(VIDEO) „Norocul” nostru vine de la Seul

45 de tone de echipament medical – 100.000 de combinezoane de protecție – au ajuns joi dimineață pe aeroportul Otopeni de la Seul, cu o aeronavă NATO, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic.

„Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic”, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Ministerul Apărării Naționale a cerut Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecție, au fost cumpărate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor epidemiei de COVID-19 în România.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Capabilității de Transport Aerian Strategic, alături alte nouă țări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria două membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda și Suedia.

LIVE: 45 de tone de echipament medical au ajuns acum pe aeroportul Otopeni de la Seul.Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic. Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic.#COVID19 #RomâniaFiiPuternică

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Miercuri, 25 martie 2020

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

 1. Si factura? Sezi bland ca nu-ti ia camasa de pe tine! Acum sa-l vad pe „ciobanul” Ghita pe unde o sa scoata camasa daca se proroga Pastele 20.20! Deja ii ies numerele „maestrului” Voroskevici! Adicatelea la anul vom manca carne de carlan nu de miel! Si arabii au intrat in post din cauza viruslui”democratic”! Succesuri Johannis cu mieii din portul Midia-Navodari!

 2. NE BUCURAM CA SI CALICUL DE POMENI !,din CELE 45 tone ,cel putin 5 tone sunt ambalajul !,ce inseamna 100 000 de combinezoane ??= 4760 cadre medicale pot fi echipate TIMP DE O SAPTAMANA !!,CE VA BUCURATI CA PROSTII ??,pentru pandemia asta trebuie sa vina un avion pe saptamana ,iar distributia sa se faca sub semnatura numai de catre armata !!,CORUPTIA ESTE LA COTE MAXIME SPECULA SE FACE CU ORCE MATERIAL DE PROTECTIE .

 3. Echipamentele gratuite de la chinezi, aveau virusi?… Halal guvern… De ce sa luam gratis, cind putem lua pe bani… Doar ne respectam.

  • Probabil NU E VOIE de primit ceva din China – cu Ordin de la Ambasada SUA ….

 4. NE BUCURAM CA SI CALICUL DE POMENI !,din CELE 45 tone ,cel putin 5 tone sunt ambalajul !,ce inseamna 100 000 de combinezoane ??= 4760 cadre medicale pot fi echipate TIMP DE O SAPTAMANA !!,CE VA BUCURATI CA PROSTII ??,pentru pandemia asta trebuie sa vina un avion pe saptamana ,iar distributia sa se faca sub semnatura numai de catre armata !!,CORUPTIA ESTE LA COTE MAXIME SPECULA SE FACE CU ORCE MATERIAL DE PROTECTIE . Socotind programul de 8 ore x 3 ture /zi pentru toti cei care asigura desfasurarea activitatii medicale .

 5. Sa speram ca aceste combinezoane nu sunt toate de 1,5 m, cum am auzit ieri la TV intr-o discutie…..[Leo]

 6. Daca urmariti la 1307 cazuri au vindecari de 310, daca calculati este o rata de 23,7% cei vindecati. China a spus ca a folosit medicamentul japonez Favipiravir. Pe japonezi i-a intrebat cineva cum au reusit sa vindece atat de multi? Experienta lor in tratare au cerut-o OMS lumea medicala? Poate antiviralul lor este mai bun decat antimalaricul, care are atetea efecte de te ingrozesti numai cand citesti pe wiki in engleza…

 7. Pensii speciale , acesta este secretul, de acea Romania nu are bani sa investeasca in halate si masti , nu are bani sa mareasca alocatiile la copii , nu are bani pentru drumuri etc , pentru ca MAI ul isi plateste tinerii pensionari dupa 20 de ani de munca cu pensii de cateva ori mai mari decat salariul avut in functie ,
  Iar aceste drepturi sunt dobandite dupa o acctivitate care era menita sa zadarniceasca prinderea hotilor bancari , din industrie etc pentru ca statul austriac sa devina proprietar al Romaniei . Halal osteni romani .

  • Cea mai simpla rezolvare ar trebui sa fie impozitarea progresiva la pensii. Celui cu 30 000 lei/luna sa-i bage si 90% impozit peste un anumit plafon. Au si promis asa ceva inainte de alegerile ptr PE si pezidentiale: ,,Vom termina cu pensiile si salariile nesimtite”……[Leo]

 8. Coreea de Sud este singura tara care a castigat lupta cu virusul Wuhan, semn ca materialele folosite sunt de cea mai buna calitate, nu chinezarii. Trebuie sa imprumutam si metodologia si protocoalele lor, nu doar echipamentele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.