Mesajele politicienilor de Anul Nou

Mesajele de Anul Nou, în ton cu vremurile.

Klaus Iohannis, președintele României:

„Dragi români,

Ne aflăm la finalul unui an extrem de dificil, în care viața noastră a fost schimbată radical de o pandemie fără precedent.

Vă mulțumesc pentru responsabilitatea de care ați dat dovadă și pentru implicarea în efortul comun de a limita răspândirea acestui teribil virus și de a-i proteja pe semenii noștri. Din păcate, prea mulți oameni au pierdut lupta cu boala și gândurile mele se îndreaptă acum și către familiile îndoliate.

Un mesaj special de apreciere și recunoștință transmit medicilor și personalului medical, care au muncit până la epuizare și continuă să o facă pentru a salva vieți.

Privim spre Noul An cu multă speranță și încredere că vom trece cu bine peste această grea încercare. Reîntoarcerea la normalitatea care ne lipsește tuturor este tot mai aproape, dar depinde de fiecare dintre noi. Să continuăm să fim responsabili, pentru ca acest obiectiv al nostru să devină realitate cât mai curând!

Vă doresc tuturor multă sănătate și un An Nou fericit! La mulți ani!”

Marcel Ciolacu, președintele PSD:

„Au vrut să subjuge România în 2020. Au vrut să dețină controlul total. Și pentru asta au fost în stare să meargă până acolo încât să se joace clandestin cu viețile voastre, pentru că n-au avut alt răspuns pentru a stopa pandemia.
Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an! Voi !!!
Voi sunteți cei care ați găsit soluții, atunci când statul v-a lăsat pe cont propriu! Iar apoi le-ați demonstrat prin vot că sunteți mai puternici ca ei.
De aceea, cea mai bună lecție a acestui an este că fiecare dintre noi poate face diferența și toți ar trebui să încercăm să schimbăm lucrurile care nu ne convin.
2020 a fost un an teribil. Iar 2021 se anunță un an al austerității, un an extrem de greu pentru milioane de familii!
De aceea vă îndemn să vă ridicați, să vă implicați și să vă faceți auzită vocea din nou!
Împreună, am reușit să oprim tăvălugul dreptei în 2020. Tot împreună, ne vom întoarce în 2021 să zdrobim definitiv coaliția pierzătorilor. Vom învinge acest virus perfid și ne vom lua viețile înapoi! Vom readuce prosperitatea, dreptatea și speranța!”
Împreună, schimbăm România în 2021!”
Florin Cîțu, premierul României:
„Dragi români,
La trecerea dintre ani doresc să vă mulțumesc că împreună am fost o echipă în 2020. Un an greu pentru România.
Tot ce am făcut la Ministerul de Finanțe s-a bazat pe două lucruri: profesionalism și transparență. V-am promis că nu voi permite prăbușirea economiei și așa am făcut. Am promis că nu las pe nimeni în urmă și așa a fost.
Acum, din noua mea poziție de prim-ministru, vă promit că eu și echipa mea vom face totul ca economia să se relanseze în 2021. Nu putem să facem acest lucru singuri. Doar împreună cu voi.
La mulți ani tuturor. Aveți încredere în guvernul vostru, guvernul României.
Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților:
„Au mai rămas câteva ore din acest an, poate cel mai greu an din istoria noastră recentă. A fost un an în care am fost puși cu toții la încercare, cetățeni și autorități, pentru a putea face față unei crize cu care omenirea nu s-a mai confruntat.
Vreau să îi mulțumesc fiecărui român în parte care, prin conduita și solidaritatea sa, și-a adus contribuția esențială și necesară la salvarea vieții celorlalți. Poate că fiecare gest individual în parte nu este întotdeauna perceput ca fiind unul semnificativ, dar vă asigur că a fost și va fi și în continuare. Trebuie să realizăm că prin comportamentul celor mai mulți dintre noi, în acord cu măsurile sanitare de protecție, am reușit să ținem sub control pandemia. Este un lucru excepțional de care putem fi mândri ca societate, întrucât doar printr-un efort comun am găsit puterea de a trece peste încercările anului 2020.
Sunt alături de eroii noștri din prima linie și de personalul medical care au făcut și fac eforturi supraomenești. Acestor oameni le vom rămâne veșnic recunoscători pentru dedicarea de care au dat dovadă, punându-și viața în pericol și sacrificându-se pentru a-i salva pe semenii lor. Mă gândesc cu durere și compasiune la familiile celor care au căzut la datorie în această pandemie și le doresc alinare sufletească.
A fost un an teribil în care am pus toată energia și priceperea noastră pentru a reduce cât mai mult posibil din pierderile determinate de criza sanitară. A fost un an contra cronometru, în care a trebuit să compensăm lipsuri materiale, o capacitate administrativă redusă, dar și o conduită lipsită de loialitate din partea altor actori politici. Ne-am bucurat, însă, de parteneriatul președintelui Klaus Iohannis, care a fost un sprijin decisiv. A fost un an de război, pe care încă nu l-am încheiat, dar avem speranța că se va sfârși în curând.
Noul An ne regăsește în plină campanie de vaccinare și am convingerea că odată cu finalizarea acestui proces vom reveni la o viață normală. Am speranța că spre jumătatea anului viitor vaccinarea va pune capăt pandemiei și fiecare dintre noi se va putea bucura pe deplin de interacțiunea socială care ne-a lipsit atât de mult. Îndemn fiecare român să dea curs vaccinării întrucât este singurul instrument prin care câștigăm, împreună, lupta cu acest virus nemilos. Totodată, este extrem de important să ne menținem precauți și să respectăm regulile sanitare până când vaccinul va produce o imunizare generală în societate.
În acest moment de trecere între ani putem privi cu speranță și încredere în viitor. Eforturile noastre din acest an dificil au arătat că putem fi uniți la greu, dar sunt și cele care vor face posibilă descătușarea bucuriei de a fi împreună, de a reveni de viață așa cum ne-o dorim în 2021.
La mulți ani, dragi români! Să aveți un An Nou cu multă sănătate, credință și speranță!”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Draci politicieni!
    Domnul sa va afuriseasca si sa va aduca pe calea cea buna! Sa fiti slujitorii binelui si nu al interesului draciei voastre!
    La multi ani , in pace si armonie!

  2. Ipocrizia a atins culmi neimaginate pana acum. Doresc CA PUTEREA POLITICA romaneasca in Noul An sa se REFORMEZE CU PATRIOTI, OAMENI CARE IUBESC LIBERTATEA, ROMANIA SI POPORUL ROMAN ! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

  3. Păi bre,. in 1989 Decembrie, de Crăciun,. pe ecranul televizorului, pe singurul canal național scria in română și maghiară,. Boldog Karácsonyi Ünnepeket,. Iar de revelion scria și in maghiară, Boldog Új Évet Kivánok ! Azi in marea lor schimbare democratică, președintele și premierul, deși cunosc limba maghiară nu știe zice o vorbuliță, de ziua națională a maghiarilor, sau de vre-o sărbătoare creștină,..chiar de președintele sărbătorește odată cu lumea civilizată, probabil și fostul premier.. Deci măcar un salut ardelenesc in limba celuia pe care-l saluți,. Doar e cultura, e șepte ani de acasă,..multiculturalismul transilvan..cu care se fudulește românu .

  4. „Dragi români,Ne aflăm la finalul unui an extrem de dificil, în care viața noastră a fost schimbată radical de o pandemie fără precedent.” Care „dragi romani” ca pentru ciolanis romani sunt doar doar cei din gasca lui de pedelepre, ceilalati, a aratat de nenumarate ori ca nu sunt romanii lui cum nu este presedintele tuturor romanilor! Ipocrizie la maxim!!!!! Si apoi „pandemie fara precedent”! Pai nu mai e o simpla gripa, o simpla raceala?

  5. mai bun a fost mesajul falsului plavan – de pe tvr1 – asta da umor -sa crape pdleii din cna

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.