Referendum 6-7 octombrie. Au fost desemnați judecătorii BEC

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a desemnat, joi, prin tragere la sorţi, pe cei şapte judecători care fac parte din Biroul Electoral Central (BEC) la referendumul din 6 – 7 octombrie pentru revizuirea Constituţiei.

În urma tragerii la sorţi efectuate de preşedintele Instanţei supreme, Cristina Tarcea, au fost desemnaţi cei şapte judecători membri ai BEC: Lavinia Dascălu (Secţia I civilă), Rodica Zaharia şi Cosmin Horia Mihăianu (Secţia II civilă), Marius Ionel Ionescu şi Mona Magdalena Baciu (Secţia de contencios), Oana Burnel şi Ionuţ Mihai Matei (Secţia penală).

Ionuţ Matei a făcut parte din completele care i-au condamnat, printre alţii, pe Adrian Năstase, Elena Udrea, Alina Bica şi Adrian Severin.

Cei şapte şapte judecători urmează să aleagă din rândul lor, prin vot secret, preşedintele şi vicepreşedintele BEC.

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, a fost adoptată pe 11 septembrie de Senat.

Știre inițială. Cei şapte judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru referendumul privind revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi, joi, în şedinţă publică, anunţă reprezentanţii instanţei supreme.

Joi, la ora 11.00, vor fi desemnaţi în şedinţă publică, prin tragere la sorţi, cei şapte judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei României din 6 şi 7 octombrie.

Demersul va avea loc în temeiul art.11 alin.(2) din Legea nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, şi în aplicarea Hotărârii Guvernului României nr.743 din 18 septembrie 2018 privind aprobarea Programului calendaristic al referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018

Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost adoptată marţi în şedinţa de Guvern, costul total al organizării ridicându-se la aproape 164 de milioane de lei. Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da” sau „nu” este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, referendumul urmând să aibă loc pe parcursul a două zile, în 6 şi 7 octombrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

    • Așa te-au învățat părinții tăi Vasilică și Gicuță?

  1. Un referendum cu un rezultat pe care poate sa-l anticipeze si un copil de gradinita ! Da’ ce sa facem ? Nu se poate modifica Constitutia fara referendum ! Dar daca tot este referendum ,nu putem sa mai punem macar inca o intrebare , de exemplu , daca romanii doresc un parlament format din maxim 200 de alesi ? Aoleu , nici nu se pune problema ! Da’ chiar , mai bine un parlament de 800 de persoane ! Ei , asa mai merge !

  2. Acest referedum deschide într-un fel „cutia Pandorei” și sigur nu va acoperi integral prevederile articolelor 48 și 49 din constituție ! Însăși întrebarea este susceptibilă de interpretări, în fapt, alegătorul este chemat să se exprime dacă este de acord cu ceva decis, deja, de parlament care, în acest moment se substituie unei ‘adunări constituante’ .

  3. Eu votez la referendumul din 6 octombrie. Pentru normalitate, că tare-i minunată Editat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.