Mai degrabă vom circula prin tunelele dacilor, decât prin metroul lu Boc

Analiza Ziar de Cluj

Primarul Emil Boc a ajuns să se laude că se fac foraje pentru metrou, asta deși forajele trebuiau finalizate de mult, după cum susține ministrul Investițiilor care s-a arătat îngrijorat de întârzierile de la proiectul metroului clujean. Clujenii cred că Boc își simte scaunul amenințat de a ajuns să profite electoral de orice proiect sau eveniment.

„Eu cred ca tu vrei sa faci o fântână până în iunie. Prostești oamenii aiurea. Două proiecte de metrou, viteze diferite de implementare. Ministrul Investițiilor, Adrian Câciu, se declară îngrijorat privind întârzierile în execuția metroului de la Cluj, unde nu există selectat dirigintele de șantier și nu s-a delimitat zona lucrărilor. Metroul lui Boc ar avea întârzieri”.

„Poate dați și de petrol și gaze căci aere aveți destule!”

„Si poc, dai de sare. Singurul oraș din lume care o să aibă metrou prin salină.”

„Exact acum, înainte de alegeri …fraieri sunt clujenii că pun botul la minciunile Domnului Boc. Să vedeți după alegeri, se stopează tot și …gata cu metroul. Peste patru ani aceeași minciună…. METROUL ÎN CLUJ”.

„A câta tură de foraje? În Mănăștur au fost două ture deocamdată, dar se poate și mai mult. Să nu uiți să ne spui ce au găsit în curtea Primăriei. Înafară de incompetență, că de aia știm”.

„Mai degrabă vom circula prin tunelele dacilor, decât prin metroul lui Boc”, au comentat ironic clujenii.

Între timp, Boc susține că în iunie încep lucrările la metrou, din Florești, pentru a deservi Spitalul Regional de Urgență a căror lucrări au fost inaugurate sâmbătă.

„La solicitarea Guvernului am inversat locul de începere al lucărilor la metrou din Sopor și începem din Florești, pentru a putea asigura un mai bun acces la Spitalul Regional de Urgență. Suntem în faza obținerii autorizației de construcție și în mai, cel târziu în iunie încep lucrările din Florești la metroul pentru Cluj-Napoca, metrou care până în 2026 trebuie să aibă șapte stații finalizate le nevel de tunel și armătură, de finalizat în totalitate, până în 2031, conform graficului. Avem contract de finanțare prin PNRR, avem contract semnat cu Guvernul României după PNRR, avem firma care a câștigat licitația, am pregătit documentele tehnice”, a declarat Boc.

Dar asta nu este totul. Tot în iunie vor începe lucrările și la primul tronson al Centurii Metropolitane, cel care leagă Florești de Cluj. E vorba de un lărgirea drumului la șase benzi pe o porțiune de doi kilometri.

„Tot în iunie vor începe lucrările la primul tronson al centurii metropolitane, Florești- Cluj-Napoca. Se va lărgi carosabilul de la patru la șase benzi cu bandă dedicată pentru transportul public, și bandă dedicată pentru Spitalul Regional de Urgență”, a mai declarat Boc.

După cum știți, alegerile locale vor avea loc în 9 iunie. Așteptăm cu interes să vedem dacă lucrările vor începe înainte de această dată căci dacă nu, sunt șanse mari să nu mai fie la fel de multă grabă, cel puțin până la a două rundă de alegeri, cea din toamnă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

19 Comentarii

 1. acest hrusciov de pd,pdl, pnl ce a taiat 25% din salariile românilor ca premier trebuie cercetat si ancheta penalptabuz in serviciu. purtatorul de sacose ale eudrea, nu maipote fi votat nici primar de rachitele.ajunge. oamenii lui petrov,macovei, kovesi, drea, blaga, videanu, berceanu,udrea au intemeiat statul paralel, subteran si legalzat ticlsa, incompetenta, minciuna, hotia,

 2. hAURistii circula prin tunelul dintre Sfinxul din Bucegi si cel din Egipt, adica dintre utecizdul Boc si nimeni Simion.

 3. Poate da poate nu.
  Pana una alta Boc a dezvoltat Clujul ca nimeni altul. Felicitari si multumim.
  Alexa de la Ziar de Cluj e un tip plin de venin un taliban de presa specialist in santajuri si articole pe bani.

 4. La ce se distribui la Untoldul bocului votacilor nu le mai trebuie tunele si metrou, mai degraba ei incep sa zboare prin al saptelea cer.

 5. Dar care erau celelalte modalitati de iesire din criza economica,stii?Erau mai bune sau mai rele? intreaba economistii care se pricep!

 6. greseala lui Boc este ca nu-si controleaza subalternii, nu iese pe teren, unii angajatii sunt stat in stat. daca in cluj napoca lucrezi la primarie om te-ai facut, nu-ti pasa de nimeni, de bunul simt. Mi-a placut o vorba a lui Boc cu luatul capacelor de catre dansul vizavi de cum isi fac salariatii atributiile. Acum ca nu sunt gata documentatiile pentru investitii mare parte din vina o au angajatii, viceprimarii …si in final el ca nu urmaredte fisele posturilor, procedurile. Din lalaitul presei de Cluj viceprimarul maghiar din Cluj N care are in raspundere Cultura și-a batutt joc de staruile romanilor din oras si bietul Boc și-a luat capace de la locuitori…

 7. Fac pariu pe orice ca Boc va reusi sa faca metrou in Cluj(ii). Boc este serios si are vointa.
  Sa-i vad atunci pe toti tembelii care fac mistouri, daca vor mai ranji.
  La fel radeau si niste imbecili de mine cand spuneam ca voi face o sectie sa lucreze bine. Nu credeau. Pe urma veneau sa vada ce am facut, ca sa le mearga si sectiile lor. Aveau nisate moace spasite de-ti venea sa-i scuipi……[Rumburak]

 8. Primarii de dreapta ingrasa porcul in ajunul alegerilor.

  Boc patru ani n-a avut timp sa de lucru fix inainte cu o luna de sfarsit de mandat. Ba si sustine ca termina etape importante in 2ani de , bine ca nu zice ca inainte sa-si inceapa un nou mandat de primar pe viata. Boc este unic de nenlocuit. Fara Boc se va desfinta functia de primar la Cluj.

  In alte parti unde deja era metrou s-a stat cu ani pana sa se dea in primire statii noi gata de folosinta, la Cluj e campanie…
  PNL se lupt cu coruptii, cu penalii de la PeSeeDee impreuna cu USR, pana s-au vazut impreuna la guwernare si propaspat comasati si-au multumit pentru comasare. Au uitat de penali, corupti

 9. – YöÝ! No, dar la Cluuuji no nu s-o pomenit oşa ceva, yooy! No sigur ăia care o făcut găurile la tunel erau mitici răgățeni infiltrați să saboteze gloria celui mai mare oraş al lumii! Şi pentru că la Cluuuuuuuuji se trăieşte în Secolul XXIII, noi o să ne facem tuneluri suspendate aeriene, yöý!

 10. Firma ce-a făcut hudele-n oraș este întradevăr din București, este a unui israelit. Să vină gheșefturile!
  PS Acuma tot Ardealul e pe un munte de sare, nimic nou. Treaba cu „vai am dat de sare” este doar pt a umfla, cu trompa nu cu pompa, costurile și așa nesimțite. Mulți bănuie că nu va fi nici un metrou, vor fi doar studii peste studii din care se vor adăpa destui. De altfel nici nu are rost, orașul este de-a lungul Văii Someșului (Mic) ce-i îngustă, mărginită de dealuri; se poate face doar o linie și nu are rost doar pt atîta.
  PS Încă o dovadă că totul e gheșeft este faptul că se știe ce-i în pămîntul țării. Intreprinderea de Prospectări și Explorări Geologice, IPEG, cu asta se ocupa.

 11. Piticul atomic Boc de Rachitele nu are de unde sti,el era la pasune cu gistele,ca in anii 1970-1980 se discutain urbe ori pe coridoarele Politehnicii(Mecanica si Electrotehnica)de un proiect de tip monorai pe firul riului Somes ce strabate Clujul.Acest proiect avea aceasta axa principala de transport public iar perpendicular pe aceasta linie erau traseele autobuzelor ori a troleybuzelor;un fel de arbore cu ramurile sale.Acest proiect nu necesita nici o gaura prin pamint,astfel usor de realizat,ecologic,modern.Nu se va realiza nici un metrou la Cluj,ca nu se justifica,ce sa aiba doar doua statii si acelea la capete!

 12. Or fi foraje geotermice verticale , iar Boc s-o fi intimidat săracu. Clujeni răi, continuați să îl votați pe ăla de ”urla” la ordinul lui Nicu (Ceaușescu)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.