Soarta lui Netanyahu și a unor lideri Hamas depinde de o româncă

O româncă va decide asupra cererii procurorului-şef al Curţii Penale Internaţionale (CPI) de emitere a unor mandate de arestare împotriva  premierului Netanyahu, a ministrului israelian al apărării Yoav Gallant şi a trei lideri Hamas.

Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale (CPI) urmează să se pronunţe asupra cererii formulate luni de procurorul-şef al acestei instanţe de emitere a unor mandate de arestare împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu, a ministrului apărării Yoav Gallant şi a trei lideri principali ai grupării islamiste palestiniene Hamas. Cei cinci sunt acuzați de presupuse crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în Fâşia Gaza, transmite Reuters.

Cererea procurorului va fi înaintată unei camere preliminare, din care fac parte trei magistraţi, respectiv preşedinta completului, Iulia Motoc din România, Maria del Socorro Flores Liera din Mexic şi Reine Alapini-Gansou din Benin.
Procurorul Karim Khan de la Curtea Penală Internaţională (CPI) a declarat luni că a cerut emiterea unor mandate de arestare împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu şi a ministrului apărării israelian, Yoav Gallant, pentru crime de război şi împotriva umanităţii, precum „înfometarea deliberată a civililor” ca „metodă de război”, „omucidere intenţionată” şi „exterminare şi/sau asasinat”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

35 de Comentarii

 1. O soroshista romanca-care a albit o plagiatoare notorie a ajuns sa ceara arestarea unui patriot care lupta cu terorismul ? O noua dovada a Inexistentei ! Dupa ce din prostia johannistului romanii si-au stricat vechile relatii cu chinezii construite in atatia ani, acum riscam sa stricam relatiile cu singurii prieteni pe care ii mai avem in lumea aceasta.

 2. Din punct de vedere „POLITIC” cererea Mandat de Arestare este o BOMBA mass-media mondiala.
  Din punct de vedere „JURIDIC” cererea este NULA,deoarece Curtea Penala Internationala,” NU are jurisdicție” in Israel.
  Pariu 1/100 ca Completul de trei judecatori CPI,vor RESPINGE solicitarea Procurorului-sef.

 3. Benjamin Netanahui și Yoav Galant acuzati de PRESUPUSE CRIME DE RAZBOI,PE NEDREPT🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

 4. Pentru dreptate mai bine te dai pe mana celui mai feroce canibal din jungla tasmaniana decat pe mana justitiarei basiste Motoc.

 5. Acest mandat împotriva Lui Netanahui și Galant vin după ce a murit președintele iranian Raisi ,e clar Ca s.au intrecut ,limitele și liniile roșii și situația poate lua o întorsătură cu adevărat periculoasă și CPI vrea sa.o dreagă dar iranienii sânt convins că vor 5ace și vor executa procedura.

 6. Justiție divină? Rabini ultra-ortodocși din Israel susțin că prăbușirea elicopterului este pedeapsa lui Dumnezeu pentru președintele Iranului Ebrahim Raisi

  -a purtat masca;
  la fel si ayatollahu si bibi,
  nu ne intereseaza exact soarta lor.

 7. Nu se va intimpla nimic ,totul este doar o sceneta de teatru la fel cum vedem ca se intimpla la ora actuala .Chiar nu vedeti cum zilnic se joaca tot felul de scenete ,se face galagie mare ,dupa care apar altele si totul intra sub tacere ,fara sa se intimple nimic.Si tot asa zi de zi oamenii sint dusi cu zaharelu ,mintiti si nu se intimpla nimic concret.Dovada este dosarul evenimentelor din 1989 ,dosarul mineriadei si lista acestor dosare care se deschid si se inchid de ani de zile continua .De facut nu se face nimic ,la fel va fi si de acum inainte .

 8. CPI e un fel de ONG pe care nu-l recunoaste nici o mare putere. Cererea procurorului e o vrajeala politica varzo-caprista. Ma abtin de la alte comentarii ca ma ciocnesc cu corectitudinea politica.

 9. E pe cale de a se crea un precedent.
  Cand ies nemotivat la atac impotriva lui Trump atunci inseamna ca sunt siguri pe ei de reusita.
  Asta e! Suntem o lume de condusi, nu de conducatori. Nu suntem in stare sa ne aparam nici mortii.

 10. 2-1 o sa-i scape pe israelieni, 3-0 o sa emita mandate pentru palestinieni… rromanca si aia din Benin stiu deja ca trebuie sa salveze israelienii… in „rules based order”, aia care ucid 12-15k copii, comit asasinate, ocupe nelegal teritoriile altor state, infometeaza populatii sunt „in legitima aparare”, iar aia care au ucis cam 1000-1200 sunt vinovati de „terorism”

 11. posibil sa nu existe decit un singur verdict asa cum il cere realitatea faptelor, indiferent cit de mult bat cimpii americanii si israelienii. timpeniile care-i trec prin cap lui gatz arata nivelul de primitivism, care de fapt defineste natura actiunilor autoritatilor israeliene.

  numai ca lista trebuie extinsa cu foarte multi alti fosti si actuali presedinti si prim ministri, inclusiv case regale!

 12. Nu vă mai obosiți , dreptul internațional a fost aruncat la cos de mult. Marile puteri dănțuiesc pe hoitul ONU ! Noi ne așteptăm ”salvatorii” în liniște. Sunt curios cât de mari vor fi ”țarcurile” în care vom fi închiși (pentru binele noastre)

 13. În aceeași ordine de idei, toate administrațiile murikane de la JFK încoace ar trebui să treacă pe la TPI, mai puțin J. Carter, R.Reagan și D.J.Trump.

 14. ‘Încrengături’, atunci când CPI incriminează ‘partea adversă’ este de aplaudat, CPI ‘câh’ când sunt incriminați ‘protejați’, se proferează chiar și amenințări. In topic: SUA, Rusia, China, Irak nu au ratificat statutul CPI. Este sigură incriminarea Hamas.

 15. @ tomlin . O fi împricinatul patriot, numai că se pune întrebarea „ ce fel de patriot este”. Unul care aplică metodele și tehnicile folosite de naziști , de exterminare, așa cum au făcut-o naziștii cu poporul său, în urmă cu ceva decenii, nu prea este patriot. Ceea ce ție nu ți-a plăcut, altuia nu-i face. Cererea de mandat are motive prea blânde față de realitatea din zonă.

 16. Fiecare teologie și fiecare ideologie, este un efort în hipnotism și autohipnotism. Dacă există un lucru pe care toată lumea îl știe de bun simț – când sunt în „mințile lor bune” și nu hipnotizate – este că „toate generalizările sunt periculoase” și că, cazurile individuale sunt fiecare unice. Funcția hipnozei teologice și ideologice este de a uita acest bun simț și de a urma un program-robot care te sustrage de la responsabilitatea de a gândi și simți în fiecare situație unică. Nu doar Teologia sau Ideologia celorlalte factiuni sunt nefaste: toate Teologiile și Ideologiile sunt nefaste. Sunt o formă de somnambulism în care putem face lucruri monstruoase pentru că nu suntem în viață, treji și conștienți de cine suntem, unde suntem și ce se întâmplă în jurul nostru.

 17. @marin – a recomandat-o diploma de la Fundatia pentru o societate deschisa… e din astia cu nashu’, nato si sorosh in suflet

 18. TRUMP e „pazit” de cine trebuie si evident azi poate s-o faca … 😉

  altfel, era deja arestat dupa … straniul de misteaux 😉 pre-ghicitul august (2023) … 😉 … ala cu Mar-a-Lago
  si dosarele alea gasite … doar copertile 😉
  (continutul lor preanuntat-ascuns 😉 salvandu-l pe Marele Blond de soarta lui „JFK”-> au si „ei” limite in ce-si pot permite „democratic”-„legal” sa faca ! TRUMP, evident nu e singur ! 3301 ?)

  Nu m-as mira ca intreg balciul mondial RUSO-IUDEU azi sa fie (dupa retragerea democrata din AFGHANISTAN)
  un minutios plan IN TIMP al celor invinsi la 911 …
  de-a-si recupera puterea … uzurpata ! DA! Cica si pe PENTAGON au cazut „avioane atunci 😀 😀 😀 ! 😉

  Spun asta pentru ca e deja vizibil ca „nulandierii” pierd massiv (NULAND s-a auto-demis prea tarziu pentru ca evreii sa nu fie invinuiti de pierderea ukrana 🙁 insa … E de rau daca-s AZI condamnati PUBLIC de 😮 GENOCID ! SEMN ca piede puterea mondiala ! 🙁
  asa ceva, EVREILOR, le era de ne-imaginat la inceputul domniei lui BIDEN ! 😉
  🙁
  TOATE CELE BUNE !
  Subteran s-a linistit lupta … TRUMP a deja, de facto, precum premeditat planificat -> a castigat !

  Predictiile misteriosului mishteaux … departe de-a fi o gluma jurnalistica 🙁 s-au prea punctual straniu-adeverit pentru a nu trezi suspiciuni (chiar de razboi hybrid eventual -> insa: razboiul cui, ca dupa 911, al rusilor in nici-un caz ! 😐 )

  DA DOAMNE ROMANULUI MINTEA DE PE URMA !
  (credeti ca RO v-a musca momeala „NATO” … „PATRIOT”, ca singura tara din … NATO ademenita s-o faca ?)

  SHALOM !❤️
  (oitzo, miorito, barsano … ti-e clar ca mishteaux a genial pre-castigat pariul pe Trump … folosind in teoria moderna a haosului determinist un „fluture brazilian” si-o „synagoga din Nord” 😐 pentru a face URAGANE … unde le uimiti vedem in lume … acum ? 😮 )

 19. … asta- doamna cu flacăra violetă și valvarea lui Băse la referendum? adică aia care a executat ordinele pentru salvarea slugii Băsescu și implementarea agendei de jefuire și subordonare a României? Sigur rezolvă ea problema lui Bibi …

 20. @marin …. uite cum a ajuns acolo doamna: cam cum a ajuns la Curtea Constituțională a României, unde a făcut exact ce au cerut cei care ne conduc din afară: cCandidatura Iuliei Antoanella Motoc (44 de ani) pentru un post de judecător CCR a fost asumată de UNPR, la propunerea PDL şi a grupului independenţilor.

 21. ,,Predictiile” misteriosului mishteaux … departe de-a fi o gluma jurnalistica, sunt un delir pseudo-intelectual narcisistic derivat din pseudo-ideologia salvaționistă promovată de sectanții analfabeți din MAGA Flat Brains în beneficiul unui pseudo Mesia. Narcisiștii prezintă adesea simptome specifice, inclusiv: grandiozitate și importanță de sine, sentiment de special și unic, fantezii de perfecțiune și superioritate fata de alții, nevoia imperioasă de laude și atenție, bla bla..

 22. Ar fi cum zici daca
  straniul avertisment taman inaintea scurgerii de informatii privind offensiva urkana
  „PENTAGON-ului i se vede-n carti” n-ar fi fost arhivata in paginile „COTIDIAN”-ului
  inainte descoperirii lui …JACK TEIXEIRA !

  Fara sa zic de alte predictii precum „necaz si POGROAME-n Israel” (desi SULLIVAN yankeul, zicea inca 2-oua saptamani inaintea „7 octombrie” ca in ISRAEL totu-i OK 😛 )

  Sa nu uit 😛 … vecine … chiar si faza cu un pre-anuntat GENOCID (obligat tacut de yankei) taman la ora 19 in 7 octombrie
  implicand o …asa numit-consacrata: „SOLUTIE FINALA … la filisteni!

  AUD … batrane ? Are sens ce spune IQ=155 … adica oricum IQ>145 … mishteaux = TATA LOR ! (castigatorul PARIULUI pe MARELE BLOND !)

  SHALOM ! De-i fi sau nu …evreu ! PUP ! Imi plac desteptii insa nu urasc prostii-NEFUDULI !❤️❤️❤️🤔

 23. Se vorbea prin sat ca gagica e rea rău de mușcă. Ba chiar ca e nimfomana. Dacă o liniștesc înainte de judecata e cuminte și nu face nefacute, adica rele. Altfel…

 24. E asta p predictie (acum la Byby) implinita ? 😛 -> 🥲🥲🥲”NETANYAHU va sfarsi rau !”🥲🥲🥲
  (ante-stia prophetul MAGA 😛 despre ce urma sa … urmeze 😮 ? ca-n cazul aglomerarii pre-factuale FICO-IRAN ?)
  ______________
  „TATA LOR spune:
  07 MAI 2024 LA 8:00
  @Imre

  Asa ca desi l-ai citit (la timp?) pe straniul mishteaux si ale lui uimitoare predictii
  inca crezi ca MOSSAD-ul nu ante-stia de … „7 octombrie” ?

  Daca-i asa de ce ante-stia mishteaux de pogroame si dece inca din CHIAR „7 octombrie” se stia ca urmeaza un GENOCID despre care USA va interzice (o vreme) sa se vorbeasca descis ?

  Cum crezi tu ca (evident) ante-stia mishteaux si nu ante-stia MOSSAD-ul ? 😐

  NETANYAHU va sfarsi rau ! TALMUDIC ! 🙁
  SHALOM ! ❤️

  (fi-ti pe faza ca ce urmeaza-n 27 mai ca sa re-vedeti ce poate un PROPHET REAL ! N-o spun cu rautate ! 🙁 Oriocum e deja trist … PS: cum ante-spuneram RUSSIA va folosi in toamna NUCLEARE TACTICE … de care are si in TRANSNISTRIA 😐 ! Nu glumesc ! Pentru e deja prea graaav ! comicitatea situatiei a disparut de mult … ramasa e doar mahnirea fara speranta ! 🙁 )”
  __________
  PS: cred ca sti se se alege de cei care rad de propheti REALI 🙁 !
  Mie mi-ar fi groaza sa-l vorbesc, nu doar pentru ca e evreu si are precum evreii mereu ❤️ dreptate, de rau pe MISHTEUAX !

  SHALOM ! 🤫

 25. ADICA DEMISIILE ALEA LA NIVELUL INSTITUTILOR DE SECURITATE IN ISRAEL SANT NISTE ,,PRAF IN OCHI,,PENTRU CEI MICI???😉NU CA NU AR PUTEA FI ,CA SA FII CREDIBIL TREBUIE SA FACI SA PARA CA.I ADEVARAT😁

 26. @GHIA > iti doresc vecinatatea cu niste teroristi care iti sar gardul si iti omoara toata familia. Sanatate, de restul se ocupa Hamasul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.