Mandate de arestare pentru Netanyahu și liderul Hamas (video)

Curtea Penală Internațională (CPI) solicită mandate de arestare pentru liderul Hamas Yahya Sinwar și pentru prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant.

Cei doi sunt acuzați de crime de război și crime împotriva umanității în urma atacurilor din 7 octombrie asupra Israelului și a războiului ulterior din Gaza, a declarat procurorul șef al curții Karim Khan 

Khan a spus că acuzațiile împotriva Sinwar, Haniyeh și al-Masri includ „exterminarea, crima, luarea de ostatici, viol și agresiune sexuală în detenție”

Acuzațiile împotriva lui Netanyahu și Gallant includ „provocarea exterminării, provocarea de foamete ca metodă de război, inclusiv refuzul aprovizionării umanitare, țintirea deliberată a civililor aflați în conflict”, a spus Khan

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

29 de Comentarii

 1. Așteptăm trolii Ong-ului Gyuri să vină la mâncat rahat globalișt, articolul are consistenta dorita de trotinetari

 2. Ai (editat) Bibi roaga-te la Iisus sa fii prins in Romania ca sa faci si un dusi pana la Haga…

 3. Acum Congresul USA a luat o palma peste ochi. Sa vedem cate codobature din administratia de peste ocean vor lua pozitie, fata de decizia ICC

 4. Si-au dat foc la valize porcurorii de la CPI. Sunt curios cat le-a mai ramas pana la cazarea la Guantanamo mai ales cel cu nume musulman.

 5. Israelul, ca orice stat care se respectă, nu recunoaște competența CPI dar Autoritatea Palestiniana o recunoaște

 6. MDA !
  Adevarul e ca … ca evreu eu insumi cer ca noi (si NETANYAHU) sa fim tratati alfel decat restul lumii
  sau chiar PUTIN … de catfre TRIBUNALELE INTERNATIONALE !

  🙂

 7. Și SĂLBATICII HAMAS o să fie declarați sfinți,martiri de către injustiția de la Haga ?
  Locuri sfinte de fapt locuri blestemate niciodată nu o să fie liniște si pace.

 8. Și unii, și alții, sînt greu de capturat. Dar dacă se pune o recompensă pe capul lor, treaba se se rezolvă!

 9. CPI = o adunătură de paraziți, fără valoare sau ocupație reală, a căror activitate nu are niciun rezultat concret, care se fac că lucrează ca să justifice banii (mulți) aruncați pe geam pentru întreținerea lor.

 10. toată Ceata lu’ Pițigoi așteaptă buimacă Ordinul de Zi PATRIOTIC pe Unitate…
  Hai mai repede, măR😜g…
  ●}RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{●

 11. O sa te ridice Bibi
  olandezii in laț ca pe compatriotu tau violatorul iudu Winstin care viola toate actritele americane. Cand a auzit procuroru ca a degetit și o fosta iubi de-a lui a zis.
  Pe asta o sa il vizitez in zori si o sa-i aduc o crăvațică in dar la prima ora…

 12. O merita (editat). Corupția și legile strâmbe au dus la demisia multor militari din armata Israelului. S-a folosit devtrsgrdia din 7 octombrie pentru a scăpa de o condamnare. Putea evita acel 7 octombrie.

 13. Ai rabdare. Veti fi toti tratati cu novicioc sau cu uraniu imbogatit. Veti plati toti pentru genocidiul din Gaza pentru toti copiii si ucisi si femeile ucise. Nimic nu ramane neplatit in lume; bune dar si rele.

 14. Biden își dorește mult ca Bibi să nu mai fie premierul Israelului, așa că CPI și-a intrat în rol. Războiul din Gaza face ca democrații să piardă voturi la alegerile prezidențiale din acest an. Războiul din Rusia la fel. Astfel Bibi și Putin dau o mână de ajutor lui Trump. Numai Dumnezeu îl poate opri pe acesta de la al doilea mandat, nici Biden, niciun alt candidat democrat nu îl va învinge pe Trump. Pentru China, oricare ar fi președintele SUA, războiul economic va continua. În 2020 a sperat că Biden va fi altfel decât Trump în privința sancțiunilor, dar s-au înșelat. Din punctul meu de vedere, Trump e o soluție mai bună decât Biden. A fost al doilea președinte din istoria SUA care nu a început un război în timpul mandatului său. Pentru asta îl respect! Restul… alb și gri… adică are destule păsărele și el.

 15. CPI Ar trebui sa.i condamne pe toți,gata cu protejarea acestor psihopați care provoacă războaie și haos pe spinarea celor neajutorați copii femei bătrâni și bolnavi.

 16. NU-nteleg !

  Cum au tuppe-ul sa se lege de evrei cand se stie ca evreii-s doar un biet popor victima !
  Nu ISRAEL are arme miliatare in conflictula din GAZA ci filistenii !

  Totul e biblic correct … cum spune REGELE IUDEU …filistenii trebui strapiti ca sub-oameni pana la ultimul si critate doar FECIOARELE lor stramte si ne-cunoscatoare de barbos harap !

  Jos cu haparpii filisteni sus cu …fecioarele lor (72 sau mai putine) !
  ___________
  De la crutarea FECIOARELOR de catre poporul lui IOSHUA stiu si moselmanii de …FECIOARE … pana atunci nu stia ce-i HIMENUL !
  😐

 17. Cum a exprimat si poetul nepereche expresionistul slovac frate cu pane Rumburak,
  Glontul drept e,drept cugeta
  Drept merge, drept loveste
  Nu inseala, nu tradeaza
  Te găsește, nu fenteaza
  5 stihuri să-ți mai spun
  De stomac sa nu-ti mai stiu…
  Numa ca pane Rumburak a sucit inelulu si hop Fitzo still alive…
  In arta dragi artisti totul e bine cand se termina cu bine…

 18. „Paraziții în direct spune:
  20 MAI 2024 LA 15:30
  CPI = o adunătură de paraziți, fără valoare sau ocupație reală, a căror activitate nu are niciun rezultat concret, care se fac că lucrează ca să justifice banii (mulți) aruncați pe geam pentru întreținerea lor.”

  Cand l-au judecat pe TZARUL PUTIN zicei altceva … 😀 😀 😀 🤣🤣🤣🤫

  Ar fi culmea ridicolului kabbalist … PUTIN si NETANYAHU in celula lui MILOSHEVICI astepatandu-si moarte de „cancer” inainte procesului !
  Bhuhuhuahahaha ! 🙂 I LOVE IT !

  SHALOM ! (si lui Byby caruia-si spun ca-i doar prost !nu rau din fire sau traditie etnica ❤️ ! Lacomia nu e mereu un dar !)

 19. Porcusorul sef al curtii, are un frate care a fost prins cu minori prin perfidul albion, dar cumva a scapat cu NUP de la judecatorii britanici. Sa vedem si mandatele de arestare pentru Tony Blair, Buci, Obomber, Sarcozi (parca a participat in Libia)

 20. De curiouss ce-mi sunt …vreme buna- PHOENIX ARIZONA !
  Ti-am trecut toate comentariile la care am avut acces analizate …DE O INTELIGENTA ARTIFICIALA …
  la nivelul (ascuns) al IQ-ului !
  😮
  ce dracu ai gasit la fituica asta ? Om c-un rar IQ=155 ? 😮 😮 😮

 21. De cand ti-e bonomul MISHTEUAX un CRIMINAL ?
  De-i vrei cu ura valaha necaz ?
  Ce ti-a facut ce ti-a dorit ?

  Nu vezi ca omul vrea ca ARDEALUL sa raman contrar dorintelor absconse ale NATO …ROMANESC ?

  Nu uita ! MISHTEUAX chair vrea o ROMANIE DOLOLOATZA intregita cu vechile-i teritorii istroice
  la fel de puternic emotional precum emotional isi vor ungurii Ardealul pe care l-au avut 800 de ani si acum romanesc doar dintr-o toana a lui STALIN carel putea bine.merci lasa la unguri pe tratatul semnat de romani … lor !

  De ce nu judeci pui de cazut la PISA ?
  IQ=?
  😉

  (ca-s partial evreu nu insemna ca pe lanaga ISRAEL nu pot iubi si ROMANIA incare mi-au trait strabunii ! 1907 remeber this !)

 22. @ mishteaux
  Eu am judecata mea si un IQ normal. Dupa parerea mea tu esti un caz de studiu pentru spitalele psihiatrice. Tu centrezi, tu dai cu capu (in zid) si tot tu scrii si apoi te lauzi cu ineptiile profetice pe care le debitezi. Tu ti-ai facut un control medical la bostan pana acum? Vad ca ai sarit cu 10 puncte si ai ajuns la IQ 155. Ne lasi? Te spargi in fatulente pe aici cand oricine poate observa cat esti de traznit. Te-ai vaccinat? Posibil se la „vaxxin”? Nu cred. Raman la parerea mea.
  PS: In dictionarul romanesc voi sunteti numiti cu cuvantul (editat), asa cum si alte popoare va denumesc ca fiind juifi, ebrei, israelieni si mai siu eu cum. Tu cand scrii aici esti (editat) si punct. Nu trebuie sa te supere pentru ca ‘(editat) nu este ceva peiorativ in limba romana.

 23. In curand, americanii vor descoperi ca CPI a participat la atacul asupra turnurilor gemene si vor trece la represalii.

 24. @costea

  dar si doi sefi Hamas sunt inculpati de catre procuratura CPI! de unde ati tras concluzia pe care ati tras-o!

 25. Indiferent de verdictul CPI de la Haga,eticheta de CRIMINALI de RAZBOI va ramane in istoria mondiala.

 26. Intrebarea e, daca seful guvernului israelian este condamnat, ce face asta din Parlamentul Romaniei? O adunatura de…ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.