Trafic de droguri în stil mare

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au reţinut 12 persoane cercetate în dosarul penal de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe dopante cu grad de mare risc, în legătură cu care au fost efectuate joi 34 de percheziţii domiciliare în judeţele Cluj, Argeş, Ilfov şi municipiul Bucureşti, precum şi într-o unitate de penitenciar.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea a 12 inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu substanţe dopante cu grad de mare risc, operaţiuni ilegale cu precursori de droguri, trafic internaţional cu substanţe dopante cu grad de mare risc, spălare de bani şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Cluj.

Potrivit sursei citate, în urma percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate peste 4 tone de substanţe, cutii (de ordinul miilor) ce conţin substanţe lichide, fiole cu substanţă lichidă, blistere din material plastic folosite la ambalarea şi depozitarea fiolelor, aproximativ 60 kilograme de substanţă albă solidă, aparat de vidat, laminator, maşini de etichetat, role conţinând etichete, cântare, pungi cu substanţă pulverulentă de diferite culori, comprimate, seringi, recipiente din sticlă ce conţin steroizi lichizi, recipiente din sticlă şi plastic ce conţin substanţe lichide, cutii de carton ce conţin recipiente din sticlă şi plastic, ustensile şi obiecte de uz farmaceutic şi casnic, aparate de filtrat sau umplut recipiente, saci cu substanţe pulverulente, bidoane cu substanţe lichide.

Totodată, au fost ridicate sumele de 1.797.547 lei, 33.285 euro, 1.200 dolari, 1.500 CHF şi 430 GBP, înscrisuri, ceasuri de lux, 7 autoturisme a căror valoare depăşeşte 600.000 euro (din care 5 au fost deja predate către ANABI), precum şi alte mijloace de probă.

În cursul zilei de vineri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor reţinuţi.

De asemenea, procurorii DIICOT au formulat propunere de arestare în lipsă a unui inculpat care se sustrage urmăririi penale.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, experţilor criminalişti din cadrul IPJ Cluj şi IPJ Argeş, jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi inspectorilor din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj.

Activităţile au fost realizate cu sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. De fapt mafiotii din Kolozsvar au treaba cu intrusii sudisti care le perturba activitatea lor mafiota. Asta este adevarul.

  2. voi ii prindeti pe cei mici si ii lasati sa prospere pe ai mari… UOICRIZIE SI CRIMA ORGANIZATA!

  3. AU DEZLEGARE DE LA BOK! MOKANII SI TZAPINARII , NEAMURILII LUI ” PITICUL DE GRADINA ”…AU ACOPERIRE , DECI, ” TREABA MERGE ” .!! CEI CE N-AU ” DECARTAT ”, LA TIMP , SAU PREA PUTIN , SUNT PASIBILI DE PROBLEME CU ” JUSTITIA ” DE CACAT , DAR, SE REZOLVA , PANA CAND , PROSTII ASI DAU SEAMA CARE-I TREABA CU ”DONATIILE ” SI SPRE CINE MERG ACESTEA …

  4. Ce constat este ca procesele traficantilor de droguri dureaza la nesfarsit, iar pedepsele sunt simbolice. Tot felul de vedete de carton sunt lasate in pace. In schimb, media romaneasca s-a inflamat cand justitia din Malaezia l-a condamnat la moarte pe acel Gologan, prins cu droguri. Pana la urma i s-a comutat pedeapsa si va face 20 de ani acolo. Daca nu-l prindeau, la ora asta era mare jmecher cu BMW si platea politisti sa-l serveasca. Pentru copiii si tinerii nostri este pericol imens. Si banuiesc ca in spatele retelelor de traficanti sunt tot calugarii de la manastirea Secu, care se imbogatesc si pe calea asta. Drogatul ala care a ucis doi tineri e pe cale sa scape.

  5. 4 tone de droguri, gasite de Politie in „raiul” lu’ Boc ? Cum au intrat in oras, si in Tara pe sub nasul vamesilor ? Milioanele Euro pe aceste droguri, in buzunarele caror sefi intra ? Vai de copii nostri…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.