Kriszta Incze şi Cătălina Axente s-au calificat la JO de la Paris

Luptătoarele române Kriszta Incze şi Cătălina Axente s-au calificat, vineri, la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, după un parcurs fără greşeală la turneul preolimpic mondial de la Istanbul.

La cat. 62 kg, Kriszta Tunde Incze a învins-o în optimi pe australianca Nachi Masuda, în sferturi a trecut de chinezoaica Jia Long, iar în semifinale a câştigat meciul decisiv cu belarusa Veronika Ivanova.

Cătălina Axente a învins-o în optimile cat. 76 kg pe lituanianca Kamile Gaucaite, în sferturi a dispus de franţuzoaica Pauline Denise Lecarpentier, iar în semifinale s-a impus în faţa belarusei Anastasia Zimiankova.

În cadrul cat. 57 kg, sportiva română de origine ucraineană Kateryna Zhydachevska a fost învinsă în preliminarii de cubaneza Yaynelis Sanz Verdecia.

La cat. 68 kg, Alexandra Nicoleta Anghel a învins-o în preliminarii pe italianca Dalma Caneva, în optimi s-a impus în faţa kazahei Elena Şalîghina, în sferturi a trecut de letona Elma Zeidlere, dar a pierdut semifinala cu indianca Nisha Nisha.

Anghel va mai avea o şansă de a ajunge la Paris, dacă va câştiga meciul pentru bronz şi barajul pentru JO 2024 cu cealaltă medaliată cu bronz a categoriei.

La greco-romane, în cadrul cat. 60 kg, Răzvan Arnăut a câştigat meciul pentru bronz cu polonezul Michal Tracz, însă a pierdut barajul olimpic cu sârbul Georgij Tibilov.

La cat. 87 kg, Nicu Samuel Ojog a pierdut în recalificări în faţa polonezului Arkadiusz Kulynycz.

România participă la turneul preolimpic mondial de la Istanbul cu 13 sportivi, fiind reprezentată de patru la lupte libere masculin.

România are acum patru luptători calificaţi la JO 2024, după ce Andreea Beatrice Ana a obţinut biletul la turneul preolimpic european de la Baku, Alin Alexuc-Ciurariu s-a calificat joi, iar Kriszta Incze şi Cătălina Axente, vineri.

Team Romania are în acest moment 85 de sportivi calificaţi la JO 2024, la 12 sporturi. Halterofilele Mihaela Cambei (cat. 49 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg) sunt şi ele calificate, dar lipseşte oficializarea.

Sportivii români calificaţi la JO 2024 până în acest moment:
Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);

Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);

Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);

Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 – 500 m);

Canotaj (44 locuri cotă): dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;

Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă – echipa feminină; Andrei Muntean;

Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;

Lupte (4): Andreea Beatrice Ana (lupte libere, cat. 53 kg), Kriszta Tune Incze (lupte libere, cat. 62 kg), Cătălina Axente (lupte libere, cat. 76 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, cat. 130 kg);

Polo pe apă (13): 13 locuri cotă – echipa masculină;

Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);

Tenis de masă (4): 3 locuri cotă – echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt);

Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.