Putin, discurs pe marile ecrane. ”Ei cred că războiul e ca în desenele animate”

UPDATE Niciun cuvânt despre Transnistria. Vladimir Putin a ţinut un discurs record din care s-a retinut o ameninţare: Adversarii Rusiei ar trebui să-şi amintească că deţinem arme capabile să lovească ţinte pe teritoriul lor.

UPDATE. Putin a bravat cu echipamentele de vârf din armata sa, după ce anterior spunea că luptă pentru denazificarea Ucrainei, scopul Rusiei fiind apărarea suveranității sale.

”Forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt într-o stare de deplină pregătire”, a avertizat Vladimir Putin, în discursul său.

Potrivit Reuters, citată de Agerpres. Putin a declarat că Rusia nu va permite nimănui să se amestece în afacerile sale interne şi a reluat acuzaţia conform căreia Occidentul încearcă să distrugă Rusia din interior.

Liderul de la Kremlin a mai susţinut că „o majoritate clară a populaţiei” ruse sprijină decizia sa luată acum doi ani de a trimite sute de mii de militari în Ucraina. El le-a mulţumit cetăţenilor şi companiilor pentru sprijinul lor faţă de conflict şi a ţinut un moment de reculegere în timpul discursului pentru militarii căzuţi în luptă.

Nu Rusia a fost cea care a început războiul în Donbas, spune Putin.

„Nu Rusia a fost cea care a început războiul în Donbas (regiune din estul Ucrainei, ocupată parţial de Rusia – n.r.), dar noi vom face totul pentru a-l încheia, pentru a elimina nazismul şi a îndeplini obiectivele operaţiunii militare speciale” din Ucraina, a declarat Putin în discursul rostit în faţa camerelor reunite ale parlamentului rus.

„Când Patria îşi apără suveranitatea şi securitatea, protejează vieţile compatrioţilor noştri în Donbas şi Novorossia (nume dat sudului ucrainean de Imperiul Rus în cea de a doua jumătate a secolului al XVIII-lea în contextul războaielor ruso-turce – n.r.), rolul decisiv în această luptă dreaptă aparţine cetăţenilor ruşi, unităţii lor, dăruirii pentru ţara lor natală şi responsabilităţii pentru destinul acesteia”, a decretat şeful statului rus. „Aceste calităţi au fost manifestate clar şi fără echivoc chiar de la începutul operaţiunii militare speciale”, a adăugat el.

Paralel cu discursul lui Putin, Ministerul Apărării din Rusia a publicat buletinul său zilnic în care a informat despre „îmbunătăţirea poziţiilor” trupelor ruse în sudul Ucrainei. Anterior, timp de două săptămâni, militarii ruşi au raportat progrese în estul Ucrainei, aminteşte EFE.

Putin le-a reamintit celor prezenţi că 2024 este anul aniversării a 10 ani de la anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, transmite dpa, care aminteşte că această peninsulă nu este nici acum recunoscută la nivel internaţional ca făcând parte din Federaţia Rusă şi că Ucraina s-a jurat să o recucerească. Putin a insistat totuşi că Rusia este mândră de ceea ce a reuşit, prin anexarea Crimeii. „Împreună putem obţine totul”, a adăugat el.

„Fără o Rusie suverană şi puternică nu va fi posibilă o ordine mondială solidă”, a insistat liderul rus.

Putin: Occidentul încearcă să ne târască într-o cursă a înarmării

„Înţelegem că Occidentul încearcă să ne târască într-o cursă a înarmării. Ei încearcă să ne epuizeze, să repete trucul pe care l-au reuşit cu Uniunea Sovietică în anii 1980”, a susţinut preşedintele rus.

Din acest motiv, a adăugat Putin, sarcina Rusiei este să dezvolte complexul industrial de apărare „pentru a creşte potenţialul ştiinţific, tehnologic şi industrial al ţării”.

„Trebuie să distribuim resursele cât mai raţional posibil şi să construim o economie eficientă a forţelor armate, pentru a obţine maximum pentru fiecare rublă cheltuită pentru apărare”, a adăugat el.

Putin a anunţat că Rusia „este deschisă unui dialog în detaliu cu toate ţările şi organismele internaţionale interesate” în „edificarea în viitorul apropiat a unui nou sistem de securitate în Eurasia, indivizibil şi cu condiţii egale pentru toţi”.

Forţele nucleare strategice, într-o stare de deplină pregătire

„Forţele nucleare strategice sunt într-o stare de deplină pregătire pentru utilizare garantată”, a avertizat Putin.

El a mai declarat că sistemul antiaerian hipersonic nu numai că a fost pus în funcţiune, „dar este şi folosit cu eficienţă ridicată pentru a atinge ţinte deosebit de importante în cursul operaţiunii militare speciale” din Ucraina, aşa cum numeşte Rusia invazia pe care a lansat-o împotriva ţării vecine la 24 februarie 2022.

În discursul său, Putin a anunţat că Rusia a folosit sisteme avansate de armament, inclusiv rachete hipersonice Zircon, şi că deţine în mod ferm avantajul militar în Ucraina.

„Unităţile noastre menţin în mod ferm iniţiativa. Avansează ferm într-o serie de zone şi eliberează tot mai multe teritorii”, a afirmat Putin, care a evidenţiat experienţa de luptă obţinută de trupele Moscovei în cei mai bine de doi ani de război.

„Complexul hipersonic de pe mare Zircon a fost deja folosit în luptă. Unităţile hipersonice cu rază de acţiune intercontinentală Avangard (şi) sistemele laser Peresvet sunt în serviciu de luptă. Testele rachetei de croazieră cu rază nelimitată Burevestnik sunt în curs de finalizare. Şi vehiculul subacvatic fără pilot Poseidon… Primele rachete balistice grele Sarmat produse în serie au fost livrate trupelor”, a detaliat preşedintele rus.

Putin avertizează NATO că consecinţele trimiterii de trupe în Ucraina vor fi tragice

„Occidentul a provocat conflictul din Ucraina, din Orientul Mijlociu, în alte regiuni din lume, şi continuă să mintă, uneori fără ruşine, spunând că Rusia intenţionează vezi Doamne să atace Europa”, a spus Putin.

El a avertizat totodată NATO că consecinţele unei desfăşurări de trupe aliate în Ucraina vor fi „tragice” şi a calificat drept „aberaţii” acuzaţiile potrivit cărora Moscova s-ar pregăti să atace Europa.

„Au început să vorbească despre posibilitatea de a trimite în Ucraina contingente militare ale NATO, dar să ne reamintim soarta acelora care, la vremea lor, au trimis trupe pe teritoriul ţării noastre. Însă acum consecinţele pentru potenţialii intervenţionişti vor fi mult mai tragice” decât în timpul celui de-al Doilea Război Mondial deoarece Rusia are în prezent arme care pot lovi ţinte aflate pe teritoriul inamicului, a insistat şeful statului rus, citat de EFE. „Ei cred că (războiul) e ca în desenele animate”, a adăugat Putin, citat de Reuters.

Vizibil furios, potrivit Reuters, Putin, în vârstă de 71 de ani, le-a sugerat politicienilor occidentali să-şi amintească de soarta celor care – precum liderul Germaniei naziste, Adolf Hitler, şi Napoleon Bonaparte al Franţei – au invadat ţara în trecut fără sorţi de izbândă.

Ţările occidentale „trebuie să priceapă că şi noi avem arme capabile să atingă ţinte pe teritoriul vostru”, a avertizat Putin. „Tot ceea ce inventează ei acum, cu ce sperie lumea, toate acestea constituie o ameninţare reală a unui conflict cu utilizarea armelor nucleare, ceea ce înseamnă distrugerea civilizaţiei. Oare ei chiar nu înţeleg acest lucru?”, a spus el.

Totodată, şeful statului rus a apreciat că Rusia va trebui să-şi consolideze districtul militar vest, acum că Suedia şi Finlanda au aderat la NATO. Finlanda are o graniţă terestră lungă cu nord-vestul Rusiei, aminteşte Reuters.

Putin a mai afirmat că Moscova este pregătită pentru dialog cu SUA cu privire la stabilitatea strategică, dar a respins orice fel de încercare de a obliga Rusia să participe la negocieri.

„Recent, au existat din ce în ce mai multe acuzaţii nefondate împotriva Rusiei, de exemplu că se presupune că vom desfăşura arme nucleare în spaţiu. O astfel de insinuare, care nu este altceva decât o insinuare, este un truc pentru a ne atrage în negocieri în propriile lor condiţii, care sunt favorabile numai Statelor Unite”, a afirmat şeful statului rus.

„Prin urmare, avem toate motivele să credem că declaraţiile autorităţilor americane de astăzi despre presupusul lor interes în negocierile cu noi pe probleme de stabilitate strategică sunt demagogie… În ajunul alegerilor prezidenţiale din SUA, vor pur şi simplu să le arate cetăţenilor şi tuturor celorlalţi că încă conduc lumea”, a mai spus Putin.

 

Discursul este difuzat în direct pe canalele federale de televiziune, iar transmisiunea, organizată inclusiv pe ecrane stradale în marile oraşe.

De asemenea, mesajul lui Putin către Adunarea Federală a fost difuzat gratuit în cinematografele din 20 de oraşe ruseşti.

Mai sunt două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din 15-17 martie.

Putin, aflat la putere de mai bine de două decenii, nu are  emoţii. Va fi reales pentru un nou mandat de şase ani.

Planurile sale sunt deja făcute, remarcă presa, iar discursul va puncta sarcini pentru cel puţin următorii şase ani.

Cu toate acestea, conţinutul discursului este în mod tradiţional ţinut secret până la citirea lui, notează Interfax.

Potrivit purtătorului  de cuvânt al preşedinţiei, Dmitri Peskov, Putin a lucrat personal la text, a avut „zeci de contacte telefonice şi personale”, cu miniştri, viceprim-miniştri, şefi de agenţii.

În 2022, când a început invazia din Ucraina, Putin nu a mai rostit discursul,  preşedintele explicând că evoluţia dinamică a situaţiei nu permitea fixarea rezultatelor şi a planurilor pentru viitor.

Anul trecut, în discursul din Adunarea Federală, Putin a anunţat suspendarea participării Rusiei la Tratatul nuclear New START şi imediat după aceea a anulat decretul prezidenţial care stabilea principiile politicii externe ale Moscovei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15

85 de Comentarii

 1. SE LAUDA, de fapt NATO a invins si Rusia a pierdut !
  N-asa ?

  Daca-i asa de ce are Urkania nevoie de dollari si euroi
  si
  FED-ul si BCE-aua nu pot plati fara sa taxeze cetatenii UE deja saraciti voit prin xplozia NORSTREAM-ului 😀 ?

  IQ=?

 2. De ce-a fost demis si practic aruncat afara diplomatie
  pro-rusul 🙁
  FOTA ?

  AUD ? 😐

 3. Nu se lauda ca detine controlul militar in Ucraina – spune chiar adevarul. Cotidianul este inca in bula „Ucraina castiga”

 4. Sunt atâtea grupuri de interese care se luptă pe această planetă pentru putere cât mai mare, pentru resurse și control. Mai bine acestea s-ar bate între ele prin angajații ce-i au și nu prin popoare, aparent nevinovate. Vină lor este că permit unor lichele să facă ceea ce vor cu ei și proprietățile poporului.

 5. Lumea a plina de prosti..
  Ati vazut cat de mult se lupta Curtea Constitutionala cu majoritatea oamenilor care nu pricep nici Legile nici Constitutia??!!… Din prostie foarte multi nu inteleg ce vrea Rusia prin asa numita Denazificare…

 6. NEBUNUL”SA NU SE AMESTECE NIMINI IN ALEGERILE NOASTRE”…de ce se amesteca nebunul in alegerile Ucrainei?

 7. 100 ruble in plus la salar Uraaa si la elicopter ! catre Targoviste ostenii mei!

 8. Extinderea NATO inseamna Baze militate Americane in Polonia, Romania, Tarile baltice, Bulgaria, R Moldova, Ucraina….Adica Armata Americana la granitele Rusiei….

 9. Un nebun are remediu – se fac injectii, pastile, terapie cu curenti… etc. Pentru unul care uita unde este, vb despre personaje de mult disparute din istorie are si el remediu pastile injecti si casa de nebuni. Pentru cele 2 personaje mai sus numite e loc la Casa de nebuni. Soarta lumi in mina a doi bolnavi care ar trebuie sa fie obiectul de studiu al doctorilor nu sa conduca lumea. Nimeni nu vb de PACE. In timp de PACE lumea poate sa isi traiasca viata.

 10. Ar fi momentul ca cineva sa il amuteasca pe dement. E un fel de Hitler cu arma nucleara. Lumea trebuie sa faca ceva si sa il ajute sa intre in istorie frumos, langa Stalin.

 11. Pe la colturile Kremlinului se vorbeste de planul pe care Putin l-a facut in ultima saptamana. Astazi acest plan va fi facut cunoscut publicului si toata lumea va fi luata prin surprindere. Visul lui Putin poate deveni realitate. Dicolo de cucerirea lumii, a universului, Putin si-a dorit toata viata cu adevarat un singur lucru. Iar acest lucru parea imposibil de obtinut pana acum o saptamana. Putin a aflat ca Sosoaca este din nou libera si o va cere de sotie! Nunta, felicitarile si darul in Piata Rosie. Casa de piatra!

 12. Soldații ruși sunt morți, vladimire. N-ați învățat nimic și nu sunteți capabili să învățați.

 13. A-nnebunit Putin, acum avem dovada: „Lăsați băutura!”. Cum să le ceri așa ceva rușilor?! Au mai avut ei un conducător care-a-ncercat să le ia băutura – a ajuns, bietul, la tomberon. Îl chema Gorbaciov.

 14. Da, urcacanii au ajuns la Moskova si Putin se lauda c-a ocupat 25% din suprafata Urcacaniei. Ati ajuns de rasul curcilor voi astia inregimentati la dos de Bidineu cu propaganda voastra.

 15. Rusii sunt o cauza pierduta. Spalati pe creier de bolsevici de generatii, la ei nu mai poate functiona vreodata democratia. Poporul asta nu mai poate fi controlat decat prin frica si minciuna.

 16. Ei, laudă-ma gura ca ti-oi da friptura, printr-o speculație (g)astronomică pura! Odiosul si asasinul Putin se minte singur. In tara crimei, sub cerul crimei in numele statului-crima, Unsul lui Satan minte gros, ca subțire nu (se) poate. Si desi are certitudinea ca supusimea nu-l mai adoră ca mai inainte, ca fortificația autocratiei sale capătă fisuri, batranelul Caput Imundi le transmite mujicilor ca el este Rusia gulagovista, ca destinul muscalilor depinde de el si numai de el, de aceea este de neinlocuit, iar hoarda sa nepereche, lovi in stanga si in dreapta, va semăna pretutindeni moarte, distrugeri, atrocități, jafuru, violuri, colonizare, asimilare, deportare, nazificare, rusificare.

 17. Putin vorbeste si prostovanilor din Romania. Multi scriu aici.

 18. Sandu As spune ca ai obsesie compulsiva paranoida de vreme ce n-ai comentat niciodata Nimic impotriva restului de psihopati care exista si fac jocuri mondiale in timp ce vorbim. As putea intelege ca e psihopatul tau preferat, intr-un sens dezagreabil, un studiu de caz, dar pare mai degraba ca esti un hater impotent.

 19. IQ100 As pune un pariu pe un leu de plastic ca ai purtat masca din frica de aer, poate chiar doua una peste alta si poate te-ai intepat cu o posirca genotoxica de frica mucilor si votezi cu raul cel mai mic ca sa nu ajunga ala mare. As putea sa mai dau exemple multiple, la care in mod sigur ai participat activ, si tu si altii, din frica si pentru ca ai fost mintit. Cand va vad cu nickuri din astea care reliefeaza un IQ inexistent, ma gandesc la propagandistul perciunat care se lauda cu IQ-ul lui de gaina cu pui vii.

 20. @intox,Pastile! Pastile! Plutin este disperat, a înnebunit! Vede că nu are nicio șansă să câștige în fața bravilor ucrainiei care apară Europa de pericolul orcilor și acum este disperat! Vede că toți părăsesc corabia, din ce în ce mai mulți sunt împotriva lui și este disperat. Ceasul lui începe să ticăie! TIC-TAC! TIC-TAC! Slava Ukraina!

 21. De fapt asta e „familia” din Rusky Mir … sunt pe locul 3 din LUME la rata divorturilor, marea tara ortodoxa criminala. Here are the top 10 countries with the highest divorce rates in 2021. 1. Maldives: 5.52 2. Kazakhstan: 4.6 3. Russia: 4.4 4. Belarus: 3.7 5. Belgium: 3.7 6. Moldova: 3.37 7. China: 3.2 8. Ukraine: 3.1 9. Cuba: 2.9 10. Nigeria: 2.9

 22. Era de asteptat ce-o sa zica, 1. Cu rusia in lume nu va fi pace niciodata !!2.Ati pus-o de mamaliga , pt ca sunteti inchisi de NATO pe toata partea de vest(mai sunt niste tampoane)!3.Acuma – da – SUA va face sa fie zdrobita Rusia ! 4.Asta cu inarmarea spatiului si superrachete am amai auzit-o, – apa de ploaie ! 5.Armata , da are ceva experienta , dar oamenii din armata nu !!! s. a. m. d …….

 23. Cainii latra ,caravana trece !
  PUTIN este cel mai important lider mondial ,conducatorul celei mai mari tari de pe glob ! Un om inteligent ,calculat si in primul rand un mare patriot ! Si are dreptate in tot ce spune ,fie ca va place sau nu !
  Injuraturile si insultele pigmeilor si sclavilor aflati sub bocanc amerloc nu-l ating ! Diamantul nu poate fi zgariat de niste cioburi de oala sparta !
  Traiasca Marea RUSIE, in veci neinvinsa !

 24. armata ca armata, dar marina a capatat cea mai mare experienta de lupta, a transformat toate navele din marea neagra in submarine

 25. În secunda în care a atacat Ucraina, putler si-a pecetluit soarta. Ar mai fi avut șansa la „pace” prin retragere. Toți știu că razboiul e TOTAL, street fight no rules. Este o chestiune de timp pana când Russia va fi invinsa și dezmembrata. Pentru asta, este nevoie de un nou P.Harbor, si „strategii” vor „impinge” barbarii să invadeze țări UE, eventual sa folosească nucleare tactice în Ucraina și UE, random, Praga, Bucuresti etc. pentru a justifica desființarea statului ARTIFICIAL Russia. Nu există nici o intenție de pace reala în mintea tulbure a bolșevicilor. Singura soluție de pace e dezmembrarea Russiei. Ei știu asta, iar acum sunt setați pe modul „turbat”. Restul sunt variante strategice.

 26. Până și măgarii au opinii.Fantastiiiiic!!!Discursul nu merita nici 3 secunde din atentia publicului iar Putin nu mai merita nici 3 secunde de existenta.

 27. Propunem măsuri care să sprijine familiile numeroase.” din 141 de milioane de rusi, avem un total de 47 de milioane cu varste intre 0-15 ani si peste 65 de ani ! raman 94 de milioane de rusi cu varsta intre 15 si 65 de ani. suprafata rusiei 17 milioane kmp. lungimea granitelor terestre 24.000 km, lungimea liniei de coasta 37.000 de km. aparate de 94 de milioane de oameni ! cate fronturi poti sustine simultan cu populatia asta ? nu prea multe! cineva inteligent i-a aratat fisa de calcul lu putin si i-a sugerat sa creasca populatia de 100 de ori in 10 ani ! doar ca sa aiba numarul de graniceri necesar !!!

 28. Omul e grav bolnav,trebuie sa ne fie mila,Rusia e condusa de o marioneta stricata ,Degeaba urla,Ucraina vrea independenta si unirea cu Europa,nu cu mongolii rusi
  In feb 2014,dupa ce Ianukovici a fost fortat de Putin sa semneze pentru Uniunea Vamala si sa nu semneze Parteneriatul Estic cu UE,au inceput protestele Maidan,ale ucrainienilor care doreau independenta reala de Rusia
  A urmat secesiunea zonelor ‘rusesti’ Donetsk si Lugansk cu ajutorul a cca 50 mii rusi infiltrati ca ‘turisti’, ocuparea Crimeii de armata rusa , etc ,totul aranjat dupa planul elaborat la Moskova
  Balivernele lui Putin nu mai conving pe nimeni,poate doar pe gorbaciovul Trump

 29. Sa vina măgarii la mine(trolii putleristi).Citez: „Rusia este a cincea cea mai mare economie din Europa (moment în care a primit aplauze energice din sală, în ciuda faptului că afirmația este falsă, Rusia fiind a cincea cea mai mare economie europeană)”. Ori eu sunt analfabet, ori autorul. Ma poate ajuta careva din trolimea convocată sa pricep diferența?

 30. Eu tot nu inteleg unde vede piticania nazisti in Ucraina. Nazismul este forma prescurtata a partidului National Socialist din Germania (Nationalsozialismus partei).
  Concepția rasistă, naționalismul de tip agresiv si guvernarea dictatorială sunt pilonii principali ai acestei doctrine promovate de Hitler in Mein Kampf si care NU se regasesc niciunde in guvernarea Ucraineana.
  Piticul nu pare vreun prost la prima vedere, dar pare se ca e daca rostogoleste aceasta idee de cand a inceput razboiul.

 31. Mi-a placut asta cum incearca Occidentul sa-i epuizeze. S-a prins cam tarziu, au trecut doi ani in care a tocat vreo 1000 de miliarde de dolari. E o suma enorma pentru orice tara dezvoltata poate cu exceptia SUA darmite pentru o saracie precum Rusia. Imaginati-va ca omul asta a facut praf 1000 de miliarde si rezerve nu prea mai are.Plus că mujicii îl vor toca mărunt când la va sării mustarul(ferească Dumnezeu de mujicii răsculați).Gadafii a murit infinit mai puțin dureros decât va muri Dementul planetar

 32. Chiar prima fraza din articol este de o prostie crasa (iar autoarea, probabil vreo grasa, ca sa fac versuri !), una nu exclude pe alta ! Din contra, se completeaza, si Putin confirma faptul ca ii va face praf si pulbere pe nazisti ‘si pe sponsorii lor) tocmai cu acele „echipamente de virf” Si, daca chiar vreti sa aveti vise urite, inca nu ato vazut nimic, ce vedem acum in Ucraina sint, cum spune francezul cel razboinic de la Paris, „les hors d’oeuvre” ! Ca sa nu mai vorbim de trupele in rezerva, gata oricind sa intre in lupta … Cum spunea cineva … „Rusii, sahisti de clasa mondiala, joaca sah … USA si slugile „din dotare”, table !”

 33. C.Boscu,clonă afurisita de la 13:44,scăpat de la Nr 9.Bine că nu se consideră Napoleon.Putin este cel mai mare terorist al tuturor timpurilor. Duce un razboi fara sa existe o declaratie de razboi. Asa zisa misiune speciala in Ucraina nu reprezinta altceva decat acte de terorism barbar. Sper ca pana la urma sa fie neutralizat si tras la raspundere pentru faptele sale.

 34. Nici Putin nu crede ce spune. E mult mai ieftin sa bei votca decat sa faci ski.

 35. Armata a căstigat o experiența colosală; Ca să omori zeci de mii de suflete nevinovate nu se cheama ca ai căpatat experiență !!! Sunteti criminali nebuni fară simțaminte umane. Arde var focul sa va ardă !!!

 36. Draga, te intelegem, esti in plina perioada de schimbare de sex … de la Luminita la Constantin … asa ca nu ca esti anal fabet (ca esti, e 100% adevarat !), dar cind te scoli dimineata si nu stii daca trebuie sa te asezi pe wc sau sa faci pipi din picioare, totul se explica !

 37. Con spune:
  29 FEB. 2024 LA 13:58
  29 FEB. 2024 LA 13:49
  Mai este mult pana departe, pentru ca mentorul lui Hitler visa la fel. De fapt gazarea la ei, inventzie shi acolo alogena, se facea in dubitza care ducea victimele la Lubianka, unde nu mai era nevoie de glontz, facandu-se economie prin gazele de eshapament introdu-se discret in dubitza cu cei arestatzi. Nu tu dushuri, desifectzie, cyclonel B2, samd, facandu-se planul cincinal mai rapid, ka ka komunizmul, inca nejudecat, nu este nimeni. Durerea legionarului roshu khazarul Putin este ca nu mai este bagat in seama de marile putori ca la Yalta, Teheran, samd, ca sa nu mai vorbim de misterioasa Malta. Se tot vaita ca trebuie sa protejeze chipurile rushii pe unde mai sunt ei exportatzi, mai ales de Stalin, dar nu se uita in gradina lui ca cca 4 milione de rushi educatzi deja au plecat din imperiu. Sperantza lui este ca recupereaza paguba cu ukrainienii care au mai ramas pe acolo, fara de care, vor ramane o tzara inapoiata, mai ales ca nazi=prizonerii lor au murit de mult.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Att.redactzia: Constitutzia interzice cenzura shi > prevedde libertatea cuvantului ca in USA. Va rog publicatzi comentariu meu. Multzumesc anticipat.

 38. ”Ei cred că războiul e ca în desenele animate” Ha Ha Ha …. nici măcar nu știe câtă dreptate are.

 39. behaiala anuala pentru justificarea fanteziilor unui batran frustrat ca nu poate face nimic pt tara lui, asa ca le distruge pe celelalte.Rusul merită tratamentul barbar.Pana se va învăța minte.

  discurs à la Hitler …

 40. Era Medvedev, acum vad ca a luat-o Putin in gura de la Medvedev. E in ultimul hal omul, oricum – intr-o lume roz, plina de energie si fericire, complet paralela cu realitatea sinistra din Rusia.

 41. Discurs delirant tipic marilor congrese tipic dictatorilor,e clar ca individul traeieste intr-o alta bula temporala,ce este grav este faptul ca lumea il asculta eu vad un tip senil cu persnalitate bipolara si psihopat! Măgarii merita respect.Trolii ruși nu.

 42. … aaa … ba da … Ucraina a mai pierdut 1000 de kmp … Disperare mare si, bineinteles, si turbare mare printre retardatii simpatizanti ai canaliei khazare drogate de la Kiev !! Nici nu mai trebuie sa citesc stiri bune despre Rusia, ajunge ca zi de zi, ora de ora, sa le citesc pe cele dezastruoase despre Ucraina, ca sa-mi fie ziua buna !

 43. @gelu,dacă a zis de câștigat experiență, e ca o recunoaștere a înfrângerii.. adică ne-am luat-o pe coajă, dar măcar am învățat ceva

 44. … a fost odata ca niciodata, ca daca n-ar fi nici nu s-ar povesti … o tara numita Ucraina … condusa de un imparat rau, pitic si bicisnic, care isi ura si isi casapea poporul …

 45. IQ 000 Ma doare la basca de Putin, trogloditule. Din partea mea se poate duce la dracu de mana cu escrocul Trump si gitanul Orban Viktor. Apropo, n-ai negat ca ai purtat masca ca un dobitoken, deci hipoxie, deci prostie garla.

 46. Consider ca Rusia procedeaza corect ca se inarmeaza ,atita timp cit vede cum NATO se apropie de granitele ei si acum mai are intentia sa si trimita trupe in Ukraina.Problema este ca occidentul cauta sa provoace pe rusi si asta va duce la un dezastru pt. intreaga Europa.Sa nu creada nimeni ca Rusia va sta si nu va riposta devastator daca occidentul continua sa forteze nota.Rusii nu se vor comporta la fel cum au fauto cu ukrainienii pana acum ,asta ar trebuii sa inteleaga toti agaricii care se uita la NATO ca la un Dumnezeu.

 47. Lili,fata mea,ati mobilizat toata redactia din Bukale, redactiile judetene, corespondentii locali si cei voluntari din USR , tamajorii si sublocotentele din rezerva de babe si cadre,ca sa posteze si sa dea impresia atasatilor de pressa de la Mbassy ca Rumanii sunt contra Putin ! Moreover, ca Rumanii sunt gata oricand sa-si apere Stapanii si averile lor din Rumanistan si din Eretz Israel cu viata lor. Asta este reactia voastra dupa materialul lui Calin Markievici ,de acu’
  o saptmana. Directivele le-ati primit de la cinstitele fetze de masa apretate de la Mbassy, prin diversi interpusi si trepadusi, maRog,stiti voi ma bine. Ce urmariti sa le spuneti LOR este ca starea de beligeranta a Boborului Eliberat din Comunism promite un excelent ajutor in tankisti fara tancuri, puscasi si tunari far aobuze, pentru Slava Ukraina. Faza critica este ca voi nu puteti convinge. Nici pe misitii Marelui Alb , nici Boborul. Minciunile voastre sunt prea evidente ca sa mai prosteasca pe cineva intreg la minte. Cum o sa convingeti Rumanii sa moara pentru Ukraina luptand contra Rusiei care ne-a furat Basarabia ,Bucovina, Hertza, Bugeacul,Insula Serpilkor, 2/3 din Maramures cand toate aceste pamanturi sunt la Ukrani pentr care suntem gata sa ne sacrificam tineriii ????? Pericolul nuclear nu ne paste . daca ne proclamam NEUTRALITATEAm cat inca se mai POATE!

 48. Tot ce spune acest mare om de stat are sens si substanta. Voi „Atlanticii” puteti sa-l demonizati la infinit-in lumea asta sunt destui cu uzul ratiunii si caracter ca sa-l plaseze in Istorie la locul ce-l merita. Peste 50 de ani se va scrie despre el peste Churchill, Roosvelt, etc.

 49. @Viorica Balteanu
  Doamna, daca il puneti pe Putin langa Hitler si Stalin inseamna ca, ori nu a-ti trait pe timpul lor, ori aruncati un comantariu ieftin, asa ca sa fie. Obiectivitatea cere argumente.Ale d-voastra unde sunt ?

 50. ralitatea din mintea lui putin, la fel cu cea din mintea oricarui lider, este deformata de ceea ce este cu adevarat fiecare in parte.

  putinel un kgb-ist, a lucrat intr-un mediu toxic – minciuna-crima-inselatorie- foarte multi ani.
  biden – un parvenit penibil facut mare de vorbe goale
  trump – un psihopat care se crede egalul lui Dumnezeu… de fapt asta-i trasatura comuna tuturor
  netanyahu- acelasi psihopat pentru care viata nu inseamna nimic

  asta au facut toata viata! niciunul nu a practicat cooperarea, empatia, altruismul, solidaritatea…

  niciunul dintre ei nu este intelept. au acces la informatii pe care in mod normal toata lumea ar trebui sa le cunoasca. intelepciunea nu este egala cu a detine informatia. nu e nimic onorabil in a minti si ascunde lucruri.

  puterea lor vine dintr-n mediu interior viciat. asa ca orice vor spune dincolo de solidaritate umana, cooperare, intelegere, armonie nu conteaza absolut deloc.

  ei nu sint creatori. nu au creat viata si ceea ce este. din contra, sint pradatori bezmetici, instrainati, fricosi si plini de traume.
  daca ei au ajuns in functiile respective trimisi acolo de majoritate, atunci soarta majoritatii este pecetluita si asumata, mai devreme sau mai tirziu.

  luati-va amenintarile si bagati-vi-le undeva, fricosilor, truamtizatilor!

 51. Delirium tremens, Putler si-a lasat mintea pe fundul unei sticle de votca, acum delireaza despre o Rusie ca prima economie europeana, o Rusie dezvoltata si fericita dupa ce, prin deciziile lui, a dat inapoi dezvoltarea acestei tari cu decenii. Nu e nici primul nici ultimul dictator care foloseste propaganda pentru a-si intari puterea si a minti populatia, si Ceausescu baga la greu. Problema e ca nebunul asta de Putler are arme nucleare si pare dispus sa le foloseasca. Pana nu crapa, lucrurile nu se vor linisti, ba din contra, asa a fost intotdeauna cu astfel de descreierati. Sa speram ca totusi mai exista rusi care sa-l tempereze, altfel se lasa rau pentru toti.

 52. @anno domini 1954-crimele din Ucraina,stimate trol slab de minte.

 53. Ce va năpustiți voi troli neterminati pe Putin. nicio șansă. Nu mai argumentez că nu e pentru cine. Sunteți o cauză pierdută.

 54. Dragii mei apărători ai Ucrainei, Zelensky a ordonat ca Nudland să împartă gogoși pe front. Vă rog să vă luați familia și să plecați acolo, aveți masa asigurată. Iar voi și copiii voștri aveți șansa istorică să luptați cu imperiul rus pentru slava imperiului american. Sunteți folositori americanilor și vii și morți. Dacă muriți pe front, pământul vă avea îngrășăminte naturale iar Blackrock va putea vinde apoi grâu, porumb bio prin lume. O fi Putin nebun, dar nici Occidentul nu-i breaz, ba mai rău… ne aduce aminte cum e stanilismul.

 55. Rușii „aplatizează” Bulendar – Ucrainenii se predau la Novomikhailovka – Berdysky &; Ivanitsky sub control rusesc
  Avansurile rusești în Zaporizhzhia, Chashiv Yar și vestul Donbasului.Un videoclip șocant postat online descrie bombardamentul feroce rusesc asupra orașului Bulendar cu forța aeriană și artilerie, în timp ce rușii se pregătesc pentru o ofensivă majoră asupra orașului strategic care leagă Zaporizhzhia de Donețk.
  Rușii au capturat cea mai mare parte a Novomikhailovka la est de Bulendar, rezultând că o mare parte din garnizoana ucraineană din acest oraș s-a predat. e frontul Bakhmut, rușii au capturat centrul lui Ivanitsky, iar acum ucrainenii controlează doar partea de sud-vest.Epurarea este de așteptat să fie finalizată probabil chiar mâine, iar poarta sudică a Chasiv Yar va fi acum deschisă rușilor.În acest moment, rușii par să dețină controlul și să avanseze cu ușurință pe trei fronturi: la vest de Avdiivka, Bulendar și Chasiv Yar.Trebuie remarcat faptul că fronturile Avdiivka și Bulendar sunt acum conectate datorită proximității.

 56. Banderistilor, mergeți la latrinA3 ! Desigur, Bandera este un ” erou” ( steaguri, statui , bulevarde ,cântece
  !!! ) și Ion Antonescu un ” criminal ” al cărui nume trebuie sa-l spunem în șoaptă de frica poporului talmud ! Urmați-l pe Macrou-pește-prajit că înrolează toți drogații, spălații pe creier și lgdb-iști !!! Rușii vă așteaptă cu …ceai rusesc tare și cernoziomurile urcace vor deveni si mai productive cu hoiturile voastre !! Nu mai lătrați la Putin de pe trotinetă, cel puțin astia mai ” fricoși” nu avem nimic cu rușii și cu atat mai mult a ne bate cu ei !!!

 57. Administrația ucraineană a fost înfuriată de lipsa mercenarilor occidentali, deoarece aceștia au părăsit frontul Avdiivka în ultimele luni ca o „bătălie pierdută”.
  Kievul se bazează foarte mult pe mercenari pentru a putea acoperi deficitul de personal din forțele ucrainene.
  În Kupiansk, rușii, după ce au capturat Tabayvka, au avansat mai departe spre sud spre Pisane.
  Bulendar va fi urmat de Kurakovo.
  Ei au curățat toată zona de la sud și nord de Kupiansk pentru a ataca orașul din două direcții până în primăvară.

 58. Cât de mulți troli slugoi ai globaliştilor sunt pe forumul ăsta!

 59. Vad ca multi comenteaza „copacii” pentru ca nu vad padurea.Nu sunt politiciana, dar ma interesez de politica, traiesc in Germania de f.mult timp si aici este „aceeasi Marie cu alta palarie”, daca nu chiar mai rau (din anumite pcte.de ved.)
  Pe Europa a cazut de mult „magareatza”, si nu pentru ca asa „s-a nimerit”, ci pentru faptul ca Europa nu are coloana vertebrala si nu ia pozitie, e, cum ar zice romanul ” cu c…in doua luntre”! Lupta se da intre SUA si Rusia,asta vede si orbul cu baston. Razboiul cu Ucraina a fost poate chiar din 2013 previzibil,( inainte de maidan)poate chiar dorit,dar nu de noi,oamenii de rand, ci de cei ce trag sforile. Rusia trebuie slabita militar si economic, nu e nici un secret,Rusia TREBUIE sa piarda razboiul( asa e la gradinitza cand ne certam pe jucarii), Rusia nu mai are voie sa fie o amenintzare ptr. America, e stiut, America doreste hegemonia in lume, cine nu are chiar orbul gainii , si-a dat intre timp seama.Europa si Ucraina sunt „armele” Americii impotriva Rusiei. Cine VREA PACE, cine se lupta ptr. tratative de pace? MA REFER MAI ALES LA VEST!!!In Germania e aproape un slogan : Armele salveaza vieti, deci trimiteti armament in Ucraina !!!
  Spune cineva ce este daca nu este Putin ? Crede cineva ca daca nu e Putin vine Mesia, care are „cazare” la Casa Alba, in vizita la Kremlin ? Trebuie sa castigam razboiul, Ucraina apara democratia si libertatea Europei (!?), Putin NU ARE VOIE sa gastige, altfel invadeaza Europa…lista fricii artificiale e lunga. INTREBARE IN FORUM : A AFLAT CINEVA , SAU A AUZIT CE VA FI DUPA ? Putin pierde razboiul, Ucraina invinge (!?), in Europa e pace . Ce se intampla mai departe cu Rusia? Bizaaaar !!!!!!! Despre asta nu vorbeste nimeni.N-ar strica sa gandim mai mult , decat……de la mana pan`la gura !

 60. Tovarășe Putin sunt două probleme: 1) dacă ce se petrece în Ucraina ar fi război , de mult rușii s- ar fi retras din Ucraina. Cum e posibil ca la un an de lupte cifrele pierderilor de război în militari să fie 300.000 ruși și 180.000 ucraineni, iar zilele trecute să fie : 50.000 ruși și 30.000 ucraineni ; apoi cum este posibil ca planurile de ofensiva ucrainene din vara trecută să fie pe masa piticului dinainte să înceapă ofensiva ??? 2) dacă sancțiunile Occidentului inclusiv SUA aplicate Rusiei erau aplicate 100% , Rusia lasă de mult Ucraina liberă. Sunt probe ca drone și rachete rusești și diverse armamente poarta în ,,pântece” tehnologie occidentală. Iar comerțul la ,,negru” al Rusiei cu Occidentul duduie.Referitor la folosirea armelor nucleare de către Rusia este o mare problemă . China nu acceptă așa ceva, Rusia devenind vasala Chinei .

 61. Indezirabilul, dementul ghiuj asasin a crezut, si încă mai crede ca razboiul dement este ca in „Mașa si Ursul” sau ca in „Epurele si Lupul”.

 62. Din tot ce este pus pe YouTube, vizionările nu au depășit 1,5 milioane vizionari, la orele 16,00. Posibil, pe YouTube sa fi urmărit doar cei care au legătură cu armata și alde Șosoaca cu Simion plus gloata lor😉.

 63. Nu v-a atras nimeni în cursa înarmărilor, ați intrat singuri exact așa cum ați intrat în războiul rece când ați construit zidul Berlinului . Acum v-ați arătat din nou adevărata față și așa cum ați pierdut primul război rece tot așa o să-l pierdeți și pe ăsta. Nu le aveți cu economia, nu știți să faceți bani decât vânzând resursele naturale date de Dumnezeu. Nu veți rezista economic. Singurul care sapă Rusia din interior este Putin.

 64. După 24 de ani la conducerea Rusiei, vine acum și spune ca Occidentul vrea sa-i slăbească, după ce-a primit sute de miliarde din Europa pe gaze și multe alte afaceri, oare rusul de rând nu se întreabă unde s-au dus banii ? Iar acum îi trimite sa moară în Ucraina și se laudă cu experiența militară extraordinară, ce țară e asta ?Slavă Ucraina.

 65. URSS-Rasputin a pus ECONOMIA imperiului colonial bolsevic sovietic PE PICIOR DE MACEL BOLSEVIC MONDIAL dinainte de 2014 cand A ANEXAT cu ticacalosie Crimeea, dar dupa februarie 2022 a conexat-o la TURATIE MAXIMA!!! Intre DEJECTIILE Antichristului la Congres si declaratiile DESCREIERATE ale ILEGALULUI sau Macmac Cron e o legatura cu caracter de INTERCONDITIONARE!!!
  Repet, Macmacron NU POATE DECIDE NICI MACAR PT Franta si cu atat mai putin pt. NATO si UE!!! Acest ILEGAL BOLSEVIC infam TREBUIA in 24 februarie 2022 SA CEARA la ONU TRIMITEREA URGENTA A CASTILOR ALBASTRE, nu dupa 750 de zile trupe NATO!!!

  Ar trebui sa ne bucuram ca CUNOASTEM TROLII SCLAVETI SOVIETICI DE PE FORUM, indiferent cum isi fabrica CLONELE!!! Dupa chipul monstruos si asemanarea marsava moral-caracterial a lu Rasputin!!! Acesti Cimp Pann Zei servesc ca IENICERI BOLSEVICI precum Radu HOROR si doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID ALOGEN UCRAINEAN, tac-su venit cu tancurile sovietice, pardon venit cu TRENUL BLINDAT al lu Trotzky in care a servit ca fochist…

 66. „Să atingem o rată sustenabilă a natalității” ca să avem carne de tun.Prostia și crima și-au dat mâna.

 67. Se pune intrebarea cand va eradica Rusia nazismul & bolsevismul la ea acasa?! Cred ca de acolo ar fi trebuit sa inceapa „eradicarea”…

 68. „Anul trecut, în discursul din Adunarea Federală, Putin a anunţat suspendarea participării Rusiei la Tratatul nuclear New START”!
  …după ce în anii precedenți (cam dîn 2010 începînd, dă la zumittu’ N.A.Ți.-O. dîmbovițălesk dă la Bukale!) S.U.A. au anulat parșiv participărili lor în alte 5 (CINCI!) tratate dă securitate semnate în deceniile precedente, bine-‘nțăles tikiații dă la Roitărz dînd vina pă Rusia (Kissinger, cel care a negociat tratatele, a zis asta! nu io!).
  „…imediat după aceea a anulat decretul prezidenţial care stabilea principiile politicii externe ale Moscovei”…
  Mai precis, principiile PACIFISTE PRIN DEKRET ale politicii externe ale Moskovei (că răspunde nuclear numa’ dacă e DEJA atacată nuclear!), ce era invitație pentru N.A.T.O. ca să înceteze cu încercuirea militară progresivă a Rusiei și cu PROVOCĂRILE (Georgia, Bielorusia, Kazahstan, Armenia, Ukraina, etc.) din vecinătăți.
  „Discursul […] difuzat în direct pe canalele federale de televiziune”, „transmisiunea, organizată inclusiv pe ecrane stradale în marile oraşe”…
  Ia, să vedem ce apare pe ecranele stradale ale SLUGUȚELOR Marelui Lickurici, de decenii:
  1) Tokyo – POLUARE EXTREMĂ
  https://www.youtube.com/watch?v=uYFv1ZzqRDQ
  2) RăducanuEmmaCity (chinezesc dă cîțiva ani, da’ numa’ cu numele)
  https://www.scmp.com/news/hong-kong/health-environment/article/3246765/hong-kong-clocks-very-high-serious-health-risk-readings-air-pollution-across-city-amid-lack-strong?utm_source=rss_feed
  3) Londonistanu’ lu’ Saddîk Khan
  https://www.youtube.com/watch?v=n01GckFEkck
  4) Meksiku’ Sity
  https://www.youtube.com/watch?v=r6YPrV_JgSE
  5) Kayro lu’ Si$$y (javra C.I.A. care vrea să construiască noua capitală a Eghipetului lîngă Gaza, ca să le facă loc la găzarii alungați p’în GENOCID dă hArrmada hyzraieliană)
  https://www.youtube.com/watch?v=XzJWiA9T2pk
  end suo uon……[Rumburak]

 69. MA DOARE LA BASCA de RUSI !
  Ce-mi face griji e faptul ca USA acum ca si dupa VIETNAM
  pierde DOLLARUL deja ABSOLUT-FIATIZAT (1971)
  si ne mai reparabil prin
  obligarea LUMII la folosirea DOLLAR-ului in TRANZACTII PETROLIERE !

  DE CE E DOLLARUL o PROBLEME pentru DOLLAR azi ?

  Pentru ca LUMEA era deja suprasaturata in DOLLARII in 50 de ani de export de inflatie
  si USA nu poate poate exporta DOLLARII proaspat tipariti intr-o lume in care circula dollarii tarilor
  care i-az acumulat TREZORIER o vreme !

  In LUME exista deja atat de multi DOLLARI pe piata sin DEPOZITE TREZORIERE incat USA nu mai poate exporta DOLLARII ei PROASPAT TIPARITI care ca DOLLARI
  nu-s altfel decat dollarii (tot de ea tipariti si tot de ea garantati bancar 😉 ) DEJA
  pe piata !

  Cum vedem asta ? Vedem in preturile produselor americane (mai ales PETROLIERELE) pe rafuturi in USA !
  USA e ca HEGEMON PE MOARTE !

  Doar un ww3 o poate restarta ! E deja in faza inecatului care isi ucide salvatorul (NORDSTREAM!) 🙁

  Pentru un GENIIU istoria azi e un SPECTACOL …MACABRU ! 🙁

 70. Ohohohohoh ce de trolli rusofobi p-aci? Mă , voi tot pe copeici ocraineene, nu aveți și voi serviciu? Doar servicii pe șilingi și copeci ocra-moca ? Toți activați, cu 2 -3 nume de rezervă (tablagii, serjenți, maiștri, toți măturătorii și lătracii ) , postaci la greu? Mie mi se pare corect, criza petrolului, crize bancare , imobiliare , sanitare (10 doze de vaccin per capita , inclusiv la copii ( trăiască , trăiască urSULA)), acuma criza cu războaiele, cineva trebuie să mai facă nește zeci de TRILIARDE de PARAdolari, altfel, se duc amerlocii în cap? Că mor OAMENII? Cui îi pasă, merge banda, tiparnița, hoția? Dacă mor bebeluși, femei , copii, civili? Hmmmm, cui îi pasă, ies bani din asta – DAAAAAA? Poți pune ruși să omoare ruși? DAAAAA, bine fă-o ! Ce-mi pasă mie că niște naziști ocraineeni , după ce au mâncat prăjiturile lui nulad vor să omoare ruși? Să o facă, dacă-i țin curelele , dar nu pe banii și sângele NEAMULUI MEU ! Că eu trebuie să intervin în ocraina c-așa-mi spune un idiot ue, de ce nu apăr TOATE celelalte țări invadate, ocupate, siluite de amerloci, fransugi, jeglezoi, homolandeji și alte scârbe coloniale? Mars afară javre ordinare ! E vreun sirian de etnie amerlocă , bombardat în Siria de guvernul legitim sirian? L-a fătat mă-sa pe amerloc în Siria? Mars ! SLAVĂ PĂCII, colonialiștilor, nu vă mai vrea lumea ! MARS !

 71. Kazbici, Rusia tarista sau stalinista ne-a invadat de 13 ori, ne-a confiscat tezaurul nostru pe care refuza sa-l inapoieze, ne=a luat bogatiile sub pretextul SOVROM-urilor, ne-a distrus elitele , bagsandu-le in puscarii, suprimandu-le, prin cozile cde topor comuniste romane si iti imaginezi ca putem sa avem alt sentiment decat de scarba, dezgust fata de RUSIA ?

 72. Charlie, nu poti sa te exprimi normal, sa inteleag tot romanul ? Eu am raspuns simplu idiotului de troliu rus si pt a informa eventualii sustinatori ai dementului de la Kremlin privind sentimentedle romanilor fata de guvernantii- criminali rusi.SLAVA UKRAINA 1.

 73. Viorica Balteanu @ Doamna, nu exista ” TROLL” ( stiti de fapt ce inseamna acest cuvant?) ci doar pareri, si daca traim intr-o DEMOCRATIE, asa cum se urla peste tot, trebuie sa acceptam, sa toleram ALTE pareri, sa acceptam o opozitie, sa toleram oameni care gandesc altfel decat „turma”, nu trebuie sa fim de acord.Dar totusi,e posibil, ne dati voie sa gandim ALTFEL, decat d-voastra ?

 74. !8.51 rădudanule tu ești, mă, ăla de la halena 3? Îți verși și tu p-aci voma amerlocă? Băi, troll amerloc, ce tezaur are , mă ROMÂNIA-2 tone de aur? Restul sunt ale boierilor, nobilimii, industriașilor de atunci ( gen malaxa) care au SEMNAT că sunt de acord să-l predea , fra ie re ? Și dacă o să-l primim înapoi tu (sau eu ) nu o să primești(primesc) nici a zecea parte de gram de aur, în schimb o să plătim 400 de euro FIECARE pentru un aur de la Roșia Montană pentru 0 grame de aur extras de amerloci ( cum am plătit miliarede de Euro și pentru beșitell – 0 km de autostradă Transilvania)! Mai ușor cu propaganda împuțită amerlocă, te faci de râs, idiotule troll, sclavete de sclaveți maerloci ! SLAVĂ PĂCII , doritorilor de praf de aur, sclaveții scalveților amerloci !

 75. Întreb Și EU (sau CEDO) spune:
  29 feb. 2024 la 19:16
  Nu trebuie sa va suparati pe agaricii astia care nu stiu nici macar sa lege doua cuvinte pe romaneste .Se cunosc dupa cum scriu ca au lipsit de la scoala ,altfel ar fi cunoscut si ei adevarata istorie si nu ce scriu unii si altii aici pe forum.

 76. Am apreciat ziarul și redacția Cotidianul fiindcă dățile trecute ați publicat discursurile președintelui Putin integral. Probabil că ambasada Licuriciului v-a tras de urechi și de data aceasta publicați doar fragmente cu intercalări de comentarii glisante neputându-se verifica scoaterea din context.

 77. @anno domini 1954-Trol=gnom zburdalnic, care trăiește în munți sau în păduri, întruchipând forțele rele ale naturii.Dar nu cred ca nu esti la curent cu intelesul actual, si castigand notorietate .Adica nu cred ca poti fi atat de limitata in gandire.Iti mai spun ceva:trol(prorus) mai inseamna o persoana cu creierul neted,ca dumneata.

 78. @Întreb Și EU (sau CEDO)-Gradul tau de dementa e cel putin egal sau mai mare ca al Putanului!!!

 79. „UPDATE Niciun cuvânt despre Transnistria. Vladimir Putin a ţinut un discurs record din care s-a retinut o ameninţare: Adversarii Rusiei ar trebui să-şi amintească că deţinem arme capabile să lovească ţinte pe teritoriul lor.”

  MISHTEAUX v-a zis ceva recent despre Urkania , atac din sud-est , TRANSNISTRIA , MOLDOVA , regiunile anexate de STALIn si cele 3 saptamani de gandire dupa !

  Asa ca desi-l vedeti ca REAL PROPHET , straniu mistic PROPHET
  inca nu-l credeti ? 😐

  SHALOM !

  [atentie la … saptaman ce vine ! ODESSA e oricum impereuna cu LITORALUL pierduta yankeilor 🙁 !]

 80. NU INTELEGI !

  De ce intreaga POVESTE cu … excomunicarea lui FOTA !
  HMMM ?
  AUD ?
  (Banuii ? STII ? CREZI ?)

  SHALOM !

 81. Radu Dan Mihaiescu- du-ti amice gandul cel funest pana la capat, sa inteleg ce ai inteles din Istorie.Cate navaliri turcesti au fost ai numarat? Darcele tatarasti? Dar cele ale polonilor si ale ungurilor? Cata spoliere,cate biruri,dari,taxe,haraciuri ne-au fost impuse si le-am platit sute de ani?Cat au jupuit austriecii si inca mai jupoaie de pe noi? Un custode de muzeu din Ploiesti a efectuat un calcul al cantitatii de aur estimate a se fi prelins din Tarile Romane si au umflat bugetele imperiilor dimprejur? Culmea, nu Rusia si nici Otomanii au fost cei mai eficienti in praduirea bogatiilor Romaniei. Poti usor cereceta si poti afla cum sta treaba, daca esti un adevarat telectual pro-occidental. Intrebarea mea pentru dta este, ce avem de castigat ca natiune daca ne batem azi cu Rusia? Care ar fi beneficiile noastre? Care au fost beneficiile razboiului alaturi de Germania impotriva URSS? Mai bine am lua in brate statutul de tara neutra si nu am face pe eroii,ianinte ca Romania sa fie nimcita intr-un razboi pustiitor care nu ne va aduce NIMIC, dar absolut NIMIC!

 82. Kazbiciule, năvălirile rusești au fost și ele distrugătoare, ultimele fiind anexarea Basarabiei, iar mai apoi cotropirea României și impunerea de marionete promoscovite! Iar aurul înșfăcat de ruși era o cantitate enormă! Și aventura alături de germani era pentru a recupera teritoriile furate de ruși!
  Și azi, trebuie să distrugem pe vecie pericolul kaghebisto-hitlerist ce îl reprezintă camarila lui Hitlerdoi!
  Putin Ratatul nu vede ridicolul pretențiilor sale de a se compara cu Uniunea Europeană și NATO. El nu e economist, și nu a calculat niciodată ce pierderi are Rusia din cauza hoțoperațiunii sale de rahat, pregătită parcă de oligofrenii Rusiei! Are impresia că boambele lui nu sînt deja localizate prin satelit, și că ar putea să explodeze eventual înainte chiar de lansare! Se vede că este disperat: a ajuns la fundul sacului și netrebnicii de europeni nu vor să îi creadă minciunile aruncate furibund de oamenii lui pe diverse forumuri. Căci de fapt el.nu vrea să cîștige războiul cu ucranii, căci știe că nu are cum, ci încearcă din răsputeri să convingă Occidentul că acesta trebuie să cedeze! 😂 Are tot soiul de agenți, pe forumuri și canale media, care publică mesaje diferite, caricaturi, poezii, etc… Și vrea cu orice preț să îi fie crezute minciunile și exagerările, căci războiul are cu totul alt curs decît cel intenționat de el, și asta chiar îl sperie! Se apropie epilogul domniei lui satrapice, și nu se va sfîrși prea frumos!
  Rusia pierde.

 83. „„Să atingem o rată sustenabilă a natalității””

  Deja Rusia e plina de africani si muslimi orientali.
  Si aia fac copii, mai multi decât isi doreste partidul. 🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.