Oboseala cronica: Simptome, cauze, tratament si prevenire

Sindromul oboselii cronice este o boala din ce in ce mai intalnita in vremurile pe care le traim. Aceasta boala se caracterizeaza prin oboseala extrema care nu poate fi explicata, adica nu poate fi pusa nici pe seama unui efort fizic mare, nici din cauza oricarei alte cauze medicale. Oboseala cronica se poate inrautati din cauza activitatilor fizice sau intelectuale, dar nu se poate atenua prin odihna.

 Cauzele care conduc la oboseala cronica

In ciuda multelor studii si teorii, cauzele care contribuie la declansarea acestei boli nu sunt cunoscute. Sunt unii care spun ca sindromul oboselii cronice porneste de la o infectie virala sau de la stres.  Din cauza ca multi oameni au dezvoltat sindromul oboselii cronice dupa o infectie virala, se presupune ca acesta ar putea fi un factor declansator. Printre virusii „responsabili” se numara Epstein-Barr sau virusul herpetic. Un sistem imunitar slabit si un dezechilibru hormonal sunt considerate, de asemenea, posibile cauze ale declansarii oboselii cronice. Multe teorii sustin ca de fapt sindromul oboselii cronice apare din cauza unei combinatii de factori.

Detalii, aici: http://sfatulparintilor.ro/41064/oboseala-cronica-simptome-cauze-tratament-si-prevenire/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.