Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, sâmbătă, că secretarul american al energiei, Rick Perry, i-a cerut ambasadorului George Maior ca autorităţile române să asigure concordanţă între legea off-shore şi anexa prin care se fac calculele privind deducerea cheltuielilor.
„Este un lucru uzual pentru două state care sunt aliate, care fac parte dintr-un parteneriat strategic. Consultările la nivel oficial sunt foarte utile şi importante, atunci când există temeri. Din acest punct de vedere este o chestiune de rutină uzuală. Singura chestiune legată de asigurarea unei concordanţe între textul legii şi anexa prin care se fac calculele privind deducerea cheltuielilor din exploatări, având în vedere că pentru offshoruri este mult mai costisitoare această activitate de exploatare a gazelor naturale.
Mai mult, s-a insistat foarte clar pe ideea interesului pe care partea americană îl are în comparaţie cu relaţiile cu România, referitoare la problemele energiei, care reprezintă una din problemele principale la ora actuală”, a declarat Teodor Meleşcanu, pentru Antena 3.
Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, s-a întâlnit cu secretarul american al energiei, Rick Perry, întrevederea venind în contextul în care Parlamentul a adoptat Legea offshore. Reamintim în acest contezt și faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că aceasta va fi modificată prin ordonanţă de urgenţă.
”Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut, miercuri, 25 iulie 2018, o întrevedere cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry. Cu această ocazie, cei doi interlocutori au subliniat impactul major al exploatării resurselor de hidrocarburi din România pentru securitatea energetică din regiune, ca o componentă importantă pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România.
În context, secretarul american al energiei, Rick Perry, a reafirmat interesul faţă de dezvoltarea dialogului pe teme de energie, inclusiv cu ocazia Summit-ului la nivel înalt al Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 17-18 septembrie 2018”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României la Washington, potrivit mediafax.ro.
Americanii ne-o trag chiar şi când stăm cu coada între picioare.
Mai bine ii cereau sa-si cumpere bilet doar dus, inapoi in Romania.
E de lucru in infrastructura si e nevoie de specialisti.
n am cetit da capo al fine ..scrierea dvs ..nu din lipsa da respect ci din lipsa da lojicaa. industria producatoare de inslatii de extractie din Romania a fost distrusa cu multi ani in urma ..apoi a venit fenomenul m neagra..care ne a prins cu pantalonii in vine.si vin americanii (perciunati) si ne ofera toate ajutoareleposibile sa ne scoata din kkt..oare acest ambasador nemernic a avut vreun rol..baaaaaaa ulelor ..e plina Roamnia da nebune..binevoitoare , americanizate si gata sa ne zica ..ce frumoasa i tara ta…..aferima..Romania i fecioara cu clitorisu ranit