Reacția SUA și a Israelului după anunțul CPI

 Decizia procurorului șef al Curții Penale Internaționale, Karim Khan, de a solicita mandate de arestare împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu și a ministrului Apărării, Yoav Gallant, a fost comentată de cei doi membri ai Guvernului israelian.

 

Mandate de arestare pentru Netanyahu și liderul Hamas (video)

 

„Resping cu dezgust comparația făcută de procurorul de la Haga între Israelul democratic și criminalii în masă ai Hamas”, a declarat și premierul Benjamin Netanyahu. „Aceasta este o distorsiune completă a realității”, a adăugat el.

Gantz, la rândul său, spune că armata israeliană respectă legea internațională în luptele din Gaza și definește decizia „o crimă de proporții istorice”. „Statul Israel poartă unul dintre războaiele drepte purtate în istoria modernă în urma unui masacru condamnabil comis de teroristul Hamas pe 7 octombrie”, a spus Gantz într-un comunicat, citat de presa israeliană.

„În timp ce Israelul luptă cu unul dintre cele mai stricte coduri morale din istorie, respectând în același timp dreptul internațional și lăudându-se cu o justiție independentă robustă – să facă paralele între liderii unei țări democratice hotărâți să se apere de teroarea disprețuitoare cu liderii unei organizații teroriste însetate de sânge. o denaturare profundă a justiției și un faliment moral flagrant”, spune Gantz.

 

Reacția SUA

Joe Biden a criticat și el mandatele de arestare cerute de procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI) împotriva liderilor israelieni. Oficialul american susține că nu este posibilă nicio „echivalenţă” între Israel şi Hamas, relatează AFP,

Khan solicită, de asemenea, mandate împotriva a trei lideri Hamas – Yahya Sinwar, Mohammed Deif și Ismail Haniyeh.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

27 de Comentarii

 1. Statul Israel este el insusi un invadator nelegitim al teritoriilor palestiniene unde au masacrat populatia palestiniana nativa care traieste acolo de mii de ani, pentru a o inlocui cu colonisti khazari adusi din toata lumea. Nimic din actiunile de razboi ale Israel nu este legitim, in primul rand pentru ca nu lupta cu o armata regulata ci extermina populatia civila nativa din Palestina. Este crima impotriva umanitatii. Si tocmai acesti criminali cer sa fie iubiti prin lege, si urla despre antisemitism la tot pasul desi ei nu sunt semiti ci antisemiti. Semiti sunt doar palestinieni, arabii sau evreii iudei ramasi in Palestina de-a lungul secolelor. In nici un caz cei proveniti din alte zone care doar au adoptat si falsificat religia iudaica originala nu sunt semiti.

 2. Asa zice si cand distruge cladiri ale Asociated Press (americane ) si Aljazira (arabe) cu echipament de milioane in Gaza… Dar si cand distruge masini de ONG cu pizza 🍕 pe ele li se pare ca vad zombi pe ele…Care e legea aia internationala sa omori copii si mașini cu omlete.🍳?
  Vreau sa fiu avocatul lui Bibi.
  Au omorat 60 de jurnalisti Aljazira care aveau veste Press.
  De ce?

 3. Acesta e raspunsul lui Rasputin dupa propria condamnare ca CRIMINAL BOLSEVIC CONTRA UMANITATII…

 4. Procurorul șef are dreptate: democrație sau nu, nu trebuie lăsați criminalii să scape.
  Spre exemplu, în istorie cruciadele deși motivate de ardoarea religioasă, nu au adus nimic bun cu ele decât crima fără sens, lipsită de vreo justificare.
  Nu știu dacă mă înțelegeți. Îmi veți spune ca eu compar merele cu perele. Nu este adevărat căci oameni suntem!

  În Biblie este întrebat Dumnezeu dacă pentru 100 de oameni buni va distruge orașul și acesta răspunde ca nu. Pentru 20 asemeni. Pentru doi insa le da termen să iasă din oraș.

  Sunt pro mandate de arestare. Netanyahu nu e vreun Dumnezeu să i se scuze toate greșelile deliberat executate și pe ton ironic.

  Erare humanum est, persistare diabolicum.

 5. e un in ceput …istoria (editat) de la … balfour declaration….si pina dupa 1948 este in cartea …state of terror…de thomas s.terorismul si asasinatele cit si …lichidarea etnica …a palestinienil;or si englezilor a fost practica in palestina intre razboaie…(editat)vor stat evreiesc …pur…jews only..(editat) sint cei mai perversi si perfizi oameni pe glob…justie(editat) …drept internatinal sint chesrtii de manipulare …

 6. Foarte bine, atunci sa-l aresteze si pe Zelenski, ca si el a omorat la rusi de i-a saturat.
  Si de acum sa fie acuzati de crime impotriva umanitatii toti cei care ii omoara pe invadatori, teroristi si pe cei care iau ostatici care iau ostatici.
  [KktkuM0tZ: Lingau putinofil de nezdruncinat. Ca prietenia romano-sovietica]

 7. CPI este antisemit!Cat tupeu,sa ii pui pe Benjamin Netanyahu și pe ministru Apărării, Yoav Gallant in aceiasi oala de urmariti international cu V. Putin, Maria Lvova-Belova, Serghei Kobylash, V.Sokolov:)))))

 8. „În timp ce Israelul luptă cu unul dintre cele mai stricte coduri morale din istorie…”

  -asa sa-i ajute Dumnezeu!

 9. „În timp ce Israelul luptă cu unul dintre cele mai stricte coduri morale din istorie…”

  „strict” e cheia de bolta:
  sionism,sionism si iarasi sionism!

 10. @Prostia îngroapă Rusia:
  Ia mai scutește-mă! Ce are Putin? Nu-i de ajuns de auto-ales? Ce democrație mai democrație decât ce e în Constituția rusă vrei?

 11. Ceea ce face statul terorist israel azi e mai grav decât a facut statul geman hilerist odinoară.Dar mai grav e că și unii si ceilalti sunt și au fost susținuti de statele așa zis ,,democratice” .De ce ? Pentru că democratia nu mai e puterea poporului ci puterea politicului asupra poporului.

 12. Naziști peste tot! Hamas a ucis 1.000 de evrei și evreii au ucis 35.000 de palestinieni( majoritatea copii)! Genocid curat in Gaza! Free Palestine! Evreii din întreaga lume au condus la acest genocid!

 13. Poate se nerveaza Netanyahu si ii aresteaza el pe porkurorii de la curtea penala internationala ca sa arate cum e cu „justitia” scapata de sub control.

 14. Cat de departe poate ajunge psihopatia unor indivizi pentru care educația din fragedă pruncie in minciuna perfidie falsitate înșelăciunea și crimele comise cu infamitate fata de celelalte popoare sânt cod moral și PEDEASUPRA STRIGA ANTISEMITISM CAN SANT DEMASCAȚI!Nebunie e spus Putin ,asta.i răutate pura!

 15. Este clar o decizie istorica … e pentru prima data cand reprezentanti ai Poporul ales nu mai sunt eterne victime ci agresori.
  Intrebarea care se pune e: daca pe seful CPI nu-l chema Inran Khan, mai aveam o astfel de decizie? Sau tot o dubla masura? Adica Putin inculpat pentru deportare de copii, Bibi mangaiat pe crestet pentru omorat … tot de copii!

 16. Eu atat va zic

  MISHTEAUX avea dreptate cand spunea ca BIDEN e straniu (premeditat?) prins in CLENCI-ul urkano-iudeu !
  Poate ma credeti acum -> mishteaux e un real prophet aidoma celor vechi talmudici !

  IQ = ?

  (Byby a distrus onoarea de VICTIMA NEVINOVATA castigat prin asidua propaganda de statul Israel …in doar 6 luni ! Ne-a dat nou evreilor din lacomia isttoric ciclica a celor de neam … la VITELUL DE AUR ! NULAND s-a retras prea tarziu din politca pentru ca MONDIAL sa mai poata fi spun ca in Urkania nu „etncii” evrei sin pseudo-guvernul ACUM NEALES a ucis colateral miliaone de urkani si rusi obligati aiurea sa se lupte PREA REPEDE intre ei ! )

  E de rau … iar vor pica din LACOMIE si AROGANTA 🙁 evreii ca … vinovatii de serviciu !

  Ca evreu eu insumi -> NU-MI CONVINE ! 🙁

  SHALOM !

 17. „Israelul luptă cu unul dintre cele mai stricte coduri morale din istorie” – hai (editat), am vazut zeci de executii de jurnalisti si civili comise de israelieni, si dupa 2-6-12 luni in care au sustinut ca nu-s ei vinovati, inutil sa mai vb. de cate probe au distrus pe parcurs, cateodata, deobicei daca existe probe video care sa o dovedeasca, recunosc ca un soldatel de-al lor a comis fapta, si NICIODATA nu e tras la raspundere. PS: si vorbim aici de crime comise inainte de 7.10.2023 care e lins pe toate partile, de parca lumea s-a nascut atunci

 18. Mai mult decât evident că MANDATUL CPI VINE după moartea președintelui iranian Raisi și că Netanahuy și Galant au întrecut și încălcat orice linei roșii iar situații incepe sa scape de sub control.

 19. că Bubiko + Gyuri = ❤
  Așa că PATRIOTismul lu’ Bubiko nu mai conteaZă, măR😜g…
  ●}RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{●

 20. Ipocrizie, fatarnicie stiuta drept FARISEISM,.
  Dubla masura, intalnita la neo-marxisti, sadita in mintile lor prin educatia din scoli, cultura deformata de deviatii psihice si filozofia anti-crestina culminata anti-Adevar de un neo-zeu de-al lor, Elie (poreclit americaneste, Jackie) frntuzit Jacques Derrida – nascut in Algeria (colonie franceza) din sefarzi din strabunici fugariti din Spania.., parintii – Haïm Aaron (vanzator de alcool – vin si „apa de foc” intre musulmani!) si Ester Safar.

 21. ..vin vremuri grele pentru …,,au mari probleme chiar cu organizatiile create tocmai de ei…
  Sunt tari ce traiesc doar din minciuna,injustitie,razboaie,hotii,tradari,…totul avant la baza imprimarea de bani

 22. De la Trotzky incoace, teoreticianul statului in state, avem khazarii ce vor sa se impuna chipurile mare pute re pe plan mondial, dupa sute de ani, cand doar s-au pricopsit doar cu Rabyiile lor, numai shi numai prin varsarea sangelui nevinovat, mai ales creshtin. Slavii, prin cei cca 200 de rabyii venitzi din America, dar mai ales prin Pomponel Lenin & co. au fost adushi la faza de goyimi=animale=sclavii lor, mai ales prin cea mai feroce dictatura orientala prezisa de cominternismul lui Trotzky, Stalin ,samd. Dictatura Mondiala visata de ei a ajuns la apogeu, iar imperiul lor fiind prea cracanat, shi cu oameni putzini, mai ales ca shi tiparirea verzishorilor costa mai mult decat face, se va narui asha cum s-a intamplat in trecut
  Politica aceasta de la Ana la Caiafa, submineaza pacea mondiala, shi pune in pericol chiar pe ei, pentru ca Asia este de departe o veche cultura shi o palarie prea mare pentru cei Ales!Bulake. Biblia spune ca pe mana lor vor fi scoshi din istorie, precum shi regimurile totalitare create tot de ei: ex.Hitler, Stalin…
  O zi buna.
  Con
  P.S. Bubyko fi tare, ca sa aratzi ce se mai poate da din iudeologia ta la Proces, ca doar eshti shi tu sarac shi cinstit, shi ca nu mai este HO…Ia-l shi pe fratele Ylicy cu tine, ca shi el este in ashteptare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.