Publicitatea, o afacere profitabilă

Alphabet, marea companie creată de fondatorii gigantului Google, raportează venituri uriașe, în creștere față de 2016, scrie Go4it.ro.

Planurile anunțate în urmă cu ceva vreme pentru restructurarea afacerii, mai exact, împărțirea companiei pe mai multe subdiviziuni grupate sub brandul Alphabet, în funcție de aria de activitate, dau rezultate. Potrivit unor estimări, Google părea să fi scăzut în dimensiuni, însă, în realitate, Alphabet funcționează ca o mașinărie bine unsă, generând în primul trimestru din 2017 venituri de 26 miliarde de dolari, cu 21% mai mult decât anul trecut. Cu toate acestea, din venitul net de 6.2 miliarde dolari, 2.7 sunt alocați pentru plata amenzii record aplicată de Comisia Europeană. Google a fost sancționat pentru abuz de poziție dominantă și de promovarea propriului serviciu de cumpărături, în defavoarea concurenței, ceea ce înseamnă că au rămas la un profit net de 3.5 miliarde dolari.

Mai mult, vânzarea de reclame este cea mai profitabilă activitate a companiei și a generat venituri de 22.7 miliarde dolari, în creștere cu 18% față de anul anterior. Avântul se datorează în principal unei creșteri cu 52% a numărului de click-uri plătite, ramuri cum ar fi Nest (o companie specializată în sisteme de automatizare pentru locuințe), Fiber și alte companii. Google a generat însă pierderi cumulate de 772 miliarde dolari.

Despre Alina Chirita Articolele 141
Author