Reactorul Unităţii 1 al centralei de la Cernavodă va fi oprit duminică

Nuclearelectrica opreşte, duminică, generatorul Unităţii 1 de la centrala Cernavodă. Potrivit reprezentanților instituției, reactorul va fi deconectat în condiţii de maximă siguranţă de la sistemul energetic naţional.

Motivul îl reprezintă înlocuirea unei componente care prezintă semne de uzură, dintr-un sistem aferent generatorului electric.

Durata estimată a deconectării este de 12-14 ore, urmând ca, după finalizarea lucrării, turbogeneratorul sa fie conectat din nou la sistemul energetic naţional.

Reactoarele 1 şi 2 de la Cernavodă au fiecare instalată o putere de circa 720 MegaWați. Unitatea 1 de la Cernavodă a intrat în exploatare comercială în decembrie 1996, iar Unitatea 2 în septembrie 2007.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.