documentele de concurs,  subiectele și rezolvările acestora, întrebările formulate de membrii Comisiei de examinare și răspunsurile candidatei,  fișele de pontaj lunare de la angajare și până în prezent, copii după rapoartele lunare de activitate, detalierea sarcinilor primite  și realizarea acestora, copie după referatul privind majorarea salariului pentru sarcinile suplimentare primite.

Precizăm că aceste documente sunt informații de interes public deoarece, potrivit prevederilor Legii nr.41/1994 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTv, dna Dorothea Ionescu are calitatea de demnitar, iar potrivit art. 175 din noul Cod Penal are și calitatea de funcționar public întrucât exercită o funcție de demnitate publică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

3 Comentarii

 1. -poate a facut videochat intre timp
  (in scop de a ajunge tarfa cu inalta calificare,
  buna de prime-time pe tembelizatoare)

 2. Extraordinar, tocmai AUR . Se pare ca nici ridicolul nu mai are model în societatea noastră. Nu-i așa domnilor de la MediaSind. Deci doamna respectiva dacă are pile la AUR și nu la potentații puterii își face de cap. Dar voi unde ați fost anul acesta de descoperiți numai acum?

 3. Aur ca si orice partid are oameni de la butoane in spate. face si Geo Simion ce poate, mai da un tur de forta prin tara, dar Aur tot un partid romanesc ramane.
  se zice ca toate deriva din PCR, care la randul lui se tragea din PCUS.
  restul judecati voi!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.