Cum va fi vremea în această vară

Meteorologii prognozează o vreme deosebit de caldă pentru această vară, cu temperaturi care vor atinge 40 de grade Celsius. Chiar şi în septembrie, temperaturile se vor menţine la peste 30 de grade Celsius. Cea mai călduroasă lună a verii va fi iulie. În estul şi în vestul ţării, românii se vor avea parte de o secetă extremă.

În luna iunie, regimul termic se situează în limite apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului. Cantităţile lunare de precipitatii vor înregistra valori sub normele climatologice local în sudul, sud-estul, estul şi vestul ţării, iar în centru şi nord sunt posibile cantităţi peste mediile multianuale.

În iulie, temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile climatologice în sud-estul ţării şi local în sud, iar în celelalte regiuni vor avea valori apropiate de normal. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi în general deficitare, exceptând zonele centrale şi vestice, unde acestea vor fi apropiate de normele climatologice.

Vremea va rămâne aproape la fel de caldă şi în august. Scad uşor temperaturile faţă de iulie, cu aproximativ două grade. Doar în nordul şi în centrul ţării va fi o vreme normală pentru luna august. Vor fi ploi puţine în mai toată ţara, iar cel mai rău va fi, din acest punct de vedere, în sud şi în sud-est.

În septembrie, în prima lună de toamnă calendaristică, va fi cald, temperaturile vor fi peste medie în sudul şi în estul ţării, şi local în celelalte zone. Scapă de secetă locuitorii din centru şi nord. În restul ţării, ploile vor fi puţine.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.