Valer Blidar: Minciuni, neadevăruri şi atribuiri nereale

Minciuni, neadevăruri şi atribuiri nereale. Așa caracterizează Valer Blidar, acționarul principal de la Astra Arad, cele mai recente afirmații făcute la Realitatea Plus despre achiziția celor 100 de tramvaie pentru București. Referitor la articolul apărut în data de 18.06.2024, omul de afaceri menționează:

Sunt revoltat de afirmaţiile dumneavoastră aparute pe Realitatea Plus: Realitatea Net în care aduceți o serie de atacuri nedrepte menite să afecteze grav imaginea Societății Astra Vagoane Arad.
Afirmaţia de începutul articolului „Rezultatul licitației a fost întors de către o grupare din sapatele actulului primar al Capitale, Nicuşor Dan” este o mare minciună, iar autorul va trebui să-şi demonstreze afirmaţia.

Contractul pentru Achiziția celor 100 tramvaie pentru Bucureşti a fost câştigat în instanţă şi nu atribuit de vreun primar. Întreaga procedură de licitaţie s-a derulat în perioada 2018-2020 când primar al Capitalei era Gabriela Firea.

Pe Nicuşor Dan, actualul primar, l-am cunoscut după câştigarea licitaţiei. Normal, contractul trebuia semnat de Astra cu Gabriela Firea, dar când am fost invitați la PMB pentru semnare am constatat că din conținutul Contractului lipseau două fraze extrem de importante motiv pentru care am refuzat semnarea solicitând completarea contractului cu cele două fraze omise.

Întregul articol este compus dintre o serie de minciuni, neadevăruri şi atribuiri nereale de răspunderi care mă fac să mă întreb dacă autorul acestor bazaconii este o persoană responsabilă.
Casa de avocatură care ne-a asistat pe toată perioada derulării licitației inclusiv în instanţă a fost Ţucă Sbîrcea şi Asociații. Tramvaiele se fabrică în Arad la Compania Astra Vagoane Călători, iar din China importam exclusiv aerul condiționat. Ne-am asiociat cu firma chineză pentru că nu îndeplineam condiţia ,,Ciferei de Afaceri” inclusă în Caietul de sarcini (fişa de date a Licitaţiei).

Motorul ofertat în 2018 de 120 KW, în 2021, când am început fabricaţia era depăşit tehnic şi a fost înlocuit cu un motor de ultimă generaţie cu un consum mai redus şi putere mai mare, mai performant achiziționat de la Siemenes Germania și cu care îşi echipează şi Siemens tramvaiele fabricate.
Pe Coldea, nu l-am văzut niciodată, nu îl cunosc și nu am comunicat cu el nici la telefon şi nici prin interpuşi.
Considerăm aceste atacuri ticluite şi publicate cu scopul de a denigra Societatea Astra Vagoane Călători și de a o scoate din competiție în cazul în care va urma o nouă licitație pentru achiziția de tramvaie la Bucureşti.

Valer Blidar, acționar principal Astra Arad

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16
Author

8 Comentarii

 1. Toata lumea minte. Minteau ca Gabriela Firea nu vrea tramvai Astra, si acu vad ca in mandatul ei a fost aleasa Astra…Romania facea motoare de tramvai, de locomotive electrice, locomotive diesel electrice de mare putere foarte bune. Inainte de 1990. Asta e tot. Sa te lauzi ca faci tramvaie in Romania in anul 2024, dupa ai facut vreo 40 de ani, nu mai inseamna performanta.

 2. Trebuia ca Firea/Dan sa cumpere tramvaie din UE sau Turcia si toate ar fi fost bune si la locul lor? Nu mai critica nimeni acel contract.
  Cat despre scursurile de la IRealitatea, nu pot spune decat ca nu stiu ce sa mai inventeze ca sa apara cu cate o bomba care apoi se rasufla. Pana se rasufla insa, ne creaza o imagine care afecteaza Romania.
  S-ar merita ca Astra sa-i dea in judecata si sa le ceara o despagubire cu care sa-i linisteasca ptr totdeauna sa mai latre prostii……[Rumburak]

 3. Nu sunt bune produsele fabricate in Romania,mai ales daca nu se poate lua parandaratul,dar metroul e bun?Pina acum a functionat cu rame produse la Astra la Arad,au fost bine?Editat

 4. Deci sunt tramvaie achiziționate în mandatul Gabrielei Firea!
  Nicu Sifon cu ce rămâne? Cu voturile proștilor. Trăiască primăria!

 5. – razboiul asimetric se duce pe toate fronturile
  – economia nu scapa, iar firaoglu turcita si-a pus amprenta
  – cu multumiri de la bruxeles acum

 6. Domnule Valer Blidar faceti domnule tramvaiele doar cu 2 si 3 segmente ! Se plimba ramele(alea de umbla prin pamant) astea lungi goale prin oras si consuma curent inutil.

 7. normal ca umbla goale tramvaiele, fiindca bizonii vor cu masina personala prin oras, cate unul in fiecare cotetz

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.