O nouă pensie ar putea apărea în România

Ministerul Muncii a realizat un proiect de lege prin care vrea completarea arhitecturii sistemului de pensii din România, prin acest cadru legislativ fiind permisă obţinerea unei pensii ocupaţionale suplimentare, a anunţat ministrul Marius Budăi.

O nouă pensie ar putea apărea în România. Propunerea făcută de Ministerul Muncii

„Este un proiect de lege prin care ne propunem să completăm arhitectura sistemului de pensii din România. Ce anume vom propune în această lege? Două directive europene. Una care să creeze cadrul legal pentru activitatea şi supravegherea instituţiilor care furnizează servicii de pensii ocupaţionale şi altă Directivă prin care avem posibilitatea să creştem mobilitatea lucrătorilor în statele membre prin acest cadru, prin îmbunătăţirea dobândirii şi păstrării dreptului la o pensie suplimentară”, a declarat sâmbătă, la România TV, ministrul Muncii.

Marius Budăi a precizat că prin crearea cadrului legislativ se poate obţine o pensie ocupaţională suplimentară.

„Vom autoriza funcţionarea acestor administratori şi a fondurilor de pensii ocupaţionale. Vom supraveghea activitatea lor. Iar prin crearea acestui cadru legislativ putem permite obţinerea unei pensii ocupaţionale suplimentare. Trebuie să facem precizarea: este o pensie suplimentară distinctă şi în completarea tipurilor de pensie existente la această dată în România. Este o pensie facultativă, prin care se dă posibilitatea angajatorilor să decidă şi să stabilească o astfel de pensie pentru angajaţii lui. Angajatul doar dacă doreşte poate participa şi el la această schemă, este o pensie pe care angajatorul o poate crea, un beneficia pe care angajatorul îl poate crea pentru angajaţii lui”, a completat ministrul.

Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. O alta idiotenie o alta mizerie alta hotie marca psd.Daca o sa administreze cum au administrat tara dupa 89 adio pensii.Au ras tara banditii astia au ras-o dostrus-o fara sanse de a se recupera .

  2. Toate pensiile care nu fac parte din sistemul national,nu sunt bazate pe contributivitate si vechime in munca,sunt „privilegii”(pensiile speciale,pensii ocupationale,etc.,) obtinute datorita coruptiei la nivel de stat”democrat”,din banii publici,adica taxe si impozite!”Aici sunt banii dumneavoastra”,in pensiile speciale acordate favoritilor regimului…

    • Prin inventarea pensiilor speciale(FURT LEGALIZAT!), PSD-ul numai partid de stânga nu se poate numi favorizând pe unii, ”dulăii”, în defavoarea celor mulţi, a oamenilor de rând, ”căţeii”.

  3. ENRON de Romania? Se vor transforma pensiile speciale în ocupaționale, dar pentru care angajatorii ”specialilor” vor cotiza?
    Altfel … pentru ce? Pilonul II nu e același lucru?
    Al patrule Pilon de pensii, dar banii nu prea sunt fiindcă statul nu-i colectează! Aici e problema guvernului, banii la pilonul Ii trebuie da-și fie că au fost colectați sau nu de stat. Ori cum marii datornici la fondul de pensii sunt industriile administrate de stat (plus televiziuni) … Guvernul se simte ”furat” de aceste fondurile
    private de pensii! Nu schimba managerii proști de la stat, că e de-ai lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.