Copiii se întâlnesc cu Moş Crăciun la Opera Naţională Bucureşti

În pragul de sărbătorilor de iarnă, Opera Naţională Bucureşti a pregătit pentru cei mici, dar şi pentru părinţi şi bunici, un program special de evenimente dedicate Crăciunului.

Călătoria prin lumea colindelor şi a jucăriilor începe sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 16.00, în Foaierul Operei Naţionale Bucureşti, unde sunteţi aşteptaţi la un concert de muzică şi poezie intitulat “Crăciunul copiilor”. La spectacol va participa “Corul de Copii” al Operei Naţionale Bucureşti, condus de dirijoarea Smaranda Morgovan, alături de două invitate speciale, soprana Adriana Dumitriu şi mezzosoprana Sorana Negrea, acompaniate de pianistele Lidia Butnariu şi Eugenia Şandru. Un grup de actori va întreţine atmosfera şi va recita poezii având ca temă sărbătoarea Crăciunului în lirica universală.

Duminică, 22 decembrie, sărbătoarea continuă la Opera Naţională Bucureşti, unde copiii îşi vor face un nou prieten: Trombonul. Începând cu ora 11.00, în Foaierul Galben al teatrului, soseşte un invitat special, “Trombonul îndrăgostit”, care, alături de amicii lui (Tuba, Instrumentele de percuţie), vor interpreta cântece de Crăciun celebre şi colinde româneşti. Spectacolul, realizat de artişti instrumentişti din Orchestra Operei Naţionale Bucureşti şi de un grup de elevi ai “Studioului de Balet pentru Copii” din cadrul aceleiaşi instituţii, este interactiv.

În 23 decembrie, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti se redeschide “Magazinul de păpuşi”. Spectacol “Magazinul de păpuşi”, devenit tradiţional (eveniment aflat la a 25-a ediţie), este creat de elevii “Studioului de Balet pentru Copii”, condus de Magdalena Rovinescu. Printre invitaţi se numără elevi ai Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti şi ai Centrului “Arte nella Danza città di Ancona” (Italia). Invitatul special al evenimentului este Vlad Toader, balerin al Operei. În fiecare an, copiii care studiază arta dansului la ONB îşi prezintă cele mai frumoase dansuri, deseori premiate la festivaluri şcolare din străinătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.