Liverpool l-a ales pe succesorul lui Klopp

Olandezul Arne Slot, care a pregătit-o în ultimii trei ani pe Feyenoord Rotterdam, va fi antrenorul lui Liverpool din sezonul viitor, înlocuindu-l pe germanul Juergen Klopp, a anunţat luni clubul din Premier League, citat de Reuters.

„Liverpool Football Club poate anunţa că Arne Slot a ajuns la un acord pentru a deveni noul antrenor principal al clubului, preluând oficial funcţia la 1 iunie 2024, cu condiţia obţinerii unui permis de muncă”, a indicat gruparea de pe Anfield într-un comunicat. Durata contractului lui Slot nu a fost precizată.

Presa olandeză informase încă din aprilie că Liverpool a demarat discuţiile cu Feyenoord pentru a-şi asigura serviciile lui Slot, legat prin contract de clubul din Rotterdam până în 2026.

Olandezul, în vârstă de 45 de ani, a condus-o pe Feyenoord la câştigarea titlului în Eredivisie în sezonul trecut, iar în această primăvară a cucerit Cupa Olandei cu gruparea din Rotterdam, care a încheiat pe locul 2 ediţia 2023-2024 a campionatului, după PSV Eindhoven. În 2022, Feyenoord a jucat finala Europa Conference League.

Juergen Klopp a anunţat în ianuarie că va părăsi echipa FC Liverpool la finalul acestui sezon, din cauza epuizării, după o colaborare de aproape nouă ani care a început în octombrie 2015.

Klopp, care le-a mai antrenat pe Mainz 05 (2001-2008) şi Borussia Dortmund (2008-2015), a câştigat opt trofee cu Liverpool: un titlu în Premier League (2020), Cupa Angliei (2022), Liga Campionilor (2019), Supercupa Europei (2019), Cupa Mondială a Cluburilor (2019), Supercupa Angliei (2022) şi Cupa Ligii engleze (2022, 2024).

Liverpool a încheiat Premier League pe locul 3 cu 82 de puncte, după Manchester City (91) şi Arsenal (89).

Klopp a primit un omagiu vibrant din partea lui Liverpool, duminică, la ultimul său meci pe banca tehnică a echipei, câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton, cu ovaţii în picioare, eşarfe cu chipul său şi apoi o ceremonie grandioasă.

Numele lui Slot a fost menţionat şi în legătură cu Tottenham Hotspur, în vara trecută, înainte ca londonezii să-l angajeze pe australianul Ange Postecoglou.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Klopp e vaccinat, se infuria pe cei ce nu se vaccinau. Succesuri klopp antrenor excelent spalat pe creieri sau in plop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.