Război în Ucraina: încep să se vadă fisurile din blocul UE

Concluziile Consiliului European extraordinar de pe 30 mai ce privesc Ucraina nu conțin cuvintele ”pace”, nici ”încetarea focului”, nici ”dialog” sau ”negociere”. Cuvântul ”război” apare de cinci ori. Este un semnal că nu s-a frânt linia ”transatlantică” a UE din cauza unor țări care sunt considerate de aproape două decenii ca ”verigile slabe” sau ”caii troieni” ai Rusiei în UE – Cipru, Italia, Grecia, Ungaria.

După ce a adoptat o poziție de susținere totală a Ucrainei, premierul italian Mario Draghi, fost președinte al Băncii Centrale Europene și fost partener al Goldman Sachs, a început să simtă presiunea politică internă venită din partea Mișcării de 5 Stele și a Ligii lui Matteo Salvini și a făcut un pas înapoi. Guvernul lui Mario Draghi a insistat ca în Concluziile Summitului UE de pe 30 mai să se facă referire la necesitatea începerii negocierilor pentru încetarea focului în Ucraina. Ungaria și Cipru au susținut propunerea Italiei. Acest apel la negocieri nu a ajuns însă să figureze în concluziile finale.

În plus, guvernul de la Roma a propus un plan care să facă posibilă pacea în Ucraina, cu implicarea ONU, a UE și OSCE. Planul vorbește despre armistiții locale, urmate de demilitarizarea liniei frontului și declararea neutralității Ucrainei, pentru ca apoi să se ajungă la o înțelegere ruso-ucraineană privind Crimeea și Donbasul, Italia propunând soluția unei autonomii extinse pentru aceste regiuni, inclusiv în planul apărării, însă cu ele făcând parte din Ucraina. După o asemenea înțelegere, spune planul de pace al Italiei, ar urma ca Rusia și UE să încheie un acord privind retragerea trupelor ruse din Ucraina și anularea sancțiunilor impuse de UE.

Italia, dependentă în bună măsură de gazele naturale importate din Rusia și una dintre țările cu investiții mari în Rusia, a fost considerată mereu o „verigă slabă” în relația dintre Vest și Moscova. Fostul premier Silvio Berlusconi nu a criticat regimul de la Moscova pentru războiul din Ucraina, ba chiar a spus că ”Europa ar trebui să convingă Ucraina să accepte condițiile lui Putin”. Ulterior, Berlusconi și-a retras această afirmație. Nici liderul Ligii, Matteo Salvini, nu a criticat agresiunea rusă, nici partidul Fratelli d’Italia, de extremă dreapta, care este cotat cu prima șansă în sondaje, dacă în curând ar avea loc alegeri în Italia. Presa italiană a fost de curând în centrul unei polemici despre limitele libertății de expresie, după ce unul dintre canalele trustului Mediaset, al lui Berlusconi, a difuzat un interviu cu ministrul rus de Externe.

Presa occidentală trage semnale de alarmă în legătură cu tot mai frecventele relatări despre implicarea spionajului american în politica italiană în întreaga perioadă postbelică. Deși asemenea informații au apărut deseori în Italia, acum se considera că în spatele lor este planul Moscovei de a submina solidaritatea UE și cea transatlantică. Acum, date fiind imperativele războiului din Ucraina, informațiile despre operațiuni bine cunoscute ale NATO sau CIA, precum Gladio, au ajuns să fie indexate la capitolul „teoria conspirației”.

Însă nu poveștile despre spionii americani din politica italiană sau linia editorială a televiziunilor din Peninsulă sunt marea problemă a guvernului Draghi și motivul îndulcirii tonului față de Rusia, ci situația economică a țării, care importa 40% din gazele naturale din Rusia. Confederația patronatelor, Confindustria, estimează ca PIB-ul țării se va contracta cu 2% din cauza reducerii importului de gaze, reduceri care nu pot fi compensate pe termen scurt, căci Italia nu are terminale pentru gaz lichefiat și trebuie să negocieze noi contracte cu furnizorii de Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

O presiune similară asupra guvernului avem și în Germania sau Franța, unde sunt posibile proteste sindicale, pe fondul creșterii galopante a inflației. Cel mai mare sindicat german, IG Metall, este în discuții cu guvernul de la Berlin pentru majorarea cu circa 10% a salariilor angajaților din domeniul siderurgic. Rezultatul acestor negocieri este foarte important, pentru că IG Metall dă tonul în zona euro în plan sindical. Cel mai mare sindicat olandez, FNV, cere o majorare consistentă a salariului minim, de la 10 euro pe oră, la 14 euro pe oră. Sindicatul olandez mai cere și creșterea cu 100 de euro a salariului lunar pentru toți angajații, ca o modalitate de a compensa creșterea prețurilor. Guvernul german a fost deja de acord cu majorarea salariului minim de la 10 euro pe oră, la 12 euro pe oră; statisticile arată că de această creștere ar beneficia peste 7 milioane de angajați, majoritatea femei. În Franța, salariul minim a crescut cu circa 5% în ultimul an, însă sindicatele cer o majorare de 20%, până la 2000 de euro pe lună. În alte state, precum Belgia, Luxemburg și Cipru, angajații au parte de majorări automate ale salariilor atunci când crește rata inflației.

În cazul Ciprului, situația creată de sancțiunile UE împotriva Rusiei (în special confiscarea activelor rușilor și ale Rusiei) este o chestiune de viață și moarte pentru modelul economic. Posibila interdicție de a face afaceri cu companiile ruse a ajuns să influențeze dramatic deciziile de business în Cipru. Avocații și contabilii ciprioți sunt în alertă și caută să obțină explicații amănunțite despre cum funcționeză actualele sncțiuni, măcar pentru a găsi cai prin care companiile ruse să-și poată plăti datoriile pentru suratele cipriote. În plus, există teama că Turcia va solicita Statelor Unite să accepte soluția cu două state pe insulă (cu recunoașterea Republicii Turce a Ciprului de Nord), în schimbul votului pentru aderarea Suediei și Finlandei la Alianță. Ciprul nu s-a opus sancțiunilor împotriva Rusiei, însă trebuie ținut cont că relațiile dintre Nicosia și Moscova au fost mult mai bune decât cele cu o țară membră NATO, Turcia, iar aplicarea la sânge a acestor sancțiuni va fi mai puțin sigură în momentul în care guvernul cipriot va fi supus unor mari presiuni financiare sau politice.

De când Grecia este condusa de guvernul lui Kiriakos Mitsotakis, apropierea de Statele Unite a devenit vizibilă, iar țara nu a susținut amintita variantă propusă de Italia pentru Concluziile Summitului extraordinar al UE. Însă asta nu înseamnă că sancțiunile împotriva Rusiei sunt respectate cu strictețe în Grecia. Există publicații europene care au o explicație pentru creșterea spectaculoasă a veniturilor obținute de Rusia din exportul de hidrocarburi, în ciuda sancțiunilor UE – întrebați companiile din Grecia de ce. Exportatorii ruși au găsit o variantă de a ocoli sancțiunile – transferă păcura din tancurile petroliere rusești în cele ale armatorilor greci, scria Reuters, în urmă cu o lună. Portul Kalamata, din Peloponez, este centrul acestor transferuri de pe un vas pe altul, arăta Reuters. Ministerul elen al Energiei a refuzat să comenteze aceste informații și a spus ca este strict afacerea companiilor private.

Washingtonul este atent la aceste evoluții, gata să penalizeze nerespectarea consemnelor pe acest front secundar al războiului Americii, inspectat de prima doamnă, de secretarul de Stat și al Apărării, în timp ce comandantul suprem Biden a vizitat pe frontul principal, în Asia, în Japonia și Coreea de Sud, cu întâlniri cu liderii indian și australian. Dar presiunea asupra populației poate să ducă la proteste în multe state europene. Creșterea în continuare a ratei inflației și chiar recesiunea sunt tot mai des luate în calcul în analizele economice privind America și Europa. În această vară își va scoate colții și problema alimentară – la început în Africa, iar apoi în Europa, în special în țările central și est-europene, cu o incidența mult mai mare a sărăciei, accentuată acum de inflație. Cât privește țările vest-europene, este greu de crezut că nu vor apărea marile nemulțumiri legate de pierderea competitivității economice a Germaniei sau Italiei, care se bazau mult pe prețul preferențial al gazelor importate din Rusia. Iar în acest timp, tot mai mulți analiști militari constată că, după epurările făcute în FSB (urmare a risipirii a miliarde de dolari în încercarea de a cumpăra loialitatea oficialilor ucraineni din zonele vizate) și după eșecurile militare de până acum, generalii ruși și-au învățat lecția și fac progrese constante în Donbas.

Pentru europeni, războiul din Ucraina va înceta în curând să fie doar cu imagini privite din canapea despre poveștile tragice ale refugiaților, loviturile dronelor ucrainene, bolile lui Vladimir Putin și catastrofele umanitare din Ucraina. Pornind de la informația că excedentul comercial al Rusiei a crescut de șapte ori în aprilie 2022 față de aprilie 2021, think tank-ul german SWP consideră că Rusia urmărește să adune fonduri pentru a impune ea însăși sancțiunile pe care europenii nu le pot impune în acest moment – oprirea fluxului de gaze spre Europa în a doua jumătate a acestui an. Războiul ciudat de până acum se transformă într-un război economic în care fiecare simplu cetățean european va fi în linia întâi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 19

32 de Comentarii

 1. UE nu este altceva decât o adunătură generală de popoare cu aspirații diferite și cu limbi diferite, adică un fel de turn Babel de strânsură sub șantaj și presiune în care legile sunt doar pentru căței. Următorul pas este împrăștierea cu consecința că nimeni nu-și va mai dori vreodată o asemenea îngrămădire fără scop frumos. Cel puțin cățeii pentru care sunt făcute legile, respectiv directivele dictate de o bandă de sataniști, numiți în funcție iar nu aleși și subordonați unor puteri aflate peste mări. Mă rog, nici cu aleșii nu îmi e rușine. Cam cum era imperiul roman când se risipea iremediabil ca fumul în istorie.

 2. UE nu dorește pacea . Și nici SUA ,care vrea (ca întotdeauna ) un război ca să vândă armament. Bașca niște gaze de șist .Războiul l-au transformat într-o etapă a Resetării ,evident cu prețul sacrificării propriilor cetățeni !

 3. @Wolf Edmond
  Pentru a rezolva problema legata de mai multe nationalitati in cadrul UE, este evidenta nevoia de metisare a popoarelor Europene pentru a atinge un nivel mare de omogenitate. Devine astfel obligatorie aducerea de africani si arabi virili si puternici pentru a transforma femeile liberal europene in masini de facut copii, din fericire lucrul asta deja se intampla dupa cum am vazut in 2015 cand europencele erau mai mult decat pregatite sa ii satisfaca pe refugiatii veniti de pe glob. Dupa acest pas Europa va fi in sfarsit unita sub un singur steag si un singur neam.

 4. Se pare ca unele tari din UE nu s-au lamurit ca Rusia este un stat gresiv, santajist si fara principii morale.
  Interesele economice castigate din refuzul aplicarii sanctiunilor actruale impotriva canaliilor de la Kremlin, vor aduce mai tarziu Europa sub santajul si amenintarile rusilor. De pe acum se vede cu cata obraznicie pigul moscovit isi permite sa-i ameninte pe toti cu represalii nucleare. Cand te mai stie si ca depinzi de resusrsele furnizate de el, sa vedeti ce-si va lua nasul la purtare.

 5. Nu e vorba de UE, e vorba de elitele corupte care o conduc… toate fufele care o ard cu drepturile omului si cu schimbarile climatice, cu bosorogi ca Borell care acum au pretentia ca UE sa devina un bloc militar, de ministrii ai statelor care toti au state de la FMI, BM, BCE, si alte tiparnitze de bani, si alte specimene… toti aia din Comisia Europeana sunt niste birocrati nealesi in functie, care decid peste orice natiune parte a UE. Acum populatiile incep sa sufere din cauza masurilor impuse de ei, preturi exagerate la carburanti, lipsa de fertilizatori, gaze lipsa si cu preturi mari, inflatie, stocuri blocate, stocuri lipsa si urmeaza somaj, masiv. Iar politicienii rromani bat campii si se duc la congresele UE sa se prostitueze pentru cateva fotografii, fara sa obtina nimic pentru populatie.

 6. „Héros de la liberté”(„Erou al libertăţii”), „Hero of Our Time” („Erou al timpului nostru”), „Der Unbeugsame”(„Nesupusul”), „The Unlikely Ukrainean Hero Who Defied Putin and United the World”(„Incredibilul erou ucrainean care l-a înfruntat pe Putin şi a unit lumea”), „Zelensky, l’Ukraine dans le sang”(„Zelenski, cu Ucraina în sânge”) : media şi liderii occidentali nu mai ştiu ce superlative să folosească pentru a-i cânta imnuri de slavă preşedintelui ucrainean, într-atât sunt de fascinaţi de „stupefianta rezilienţă” a actorului transformat în chip miraculos în „căpetenie războinică” şi în „salvator al democraţiei”.

  De trei luni, şeful de stat ucrainean apare pe prima pagină a revistelor, deschide telejurnalele, inaugurează Festivalul de la Cannes, se adresează Parlamentelor, îi felicită şi îi ceartă pe colegii săi şefi de state de zece ori mai puternici decât el cu o plăcere şi un simţ tactic pe care nici un actor de cinema şi nici un alt conducător politic nu le-a mai cunoscut până acum.

  Cum să nu fii fermecat de acest improbabil Mr. Bean care, după ce a câştigat publicul cu grimasele şi extravaganţele lui (de pildă, umblând gol puşcă printr-un magazin şi mimând un pianist care cântă cu propriul sex), a ştiut să dea într-o noapte comicăriile şi jocurile de cuvinte grosolane pe un T-shirt gri-verzui, o barbă de o săptămână şi vorbe pline de gravitate pentru a-şi mobiliza trupele luate cu asalt de ursul rus cel rău ?

  Mai multe la :

  https://solidnews.ro/externe/2022/05/29/fata-ascunsa-a-lui-volodimir-zelenski/#comment-632

 7. Caline, nu-ti fa tu griji, UE nu pica.Mai degraba se duce Rusia ta in pestera inapoi. Crede-ma. Ce castig ai avea daca Rusia invadeaza toata Europa? Iti poti imagina? Adica hai, pe 3 ruble gabaresti aici,dar crezi ca te pupa Putin pe frunte ca scrii tampanii?Germania si Franta vor pierde enorm fiind pro-rusi. Deja centrii de putere se muta. Dar nu-ti dau exemple. Tu scrie pentru fraierii de daci liberi. Tine minte, o dictatura nu supravietuieste. Nici crestinismul care a mintit 2 mii de ani ca unul Isus s-a nimicit pe cruce fara sa-i ceara nimeni asta nu mai are viitor. Asa ca ortodoxismul=putinism.

 8. Ăsta mi se pare cel mai potrivit titlu de articol :
  „Zelensky, l’Ukraine dans le sang”(„Zelenski, cu Ucraina în sânge”)
  Asta a făcut maimuțoiul ăsta : A scăldat Ucraina în sânge !
  P.S.
  Am încercat astăzi să intru pe „Cotidianul” și mai înainte, dar nu se putea accesa.

 9. Valah Prostule, poate nu stii, Africa este prima civilizatie aparuta pe pamant.De acolo s-au raspandit peste tot. Si apropo,daca africanii sunt virili, te simti cumva impotent?Tu crezi ca Romanica ta e pura? Oare nu a fost invadata si de turci si de tatari virili ? Nu te doare singurul neuron cand il pui la treaba ?

 10. Desfințarea UE.ONU,-A TUTUROR ORGANIZAȚIILOR CONSUMATOARE ȘI DĂTĂTOARE DE DIRECTIVE ANAPODA!!!

 11. ACID Tu cand mai gandesti? Adica Rusia invadeaza o tara printre altele pe care le tot invadeaza de dupa WW2 si tu invoci UE si SUA? Tu stii sa rationezi?Dupa logica ta,Rusia a atacat Ukraina pentru a le face vanzare americanilor si Ue la arme? Sa merg mai departe,Rusia se lasa ademenita intentionat in razboi pentru a arata cat de tare este ea? Sau care este logica ta?Aha, m-am prins, Rusia e condusa de UE si NATO,de asta a atacat Ukraina,sa faca vanzare . Dar cu sanctiunile cum ramane trolule?

 12. Ce-ati patit ma de nu ati functionat toata dimineata? Eu am crezut ca v-au interzis autoritatile din cauza ca prea s-au oplosit la voi toti lingaii lui Putin si ai lui Victor Orban.
  Ati devenit practic organul filorusilor si ai ungurilor antiromani si revizionisti.
  Vad ca nu s-a schimbat nimic…….[Rumburak]

 13. Americanii l-au assasinat pe Aldo Moro. Aldo Moro fost prim-ministru creshtin-democrat a spus clar cand era prim ministru ca Americanii au falsificat alegerile cashtigate in realitate de comunishti nu de creshtin-democratzi shi ca asta fiind situatzia el ca prim-ministru creshtin-democrat nu poate decat sa constate asta shi sa invite partidul comunist Italian la o aliantza la guvernare pe care el o merita datorita multor voturi cashtigate. Imediat ce a spus asta a pierdut postul de prim-ministru shi aliantza dorita de el nu s-a mai produs shi apoi a fost assasinat de Americani. La fel ca in cazul Kennedy CIA a gasit nishte Brigazi Roshii care pentru bani au executat assasinatul ordonat de CIA.

 14. Dar Germania ce este ? Singura tara ca pact din 1939 cu Rusia, in vigoare si astazi. Dar Haustria ? Imensa rafinarie de langa Viena ce combustibil rafineaza de catre o „intreprindere de familie” ? Asteptam cu interes imens marii tradatori de tara sa publice articole de mestecat rumegus cum au fost ei obligati sa dea pe nimic toate bogatiile acestei tari pentru a fi ei acceptati conducatori in RO de catre conducatorii UE, ca apoi sa fie bagati la puscarie, la locul lor !

 15. In cartea sa „Los disfraces del fascismo” scrisa de faimosul judicator spaniol Baltazar Garzon, aparuta in aceasta luna (26 mai),se presenta argumente suficiente ca Spania aia faimoasa,faima cladita de gurile largi ale spaniolilor,este fascista la aceasta data.Disparitia fascismului in Spania este este o mare gluma.Partidul Popular spaniol a dos acepta ideologíe in Bruxelles unde a fost foarte bine primita

 16. m-am trezit si mi-am dat seama ca sunt un idiot ..! pe bune ..!!nu stiu , cateodata uit ce am vrut sa spun , alta data cu parere de rau realizez ca ,, iezist ,,…

 17. Problema de viata si de moarte prin UE erau cate orientari sexuale sa mai inventeze si cum sa populeze cu migranti transportati cu vapoare inchiriate din lumea a treia.
  Nu lucruri stringente cum ar fi agricultura, manufactura, productia de energie de toate felurile.
  Invadarea Ucrainei de armatele luo Putin a surprins Bruxellesul in offsaid. Europa produce prea putine in Europa nici macar la aparare nu sunt in stare fara ajutor sub o forma sau alta adus din SUA.
  Fel de fel de ‘competenti’ precum guwernele de Cotroceni?

 18. cre ca polakia e pa duca rau. Defapt teritoriu russesc, unde nazistii pocesc limba russa.

  lagarele de exterminare 1939 existau in polakia nazista inainte de a intra nemtii.

  mai scutura unpic „europa” capitalista „occidentu” de arme, via fictiunea nazista „ukraina” (ce occupa territrorii romanesti), dupa care se va trece la polakia cekoslovaki etc, nazisti unu si unu.

  Sa armezi cu tankuri nazistii e o imbecilitate, ca numa nazistii „lupta” in fictiunea „ukraina” si paste tot, ca poporul nu lupta cu viata pantru OLIGARCHII ce ai tin in saracie, acum de 30 de ani officiali.

  ca nemtii baga mare pa armament recently, se va intra si paste nemti, sai invete respectu fata da om.

 19. Nici cu razboiul castigat ,nici cu gaze in rezervoare.Mai rau nu se poate pentru Europa.Cine si cum vor negocia cu Rusia daca sanctiunile sunt insuficiente iar razboiul este inca controlat de rusi?Cu cat mai tarziu incep negocierile de pace,cu atat mai scump pentru Europa.Si daca s-ar indrepta cu sanctiuni catre Asia,cine i-ar asculta?Ar putea USA sa deschida al doilea front cu China dar atunci nici o sanctiune economica nu ar mai fi respectata iar piata financiara ruso-chineza s-ar intari.Oricat ar vrea, NATO nu poate sa le faca pe toate asa cum vrea sa lase impresia.Noua ordine nu poate fi doar o alta cosmetizare a celei vechi.Se vad ridurile batranesti.

 20. „Rusia este un stat gresiv, santajist si fara principii morale.”

  Inventati ca Ncase si Severin, stat (obiect) cu principii morale !!! Aberatii din astea de cretini doar la gradinita de la Frankfurt auzi (dovezi materiale la inexistenti si principii la obiecte). Continuati … moartea vine pe banda de magnetofon.

 21. Stie cineva de ce in Cehia la intrarea in multe magazine scrie ca nu au voie ucrainenii?

 22. Garagata nu tine loc de evenghelie . PNL si uneori chiar PSD realinieaza tara dupa un sistem liberal imbunatatit cu niscaiva grija fata de semenii nostri mai defavorizati .O Romanie a bunavointei este pe cale sa apara . Moftanfgii ,de scarma prin gunoie , sa isi puna pofta in cui .PNL si PSD vor conduce multa vreme tara . Partidele de balama dispar. Sondajele la zi ne arata cum „ciupercile otravite ”nu mai cresc dupa ploaie .Masuratorile ne indica o retragere ,in teaca, a partidelor balama de odinioara ce sunt percepute de cetateni mai ceva ca pridalnicul de Baron de Münchhausen .Dorintele cetatenesti ca si cele ale Bruxellului sunt puse in practica, pe repede inainte ,iar tara aflata la „cheremul” lui Ciuca (ce decizie anticipativa a avut Presedintele )se afla sub zodia : „ne-a pus Dumnzeu mina pe cap ” mai natie . Cu mic cu mare in 2024 vom vota liberalismul romanesc .

 23. Cei mai mari capitalisti selvatici: norteamericanii, englezii si nemtii, cer la europeni sa se porte ca comunisti, adica sa lucreze numai pe dragul patriei, in timp ce Germania, USA si Franta se umple de bani pe seama Rusiei. Dirigenta UE a cazut intr- o violenta diarea cerebrala si anala in acelasi timp. Saraca Europa, asa de departe de Dumnazeu si asa de apropiata de USA.

 24. „…tot mai frecventele relatări despre implicarea spionajului american în politica italiană în întreaga perioadă postbelică”…
  https://www.nature.com/articles/d41586-019-03082-6
  https://vdoc.pub/documents/the-mysterious-affair-at-olivetti-ibm-the-cia-and-the-cold-war-conspiracy-to-shut-down-production-of-the-worlds-first-desktop-computer-3veav6gcm83g
  https://www.researchgate.net/publication/228745011_European_Acquisitions_in_the_United_States_Re-examining_Olivetti-Underwood_Fifty_Years_Later
  Vă mai amintiți de „Lupta Anti-corupție” dusă la Bukale, Poolești și Orade’Mare de Luluța-Kukuveaua Mov, „Zdreanță-Portokală”, Man, de traktoristu’ Lazăr-a’-lu’-Ioha’, și de tarcea-parcea, p’în ogrăzili dîn dos ale lu’ „Bechtel”, E.A.D.S. șî „MicroSoft”, dupe ce lingeau clanțili la Ambasadă? Da? …și ‘tăl’enii își mai amintesc de ceva similar la Rroma, Napooli șî Palermo, dîn anii ’90… Modelu’….[Rumburak]

 25. Nu cred ca are mai mult de 9 luni de viata UE. In prag de iarna milioane de oameni fara locuri de munca… naspa.

 26. „Nici crestinismul care a mintit 2 mii de ani ca unul Isus s-a nimicit pe cruce fara sa-i ceara nimeni asta nu mai are viitor.”

  Wow, mai exista un opoment la biserica criminala. Topoganul e gata, are 2 capete !

 27. e induiosator cat de alabi sunt postacii sri-aripa cia; la texte elaborate si argumentate ei raspund cu lozinci retardate mintal pentru uzul #rezistilor :)))

 28. Dragi tovarasi, unitatea de monolit a Sovietului UE este in pericol. Unii tovarasi cu nivel ideologic scazut nu inteleg ca nimic sub 100% nu este acceptabil. Toata lumea gandeste la fel toata lumea voteaza la fel. Altfel urmeaza sanctiunile…procurorii, dosarele, serviciile, ambasadorii, ONG-urile, santajele, mass media aservita care va toaca de dimineata pana seara.

 29. UE care este condusa de (editat)(editat)(editat)(editat) trebuie farimitata si pusa in genunchi acest putregai de impostori care au distrus cultura ,mentalitatea si valoarea Europei de west

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.