Trecutul dubios al lui Marcel Ciolacu. „De fapt era muncitor necalificat”

Recorder a săpat în trecutul premierului Marcel Ciolacu și a descoperit, printre altele, că prim-ministrul actual a solicitat și a primit locuintă socială, deși el locuia deja într-un apartament cumpărat de părinții săi. Nu este singurul semn de întrebare din trecutul lui Ciolacu.

De un an, România are un premier cu aspirații de președinte, dar cu un CV mai mult decât subțire. Noutatea e că până și această biografie a sa, afișată pe site-ul Guvernului, e cosmetizată șmecherește pentru a se apropia, cât de puțin, de exigențele unor funcții atât de înalte, notează publicația.

 • Una dintre cele mai flagrante încercări de fardare a trecutului lui Marcel Ciolacu e falsul legat de primul loc de muncă. Aici, premierul susține public că ar fi lucrat într-o mare întreprindere bucureșteană. De fapt, în 1989, era muncitor necalificat la o cooperativă meșteșugărească din Buzău.
 • În anii ’90, l-am găsit deopotrivă în postura de finanțator de top al partidului, dar și de protejat social, care pretinde și obține astfel o casă de la primărie.
 • Apoi, se prezintă vag ca „antreprenor, administrator și asociat” la mai multe companii private. În realitate, era un afacerist și un politician local minor. Totuși, un jongler abil care, după paravanul unor buticuri din piață, își folosea funcțiile publice pentru a face bani privați. Două episoade sunt și azi relevante: parteneriatul cu OMV din anii 2000 și afacerea unei păduri defrișate, luate de la stat, pe terenul căreia s-a ridicat între timp magazinul Dedeman din Buzău. 
 • (…) nepotrivirea și mai flagrantă în care îl găsim în 1996 e aceea între ipostaza de finanțator de partid și cea de tânăr protejat social în care cere casă de la primărie.  Roxana și Marcel Ciolacu se cunosc în ultimii ani de liceu și se căsătoresc în noiembrie 1991. La început, stau cu părinții. La trei ani după nunta lor, în 1994, tatăl Ion Ciolacu cumpără însă un al doilea apartament pe numele său – două camere într-un bloc de patru etaje în care tinerii Roxana și Marcel se mută. Apartamentul din cartierul Viitorului costă 500.000 de lei, iar familia Ciolacu, care avea deja mici afaceri în piață, îi plătește pe loc. Aici li se naște copilul, aici își cunună vecinii și aici rămân până când, mult mai înstăriți deja, își construiesc o vilă pe strada Speranței.   Și totuși, în ziua învestirii la Palatul Victoria, Marcel Ciolacu face câteva mărturisiri publice despre trecutul său în evidentă contradicție cu realitatea: „Nu am cerut niciodată bani de la părinții mei. Am mers pe zona privată. Am lucrat la o companie româno-israeliană de import-export, ca angajat, am lucrat și ca muncitor la Electronica Industrială, după care mi-am făcut propria companie. După ce mi-am cumpărat toată concurența din jur, după șapte ani, când a și apărut copilul și ne-am luat un apartament cu două camere pe strada Viitorului și-am avut și norocul să ne închidem balconul, m-am hotărât că m-am plictisit să fac afaceri. Am intrat în administrația locală.”  În realitate, independentul antreprenor Ciolacu a locuit ani buni într-o casă pe numele părinților, iar asta i-a adus noi beneficii de la stat. Astfel, situația sa locativă din anul 1996 nu-l împiedică să pretindă, din postura de tânăr familist fără locuință pe numele său, revoluționar pe deasupra, și o casă de la primărie. Drept urmare, pe 4 octombrie 1996, primește cu chirie de la Regia Autonomă Municipală (RAM) o casă la curte cu două camere și o bucătărie, pe strada Bucegi, în zona centrală a Buzăului. Deși, după legea prin care a fost încredințată casa, la o chirie infimă, familia Ciolacu ar fi putut să o primească numai dacă demonstra că trăiește la acel moment în „condiții grele de locuit”. În 1999, Marcel Ciolacu cumpără această proprietate plătind echivalentul a 1.100 de euro. Ani mai târziu, presa locală confirmă că primăria nu a avut vreodată criterii clare după care să fi împărțit casele statului. Cert e că selecția pretendenților i-a revenit în toți acei ani unei Comisii de Protecție Socială. Ceea ce face, implicit, din Marcel Ciolacu un protejat al acelor vremuri. Casa de pe strada Bucegi apare și azi în declarația de avere a premierului. De la primărie, Marcel Ciolacu se alege, așadar, cu o casă și cu cinci spații comerciale în proprietate. Lista beneficiilor personale merge însă mai departe, cu alte favoruri obținute pe baza certificatului de revoluționar.

Citiţi dezvăluirile integral AICI

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 28
Author

52 de Comentarii

 1. cum vor dispărea toate anchetele astea dacă va candida .Inclusiv poza cu Haissam și trecutul de covrigar .Idem la Pro stănac cu CV de puiuț de general de Securitate ! Trebuie albiți pentru votanții lor cu IQ de o singură cifră…

 2. Americanii ar aprecia mult aceasta poveste de succes a unui muncitor necalificat care prin munca si perseverenta ajunge prim ministru al unei tari si apoi candidat cu sanse mari la functia de presedinte. Evolutia sa ar putea fi chiar un excelent subiect de film pentru generatiile tinere.

 3. Serios Bătrâne , ce vedeme aici ? Minciună asta vedem. Multă minciună. Ca unul care am ”ieșit” la revoluție, dar nu în Buzău ci ceva mai la nord de Buzău nu am apelat să obțin statutul de ”erou” al ”revoluției”pentru că la fel ca la Buzău nu s-a întâmplat absolut nimic. Așa au pornit ”în viață” toți oficialii de astăzi ai României , sunt ori ”eroi” ori lucrători ”ai securității ” de rit vechi sau nou.
  Pe Soroș să îl scoți din ecuația asta cu Ciolacu (eventual și cu Ciucă la pachet) și să intoduci servuciile secrete ca făcători de CV-uri de prim-ministru sau/și eventual președinte….

 4. Lipsa meritocratiei si impostura au devenit lege in Romania. Nu conteaza cum ai invatat, cat si unde ai invatat ci din ce partid faci parte si cum il slujesti cu bani. Asta este Romania curata si pas cu pas la minciuni, hotii si coruptie.

 5. Care ‘rivolutie’ ficior? Aia pornita din curtea lui popa Teochesh? Rad pana si curcile securiste.

 6. Bătrânule,as vrea sa știu ce comentarii ai avut la adresa lui Basescu-Casa Mihăileanu și a lui Stelian Ion-garsoniera sociala pe motiv de dizabilitate (din câte îmi aduc aminte). Nu ți se pare nimic dubios, nu-i asa? De-aia majoritatea politicienilor își permit orice. Sunt ținuți în brate de unii ca tine. Alții sunt dubioși, pesedistii tai, nu. Altceva nu mai știi: Soros, americanii…Ai tai sunt ca fetele mari! Nu mai zic de „marii” revoluționari, facultăți incerte și locuri de munca din pix, ca să dea bine…Nu ne mai facem bine. Brucan a gresit. Nici peste încă 20 de ani nu ne revenim. Tot comuniști ați rămas marea majoritate. Pile, relații, simpatii,tătuci,nepotism etc. Mereu alții sunt de vina. Câte generații trebuie sa mai treacă sa ne revenim? Dacă tinerii sunt crescuți cu sfaturile voastre bătrâne și „înțelepte „…

 7. „Marele”Truman n-a fost vânzător de cămăși,comis-voiajor?Ribbentrop-la fel,doar că vindea șampanie?Ciolacu are ceva în plus,erou al unei”revoluții” care n-a existat(cel puțin prin părțile pe unde hălăduia el)…la așa revoluție,așa erou…

 8. ”Recorderații” sorosisti nu sunt credibili,mint de îngheață apele !Majoritatea așa ziselor investigații sunt false.

 9. La Băsescu nu ați mai fost indignați. Așa au făcut toți cei pe ai căror copii îi admirați acum. Așa se construiește capitalismul. Prima etapă e acumularea primitivă. Apoi rafinarea. Dacă luăm biografiile politicienilor, veți observa același traseu.
  Recorder e o mizerie. Recorder să ne spună despre cioloș cu liceul agricol, barna care fura fondurile europene, despre drulă care făcea afaceri profitabile doar pe mine perioada mandatului de ministru al transportului, despre familia nasui, despre Voiculescu Vlad care făcea comerț cu medicamente la pungă, despre Nicu Sifon care vindea un apartament, acum spunându-ne că nu are timp să-și ia unul.
  Mai scriau ăștia de la recorder și despre casele lui Dragnea din Brazilia, dar pentru care nu au prezentat o dovadă.

 10. Ion-Marcel nu se va aventura la prezidențiale știind că este posibil, oricând, să apară în spațiul public biografia sa ‘neromanțată’. EL speră ca această coaliție să nu crape, crede că fotoliu de premier i se cuvine și că este de neînlocuit.

 11. Si care-i problema ma ?
  Este meritul lui ca a inceput sa munceasca de tinar, apoi si-a continuat scolile si cariera pina a ajuns prim ministru !
  Bravo lui !

 12. aritmetic/teoretic 1967+19=1986 a terminat liceu. O poveste din acele vremuri: La noi a venit in clasa a X un repetent, fiu de colonel de infanterie, avea in a XII a patru boabe care s-au rezolvat cu o serie de 9 si 10, a in trecut BAC-ul si a a reusit la scoala de ofiteri celebra pt ca azi orasul este ”fruncea” tarii…deci sigur are BAC-ul, sigur are si o meserie in acele vremuri liceele aveau profil si au fost generatii de 4 si 5 ani. Deci nu a fost ”necalificat”. Copii „valorosi” au fost peste tot, diriginta mea se plangea de fiul directorului de la Directia Sanitara. Si Tudose pare ca a fost un „valoros” cu ani in urma isi trecuse liceul in CV acum e ”disparut” , paradoxal toti sunt de un leat Tudose, Marcel si Ciuca. Asa ca aceste pupile s-ar putea sa fi avut acelasi drum in viata…si poate chiar „a tunat” si i-a adunat chiar inainte de 1989…insa suntem prea severi, ce credeti ca actorii sau robinetii deveniti presedinti sunt mai buni decat clacasul de pe la noi? N-ati vazut cat de firesc fac gafe transmise pe youtube? Nici o scoala nu-ti dezvolta ceea ce nu ai de la Natura/familie. Poti finaliza liceul si fara sa citesti Ion, n-am citit, dar in acele vremuri am cumparat Istoria in date si am citit pe furis Henry Esmond.

 13. Ce știe media românească cel mai bine? Să murdărească, să spurce, să :”calomniați, calomniați că tot rămâne ceva”. Modul cum se accede în funcții în Româna ultimilor 35 de ani nu este întâmplător, nu este hazard. Totul e fabricat și pus la punct în servicii și legitimat prin SNSPA, școli private dubioase din țară și Occident, unde sunt programați și apoi selectați ca viitori executanți ai intereselor celor mari din NATO și UE.

 14. Asta ca asta ,dar la Sica Mandolina nu au gasit nimic. Nici la ” Pro stanacul” ,nici la Wermer ,nici la Petrov,etc. Ca nu-i bun de presedinte si e bun de presh , e cu totul alta poveste. Traiasca bioterristii , spiruharetistii , heirupistii si ” dottorii” ! Ca ale lor vor fi : presedintia si ministerele….

 15. exista vreu politician calificat? serios? m.r. ungureanu, de exemplu, era calificat sa fure, sa minta, sa tradeze? filiatia spune ca da. dar era calificat sa construiasca si sa fie onest? nu! despre ce calificari vorbim? sint ciuca sau ciolacu diferiti de toate secaturile politice? nu au cum pentru ca lumea lor e defecta.

 16. Modelul real pe care-l prezinti se potriveste impecabil clonelor sorosiste din USR. Ca politicieni sunt cei mai nevolnici, isi fac insa mereu de lucru cu telefonul. Lui Ciolacu nu i-au trebuit nici studii la snspa, nici in Occident si se dovedeste a fi un politician extrem de abil si experimentat. Inteligenta nativa este atu-ul sau. Este extrem de orientat, gandeste corect prioritatile (vezi investitiile in infrastructura demarate in forta in Oltenia si Moldova) care au adus meritat voturi partidului sau. In discutiile cu liderii de afara s-a dovedit a fi un tip puternic dar placut si respectat ca interlocutor.

 17. CVul e tipic pentru 99% dintre politrucii romani: toti descurcareti, la limita legii, fara pic de EDUCATIE, cu CVuri falsificate!
  Numa’ buni sa conduca spre prapastie o ditamai Tara!!

 18. nu va mai dati copiii la scoala. Ii bagati in partid si le spuneti sa plece de jos, de la gradul de pupincuristi sadea.

 19. Din cei 6 milioane de romani emigrati aveau mai multa carte decat Bode, Caciu, Burduja, Ciuca, Ciolacu, Tudose si altii ca ei.Au facut scoala si liceul ca sa fie si facultatile din dormitor. Dupa cum vorbesc se vede cata scoala au. Cei cu bani au platit sa aibe o patalama din alte tari. In Ro nu exista omul potrivit la meseria si locul potrivit. Iar prostocratia domneste peste tot.De aia ne amana cu Schengen si nu dau doi bani pe politicienii din Ro cei din Nato si UE.

 20. Băi cotidienelor, voi in loc să-l săpați la rădăcină îi ridicați un piedestal, chiar așa proști să fiți !?

 21. In timpurile mai vechi lucram vara cate doua luni desi eram student. Niste bani in plus erau bineveniti. Lucram pe santier unde o ruda era un pic de sef. Sigur ca ma angajau ca necalificat, nu aveam vreun act care sa arate ca eram calificat in vreo meserie. Presupunand ca as fi devenit un politician dupa ’89 si as fi ajuns sus poate ca un prieten securist care imi stia trecutul ar fi venit la presa cu un stat de plata pe numele meu din acei ani si ar fi zis: uite asta zice ca in ’77 era student cand de fapt era muncitor necalificat. Simplu de tot!

 22. Nici un ativaccinist de doza a 3-a nu mai crede că cineva ajunge sus pornind de jos. Taică-su a fost pilot militar, colonel parcă. Ar fi folositor de văzut ce-au fost bunicii. Miles Mathis zice că servicile aviației sînt cele mai mari în grad. Nu e vorba de spionaj, contraspinonj din moment ce lumea e condusă de cîțiva; Rusia, MB, Corea de Nord, SUA, China, EU…toate. E vorba de prostitul, înfricatul și spionatul oamenilor. Cum credeți c-a ținut o asemenea minciună prostească precum covideala? Toate evenimentele media, mai ales cele „cu impact puternic emoțional” sînt înscenări, ca la teatru, ale serviciilor.

 23. Cum adi”CV subtire”?! Este smecher? Este.A terminat scoala de securisti? Terminat.Ce mai vreti altceva?

 24. „ CE MAȚE PESTRIȚE! CÂTĂ INVIDIE! CÂTĂ RĂUTATE !” PĂI ĂSTA E CAPITALIMUL ! D-L CIOLACU A PORNIT DE LA MUNCA NORMALĂ -NU DE JOS -ȘI A URCAT TREAPTĂ CU TREAPTĂ ! AZI E UN PRIM MINISTRU NU MAI RĂU CA ACEIA PERINDAȚI DIN 89 PÂNĂ -N 1923! IAR DACĂ E CEVA DE DEMASCAT -DEMASCAȚI PÂNĂ LA CAPĂT-CINE A ÎNCĂLCAT LEGEA LĂSÂNDU-L SĂ FACĂ ILEGALITĂȚILE DE CARE-L ACUZAȚI ! INVIDIE,COMANDĂ ! RUȘINE

 25. Vai draga, ce rusine…a fost muncitor necalificat si nu ca uni tineri asa zisi politicieni umblati prin alea strainataturi pe banii babacilor fosti nomenclaturisti sau securisti.

  pentru astia de la Recoder si IR o cooperativa de productie (erau in fiecare oras) nu e mare intreprindere daca nu e multinationala.

  Au inceput mizeriile….si fara rusine….

  Atiajuns sa va fie rusine de muncitori si agricyltori?
  Scholz in Germania a fost vanzator ambulant si nu o sa gasesti un neamt sa ii reproseze asta cancelarului german…

  IR o rusine sa furi si nu e rusine sa muncesti, sa fii palmas…

 26. Bine ca nu a fost cizma r, ca altfel da-m de bucluc. Sa fie shi aici mana batranului edecar=shoarece de apa specializare pe Volga lui iubita, tov.rromica Ylici Y. Ninel (citeshte invers=Lenin)? Mai are putzin shi vede cum gruparea lui infractzionala > securista il mai poate ajuta, sau scapa shi de el precum maskota chibutzului PCR=tov.Ceashka, care le-a dat meserie shi o pane alba la nomencla turishitii lui.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Trebuie ca ai lui rromica sa fie bagatzi la inaintare=cei 2 regi + imparatul lor cu coroanele lor de aur de la BNR-ul veshnicului securici Manoli. Poate pot candida shi aceshtia ca doar au avut deja un Preshedinte

 27. Păi, cam tîrziu i-a picat fisa că e beizadea de militar,. O fi vrut să inceapă de la treapta cea mai de jos,.Dar chiar o diplomă cumpărată și examene măsluite sunt mizerii mai mici decît un dottorat plagiat..Iar cei in uniformă nu au ce căuta in politic,.. De sunt, chiar acoperiți, e de fapt dictatură militară..Mai ales și cu un SRI și alte ”organe” militarizate..

 28. @roman-o fi ”coate goale” dar măcar nu e un gunoi de turnător împuțit precum pestilențialul Petrov.

 29. În America un asemenea om se numește Self-Made Man și e foarte apreciat. În România criteriile de apreciere sunt oarecum diferite. Un om pornit de jos să-și facă un nume și o carieră stârnește strâmbături din nas: se zice că e neam de traistă, că e de la coada vacii, că îi cântă greierii în călcâi, că e primul din neamul său care ieșit din opinci etc.

 30. …daca tot ma cenzurati, inca o informatie: a fost vanzator de bilete la cinema-ul din buzau…

 31. Mai, cata invidie vad la unii dintre voi…..
  Ciolacul este intradevar un exemplu de cum poti ajunge de jos, de la muncitor necalificat, fara liceu, la prim ministru…
  De ce credeti ca nu dezvaluie unde a absolvit liceul….cum ar face o asemenea dezvaluire, cum l-ar manca Emilia Sercan cu fulgi cu tot….cat priveste bac-ul n-as putea spune ca l-a dat, dar de luat l-a luat sigur de cateva ori pe la Galati si Tulcea, poate si pe l-a Braila la pretinu’ Tudosie…

 32. „De un an, România are un premier cu aspirații de președinte, dar cu un CV mai mult decât subțire.”
  Este urmasul Veoricai. Veorica avea CV-ul mai gros?!

 33. Tipul a facut rost de tot ce se poate:apartament,casa,terenuri,locuri de veci,spatii comerciale,demnitati. Totul cu sprijinul PSD,unde a cotizat din belsug.Mai lipsea un CV aranjat frumos…

 34. Dacă investigația Recorder nu pomeneşte nimic de cartuşul de BT necartonat dosit în geaca de piele şi vândut în fața Palatului Comunal, atunci e o mare frecție la un mare picior de lemn.

 35. D-na Dancila a terminat o facultate tehnica la care se intra greu, a fost angajata la o schela de petrol, a lucrat suplimentar si in invatamant si apoi a intrat in politica ajungand europarlamentar si PM.
  2. S-a nascut in Ploiesti un oras din primele care marime, asa ca a o ridiculiza ca ar avea un limbaj etnic sau suburban este o lipsa de educatie, nu cred ca sunteti mai bun decat doamna Dancila aparentele pot insela.

 36. @ Ziaru’ de ”mermeleli” a lu’ Nistorescu ”umblă”, să îi scadă ratingu’ lu’ Ciolacu, că nu e pentru ‘telectuali, ?

 37. Ha, ha! Io propui să hie trecută în nomenclator u’ di meserii ș’ ceia di “operator executâie gaură covrij” precum ș’ “operator schimb valutar liber profesionist”…

 38. Ciolacu cu mediocritatea sa este perfect reprezentativ pentru cetățenii ce votează cu obstinație pesedeaua – 50% judecând după ultimile alegeri. La numărul de tâmpiți cu care mă ciocnesc zilnic aș fi zis un 75% pentru PSD , probabil unii au stat acasă și nu au votat . Aceiași cetățeni se plâng de viața scumpă, prețurile mari , inflație , sistem medical, învățământ dezastruos , justiție coruptă . “Știm ca fură maică dar măcar ne dă și nouă” e mottoul acestora.
  Economic omul e zero , împrumută în neștire și bagă România în faliment ca atât îl duce capul . “Rostogolim datoriile”

 39. Nu mergeti dupa fenta diversionistilor cautand politicieni cu pedigree. Criteriile de promovare intr-o colonie sunt tradarea, ticalosia, nesimtirea si obedienta in fata ocupantului globalist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.