Rusia nu scapă

Rusia nu scapă. Comisia Europeană l-a convocat, luni, pe ambasadorul Rusiei la Uniunea Europeană pentru a-i transmite o notă de protest ca reacţie la sancţiunile impuse de administraţia Vladimir Putin împotriva unor oficiali europeni.

„Ambasadorul Rusiei a fost convocat, urmează să fie primit în cursul după-amiezii de secretarul general al Comisiei Europene şi al Serviciului European de Acţiune Externă, unde îi vor fi exprimate obiecţii şi condamnarea puternică a acţiunilor”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de Mediafax (Reuters).

Rusia sancţionează oficiali ai Uniunii Europene

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, vineri seară, sancţiuni împotriva unor oficiali din cadrul Uniunii Europene şi de la Consiliul Europei, ca reacţie la măsuri similare care au vizat oficiali ruşi în ultimele luni.

Printre persoanele sancţionate se numără David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, şi Vera Jourova, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

„Uniunea Europeană continuă politica măsurilor restrictive unilaterale împotriva cetăţenilor ruşi şi organizaţiilor ruse. În luna martie, şase oficiali ruşi au fost vizaţi de măsuri restrictive”, a comunicat Ministerul rus de Externe.
„În replică la măsurile aplicate pe 2 şi 22 martie de către Consiliul UE, Rusia interzice accesul pe teritoriul său unor oficiali europeni”, a precizat Ministerul de Externe de la Moscova, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu.
Sancţiunile vizează opt oficiali din cadrul Uniunii Europene, de la Consiliul Europei, precum şi din Letonia, Estonia, Germania şi Suedia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

29 de Comentarii

  1. Si-a permis Erdogan sa-si bata joc de Ursula ? Si-a permis…
    Asadar, Putin nici macar nu o sa-si piarda timpul cu mistouri la adresa unor oligofreni. Putin o sa le transmita direct ce au de facut.

  2. La moara caposii infecti daca nu sparcaie verbal spre est! Cat tupeu sa ai ca sa ceri celeilalte parti sa nu faca ce faci tu, mai ales ca e vorba de, chiar o mare putere?! Va inchipuiti ce inseamna asemenea aberatii!?

  3. Reptilele din spatiul Euro-Satanic, de la Los Angeles pana la Bucuresti , sunt tot mai frustrate de evolutia Lumii de azi si simt ca li se rup scaunele.

  4. Ambasadorul Rusiei la Uniunea Europeană va trimite nota de protest a comisiei europene la Ministerul de Externe al Rusiei. Acolo un functionar al ministerului va examina nota si in semn de profund respect o va aseza intr-un sertar la coada in urma celorlate documente mai vechi care isi asteapta rezolvarea, va aborda adica problema in spiritul birocratica atat de drag celor de la Comisia europeana. Cand ii va veni randul ,ministrul de externa va citi probabil nota de protest si o va inmana unui alt functionar de data asta apartinand cancelariei prezidentiale. Acolo procedura se va repeta. Pana aici nimic de reprosat Rusiei. Va proceda exact ca functionarii Comisiei Europene. Timpul trece, leafa buna merge, ce buna este birocratia!

  5. Rusia este in apogeul prostiei. Ori crapa Putin, ori va fi o implozie ruseasca.Cei care il laudati pe putintelul asta habar nu aveti cum traiesc rusii de rand. Vai mama lor. Au crezut in piciul atomic cum ca mama Rusie e mare si tare si le-a promis expansiune ca pe vremea tarilor. Dar jocul d-ea piticii si uriasii s-a sfarsit. Rusia e singura,cu NATO nu te pui.Pe langa NATO,tari precum Canada,China,Finlanda chiar si Japonia au oarece frustrari .Si odata intrata in conflict de orice natura putia,pardon, Rusia,ele nu vor sta cu mana in san. Ma rog la Dumnezeul slav sa fie invadata Siberia de catre chinezi.

  6. UE,incapabila sa defineasca o politica proprie, imprumuta stilul american al sanctiunilor uitand ca gazele care acum trec pe teritoriul Ucrainei catre Europa s-ar putea sa nu mai treaca daca Nord Stream2 nu se definitiveaza ca a doua cale de transport.Desi gazele sunt mai ieftine de la rusi,tu vrei sa le iei de la americani mai scump.Halal securitate energetica,halal economie de piata.Si uite-asa din sanctiune in sanctiune Europa va inchide granitele pentru rusi iar rusii vor inchide robinetul cu gaze pentru europeni.Dupa o iarna de gandit la rece s-ar putea ca europenii sa-i asculte pe nemti si sa renunte la mofturile „democratice” americane.

  7. Uniunea Sovietica Europeana se contreaza cu Uniunea Sovietica Asiatica la cererea Uniunii Sovietice Americane.

  8. @Razi in oglinda: tu chiar ti-ai pierdut complet busola?! In definitiv, cine pielea … lui Pericle esti tu, ca sa-ti permiti sa insulti pe unul dintre cei mai demni sef de stat din timpurile noastre? Tu realizezi ce aberatii debitezi cand pui in aceeasi galeata China si Finlanda? Adica elefantul si tantarul? Si daca se opune ca Rusia sa fie jefuita ca Romania – singura sansa pentru SUA de a amana implozia sa – inseamna ca Putin e un alt Hitler? Daca tot iti pierzi vremea razand de prieteni si de marii conducatori din vest, ti-ai facut timp sa te duci in Rusia sa vezi cum traiesc rusii sau „bagi mare” ca la CNN?

  9. Ba,da informat mai esti.Tot ii trimiti pe cei care nu iti impartasesc baterea campilor sa emigreze in Rusia.Sa inteleg ca tu ai fost acolo inaintea altora daca stii cit de rau traiesc rusii.Atat de rau ca milioane umplu litoralul turcesc,bulgaresc,Malta ,Ciprul,Coasta de Azur ,Balearele si tot ce vrei.Si te asigur ca pentru ei nu va exista pasaport de vaccinare fiindca alte tari sunt realiste si pragmatice si nu pline de slugi proaste ca tine si indoctrinate.

  10. Aceste jocuri de copii sunt schimburi si repatrieri de spioni oficiali.

  11. Ba zici ca esti Bashinescu care a ras de prostii de romani. Sa traiesti bine cu fetele la puscarie.
    Tu nu vezi ca mor negrii de foame.

  12. @rad de prosti
    Pai vezi ca esti chiar tu prostul? Rusii traind mai rudimentar, mai aproape de natura, vor supravietui unui cataclism. In timp ce daca in America mai apare o cadere de energie in lant, mor toti cei surpriunsi in zgarie nori, acasa sau in lifturi, cad toate serverele, nimic nu se mai cumpara sau nu se mai vinde, vapoarele si camioanele o iau razna pentru ca satelitii nu mai comunica cu uscatul, etc. etc. Civilizatia ultra-tehnologizata este extrem de fragila. Avertisment Chinei care a fost fascinata de tehnologie. Rusia are sisteme de aparare mult mai robuste, dar un idiot ca tine le desconsidera ca sa se simta el important. Idioti ca tine din pacate „conduc” o mare parte a lumii actuale. Mie imi este teama de Rusia si nu cred o vorba din asigurarile militare date de SUA care n-au fost in stare sa castige singure macar un mic razboi local sau zonal dupa 1945. Asta este o realitate care nu poate fi negata. Au adus un aport economic si militar importante in WW II, dar razboiul mondial a fost castigat in comun de toate fortele aliate. Singuri americanii ar fi fost batuti mar fie de japonezi, fie de germani, nici macar adevarul asta asta nu poate fi contrazis, pentru ca in momentul capitularii, Germania producea sute de tancuri pe zi! E greu sa invingi o astfel de natie, ca sa nu mai vorbim de japonezi, invinsi doar de bomba atomica produsa de savanti europeni in SUA. Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu. Sa respectam asadar adevarul!

  13. @Smarandache: In general, apreciez comentariile tale dar acum gresesti. Nu neaga nimeni contrubutia sovietica la victorie, nici determinarea britanicilor sau a polonezilor, dar factorul determinant in infringerea Axei a fost potentialul economic al SUA, care a tinut in actiune toate fronturile. Zici ca germanii produceau sute de tancuri. Ei bine, SUA produceau poate de zece sau peste mai multe, chiar daca nu la fel de grozave. Incepind cu primul razboi industrializat, cel de secesiune al SUA cred eu, victoria a apartinut masei, numarului. Este aberant sa spui ca SUA ar fi putut fi invinse de Japonia, cind asta nu o credeau in Japonia insasi doar capetele infierbintate. Cei lucizi, Yamamoto de exemplu, dupa Prearl Harbor, chiar ar fi spus ca am trezit un tigru. Asa a si fost si nimic nu i-a mai putut sta in cale.

  14. @Hi hi ho

    „Uniunea Sovietica Europeana se contreaza cu Uniunea Sovietica Asiatica la cererea Uniunii Sovietice Americane”

    … ORWELL…1984 ? … asa ca realmente exist profeti printre oameni ( profeti care pareau supernaturali prostimii in vechime !)

    😀

  15. De Uniunea Pseudo-Europeana nu ne intereseaza, ci doar sa meditam in ce rahat am ajuns prin integrarea in asemenea structuri suprastatale.
    Astia ne vor baga in belele, si noi suntem cel mai aproape de foc, pe noi vor sa ne puna sa scoatem castanele.

  16. Draga Smarandache:in Mai 1945 SUA avea toata tehnologia fabricari bombeu atomice dar NU avea decat 36 kg.de uraniu inbogatit esential pt. fuziunea atomica.Necesarul unei bombe atomice era de 90 kg. Ghici de unde au facut rost in Mai 1945??!.Asa ca savantii europeni din USA puteau doar sa SPERE inca 2 ani.!.

  17. @Anonim
    Draga prietene, inclin sa cred ca mi-ai citit comentariul in diagonala. Eu am scris clar, citez: „Au adus un aport economic si militar importante in WW II, dar razboiul mondial a fost castigat in comun de toate fortele aliate.” Nu am negat nici un moment contributia importanta a SUA la victoria din WWII.

  18. Draga Smarandache: Submarinul german U…(aici afla si singur) ultimul „ultra model mondial”avea misiunea de a pleca in Japonia cu diplomatii japonezi din germania si cu 330 kg. de uraniu inbogatit „NAZIST” !!. Uite asa SUA a reusit sa produca 3 bombe ATOMICE. Ultima a fost folosita pentru „scufundarea” intregii flote maritime japoneze in largul oceanului Pacific.

  19. @Anonim
    Scuze de interventie, dar m-ai facut curioasa. Daca SUA n-a putut invinge Vietnamul sau Afganistanul folosind armament mult mai modern si sofisticat alaturi de alianta NATO, cum crezi dumneata ca ar fi putut SUA sa invinga singure tari ca Germania sau Japonia? Nimeni nu spune ca Germania sau Japonia ar fi putut sa invadeze si sa subjuge SUA, dar nici reciproca nu este deloc adevarata. Niciodata SUA nu ar fi putut invinge Japonia fara bomba atomica proiectata si realizata de europeni plecati din Europa cu tot cu cunostintele dobandite pe batranul continent. E bine sa fim realisti, sa pastram proportiile si sa cautam pacea, nu razboiul.

  20. @YES.
    Nu am nici o indoiala ca este real tot ceea ce spui. Germania era tara cea mai avansata in cercetarea nucleara. Nu intamplator la inceputul razboiului Germania a ocupat Norvegia, singura tara producatoare de apa grea, sabotata ulterior de agentii trupelor speciale britanice intr-o misiune sinucigasa.

  21. Daca Serviciile au ajuns sa plateasca pe unul ca tine, care rade ca prostul si spune prostiile comandate de Servicii, inseamna ca nu mai au oameni normali pe care sa-i plateasca sa faca o propaganda idioata.

  22. @Smarandache: Nu am citit deloc pe diagonala dar m-a surprins afirmatia cum ca Germania producea sute de tancuri pe zi pina in ultia zi de razboi. Dincolo de faptul ca nu a produs niciodata sute de tancuri pe zi, productia de material militar greu a incetat odata cu pierderea Ruhr-ului. Pentru a te edifica asupra diferentei de potential economic, este suficient a compara cifrele productiei industriale ale beligerantiolor. Fals este a se sutine si ca SUA nu puteau cistiga razboiul contra Japoniei decit cu utilizarea armei atomice. Joponia era deja invinsa in august 1945, ea insasi in cautarea unei solutii de iesire, exceptind o clica de fanatici. Cu SUA controlind ferm marea si aerul, cum ar fi putut Japonia, lipsista de resurse, sa reziste, ba inca, dupa opinia unora, sa mai si cistige? Cu Vietnamul, e altceva. Vietnamul nu era deloc singur. Escaladarea conflictului ar fi adus implicarea Chinei si a Rusiei, tari cu resurse imense, in timp ce in SUA lupta contra comunismului nu mai avea rezonanta celei contra nazismului si nici Vietnamul nu produsese un Pearl Harbor. Una peste alta, implicarea SUA in Indochina, sub pretextul contaracarii comunismului, a fost o eroare politica majora, ignorind faptul ca, acum, comunismul era imbratisat ca lupta de eliberare nationala, lupta care catalizeaza energiile profunde ale oricarui popor, cum de altfel se produsese si in Europa sub ocupatie nazista. Ca modelul economic comunist era sortit eseculu este alta poveste.

  23. @Smarandache: In completare la comentariul precedent, pentru a ilustra ce inseamna potentialul economic intr-un conflict armat de proportii, altfel decit numarul de tancuri, avioane, soldati, etc., evoc un fapt mai putin cunoscut: intrarea Brziliei in razboi, de partea aliatilor. Brazilia, precum si alte tari din America Latina, nu aveau practic nimic de impartit cu Germania, din contra. Acest fapt il stia si Germania si a cautat insistent sa-si asigure bunavointa acestora. Nu a reusit decit partial, acestea, in cel mai bun caz pentru Germania, mentinindu-se intr-o neutralitate binevoitoare. Exceptie a facut Brazilia pentru ca pur si simplu a fost mituita de SUA cu acorduri economice foarte generoase. Prin intrarea ei in razboi, Germania a pierdut ultima speranta de a mai atrage de partea sa un stat semnificativ. Pe scurt, Brazilia fost o forta mercenara, care a sarit si ea in circa germanilor, trupele sale luptind, printre altele, la Monte Cassino.

  24. @Anonim
    Multumesc pentru detaliile interesante pe care ni le-ai oferit. Informatia cu productia de tancuri chiar si dupa semnarea capitularii, daca imi amintesc bine, o am dintr-un documentar despre Albert Speer prin care se sublinia eficienta organizarii economiei de razboi pe care el o implementase. Daca este real sau nu, poate fi intr-adevar discutabil. Insa intentia mea a fost sa subliniez ca doua tari, Germania si Japonia au fost invinse cu chiu cu vai de catre o coalitie a intregii lumi care dispunea de o imensa populatia si de resusrsecolosale, in timp ce Germania si Japonia erau tari medii si fara mari resurse. Deci determinarea la lupta a unor popoare este greu de invins. Exemplul Germaniei si Japoniei, a Vietnamului si Afganistanului l-am dat in contextul asmutirii de catre guvernul american a cainilor razboiului. Nu mi se pare deloc ca sunt capabili de o victorie impotriva Rusiei sau Chinei avand in vedere precedentele istorice. Mai intelept ar fi sa caute pacea. SUA au fost intr-adevar in ultimii zeci de ani jandarmii lumii, au actionat cu metode specifice jandarmeriei, dar un razboi mondial este cu totul altceva decat jandarmeria. Sa nu se imbete cu apa rece.

  25. @Smarandache: De acord, in principiu, cu tot ce spuneti, inclusiv productia de tancuri de dupa incheierea razboiului. Tancul Panther (Mark V) a fost produs si dupa razboi, pentru armata britanica insa. Cu victoria contra Rusiei si Chinei este discutabil. Totusi, odata cu aparitia armei atomice, paradigma lui Clausewitz, dupa care victoria in razboi este suma victoriilor in batalii, nu mai este valabila.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.