Noua Caledonie, sub stare de urgenţă. Trei cetăţeni români au cerut ajutor autorităților române

Trei cetăţeni români s-au adresat Ambasadei României la Canberra şi Consulatului General al României la Paris pentru a-şi semnala prezenţa în Noua Caledonie, teritoriul francez de peste mări aflat sub stare de urgenţă în urma protestelor masive şi a încălcărilor grave ale ordinii publice care au loc în acest spaţiu, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de MAE, reprezentanţii Consulatului General al României la Paris, din a căror circumscripţie consulară face parte Noua Caledonie, au preluat gestionarea situaţiei şi menţin în permanenţă legătura cu cei trei cetăţeni români, fiind pregătiţi să acorde asistenţă şi protecţie consulară, conform competenţelor. De asemenea, oficiul consular cooperează cu partenerii internaţionali pentru coordonare şi acordarea de sprijin cetăţenilor români, în funcţie de evoluţiile înregistrate pe plan local.

MAE precizează că oficiul consular a solicitat şi sprijinul autorităţilor franceze competente, respectiv Ministerul Afacerilor Externe – Celula de Criză şi Ministerul de Interne şi pentru Teritoriile de peste Mări, acesta din urmă având în coordonare şi administrare teritoriile de peste mări. De asemenea, Birourile Ataşatului de Afaceri Interne şi al Ataşatului Apărării din cadrul Ambasadei României la Paris sprijină demersurile consulare.

O atenţionare de călătorie pentru Noua Caledonie a fost emisă, joi, de MAE, în contextul decretării, de către preşedintele Republicii Franceze, a stării de urgenţă în teritoriul francez de peste mări, pentru a face faţă încălcărilor grave ale ordinii publice care au loc în prezent în acest spaţiu.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris (+33147052966 şi +33147052755), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +33680713729.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. Francezii sunt goniti in suturi din toate fostele colonii. Ce-au cautat, au gasit. Macron e cel mai prost presedinte pe care l-a avut Franta.

 2. Doriti niște detalii..
  Francezii dau vina pe Azerbaidjan, cica ei plătesc revoltările, iar în umbra Ica se ascunde Putin!!!?? 🤣🤣
  Arde pământul sub picioarele broscarilor și în Africa..

 3. Noua Caledonie (franceză Nouvelle-Calédonie) este un arhipelag în vestul Oceanului Pacific în regiunea Melanezia.

  -este China vinovata!

 4. Haha, dacă-s politicieni sau vlogări, lăsați-i să se descurce că au instromentele necesare!

 5. Franta n-ar avea MORAL dreptul al colonii …daca se socnsidera tara democratica !

  De unde si pana unde ARE FRANTA pamant in Pacificul de SUD ?
  Se stie ca dupa „RAZBOIUL OPIUMULUI” ca pamanturile extra-territoriale ale FRANTEI sunt la felo de imoral „cucerite” ucigand localnici precum s-a stiu de ce RUSINATA
  Marea Britanie a fost post-ww2 OBLIGATA sa renunte la COLONII !

  PS: FRANTA trebui sa dea independenta pe care-o avea inainte de „cucerire” …coloniilor extra-territoriale franceze !
  Vremea COLONIALISMULUI a disparut ! Oricum pamanturile ale au fost furate (intr-o epoca istorica crestin-pacatoasa) localnicilor = acolo s-au dus francezii peste ei si le-au furat pamanturile … nu era pamantul de secole al GALIEI !

  😀

 6. LezLuthor (contul de pe twitter sau x) zice că dacă face rost de bani merge acolo s-arate că nu se-ntîmplă mai nimic. Este cel ce-a fost a Kiev cînd ne ziceau că muscalii erau la porțile orașului și-a arătat că nu e nici un război, cel ce-a fost anul trecut la Paris și-a arătat că totul era înscenare (locul cu evenimentele era izolat de gură-cască), a fost în Islanda și-a arătat că vulcanii sînt la fel ca de obicei, a fost la Dublin și-a arătat că nu se-ntîmplă nimic în aafara unor înscenări izolate.
  În Israel nu l-au lăsat să intre; vroia să meargă pe platoul de filmare Gaza.

 7. @temudjin 2
  -pistolu putea fi in blugi
  s-a castrat cat sa aiba loc
  ca e progressist….

  garda=zero barat!

 8. In urma aplicarii Legii Impotriva Canibalismului s-a luat decizia incinerarii cadavrelor. Protestele cer dreptul bastinasilor la 2-3 lingurite de cenusa umana, sa aiba si ei ce pune in mancare ca „secretul gustului” 🤣

 9. Acuzația francezilor privind imixtiunea azerilor în evenimentele din Noua Caledonie nu pare lipsită de temei Parisul și-a băgat de câțiva ani coada în Caucaz, o zonă geopolitică mai explozivă decât Balcanii, supărând guvernanții din Baku. Iată ce scrie Politico pe tema asta :

  ” Azerbaidjanul a fondat chiar Grupul de Inițiativă Baku, reunind 14 mișcări politice din fostul Imperiu Francez în numele decolonizării. Grupul a emis o declarație joi în care acuză Parisul de „încălcarea dreptului poporului kanak la autodeterminare prin extinderea numărului de alegători, pentru a-i menține o minoritate în propria lor țară”.

 10. Pe unde vin feancezii cu arme si soldati sa innabuse revplta populara.??? Prin aeroportul din sudul Bucurestiului.Totul se pregateste Mor frantujii de foame in sinagogi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.