Nou bilanț devastator al cutremurului din China

Cutremurul cu magnitudinea 6,1 grade, care a lovit weekend-ul trecut o zonă din sud-vestul Chinei, s-a soldat cu cel puțin 589 de morți, au anunțat miercuri autoritățile, citate de AFP.

„Până în momentul de față, 589 de persoane și-au pierdut viața, iar alte nouă sunt date dispărute”, a transmis Ministerul chinez pentru Afaceri Civile.

Alte 2.401 persoane au fost rănite şi aproximativ 230.000 au fost evacuate de urgenţă, conform sursei citate. Peste 80.000 de case s-au prăbuşit.

Un bilanț anterior făcut public indica 410 morţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.